Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα .

Επειδη εχω διαφωνια με τον προϊσταμενο μου που μου λεει ότι εργασια Σαββατου και Κυριακης δεν γραφεται στο Βιβλιο  υπερωριων κλπ ενώ εγω νομιζω το αντιθετο που μπορω να βρω επισημες οδηγιες αναλυτικες οσο γινεται συμπλήρωσης για αυτό το ...ρημαδι ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Επειδή δεν το αποσαφηνίζεις στο ποστ σου, απαντώ γενικά. Αν μιλάμε για τροποποίηση ωραρίου, πάμε σε Εργάνη και ηλεκτρονική υποβολή. Αν μιλάμε για υπερωρίες πάμε στη χειρόγραφη κατάσταση. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή πότε δουλεύει κανονικά, τι ωράριο έχει κτλ. Πληροφορίες για τη συμπλήρωση της κατάστασης δεν θα βρεις εύκολα και αυτό γιατί δεν υπάρχουν οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς ώστε να ξέρει ο ελεγχόμενος σε τι θα ελεγχθεί από τον ελεγκτή. Ο καθείς γράφει αυτά που θέλει (όπως και στο εργάνη) και όπως τα θέλει, αρκεί να ικανοποιούνται οι min απαιτήσεις που έχουν τεθεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω.Ακομα η ηλεκτρονικη υποβολη τροποποιησης ωραριου δεν εχει εφαρμοστει σε εμας στον ΔΕΔΔΗΕ .Ολα γινοντε στο βιβλιο υπερωριων κλπ.Δεν ξερω γιατι...

Καθε τελος του μηνα υποβαλουμε κατασταση οσων θα εργαστουν  τον επομενο μηνα ηλεκτρονικα (βαρδια κυλιομενη 24ωρη)

07:00-15:00    15:00-23:00    23:00-07:00

Ειναι για τις βλαβες του δικτυου κλπ . Υπαρχουν ομως και διοικητικοι οπως εγω  και τεχνιτες μονο με πρωινο ωραριο

Λογω ομως εκτακτων αναγκων καλουνται να εργαστουν και ατομα εκτος απο την βαρδια που δεν μπορουν να προβλεφθουν.Αυτος τους γραφουμε στο βιβλιο υπερωριων αν δουλεψουν Σαββατοκυριακο εστω χωρις υπερωρια ενω στο προγραμμα εργασιας τους δεν ειναι σε αναγγελια για ΣΚ  ?

Ελπιζω να εγινα πιο κατανοητος.

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Στις επιχειρήσεις, στο βιβλίο υπερωριών γράφουμε μόνο τις ώρες που θεωρούνται υπερωρία και μάλιστα μόνο τις νόμιμες. Δηλαδή αν κάτσεις 16ωρο δεν έχει σημασία, γράφεις 10η-11η (η 9η θεωρείται υπερεργασία) καθώς από την 11η και μετά είναι παράνομες. 

Η αλλαγή που αναφέρεις δεν θεωρείται υπερωρία αλλά τροποποίηση ωραρίου, εφόσον σου παρέχουν ρεπό κάποια άλλη μέρα. Αν οι εβδομαδιαίες σου ώρες ξεπεράσουν τις 40, τότε πρέπει να μετρήσεις τι είναι υπερεργασία και τι υπερωρία. Αν τίθεται θέμα υπερωρίας, πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο και φυσικά να αμειφτείς ανάλογα. Όπως και να έχει, αφού έχετε ενιαίο βιβλίο, εγώ θα έγραφα οπωσδήποτε την αλλαγή ωραρίου αρχικά. 

Μερικές ερωτήσεις για να κατανοήσω καλύτερα το πρόβλημα.

1) όταν σε καλέσουν εκτάκτως, δουλεύεις κανονικά 8ωρο; 

2) παίρνεις ρεπό κάποια άλλη μέρα ή απλά αμείβεσαι τις έξτρα ώρες;

Καλύτερη λύση πάντως θα ήταν ένα τηλεφώνημα στο ΣΕΠΕ για να σε καθοδηγήσουν εκείνοι καθώς υπάρχει ιδιαιτερότητα στην εργασία σου. Και στην τελική φίλε μου, αν εσύ αμείβεσαι κανονικά τις ώρες που δουλεύεις (με τις νόμιμες προσαυξήσεις σε κάθε υπερεργασία και υπερωρία) άσε τον προϊστάμενο να κάνει αυτό που θέλει. Δική του η ευθύνη από εκεί και πέρα. Δεν φτάνει που δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, έχουμε και τις "εξυπνάδες" του ΣΕΠΕ με νέα έντυπα και βιβλία. 

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ . Η υπερεργασια δεν γραφεται ???

Στα ερωτηματα σου

1.Δουλευει 8ωρο αλλα μπορει και παραπανω...

2. Αν ειναι Σαββατο παιρνει ενα ρεπο για τις 8 ωρες και για τυχον υπερωρια πληρωνεται . ΣΚ δεν υπαρχει υπερεργασια

Αν ειναι Κυριακη και πληρωνεται και παιρνει και ενα ρεπο ή αν θελει (σπανια) διπλο ρεπο.

Γραφεις : Αν οι εβδομαδιαίες σου ώρες ξεπεράσουν τις 40, τότε πρέπει να μετρήσεις τι είναι υπερεργασία και τι υπερωρία. Αν τίθεται θέμα υπερωρίας, πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο και φυσικά να αμειφτείς ανάλογα. Όπως και να έχει, αφού έχετε ενιαίο βιβλίο, εγώ θα έγραφα οπωσδήποτε την αλλαγή ωραρίου αρχικά. 

Αυτο δεν μπορω να το ξερω πριν ολοκληρωθει η εβδομαδα αλλα το βιβλιο πρεπει να ενημρωνεται καθημερινα νομιζω. Και η υπερεργασια αμοιβεται αλλα με χαμηλοτερο συντελεστη . Νομιζω 1.2 αντι του 1.4 της υπερωριας .

Δυτυχως δεν υπαρχει ενιαιο  βιβλιο και δεν ειναι δυνατον να υπαρξει για ολλη την Ελλαδα ενα αλλα ειναι εκατονταδες....να για καθε μοναδα.

Δεν καταλαβα ομως αν πρεπει να αναγραφεται η εκτος αναγγελιας εργασια Σαββατοκυραικου εργασια μισθωτου.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πληροφοριακά, το βιβλίο υπερωριών έχει καταργηθεί. Οι αλλαγές του ωραρίου πλέον δηλώνονται υποχρεωτικά στο «Εργάνη».

Το εχω διαβασει στο internet νομιζω απο τον 11/2014 αλλα εμεις δεν εχουμε καμμια υπηρεσιακη ενημερωση και ειναι πολυ δυσκολο να γινει στο Εργανη κεντρικα . Εχουμε ενα ΑΦΜ για καπου 7.000 εργαζομενους σε ολη την Ελλαδα απο την μια ακρη στην αλλη

Αν δεν εχει καποιος καταλαβει τι ειναι ΔΕΔΔΗΕ www.deddie.gr   Ενα απο τα τρια κομματια του Ομιλου ΔΕΗ .

Μεχρι νομιζω τον 7/2014 την αναγγελια εργασιας  ΣΚ την καναμε στην τοπικη ΣΕΠΕ χειρογραφα

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΣΥΑΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Π.Χ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΝΑ ΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΝ ΩΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΝΗ ΓΙΑ Ν ΤΝ ΔΗΛΩΣΕΙ!ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΔΛΔ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΟΙΑ!ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Τ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΥΤΕΣ ΤΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσ.

Σε επιχειρησεις που δουλευον σε 24ωρη βαση δεν ειναι δυνατον να γινει και οι αλλγες οπως ειπε και πιο πανω ο φιλος ειναι απρογραμματιστες και εκτακτες . Σε ΔΕΔΔΗΕ που ειμαι δεν κανουμε ηλεκτρινικη υποβολη αλλαγης βαρδιας .

Δημοσ.

ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΝ Τ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΙΟΛΑΣ!Ο ΦΙΛΟΣ ΣΤ ΔΕΔΔΗΕ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΝ ΦΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ

Δημοσ.

Σε ΔΕΔΔΗΕ  απλα συμπληρωνουμε φυλλα χειρογραφα με τις υπερωριες και τις αλλαγες βαρδιας . Δεν μπορει η καθε μοναδα να εχει προσβαση σε "Εργανη"ουτε μπορει να προβλευτει καποια αλλαγη

Ειναι κυριως για αποκατασταση βαλαβων στο δικτυο που δεν προβλεπονται απο πριν αλλα την τελευταια στιγμη ολο το 24ωρο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα!θα ηθελα μια συμβουλη εχω μαγαζι καφε και εμαθα ακουσα απο φιλους οτι υπαρχουν εταιρειεσ που σε νοικιαζουν προσωπικο πληρωνεις σαυτους τις εισφορες τα πληρωνουν αυτοι στο ικα και σου κοβουν μετα ενα  τιμολ.παροχης για το εσοδο αυτο ..!Ειναι αξιοπιστες αυτες οι εταιρειες σου αναλαμβανουν λεει και το προστιμο αν φας απο το ικα ειμαι λιγο δυσπιστος εχει ακουσεις κανεις τπτ?ευχαριστω

Δημοσ.

Υπαρχουν τετοιες εταιρειες και το ξερω απο προσωπικη εμεπειρια απο τα παιδια μου αλλα νομιζω κανουν εργολαβιες με μεγαλους πελατες .

Για παραδειγμα τωρα η κορη μου δουλευει βαρδια στο help του web bankinng της Πειραιως αλλα ειναι υπαλληλος αλλης εταιριας που την πληρωνει σαφως λιγοτετα απο οτι αν ηταν υπαλληλος της Πειραιως.

Οταν μας παιρνουν για προσφορες , φορητοτητες κλπ ο κανονας ειναι οτι δεν ειναι υπαλληλοι του φορεα που μας λενε  αλλα ¨νοικιασμενοι" σε αυτον απο αλλη εταιρεια .

Παραδειγμα :

www.mellon.gr

http://www.evalue.gr/1_1/HomePage

http://gr.www.teleperformance.com/en-us/greece?__utma=4650678.1056198812.1442851210.1442851210.1442851210.1&__utmb=4650678.3.10.1442851210&__utmc=4650678&__utmx=-&__utmz=4650678.1442851210.1.1.utmcsr=google|utmccn=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=(not%20provided)&__utmv=-&__utmk=226030879

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...