Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, το καλύτερο είναι να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό για το δικό του χώρο...απλά μια γνώμη έγραψα :)

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτα απ όλα θα φέρει έναν ειδικό να δει τον χώρο και να του πεί τι μέγεθος να επιλέξει  (προσοχή τριγυρνάνε κάτι και καλά επαγγελματίες που είναι μπακάληδες και λένε ότι θέλουν)

Επειτα θα επιλέξει μάρκα και μοντέλο:

Για μένα μην  δώσεις λεφτά για να πάρεις A+++ . Δεν θα κάνεις εύκολα απόσβεση τα επιπλέον χρήματα εκτός αν έχεις σκοπό να το καις κάθε μέρα για πολλές ώρες χειμώνα καλοκαίρι . Αμα το θες απλά για τις δύσκολες μέρες δεν θα κάνεις απόσβεση σε Α+++

Πάρε Α++ 

Μάρκες για μένα που αξίζουν:

Inventor, LG (αν μιλάμε για το prestige), Fujitsu, Hitatchi , Panasonic

Μακριά απο samsung !!

Daikin είναι πεταμένα λεφτά. Αξιόπιστα αλλά υπερτιμημένα . Τσάμπα λεφτά.
Στις μικρές και μεσαίες σειρές τα Daikin είναι πολύ πίσω απο τον ανταγωνισμό . Εκει που αξίζει να δώσεις λεφτά για Daikin και είναι μόνη της  έτη φωτός μπροστά και χώρις ανταγωνισμό είναι για το ururu sharara .
Καμία εταιρία δεν έχει μοντέλο που να συγκρίνεται με το ururu sharara

Δημοσ.

Το είδα . 12 άρι θα αποδίδει σωστά σε τέτοιο χώρο με την προυπόθεση ότι μιλάμε για σπίτι σύχρονο με σύχρονες καλές μονώσεις και αλουμίνια με διπλά τζάμια. Μόνο τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε το 12άρι . 

Να συμβουλευτεί έναν ψυκτικό έμπειρο ή ακόμα καλύτερα έναν μηχανολόγο μηχανικό.

Απ τα καλύτερα της αγοράς. Αξιόπιστα o ορισμός του value for money με τεράστια εγγύηση 10 χρόνια συμπιεστής 5 χρόνια υπόλοιπα μέρη. 

Είναι τεχνογνωσίας και κατασκευής Gree (η μεγαλύτερη εταιρία κλιματισμού σε πωλήσεις παγκοσμίως)

Το είδα . 12 άρι θα αποδίδει σωστά σε τέτοιο χώρο με την προυπόθεση ότι μιλάμε για σπίτι σύχρονο με σύχρονες καλές μονώσεις και αλουμίνια με διπλά τζάμια. Μόνο τότε μπορούμε να σκεφτόμαστε το 12άρι . 

Να συμβουλευτεί έναν ψυκτικό έμπειρο ή ακόμα καλύτερα έναν μηχανολόγο μηχανικό.

Απ τα καλύτερα της αγοράς. Αξιόπιστα o ορισμός του value for money με τεράστια εγγύηση 10 χρόνια συμπιεστής 5 χρόνια υπόλοιπα μέρη. 

Είναι τεχνογνωσίας και κατασκευής Gree (η μεγαλύτερη εταιρία κλιματισμού σε πωλήσεις παγκοσμίως)

Έχουμε αλουμίνια με διπλά τζάμια αλλά το μισό σαλόνι το καλύπτει η βεράντα του γείτονα από πάνω το άλλο μισό

το σαλόνι του. Από inventor για την περίπτωση μου τι θα πρότεινες και απλά δεν θέλω να καίει στην ψύξη και στην θέρμανση 

να αποδίδει κιόλας γιαυτό είχα δει εκείνα τα 2 επειδή είχαν 3+++ στο καθένα να μην έρθει η ΔΕΗ και να τραβάει ο πατέρας τα μαλλιά του  

και μου λέει να βρω κάποιο να μην ρουφάει ρεύμα σαν σκούπα :P 

Δημοσ.

Έχουμε αλουμίνια με διπλά τζάμια αλλά το μισό σαλόνι το καλύπτει η βεράντα του γείτονα από πάνω το άλλο μισό

το σαλόνι του. Από inventor για την περίπτωση μου τι θα πρότεινες και απλά δεν θέλω να καίει στην ψύξη και στην θέρμανση 

να αποδίδει κιόλας γιαυτό είχα δει εκείνα τα 2 επειδή είχαν 3+++ στο καθένα να μην έρθει η ΔΕΗ και να τραβάει ο πατέρας τα μαλλιά του  

και μου λέει να βρω κάποιο να μην ρουφάει ρεύμα σαν σκούπα  :P

Aπο inventor σειρά Passion (υπάρχει και σε εκδοση με Wi fi για απομακρυσμενη λειτουργία διαμέσου internet απο το κινητό σου.)

Αν θέλεις Α+++ LG PRESTIGE 

Πρώτα απ όλα  μίλα με έναν ψυκτικό η μηχανολόγο για το τι μέγεθος να παρεις.

http://www.inventoraircondition.gr/air-conditioners/home/wall-mounted/seira-passion-all-dc-inverter-klasi-a-plus-plus/

και το 12αρι και το 18αρι inventor είναι Α+++ στην θέρμανση και Α++ ψύξη. Δεν βρίσκω λόγο να πας σε lg prestige εκτός και αν σε ενδιαφέρουν οι αυοτματισμοί του ή εμφάνιση ή το ότι είναι πιο αθόρυβο απο το inventor. .

Δημοσ.

Aπο inventor σειρά Passion (υπάρχει και σε εκδοση με Wi fi για απομακρυσμενη λειτουργία διαμέσου internet απο το κινητό σου.)

Αν θέλεις Α+++ LG PRESTIGE 

Πρώτα απ όλα  μίλα με έναν ψυκτικό η μηχανολόγο για το τι μέγεθος να παρεις.

Απλά αν πάρω κάποιο θέλω να είναι αξιόπιστο γιατί δεν παίζει να ξαναπαρουμε με το ζόρι τους 

έψησα έχουμε μια σόμπα με γκάζι και δεν κάνει τίποτα άσε που βρωμάει όλο το σπίτι μετά και

είμαστε 4-5 άτομα στο σαλόνι οπότε θα το κρατάμε 4-6 ώρες τη μέρα ανοιχτό οπότε να προετοιμαστώ

για το Lg η το inventor?

Edit: Τώρα το είδα αυτό με τον θόρυβο θα ακούγετε τρελά η ελάχιστα σχεδόν καθόλου? (για το inventor)

Δημοσ.

Απλά αν πάρω κάποιο θέλω να είναι αξιόπιστο γιατί δεν παίζει να ξαναπαρουμε με το ζόρι τους 

έψησα έχουμε μια σόμπα με γκάζι και δεν κάνει τίποτα άσε που βρωμάει όλο το σπίτι μετά και

είμαστε 4-5 άτομα στο σαλόνι οπότε θα το κρατάμε 4-6 ώρες τη μέρα ανοιχτό οπότε να προετοιμαστώ

για το Lg η το inventor?

Edit: Τώρα το είδα αυτό με τον θόρυβο θα ακούγετε τρελά η ελάχιστα σχεδόν καθόλου? (για το inventor)

Δεν θα σε ενοχλεί ο θόρυβος του inventor . Εκτός και αν θες να κοιμάσαι στο σαλόνι με το κλιματιστικό και έχεις ευαίσθητο ύπνο ή είσαι κανας περίεργος :P

Αν σε νοιάζει η αξιοπιστία: Σου είπα 10 χρόνια εγγύηση συμπιεστης και 5 τα υπόλοιπα μέρη έχει το inventor . Ολα τα άλλα κλιματιστικά στην αγορά έχουν 2 χρόνια και 5 στον συμπιεστή.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ : Για να ισχύει η εγγύηση κάθε χρόνο πρέπει να κάνεις service . Αυτό ισχύει σε όλες σχεδόν τις εταιρίες .

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας με γλιτώσατε από κόπο και χρήματα :D 

λογικά θα πάρουμε αυτό: http://www.inventoraircondition.gr/air-conditioners/home/wall-mounted/seira-passion-all-dc-inverter-p2mvi-12/

μια τελευταία ερώτηση service πως κάνουμε θέλει ειδικό η μπορώ να κάνω και μόνος μου?  

Δημοσ.

To service το πληρώνεις σε ψυκτικό. Δεν ξερω ακριβως του όρους της εγγύησης. Παρε τηλέφωνο την inventor. Λογικα θα είναι οι ίδιοι όροι με την Gree . (Ειπαμε GREE= INVENTOR) . Για το δικό μου gree hansol απλα ένας ψυκτικός να κανει το Service πρην συμπληρωθεί χρόνος και να κρατήσω απόδειξη παροχής υπηρεσιών ως αποδεικτικό για να ισχύει η εγγύηση.

Δημοσ.

Αν μιλάμε για τυπικό σπίτι το 12άρι ούτε για αστείο δεν καλύπτει τον χώρο του.

Εμενα ειδικος μου εβγαλε για 30τμ 15000btu αποδοση του συμπιεστη γιατι του ειπα για 12αρι που αποδιδει 14500 ονομαστικα στην θερμανση και μου λεει οχι δεν κανει.. Δεν τον ακουσα και εβαλα αυτο που ηθελα εγω το 12αρι με τα 14500 στη θερμανση. Το αποτελεσμα ειναι θετικο με το παραπανω.. ο χωρος δεν εχει καλη μονωση και η διπλη μπαλκονοπορτα δεν εχει αεροστεγανοτητα.. τωρα με τα βαρια κρυα 2 βαθμους, μεσα ειχα 13 βαθμους και το κλιματιστικο την παλευε μια χαρα με 800watt/h για συντηρηση του χωρου στους 20 βαθμους. Το δοκιμασα ομως και στη μεγιστη λειτουργια και δεν μπορουσε να αποδοση το ιδιο οπως με τους 10 βαθμους εξωτερικη..

Ο φιλος για μενα για να εχει το κεφαλι του ησυχο αφου μπορει να δωσει και κοντα στο χιλιαρικο να βαλει 15αρι που θα του βγει αγορα απο 720ε για fujitsu και 770ε για panasonic και να παρει εναν μετρητη καταναλωσης για να προσαρμοστει συμφωνα με τις αναγκες του..

Δημοσ.

Όσους και να ρωτήσετε για τις θερμικές απώλειες όλοι θα εφαρμόσουν διάφορες μαθηματικές σχέσεις, άλλες από το ίντερνετ άλλες εμπειρικές δικές τους με μικρές αλλαγές και τροποποιήσεις. Για να υπολογιστεί με ακρίβεια το θερμικό φορτίο σε υφιστάμενο κτίριο είναι δύσκολο ακόμα και σε μηχανολόγο αν ρωτήσεις, εκτός και αν υπάρχει διαθέσιμη στην πολεοδομία η μελέτη θερμομόνωσης του ακινήτου (κτίρια μετά το 81), αν δεν υπάρχει η μελέτη για να υπολογιστεί με ακρίβεια το θερμικό φορτίο μπορεί να γίνει μόνο με μηχανικό που διαθέτει ειδικό εξοπλισμό που έχουν πολλοί λίγοι, όπως θερμοκάμερα ή συσκευή μέτρησης συντελεστή μεταβιβάσεως θερμότητας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μόνο νούμερα με σφάλματα και διακυμάνσεις μπορούν να προταθούν.

Εμενα ειδικος μου εβγαλε για 30τμ 15000btu αποδοση του συμπιεστη γιατι του ειπα για 12αρι που αποδιδει 14500 ονομαστικα στην θερμανση και μου λεει οχι δεν κανει.. Δεν τον ακουσα και εβαλα αυτο που ηθελα εγω το 12αρι με τα 14500 στη θερμανση. Το αποτελεσμα ειναι θετικο με το παραπανω.

Ο χώρος που είσαι πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει; Έχει τοίχο προς τα βόρεια;

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα ειδικος μου εβγαλε για 30τμ 15000btu αποδοση του συμπιεστη γιατι του ειπα για 12αρι που αποδιδει 14500 ονομαστικα στην θερμανση και μου λεει οχι δεν κανει.. Δεν τον ακουσα και εβαλα αυτο που ηθελα εγω το 12αρι με τα 14500 στη θερμανση. Το αποτελεσμα ειναι θετικο με το παραπανω.. ο χωρος δεν εχει καλη μονωση και η διπλη μπαλκονοπορτα δεν εχει αεροστεγανοτητα.. τωρα με τα βαρια κρυα 2 βαθμους, μεσα ειχα 13 βαθμους και το κλιματιστικο την παλευε μια χαρα με 800watt/h για συντηρηση του χωρου στους 20 βαθμους. Το δοκιμασα ομως και στη μεγιστη λειτουργια και δεν μπορουσε να αποδοση το ιδιο οπως με τους 10 βαθμους εξωτερικη..

Ο φιλος για μενα για να εχει το κεφαλι του ησυχο αφου μπορει να δωσει και κοντα στο χιλιαρικο να βαλει 15αρι που θα του βγει αγορα απο 720ε για fujitsu και 770ε για panasonic και να παρει εναν μετρητη καταναλωσης για να προσαρμοστει συμφωνα με τις αναγκες του..

Τώρα βρε παιδιά με βάλατε πάλι σε δίλημμα :/ για ποια Fujitsu και Panasocin αναφέρεσαι

και αυτό το inventor που έβαλα στο λινκ δεν με καλύπτει? 

Δημοσ.

Όσους και να ρωτήσετε για τις θερμικές απώλειες όλοι θα εφαρμόσουν διάφορες μαθηματικές σχέσεις, άλλες από το ίντερνετ άλλες εμπειρικές δικές τους με μικρές αλλαγές και τροποποιήσεις. Για να υπολογιστεί με ακρίβεια το θερμικό φορτίο σε υφιστάμενο κτίριο είναι δύσκολο ακόμα και σε μηχανολόγο αν ρωτήσεις, εκτός και αν υπάρχει διαθέσιμη στην πολεοδομία η μελέτη θερμομόνωσης του ακινήτου (κτίρια μετά το 81), αν δεν υπάρχει η μελέτη για να υπολογιστεί με ακρίβεια το θερμικό φορτίο μπορεί να γίνει μόνο με μηχανικό που διαθέτει ειδικό εξοπλισμό που έχουν πολλοί λίγοι, όπως θερμοκάμερα ή συσκευή μέτρησης συντελεστή μεταβιβάσεως θερμότητας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μόνο νούμερα με σφάλματα και διακυμάνσεις μπορούν να προταθούν.

Ο χώρος που είσαι πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει; Έχει τοίχο προς τα βόρεια;

βορεινο ειναι και εχει 2 εξωτερικους τοιχους. Ειμαι βορεια προαστια με αρκετη υγρασια..

Τώρα βρε παιδιά με βάλατε πάλι σε δίλημμα :/ για ποια Fujitsu και Panasocin αναφέρεσαι

το inventor αποδιδει 13000btu. Κοιτα επειδη εχεις να καλυψεις 31τμ με υγρασια καλα θα ειναι να βαλεις κατι πιο δυνατο. Ακομα και 9αρι να βαλεις θα σπαει το κρυο.. το θεμα ειναι τι απαιτησεις εχετε στην θερμανση. πχ υπαρχουν ανθρωποι που στους 20 με 21 βαθμους κρυωνουν και θελουν περισσοτερη ζεστη ..αυτο βεβαια εχει αντικτυπο στην καταναλωση.. Επειδη το 12αρι συνισταται εως και 30τμ με καποιος ομως παραγοντες μπορει και να μην σου κανει απολυτα.. γι αυτο σου εστειλα τα 14αρια

Τωρα με τα inverter δεν εχεις θεμα στην καταναλωση. Η καταναλωση παει αναλογα με τις ρυθμισεις.. δηλαδη δεν θα σου καψει περισσοτερο απο το 12αρι.

τα 14αρια αποδιδουν ονομαστικα 17000btu στη θερμανση! Οποτε οταν με τα βαρια κρυα θελησεις να εχεις εντονη ζεστη θα σε καλυψει καλυτερα απο ενα 12αρι..

Δημοσ.

βορεινο ειναι και εχει 2 εξωτερικους τοιχους. Ειμαι βορεια προαστια με αρκετη υγρασια..

το inventor αποδιδει 13000btu. Κοιτα επειδη εχεις να καλυψεις 31τμ με υγρασια καλα θα ειναι να βαλεις κατι πιο δυνατο. Ακομα και 9αρι να βαλεις θα σπαει το κρυο.. το θεμα ειναι τι απαιτησεις εχετε στην θερμανση. πχ υπαρχουν ανθρωποι που στους 20 με 21 βαθμους κρυωνουν και θελουν περισσοτερη ζεστη ..αυτο βεβαια εχει αντικτυπο στην καταναλωση.. Επειδη το 12αρι συνισταται εως και 30τμ με καποιος ομως παραγοντες μπορει και να μην σου κανει απολυτα.. γι αυτο σου εστειλα τα 14αρια

Τωρα με τα inverter δεν εχεις θεμα στην καταναλωση. Η καταναλωση παει αναλογα με τις ρυθμισεις.. δηλαδη δεν θα σου καψει περισσοτερο απο το 12αρι.

τα 14αρια αποδιδουν ονομαστικα 17000btu στη θερμανση! Οποτε οταν με τα βαρια κρυα θελησεις να εχεις εντονη ζεστη θα σε καλυψει καλυτερα απο ενα 12αρι..

Μπορείς να μου βάλεις λινκ για τα 14αρια που λες αν σου είναι εύκολο η να επιλέξω το 18αρι inventor?

Δημοσ.

MHN ρωτάς εμάς αν θα σε καλύωει ή όχι . ΔΕΝ μπορούμε να το ξέρουμε. Πηγαινε σε εναν ειδικό να δει τον χώρο σου να σου πεί ποιό είναι το κατάλληλο μέγεθος κλιματιστικού για το χώρο σου .

Μηχανικος ενεργειακης τεχνολογιας σπουδάζω και είμαι στα τελειώματα. Ξέρω τι σου λέω. Όλα αυτά που αφορούν απώλειες κτιρίων ψυξη θερμανση και κλιματισμό τα έχω τελειώσει.

Δημοσ.

MHN ρωτάς εμάς αν θα σε καλύωει ή όχι . ΔΕΝ μπορούμε να το ξέρουμε. Πηγαινε σε εναν ειδικό να δει τον χώρο σου να σου πεί ποιό είναι το κατάλληλο μέγεθος κλιματιστικού για το χώρο σου .

Μηχανικος ενεργειακης τεχνολογιας σπουδάζω και είμαι στα τελειώματα. Ξέρω τι σου λέω. Όλα αυτά που αφορούν απώλειες κτιρίων ψυξη θερμανση και κλιματισμό τα έχω τελειώσει.

Ναι έχεις δίκιο ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σας   :)

Για να ελέγξει το χώρο σε ψυκτικό να αναφερθώ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...