Hamurabi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Παιδια φτιαχνω καινούργιο σπιτι και ψάχνω για καλοριφέρ. Τι ειναι καλο να βαλω? Τα απλα κλασσικά καλοριφέρ που είχαμε προ δεκαετίας η εχουν βγει τιποτα καινούργια κόλπα; Ευχαριστω
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Να ρωτήσεις τον μηχανολόγο που θα σου κάνει την μελέτη κεντρικής θέρμανσης. Τα κλασσικότερα είδη θερμαντικών σωμάτων είναι τα πάνελ και τα ΑΚΑΝ, αυτά που υπάρχουν κατά κόρον στα σπίτια που μεγαλώσαμε είναι τα ΑΚΑΝ, από τα μέσα του 90 και μετά έγιναν της μόδας και τα σώματα πάνελ, κάτι άλλο δεν ξέρω εκτός από ειδικές περιπτώσεις π.χ convectors. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχουν όσον αφορά το μέγεθος και τις διαστάσεις, ενδεχομένως αν υπάρξει θέμα διαστάσεων και χώρου στο σπίτι σου να συμφέρει περισσότερο ο ένας τύπος αντι για τον άλλον επειδή λ.χ θα δίνουν περισσότερο θερμικό φορτίο ανά μονάδα όγκου.
siracos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Παιδια φτιαχνω καινούργιο σπιτι και ψάχνω για καλοριφέρ. Τι ειναι καλο να βαλω? Τα απλα κλασσικά καλοριφέρ που είχαμε προ δεκαετίας η εχουν βγει τιποτα καινούργια κόλπα; Ευχαριστω Ενδοδαπέδια θέρμανση με αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών. Σήμερα η ποιο οικονομική λύση. 2
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Ότι ακριβώς είπε ο αποπάνω. Αν δεν έχουν μπει ακόμα δάπεδα και προλαβαίνεις τότε ενδοδαπέδια δαγκωτό. Οικονομική (μεγαλύτερο κόστος αρχικά αλλά ταχύτατη απόσβεση) και υγιεινή θέρμανση (ισομερής κατανομή θερμοκρασίας ακόμα και σε μεγάλους χώρους). Κάτι ξέρουν από κρύο οι βορειοευρωπαίοι που χρησιμοποιούν πολλά χρόνια τέτοιες λύσεις. Και για να προλάβω το κλασσικό ελληνικό επιχείρημα αναφορικά με την ενδοδαπέδια "τι κάνεις άμα σου τρυπήσει ένας σωλήνας" κάνεις ότι ακριβώς θα κάνεις και αν σου τρυπήσει ο σωλήνας του νερού (που πλέον περνάνε από τα δάπεδα) ή του καλοριφέρ (ομοίως)
*nenya* Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Επίσης have a look κι εδώ που έχει τιμοκατάλογο http://www.buderus.gr/information/download-area/pricelist.html
siracos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Επίσης have a look κι εδώ που έχει τιμοκατάλογο http://www.buderus.gr/information/download-area/pricelist.htmlΗ buderus είναι κατά την γνώμη μου πολύ υπερτιμολογημένη Δεν είναι όπως λένε Γερμανικής κατασκευής αλλά Τουρκικής και η ποιότητά τους δεν είναι αυτή που ήταν πριν 20 χρόνια.
siracos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 :Ο πάει χάλασε και η buderus;;!Δεν χάλασε απλά λέω ότι κατά την γνώμη μου είναι πολύ ακριβή. Το Τουρκικής κατασκευής δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτή είναι η δική μου γνώμη δεν λέω ότι είναι και η μόνη ή ότι ντε και καλά είναι η σωστή.
arianos16 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Πάντως 9 χρόνια με ενδοδαπέδια στο σπίτι μας και εγκατάσταση από τον πατριό μου όλα κυλάνε ρολόι. Είναι απλά υπέροχο.
Dare-Devil Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Παιδια φτιαχνω καινούργιο σπιτι και ψάχνω για καλοριφέρ. Τι ειναι καλο να βαλω? Τα απλα κλασσικά καλοριφέρ που είχαμε προ δεκαετίας η εχουν βγει τιποτα καινούργια κόλπα; Ευχαριστω Αντλία θερμότητας; Παράδειγμα. Εκτός και αν ρίξεις λεφτά στην μόνωση του κτιρίου και σε συμφέρει κλασσικό καλοριφερ πετρελαίου. Αυτά θα στα πεί ο μηχανολόγος. :Ο πάει χάλασε και η buderus;;! Στην buderus πληρώνεις και το όνομα. Δεν αξίζει να βάλεις buderus απο άποψη τιμής. Υπάρχουν λέβητες εξίσου ποιοτικοί και φθηνότεροι. Π.χ oscar ελληνικοί απο καυστήρες προτείνω riello και κυκλοφορητή EC motor willo ή grundfos
Hamurabi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Έχουμε κάποιο ενδεικτικό κόστος ενδοδαπεδια θέρμανσης ανά τετραγωνικό; Επίσης 2,3 καλές εταιρίες για να πάρω προσφορές; Α και άλλη μια ερώτηση. Μπορώ να έχω στο μισό σπίτι ενδοδαπεδια και στο άλλο μισό καλοριφέρ πετρελαίου;η πρέπει ένα από τα δύο;
Hamurabi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Επίσης πάνω από ενδοδαπεδια μπαίνει ειδικό πλακάκι η ότι θέλω;
Dare-Devil Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Ρώτα τον μηχανολόγο σου. Αυτός και μόνο είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της κεντρικής θέρμανσης στο σπίτι σου.Ρώτα τον για εναλλακτικούς τρόπους θερμανσης γενικά να σου πει μειωνεκτηματα πλεωνεκτήματα κόστος κτλ. Θα σου κάνει μια τεχνοοικονομική μελέτη και θα σου πει κόστος και χρόνια απόσβεσης επένδυσης .
siracos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Έχουμε κάποιο ενδεικτικό κόστος ενδοδαπεδια θέρμανσης ανά τετραγωνικό; Επίσης 2,3 καλές εταιρίες για να πάρω προσφορές; Α και άλλη μια ερώτηση. Μπορώ να έχω στο μισό σπίτι ενδοδαπεδια και στο άλλο μισό καλοριφέρ πετρελαίου;η πρέπει ένα από τα δύο; Επίσης πάνω από ενδοδαπεδια μπαίνει ειδικό πλακάκι η ότι θέλω; Κόστος θα βγει μετά από την μελέτη θέρμανσης που θα γίνει στο σπίτι σου (δεν έχουν όλα τα σπίτια τις ίδιες ανάγκες). Βρες εταιρίες από την περιοχή σου και ρώτα. Προτίμησε όσους ασχολούνται μόνο με θέρμανση-ψύξη και όχι τον μάστροsiraco που όλα τα ξέρει και αυτοί που σπούδασαν δεν ξέρουν τίποτα. Ξεχώρισε το θέμα ενδοδαπέδια με την θέρμανση του νερού της ενδοδαπέδιας . Η ενδοδαπέδια πες ότι είναι τα σώματα του καλοριφέρ μέσα στο σπίτι. Η αντλία θερμότητας ή ο λέβητας πετρελαίου ή ο ξυλολέβητας είναι έξω από το σπίτι και επιλέγεις ότι θέλεις απλά σήμερα συμφέρει η αντλία θερμότητας. Η μόνη απαίτηση είναι να μπορεί να παράγει ζεστό χαμηλής θερμοκρασίας. Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμό θέλεις όλα είναι θέμα κόστους που μόνο ο μηχανικός θα σου εξηγήσει για να αποφασίσεις τη θέλεις. Πάνω από το "θερμομπετό" της ενδοδαπέδια μπορείς να βάλεις ότι υλικό θέλεις. Ακόμα και μοκέτα κατευθείαν πάνω στο μπετό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα