Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρα εμένα ποιο θα μου κάνει καλύτερη δουλειά πανασονικ η το φουτζιτσου που ανέφερες και από θέμα οικονομίας στο ρεύμα ποιο είναι καλύτερο από αυτά τα 2?

και οι δυο μαρκες βγαζουν καλα κλιματιστικα.. το fujitsu στην μεγιστη λειτουρια καιει περισσοτερο ρευμα αλλα αποδιδει και περισσοτερο.. Κοιτα ολα τα κλιματιστικα ..ακομα και τις ιδιας μαρκας απο μοντελο σε μοντελο υπαρχουν υπερ και κατα.. πχ διαφορετικο θορυβο,διαχειριση του inverter κ.α
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει θέμα, ακόμα και 9αρι να βάλεις με ανεμιστήρα θα ψυχθεί ως ένα σημείο ο χώρος, η καυτή πατάτα είναι η θέρμανση στο κλιματιστικό. Όσο περισσότερα + έχει σημαίνει οτι είναι ποιο οικονομικό, μπορείς να δεις τι σημαίνουν τα + εδώ και πως αλλάζουν οι ενεργειακές κλάσεις στα SCOP/SEER.

http://www.my-ecodesign.de/en/new-energy-label

Δημοσ.

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει θέμα, ακόμα και 9αρι να βάλεις με ανεμιστήρα θα ψυχθεί ως ένα σημείο ο χώρος, η καυτή πατάτα είναι η θέρμανση στο κλιματιστικό. Όσο περισσότερα + έχει σημαίνει οτι είναι ποιο οικονομικό, μπορείς να δεις τι σημαίνουν τα + εδώ και πως αλλάζουν οι ενεργειακές κλάσεις στα SCOP/SEER.

Άρα και αυτά που έβαλα στο λινκ (Mitsubishi & Lg) μια χαρά δεν είναι για τις απαιτήσεις μου?

Δημοσ.

Όσο περισσότερα + έχει σημαίνει οτι είναι ποιο οικονομικό, μπορείς να δεις τι σημαίνουν τα + εδώ και πως αλλάζουν οι ενεργειακές κλάσεις στα SCOP/SEER.

επειδη ανεβαζουν πιο αργα τα ρευματα και εχουν καλυτερους αισθητηρες τα κατατασσουν στα πολλα +. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να αποδιδουν πιο ομαλα και οι αισθητηρες να κανουν με περισσοτερη ακριβεια την δουλεια τους. Αμα θελεις να εχεις λιγες κιλοβατωρες στην δεη πρεπει να μην ξεπαιρνας στην ρυθμιση του κλιματιστικου τους 22 βαθμους. Δηλαδη να κοιτας ο χωρος σου να μην εχει πανω απο τους 20 βαθμους..!

Τίποτα δεν καίνε τα 12άρια

Εσυ ποιο 12αρι εχεις και δεν καιει τιποτα? ποσα watt καιει την ωρα?
Δημοσ.

επειδη ανεβαζουν πιο αργα τα ρευματα και εχουν καλυτερους αισθητηρες τα κατατασσουν στα πολλα +. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να αποδιδουν πιο ομαλα και οι αισθητηρες να κανουν με περισσοτερη ακριβεια την δουλεια τους. Αμα θελεις να εχεις λιγες κιλοβατωρες στην δεη πρεπει να μην ξεπαιρνας στην ρυθμιση του κλιματιστικου τους 22 βαθμους. Δηλαδη να κοιτας ο χωρος σου να μην εχει πανω απο τους 20 βαθμους..!

Εσυ ποιο 12αρι εχεις και δεν καιει τιποτα? ποσα watt καιει την ωρα?

Ένα toyotomi inverter έχω, δεν θυμάμαι μοντέλο. Δεν το έχω μετρήσει αλλά δεν έχω δει σοβαρή διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το δεν το σβήνω ποτέ συνήθως

Δημοσ.

Ένα toyotomi inverter έχω, δεν θυμάμαι μοντέλο. Δεν το έχω μετρήσει αλλά δεν έχω δει σοβαρή διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ και το δεν το σβήνω ποτέ συνήθως

Χωρις μετρητη καταναλωσης δεν μπορουμε να κρινουμε..

Εμενα το ενα κλιμα εχει περισσοτερα συν απο το αλλο(και τα 2 επωνυμα) και ομως αυτο με τα πολλα συν καιει περισσοτερο ρευμα και αυτο συμβαινει γιατι δεν δουλευουν με τον ιδιο τροπο..

• Like 1
Δημοσ.

Τα inventor είναι αξιόπιστα?

Εγω προσωπικα δεν εχω καποια εμπειρια απο inventor.. Απλα ολοι λενε τα καλυτερα λογια.. ..μεχρι και το μαγαζι που ειμαι πελατης.. μου το προτεινε. Θα μου εβγαινε πιο οικονομικο στην αγορα αλλα εγω ηθελα την μεγιστη αποδοση στην θερμανση και ετσι δεν το επελεξα..
Δημοσ.

Αυτά που πρότεινα εγώ δεν είναι οικονομικά και από απόδοση τίποτα? Η είναι πολλά τα λεφτά για 

αυτά που προσφέρουν?

Δημοσ.

Αυτά που πρότεινα εγώ δεν είναι οικονομικά και από απόδοση τίποτα? Η είναι πολλά τα λεφτά για 

αυτά που προσφέρουν?

για 12αρι να δωσεις 1000ε σε σχεση με ενα που κανει 500-550ε την αποσβεση θα την κανεις μετα απο πολλα χρονια..

Ναι.Το panasonic 14500btu στη θερμανση ειναι πιο δυνατο απο το mitsubishi 13650btu

Ενημερωτικα αν παρεις πανω απο 12αρι πρεπει να εχεις 2.5αρι καλωδιο. Να φανταστεις στο τερμα το 12αρι φτανει κοντα στα 2000watt..

Δημοσ.

Το 12άρι θα επαρκεί οριακά (ίσως και να μην επαρκεί), αν μπορείς καλύτερα 18άρι

Αν μιλάμε για τυπικό σπίτι το 12άρι ούτε για αστείο δεν καλύπτει τον χώρο του.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για τυπικό σπίτι το 12άρι ούτε για αστείο δεν καλύπτει τον χώρο του.

Δεν ξέρω αν το είδες αλλά διόρθωσε το μέγεθος σε 31τμ, για 31τμ είναι οκ το 12άρι υπό νορμάλ συνθήκες. Ακόμα και για 50 που είπε στην αρχή κάτι θα έκανε

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το είδες αλλά διόρθωσε το μέγεθος σε 31τμ, για 31τμ είναι οκ το 12άρι υπό νορμάλ συνθήκες. Ακόμα και για 50 που είπε στην αρχή κάτι θα έκανε

Το είδα . 12 άρι θα αποδίδει σωστά σε τέτοιο χώρο με την προυπόθεση ότι μιλάμε για σπίτι σύχρονο με σύχρονες καλές μονώσεις και αλουμίνια με διπλά τζάμια. Μόνο τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε το 12άρι . 

Να συμβουλευτεί έναν ψυκτικό έμπειρο ή ακόμα καλύτερα έναν μηχανολόγο μηχανικό.

Τα inventor είναι αξιόπιστα? 

Απ τα καλύτερα της αγοράς. Αξιόπιστα o ορισμός του value for money με τεράστια εγγύηση 10 χρόνια συμπιεστής 5 χρόνια υπόλοιπα μέρη. 

Είναι τεχνογνωσίας και κατασκευής Gree (η μεγαλύτερη εταιρία κλιματισμού σε πωλήσεις παγκοσμίως)

• Like 1
Δημοσ.

Το είδα . 12 άρι θα αποδίδει σωστά σε τέτοιο χώρο με την προυπόθεση ότι μιλάμε για σπίτι σύχρονο με σύχρονες καλές μονώσεις και αλουμίνια με διπλά τζάμια. Μόνο τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε το 12άρι . 

Να συμβουλευτεί έναν ψυκτικό έμπειρο ή ακόμα καλύτερα έναν μηχανολόγο μηχανικό.

Έτσι μου λέγανε κι εμένα όταν έψαχνα κλιματιστικό, ότι δεν θα επαρκεί για το χώρο μου το 12άρι και να κοιτάξω 18άρι (45τμ σε περιοχή με ζέστη το καλοκαίρι, κρύο και υγρασία το χειμώνα, σχετικά νέα οικοδομή με κουφώματα της πλάκας). Πήρα 12άρι με τη σκέψη να συμπληρώνω και με κάτι άλλο όταν χρειάζεται και τελικά φτάνει και με το παραπάνω. Ζεσταίνει και κρυώνει όλο το χώρο μια χαρά! :)

Οπότε, αυτό που είπα μπορεί να είναι λάθος θεωρητικά αλλά είναι σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία

Δημοσ.

Έτσι μου λέγανε κι εμένα όταν έψαχνα κλιματιστικό, ότι δεν θα επαρκεί για το χώρο μου το 12άρι και να κοιτάξω 18άρι (45τμ σε περιοχή με ζέστη το καλοκαίρι, κρύο και υγρασία το χειμώνα, σχετικά νέα οικοδομή με κουφώματα της πλάκας). Πήρα 12άρι με τη σκέψη να συμπληρώνω και με κάτι άλλο όταν χρειάζεται και τελικά φτάνει και με το παραπάνω. Ζεσταίνει και κρυώνει όλο το χώρο μια χαρά! :)

Οπότε, αυτό που είπα μπορεί να είναι λάθος θεωρητικά αλλά είναι σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία

Μην το βλέπεις συγκριτικά . Δεν ξέρω τί μονώσεις έχει η πολυκατοικία σου (υλικό πάχος) δεν ξέρω σε τί όροφο είσαι και σε ποια περιοχή της Ελλάδος μένεις ,υψόμετρο , προσανατολισμός θερμαινόμενου χώρου , μέση εποχική θερμοκρασία ,υγρασία, άνοιγμα κουφωμάτων, τεχνολογία κουφωμάτων θερμογέφυρες  κτλ κτλ .

Ενα 9άρι τυπικά είναι για ένα χώρο μεχρι 20 τ.μ . Αλλά μπορώ να σου πω ότι με ένα 9άρι θερμαίνεις και 150 τ.μ ανετα

Όλα είναι σχετικά . 

Για αυτό λέω να δει το σπίτι του ένας ειδικός . Την έχουν πατήσει πολλοί που νομίζουν ότι επιλέγουν το σωστό output σε btu και μετά τρέχουν στα φόρουμ και λένε "Μάπα το κλιματιστικό μούφα δεν δουλεύει σωστά" ενώ στην ουσία κάναν λάθος επιλογή για τον χώρο τους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...