Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαφώς. Αλλά διάβασες το πρώτο ποστ και συ, πώς σου φάνηκε; Ότι με τα 300 ευρώ πήραμε γάλα για να μην πεινάσουν τα παιδιά; Επιπλέον το γεγονός ότι η εν λόγω τράπεζα έδωσε 5Κ πιστωτικό όριο το 2008 κάτι πρέπει να μας λέει για τα οικονομικά του δανειολήπτη.

το 2008 τα επιτόκια που δανειζονταν οι ελληνικές τράπεζες απο την ΕΚΤ ήταν μηδαμινά, γιαυτο και μοιραζαν τις κάρτες σαν καραμέλες. Επερναν τηλεφωνα στα σπίτια ανθρώπων που δεν είχαν κάν κανει αιτηση και τους έλεγαν περαστε απο το υποκαταστημα να παρετε την καινουργια σας κάρτα...

Επι του θέματος, δεν ξέρω τι έγινε με τα 300€, αλλά θεωρω αρκετα πιθανο να του τα πήραν κατευθειαν απο τον λογαριασμο χωρίς να τον ενημερώσουν.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βάζω λέει τα λεφτά μου και τα παίρνει ο άλλος και παίρνει Iphone και μετά δεν έχει να το ξεπληρώσει άρα εγώ δεν παίρνω τους τόκους μου, ό,τι να 'ναι πραγματικά, άρες μάρες κουκουνάρες.

δηλαδή σε ελβετία και γερμανία που έχουν πολύ μικρά επιτόκια είναι γιατί πήραν όλοι iphone και δεν το πλήρωσαν? κάτι 5+% που ήταν πριν 2-3 χρόνια στην ελλάδα ήταν γιατί είχαμε iphone ξεχρεωμένο? 

Δημοσ.

Ακομα πιο απλα:

Ο μητσος παιρνει δανειο 1000 και για τον Α Β λογο δε το ξεχρεωνει (η το ξεχρεωνουμε ολοι μαζι)

Ο τακης δεν παιρνει δανειο

Ποιος ειναι ο μαγκας?

(Επισης φυσικα και τα 300 ευρω του φιλου δεν θα επηρεασουν τους τοκους μου ουτε την καταθεση μου... Αν ομως αντι για 300 ευρω ειναι 300 εκατομυρια? κ αν αντι για ενας φιλος ειναι ενα δισεκατομυριο φιλοι? που μπαινει το οριο?)

Δημοσ.

Να το πούμε καλύτερα...

Αν είμαστε 10.000.000 έλληνες, οι 9.500.000 και ίσως παραπάνω νομίζουν ότι αν αύριο κάποιος βρεθεί και χαρίσει 300 δις στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα ξεχρεώσει. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν είναι το γεγονός ότι μέσα σε 1-2 μήνες το πολύ, η Ελλάδα πάλι 300 δις θα χρωστάει.

Για εξήγησε το αυτό γιατί ανήκω στα 9.500.000...  :eek:

Δημοσ.

Ακομα πιο απλα:

Ο μητσος παιρνει δανειο 1000 και για τον Α Β λογο δε το ξεχρεωνει (η το ξεχρεωνουμε ολοι μαζι)

Ποιος ειναι ο μαγκας?

και ένα άλλο...

έστω οτι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 100 ευρώ και τα δανείζετε όλα ο μήτσος με επιτόκιο 1% και πρέπει να επιστρέψει 101. ποιός είναι ο μάγκας?

Δημοσ.

Ακομα πιο απλα:

Ποιος ειναι ο μαγκας?(Επισης φυσικα και τα 300 ευρω του φιλου δεν θα επηρεασουν τους τοκους μου ουτε την καταθεση μου... Αν ομως αντι για 300 ευρω ειναι 300 εκατομυρια? κ αν αντι για ενας φιλος ειναι ενα δισεκατομυριο φιλοι? που μπαινει το οριο?)

Τι είναι πιο νόστιμο, το πορτοκάλι ή η μπανάνα;

Η ερώτησή σου ακριβώς η ίδια με άλλες λέξεις.

Δημοσ.

Μα το χρημα αντιπροσωπευει την (ανθρωπινη) εργασια και εστω αν στον κοσμο υπαρχουν (τωρα ) 100 ευρω το αμεσος επομενο δευτερολεπτο υπαρχουν (στην πραγματικοτητα) 100+

Οποτε τα 101 υπαρχουν τη στιγμη που θα πρεπει να τα αποπληρωσει ο μητσος. Αν δεν εχει να τα δωσει εγω ειμαι της αποψης οτι παιρνεις και το μητσο, κ ολα του τα υπαρχοντα, κ τη γυναικα κ την αδερφη του κ οτι τελοσπαντον μπορει να εχει καποια αξια και τα εκμεταλευεσαι οπως θελεις μεχρι να αποπληρωθει το χρεος του μητσου και ο κοπος που κατεβαλες ωστε να το παρεις πισω επειδη δε στο εδωσε με τον προσυμφωνυμενο τροπο

Δημοσ.

Για εξήγησε το αυτό γιατί ανήκω στα 9.500.000...  :eek:

Μέτρα τις υποχρεώσεις της χώρας (πληρωμή μισθών, συντάξεων, συντήρηση κτιρίων, δρόμων, υγείας, εισαγωγές κτλ κτλ κτλ) και σύγκρινέ τα με τα έσοδα που έχει (τουρισμός, εξαγωγές κτλ) και δες άμα φτάνουν.

Επίσης, το οικονομικό σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που ακόμα και να υπάρχει χώρα που τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδά της και ανετότατα μπορεί να ανταπεξέλθει, πάλι θα πάει στις διεθνείς αγορές για να δανειστεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της αντί να χρησιμοποιήσει τα έσοδά της. Γιατί; Γιατί πρώτον έχει πολύ καλή αξιολόγηση άρα μικρό τοκισμό, δεύτερον γιατί έτσι μόνο μπορεί και η ίδια να συμμετέχει στον δανεισμό άλλων, και τρίτον και κυριότερο γιατί με τον δανεισμό δημιουργούνται χρήματα. Δηλαδή η Ελλάδα δεν θα χρωστά ούτε δεκάρα, αλλά για να πληρώσει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις θα πάει να δανειστεί, ακόμα και αν είχε τα χρήματα από πριν. Και επειδή αυτά που θα πάρει θα είναι περισσότερα από αυτά που θα μπορεί να δώσει δανείσει κτλ, θα ειπναι χρέος έντοκο που θα προστεθεί χρέη του επόμενου μήνα, και του επόμενου, κτλ

Πολύ απλά γιατί ούτε χρόνο για κατεβατά σελίδων έχω, αλλά ούτε κι εγώ τα γνωρίζω άριστα.

Γούγλη έχεις, πρόσβαση σε διαεκατομμύρια πληροφορίες έχεις, καλό διάβασμα

:)

Απλά να θυμάσαι ότι το χρήμα δεν έχει καμιά σχέση με τα τραπεζογραμμάτια, χαρτονομίσματα και ότι αυτά είναι ένα ελάχιστο μέρος του συνολικού χρήματος (ιδεατού) που υπάρχει στον κόσμο.

Μα το χρημα αντιπροσωπευει την (ανθρωπινη) εργασια και εστω αν στον κοσμο υπαρχουν (τωρα ) 100 ευρω το αμεσος επομενο δευτερολεπτο υπαρχουν (στην πραγματικοτητα) 100+Οποτε τα 101 υπαρχουν τη στιγμη που θα πρεπει να τα αποπληρωσει ο μητσος. Αν δεν εχει να τα δωσει εγω ειμαι της αποψης οτι παιρνεις και το μητσο, κ ολα του τα υπαρχοντα, κ τη γυναικα κ την αδερφη του κ οτι τελοσπαντον μπορει να εχει καποια αξια και τα εκμεταλευεσαι οπως θελεις μεχρι να αποπληρωθει το χρεος του μητσου και ο κοπος που κατεβαλες ωστε να το παρεις πισω επειδη δε στο εδωσε με τον προσυμφωνυμενο τροπο

Τρολάρεις ηθελημένα ή σου ξεφεύγουν;

Δημοσ.

Αν εσυ νομιζεις οτι οι αποψεις μου ειναι τοσο τραβηγμενες που τις θεωρεις τρολαρισμα εχεις τ δικαιωμα αυτο.

Αλλα αυτο δεν αλλαζει οτι ειναι θεμα αρχης να μη θελω να (μπορει να) χαλαει καποιος περισσοτερα απο αυτα που εχει

Δημοσ.

Μα το χρημα αντιπροσωπευει την (ανθρωπινη) εργασια και εστω αν στον κοσμο υπαρχουν (τωρα ) 100 ευρω το αμεσος επομενο δευτερολεπτο υπαρχουν (στην πραγματικοτητα) 100+

Οποτε τα 101 υπαρχουν τη στιγμη που θα πρεπει να τα αποπληρωσει ο μητσος. Αν δεν εχει να τα δωσει εγω ειμαι της αποψης οτι παιρνεις και το μητσο, κ ολα του τα υπαρχοντα, κ τη γυναικα κ την αδερφη του κ οτι τελοσπαντον μπορει να εχει καποια αξια και τα εκμεταλευεσαι οπως θελεις μεχρι να αποπληρωθει το χρεος του μητσου και ο κοπος που κατεβαλες ωστε να το παρεις πισω επειδη δε στο εδωσε με τον προσυμφωνυμενο τροπο

100+... δηλαδή θα κόψει χρήμα η τράπεζα και θα έχει 100+ σε ρευστό?

ιδέα!! αφού το χρήμα αντιπροσωπεύει εργασία, θα πάρουμε δάνειο απο την τράπεζα και θα ξεχρεώνουμε με εργασία !! έλυσα και την ανεργία!!! είμαι γαμάτος !!!

κρατικά ομόλογα και μλκες... παλιόχαρτα...

Δημοσ.

Αν εσυ νομιζεις οτι οι αποψεις μου ειναι τοσο τραβηγμενες που τις θεωρεις τρολαρισμα εχεις τ δικαιωμα αυτο.

Αλλα αυτο δεν αλλαζει οτι ειναι θεμα αρχης να μη θελω να (μπορει να) χαλαει καποιος περισσοτερα απο αυτα που εχει

Μα οι απόψεις σου δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Σου εξηγήσαμε μερικά πράγματα και αντί να κατσεις να ψάξεις να διαβάσεις να καταλάβεις πως λειτουργεί, συνεχίζεις τον χαβά σου.

Σαν να σου εξηγώ τι είναι βαρύτητα και εσύ να επιμένεις ότι έχουμε κόλλα στα πόδια μας.

Δημοσ.

το 2008 τα επιτόκια που δανειζονταν οι ελληνικές τράπεζες απο την ΕΚΤ ήταν μηδαμινά, γιαυτο και μοιραζαν τις κάρτες σαν καραμέλες. Επερναν τηλεφωνα στα σπίτια ανθρώπων που δεν είχαν κάν κανει αιτηση και τους έλεγαν περαστε απο το υποκαταστημα να παρετε την καινουργια σας κάρτα...

Το 2008 τα επιτόκια της ΕΚΤ ήταν πολύ υψηλότερα απ' ότι σήμερα. Όπως και τα διατραπεζικά.

Δημοσ.

Μέτρα τις υποχρεώσεις της χώρας (πληρωμή μισθών, συντάξεων, συντήρηση κτιρίων, δρόμων, υγείας, εισαγωγές κτλ κτλ κτλ) και σύγκρινέ τα με τα έσοδα που έχει (τουρισμός, εξαγωγές κτλ) και δες άμα φτάνουν.

Επίσης, το οικονομικό σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που ακόμα και να υπάρχει χώρα που τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδά της και ανετότατα μπορεί να ανταπεξέλθει, πάλι θα πάει στις διεθνείς αγορές για να δανειστεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της αντί να χρησιμοποιήσει τα έσοδά της. Γιατί; Γιατί πρώτον έχει πολύ καλή αξιολόγηση άρα μικρό τοκισμό, δεύτερον γιατί έτσι μόνο μπορεί και η ίδια να συμμετέχει στον δανεισμό άλλων, και τρίτον και κυριότερο γιατί με τον δανεισμό δημιουργούνται χρήματα. Δηλαδή η Ελλάδα δεν θα χρωστά ούτε δεκάρα, αλλά για να πληρώσει τις εσωτερικές της υποχρεώσεις θα πάει να δανειστεί, ακόμα και αν είχε τα χρήματα από πριν. Και επειδή αυτά που θα πάρει θα είναι περισσότερα από αυτά που θα μπορεί να δώσει δανείσει κτλ, θα ειπναι χρέος έντοκο που θα προστεθεί χρέη του επόμενου μήνα, και του επόμενου, κτλ

Όλα αυτά τα ξέρω αλλά εσύ έγραψες ότι το χρέος θα ξαναπάει 300δις άμεσα,πράγμα εντελώς λανθασμένο.Μπορεί να χρειαστεί 100 χρόνια..

Απο τη στιγμή που πέρσι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει οτι τα έσοδα ήταν περισσότερα απο τα έξοδα,οπότε αν μπορούσαμε να σβήσουμε το χρέος(πχ κάποιος να το πληρώσει όπως είπες) με ομαλό τρόπο και όχι με κούρεμα και η οικονομία να συνέχιζε να λειτουγεί κανονικά τότε δε είχαμε δημιουργία νέου χρέους..

Θα μπορούσαμε βέβαια να δανειστούμε με πολύ χαμηλά επιτόκια ,αλλά θα είμασταν πάντα στα όρια ελείματος που έχουμε συμφωνήσει με την Ε.Ε.

Αυτό βέβαια εφαρμόζεται μόνο στη Γερμανία η οπόια επιδιώκει μηδενικά ελλείματα..Όλες οι άλλες χώρες έχουν αρκετά μεγαλύτερα ελλείματα.

Δημοσ.

Μα οι απόψεις σου δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Σου εξηγήσαμε μερικά πράγματα και αντί να κατσεις να ψάξεις να διαβάσεις να καταλάβεις πως λειτουργεί, συνεχίζεις τον χαβά σου.

Σαν να σου εξηγώ τι είναι βαρύτητα και εσύ να επιμένεις ότι έχουμε κόλλα στα πόδια μας.

Οχι δε μου εξηεις τι ειναι βαρυτητα...

Συνοπτικα μου λες οτι η ποσοτητα του χρηματος που υπαρχει τεινει στο απειρο και επαγωγικα αυτο συνεπαγεται οτι μπορουμε ολοι να παρουμε οσα δανεια θελουμε (και να δημιουργηθει κ αλλο χρημα) και να αγορασουμε οτι θελουμε και να παιρνουμε δανεια για να πληρωνουμε και τους τοκους μας... Free money

Και επειδη τι χρημα αντιπροσωπευει (και αγοραζει) εργασια δανειζεσαι και βαζεις ολο τον κοσμο να δουλεβει για εσενα.

Οκ αν εισαι η αμερικη το κανεις. Αν εισαι η ελλαδα η ο μητσος δε το κανεις. Δε θα αλλαξεις εσυ τους κανονες του παιχνιδιου

Δημοσ.

Όλα αυτά τα ξέρω αλλά εσύ έγραψες ότι το χρέος θα ξαναπάει 300δις άμεσα,πράγμα εντελώς λανθασμένο.Μπορεί να χρειαστεί 100 χρόνια..

Απο τη στιγμή που πέρσι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα,αν μπορούσαμε να σβήσουμε το χρέος(πχ κάποιος να το πληρώσει όπως είπες) με ομαλό τρόπο και όχι με κούρεμα και η οικονομία να συνέχιζε να λειτουγεί κανονικά τότε δε είχαμε δημιουργία νέου χρέους..

Θα μπορούσαμε βέβαια να δανειστούμε με πολύ χαμηλά επιτόκια ,αλλά θα είμασταν πάντα στα όρια ελείματος που έχουμε συμφωνήσει με την Ε.Ε.

Αυτό βέβαια εφαρμόζεται μόνο στη Γερμανία η οπόια επιδιώκει μηδενικά ελλείματα..Όλες οι άλλες χώρες έχουν αρκετά μεγαλύτερα ελλείματα.

Με χαμηλά επιτόκια δεν υπάρχει περίπτωση να δανειστείς γιατί η οικονομία σου είναι σε μαύρα χάλια.

Αν έρθει κάποιος και χαρίσει 300 δις στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή η Ελλάδα θα πάει να δανειστεί πχ 50 δις για τις εσωτερικές της ανάγκες (άσχετα των χρημάτων που ήδη έχει και των εισοδημάτων που περιμένει). Με την μία δημιουργεί χρέος 50 δις συν τόκους. Έρχεται ο άλλος μήνας, το ίδιο, (δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι τα ποσά). Από την άλλη, κανείς δεν θα εμπιστεύεται τα ομόλογά της και δεν θα μπορεί να δανείζει σε άλλους. Γιατί; Γιατί έχει μηδέν ανάπτυξη και οικονομία για τον π@ύτσο και ένα ισχυρότατο νόμισμα που δεν ανταποκρίνεται ούτε στα πιο τρελά της όνειρα στην οικονομία της.

Μπορεί το 1-2 μήνες να ήταν υπερβολικό, αλλά μέσα σε ένα χρόνο είναι σίγουρο ότι θα χρωστά όσα και σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...