captainf2008 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Γεια, σε 3 βδομάδες πετάω για Σκωτία. Πετάω από Αθήνα για Λονδίνο και από εκεί Σκωτία. Χρειάζομαι διαβατήριο? Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές Ελλάδα-Αγγλία με την ταυτότητα μου αλλα για Σκωτία δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει. Υπάρχει περίπτωση στο Λονδίνο αφού περάσω τους ελέγχους κατά την άφιξη μου και πάω για το άλλο αεροπλάνο να μου ζητήσουν κατι άλλο πέρα από την ταυτότητα;
Typhoon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Η Σκωτία και η Αγγλία ανήκουν στον Ηνωμένο Βασίλειο ( ) συνεπώς όχι. Ότι ισχύει για το ένα ισχύει και για το άλλο.
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Το μόνο που θα σε παραξενέψει/δυσκολέψει είναι η προφορά τους, trust me 2
Adon1s Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Το μόνο που θα σε παραξενέψει/δυσκολέψει είναι η προφορά τους, trust me Παραθεση για εμφαση Εφτυσα αιμα να τους καταλαβω,εβλεπαν οτι μιλουσα με ελληνικα αγγλικα αλλα αυτοι επεμεναν στα δικα τους σκληροπηρυνικα . Με την γλωσσα του σωματος και με εικασιες του τι μου ελεγαν κινομουν . Οι μονοι που καταλαβαινα τελεια ηταν κατι σερβιτορες οι οποιες καταλαβαν οτι ημασταν τουριστες και μιλουσαν πιο αμερικανικα , κατι Ινδοι σε μαγαζι με σουβενιρ, η Ισπανιδα ιδιοκτητρια του ξενωνα που μεναμε και μια κυρια στα εκδοτηρια εισητηριων στον ΟΣΕ τους . ευτυχως εκατσα για 1 εβδομαδα αλλοιως δε θα την παλευα
Iris_89 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Παραθεση για εμφαση Εφτυσα αιμα να τους καταλαβω,εβλεπαν οτι μιλουσα με ελληνικα αγγλικα αλλα αυτοι επεμεναν στα δικα τους σκληροπηρυνικα . Με την γλωσσα του σωματος και με εικασιες του τι μου ελεγαν κινομουν . Οι μονοι που καταλαβαινα τελεια ηταν κατι σερβιτορες οι οποιες καταλαβαν οτι ημασταν τουριστες και μιλουσαν πιο αμερικανικα , κατι Ινδοι σε μαγαζι με σουβενιρ, η Ισπανιδα ιδιοκτητρια του ξενωνα που μεναμε και μια κυρια στα εκδοτηρια εισητηριων στον ΟΣΕ τους . ευτυχως εκατσα για 1 εβδομαδα αλλοιως δε θα την παλευα Ισχύει! Εκτός οτι μιλάνε αρκετά γρήγορα, είναι τόσο ουγκ η προφορά τους που ούτε οι ίδιοι καλά καλά συννενοούνται μεταξύ τους.. 1
warlock9_0 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 έρχεσαι κανονικά με ταυτότητα αν κάνεις τον τουρίστα, αν είναι να μείνεις και πρέπει να κάνεις συναλλαγές με τράπεζες κλπ μερικοί ξινίζουνε με την ταυτότητα η γλώσσα είναι όντως Γ@μησέ τα αλλά μετά από καμιά βδομάδα τους συνηθίζεις
*nenya* Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Λίγα για την προφορά κ την διάλεκτο των Σκωτσεζων!<br> <3 λατρεία, έρωτας. Όταν μιλάνε βγάζουν μια ωραία αντριλα, κάτι σαν να μιλάνε οι Vikings ξερωγω, δεν μπορώ να το περιγράψω ακριβώς. <br><br> Στο θέμα μας τώρα, πέρυσι που πήγα Εδιμβούργο ταξίδεψα κανονικά με την ταυτότητα, όπως κ στην Αγγλία. <br> ΑΛΛΑ μου έκαναν παρατήρηση γιατί η ταυτότητά μου είχε χειρόγραφους τους λατινικούς χαρακτήρες των στοιχείων μου.
captainf2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 έρχεσαι κανονικά με ταυτότητα αν κάνεις τον τουρίστα, αν είναι να μείνεις και πρέπει να κάνεις συναλλαγές με τράπεζες κλπ μερικοί ξινίζουνε με την ταυτότητα η γλώσσα είναι όντως Γ@μησέ τα αλλά μετά από καμιά βδομάδα τους συνηθίζεις Θα παω να δουλέψω για ένα 3μηνο και έχω στείλει την κοπέλα μου να στο job centre να ρωτήσει και ειπαν οτι μπορω να ερθω με ταυτότητα, το ίδιο της είπαν και στην τράπεζα και στις σελίδες τους λέει οτι μπορώ να ανοίξω account με national id card. 'Αρα υποθέτω οτι δε χρειάζομαι διαβατήριο, δε θέλω να δώσω τζάμπα ενα κατοστάρικο για να βγάλω διαβατήριο γιατί δε μου περισσεύουν κιόλας αυτή την στιγμή.
warlock9_0 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 την δουλειά σου θα την κάνεις με την ταυτότητα, απλά θα την έκανες πιο εύκολα με διαβατήριο, δεν είναι απαραίτητο αυτό που μου είχανε πει εμένα στην bank of scotland όταν είχα πάει να ανοίξω λογαριασμό είναι οτι επειδή πλαστογραφούνται εύκολα οι ταυτότητες σε ελέγχουνε πολύ περισσότερο, άρα έχει περισσότερη διαδικασία για το οτιδήποτε
captainf2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Α οκ. Τι εννοείς όταν λες "σε ελέγχουν πιο πολύ"? Έχω κανονίσει να μου έρθει γράμμα απο το job centre στο σπίτι και θα έχω ταυτότητα,έχω και το δίπλωμα αν τους κάνει.Είπανε ότι μπορώ να βγάλω national insurance number με ταυτότητα απλά προσπαθώ τώρα να σκεφτώ αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω που να μη γίνεται με ταυτότητά αλλα νομίζω γενικά οτι ειμαι καλυμμένος
warlock9_0 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 εννοώ οτι είναι πιθανόν να σου πάρει περισσότερη ώρα η κάθε δουλειά δεν θα έχεις πρόβλημα όμως
captainf2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Ok, ευχαριστω για την βοηθεια. Μια τελευταια επισήμανση, η ταυτότητα είναι η καινουρια απλά τα στοιχεία είναι γραμμένα με το χέρι και πάλι ειμαι μια χαρα ε? Σορρυ για το πρηξιμο...
warlock9_0 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 δεν ξέρω σίγουρα αλλά την επόμενη βδομάδα έρχεται η κοπέλα μου διαβατήριο δεν έχει, αλλά έχει ταυτότητα από αυτά που ρωτήσαμε είναι απαραίτητο να γράφει στην ταυτότητα και λατινικά το αν είναι γραμμένα με το χέρι ή με υπολογιστή μας είπαν οτι μάλλον δεν παίζει ρόλο και νομίζω οτι θέλουν να έχει εκδοθεί τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό
captainf2008 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Ναι γραφει και λατινικά και έχει εκδοθεί το 2006. Αν μπορείς να την ρωτήσεις θα με βοηθούσες πάρα πολυ, γιατι εχω πετάω σε 2 βδομάδες και για να βγαλω διαβατήριο πρεπει να κάνω δουλειά που θα κρατήσει σίγουρα μια βδομάδα αλλά πλεόν έχω την εντύπωση οτι είμαι καλυμμένος και δε θα έχω κάποιο πρόβλημα.
bilya Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Παντως το διαβατηριο αν εισαι αθηνα θελει 3μερες μονο ....για την ιστορια αν εχεις διαβατηριο περνας αερα ολους τους ελεγχους ενω με την ταυτοτητα(ειδικα αν ειναι λιγο ξεφτισμενη ατις ακρες) θα σου τα πριξουν λιγο ακομα και στα κλαμπ παιζει να σου πουν λαλακια( το ζησα σκωτια και δεν το πιστευα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα