Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σοφο φορουμ χρειαζομαι μια συμβουλη!!!!

Λαπτοπ του 2010 δεν εχει κανει ποτε φορματ. Το προβλημα ειναι το εξης: ο σκληρος δισκος φαινεται γεματος εχει βαρεσει κοκκινο (οντως κοκκινο τον δειχνει) με μολις 5 γιγα ελευθερα. Χωρις να εχω πολλα πραγματα μεσα απο ταινιες φωτο κλπ.Τωρα τι να κανω?ανασυγκροτηση εκκαθαρηση κλπ οκ εχω κανει αλλα δε βοηθαει καθολου. cc cleaner επισης καθολου. Πρεπει να κανω φορματ η ηπαρχει και πιο light μεθοδος? Σε αυτο το σημειο να προσθεσω οτι απο φραγκα 0 οποτε οτι κανω θα το κανω μονη μου:(

Δημοσ.

Δε γίνεται να μειώνεται η χωρητικότητα χωρις κάποιο λόγο (εκτος αν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης).

Πόσα GB ειναι ο σκληρός για την ακρίβεια;

Δημοσ.

Δες μηπως το συστημα κανει αντιγραφα ασφαλειας μεχρι που γεμισε ο δισκος. Εαν οντως ισχυει σβηστα. Κανε μια αναζητηση σε google/yahoo/bing και θα βρεις αναλυτικα πως γινεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθάρισε τον δίσκο από ότι άχρηστο υπάρχει:

1. Τρέχεις το Disk Cleanup σαν Administrator.  Tικάρεις όλες τις επιλογές, και όταν τελειώσει κάνεις restart.

2. Διαγράφεις όλα τα περιεχόμενα των φακέλων:

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\

C:\Windows\Installer\$PatchCache$\Managed\   (για να δεις τον φάκελλο αυτό πρέπει να κάνεις Unhide τα Protected Operating System Files)

C:\Windows\winsxs\Backup\   (για να μπορέσεις να αδειάσεις τον φάκελλο αυτό, πρέπει να πάρεις το Ownership).

Αν θέλεις να μειώσεις και άλλο τα περιεχόμενα του δίσκου σου, τότε:

1. Κατάργησε το Hibernation: τρέχεις την εντολή powercfg -h off σε ένα CMD που έχεις ανοιξει σαν Administrator.

2. Μείωσε τον χώρο που διατίθεται για Restore Points, ή κατάργησε τελείως την δυνατότητα αυτή (έτσι κι' αλλιώς ποτέ δεν δουλεύει σωστά όταν την χρειαστείς):

post-294072-0-37097800-1422643136_thumb.jpg

Επεξ/σία από Euclides
  • Like 5
Δημοσ.

Τελεια, ευχαριστω πολυ!!!!Πρεπει να κανω μπακαπ?θα σβηστουν τα δεδομενα μου?

Δεν χρειάζεται Backup.

Tα δεδομένα δεν θα πάθουν τίποτα.

Δημοσ.

ευχαριστω, θα το κανω αμεσα, εκτος απο την διαγραφη του Hibernation

Αν θες, πες μας πόσο χώρο κέρδισες μετά τον καθαρισμό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα, για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα γεμισε ο σκληρος δισκος ssd χωρις λογο.ειχα 21 gb ελευθερα προσπαθησα να κανω ανασυγκροτηση και ξεκινησε χωρις προβλημα να κανει προσβασεις και αρκετες μετακινησεις και γεμισε τον σκληρο,αυτη την στιγμη εχω 5gb ελευθερα και κολλαει στο 2% η ανασυγκροτηση και δεν προχωραει..μια βοηθεια παιδια τι να φταιει?

Δημοσ.

καλησπερα, για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα γεμισε ο σκληρος δισκος ssd χωρις λογο.ειχα 21 gb ελευθερα προσπαθησα να κανω ανασυγκροτηση και ξεκινησε χωρις προβλημα να κανει προσβασεις και αρκετες μετακινησεις και γεμισε τον σκληρο,αυτη την στιγμη εχω 5gb ελευθερα και κολλαει στο 2% η ανασυγκροτηση και δεν προχωραει..μια βοηθεια παιδια τι να φταιει?

Για να κάνεις ανασυγκρότηση θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον το 10% του δίσκου ελεύθερο.

Δηλαδή σε έναν δίσκο 120 Gb, θα πρέπει να έχεις ελεύθερα τουλάχιστον 12 Gb.

Θα πρέπει να διαγράψεις ότι άχρηστο υπάρχει για να ελευθερώσεις χώρο.

Δημοσ.

Σε ssd δεν κανουμε ανασυγκροτηση.... ειναι κανονας...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...