duende Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μιλαγα με φιλο σημερα και μου ειπε οτι τον πηραν πριν λιγο καιρο ενα κουλο τηλεφωνο απο καποια σχολη μουσικης του δημου, γιατι λενε τους χρωσταει καποιο ποσο για μαθηματα που εκανε πριν 12(!!) χρονια. στην αρχη σκαλωσε, αλλα μετα θυμηθηκε οτι οντως ειχε κανει καποια μαθηματα πριν δε ξερω και γω ποσα χρονια, σιγουρα πανω απο 10 αλλα δεν ειχε ιδεα οτι τους χρωσταει κατι. μιλαμε για ενα κοστος 30κατι ευρω τοτε. τεσπα αφου και αυτος δεν ηταν σιγουρος αλλα ουτε και αυτοι, ειπαν οτι θα τον ξαναπαρουν και εμεινε εκει. και ρωτω εγω: υπαρχει περιπτωση να χρωστας στον δημο επι 12 χρονια και να μην σε εχουν ενοχλησει? υπαρχει περιπτωση να του ζητησουν κανενα τρελλο ποσο?και πως θα αποδειξουν μετα απο τοσα χρονια οτι οντως τους χρωσταει? η αυτος οτι δε χρωσταει? wtf??
gdriver Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 και να ήταν μόνο αυτοί. εδώ έχουν δεχθεί ειδοποίηση 20 χρόνια μετά για τυχών διόδια που δεν πλήρωσαν. εδώ παίρνεις στο σπίτι ειδοποίηση πως πριν 30 χρόνια είχες παρκάρει παράνομα κάπου στη ζώνη του λυκόφωτος. δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο και άδικο αλλά τέτοιες περιπτώσεις μου φαίνονται καθαρά αρπαχτές του δημοσίου. 1
leukonas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εφόσον οφείλεις χρήματα δεν πρέπει να τα πληρώσεις? Τι σημασία έχει αν πέρασαν 10 χρόνια, κακώς που δεν πληρώθηκαν όταν έπρεπε....
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Θεωρώ ως καλύτερη λύση να πάει να ρωτήσει τον δήμο αυτοπροσώπως, εμένα θα μου ακουγόταν και ως κανένας απατεώνας, αλλά αφού λέει ο φίλος σου ότι όντως είχε παρακολουθήσει κάποια μαθήματα.... τότε κάτι παίζει.
haris_216 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Βλέπω ότι πληθαίνουν τέτοια θέματα με "υπενθυμίσεις" παλιών οφειλών αλλά και ότι υπάρχει γενικά ένα attitude "μα πάνε καλά, μετά από τόσα χρόνια;" Όταν το "χρέος" μπορεί να αμφισβητηθεί ("δεν γίνεται να έχω παρκάρει παράνομα στη Λάρισα αφού είμαι βέρος Καλύμνιος και επίσης δεν έχω αυτοκίνητο", "δεν έκανα ποτέ τα Χ μαθήματα που λέτε", κλπ) τότε πραγματικά πρέπει να το παλαίψουμε μέχρι τέλους και να μην πληρώσουμε τα κερατιάτικα, όσο λίγα κι αν είναι. Αν όμως το αναγνωρίζουμε (έστω κι από μέσα μας) σαν δικό μας χρέος και απλά απογοητευτήκαμε που δεν παραγράφηκε στο μεταξύ, νομίζω ότι είναι προφανές ότι πρέπει να πληρωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το τηλεφώνημα θεωρείται "κουλό". Αφού χρωστάς. Καλώς ή κακώς σήμερα "ξεσκόνησαν" τα κιτάπια τους. Εσένα (δεν εννοώ τον TS αλλά τον όποιο διαμαρτυρόμενο "οφειλέτη") πως σου ξέφυγε να πληρώσεις; 2
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 δηλαδη ο μηχανισμος για ενημερωσεις οφειλων του δημου δεν υπηρχε? τι διαλο γινοτανε εκει μεσα? και αυτοι που ηταν εκει τι εκαναν? εδειχναν το μποι τους επι 12 χρονια και καθε τελος του μηνα επαιρναν και μισθο? και τι παει να πει πως του ξεφυγε να πληρωσει? εχει αλτσχαιμερ.. τι σε νοιαζει? βαλτου τεστ μνημης! το οτι καποιος εκει στο δημο επαιρνε μισθο και κοιμοτανε ορθιος δεν σου κανει εντυπωση ε? και τα χρηματα απο τα οποια εμπαινε μεσα ο δημος με την κρατικη χρηματοδοτηση ισοσκελιζοταν.. αρα με τον ενα ή τον αλλο τροπο τα λευτα πληρωθηκαν.. καποιο μπιλιετακι θα βρηκε κανενας τυχερος υπαλληλος και ειπε να δοκιμασει την τυχη του μπας και βαλει στην τσεπη ενα 30αρι.. αν μπορει να ριξει κανονι να το κανει και ασε τους ντεμεκ νομοταγεις να λενε.. δεν εχουν ιδεα..
haris_216 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 δηλαδη ο μηχανισμος για ενημερωσεις οφειλων του δημου δεν υπηρχε? τι διαλο γινοτανε εκει μεσα? και αυτοι που ηταν εκει τι εκαναν? εδειχναν το μποι τους επι 12 χρονια και καθε τελος του μηνα επαιρναν και μισθο? και τι παει να πει πως του ξεφυγε να πληρωσει? εχει αλτσχαιμερ.. τι σε νοιαζει? βαλτου τεστ μνημης! το οτι καποιος εκει στο δημο επαιρνε μισθο και κοιμοτανε ορθιος δεν σου κανει εντυπωση ε? και τα χρηματα απο τα οποια εμπαινε μεσα ο δημος με την κρατικη χρηματοδοτηση ισοσκελιζοταν.. αρα με τον ενα ή τον αλλο τροπο τα λευτα πληρωθηκαν.. καποιο μπιλιετακι θα βρηκε κανενας τυχερος υπαλληλος και ειπε να δοκιμασει την τυχη του μπας και βαλει στην τσεπη ενα 30αρι.. αν μπορει να ριξει κανονι να το κανει και ασε τους ντεμεκ νομοταγεις να λενε.. δεν εχουν ιδεα.. Ομοίως στο δήμο είχαν ένα υπάλληλο με αλτσχάιμερ και ένα που το κωλοβαρούσε. Τώρα ο πρώτος πέθανε και ο δεύτερος πήρε σύνταξη. Ο άλλος που προσλήφθηκε στη θέση των δύο παραπάνω ξεσκόνησε τα βιβλία και βρήκε την οφειλή. Αν ο οφειλέτης δεν πέθανε ας πάει να πληρώσει (και να είναι χαρούμενος αν δεν έχει την προσαύξηση της προσαύξησης) (φαντάζομαι ότι αν τον "ενοχλούσαν" από τον πρώτο μήνα πάλι θα είχαμε να πούμε κάτι του στυλ "σιγά ρε παιδιά. 10 μέρες πέρασαν. δεν θα πρόλαβε να περάσει ο άνθρωπος") .................αν μπορει να ριξει κανονι να το κανει και ασε τους ντεμεκ νομοταγεις να λενε.. δεν εχουν ιδεα.. Εύχομαι να μην μπορεί και "ασε τους ντεμεκ επαναστάτες να λένε" (και να πράτουν με τα λεφτά των άλλων. Να σε δω πόσο cool θα ήσουν αν χρώσταγαν σε σένα και το είχες "ξεχάσει". ή αν ο δήμος σου αύξανε τα δημοτικά τέλη για να καλύψει τις μουσικές ανησυχίες άλλων) Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν μιλάμε για τις ανθρωποφάγες τράπεζες με τα επιτοκία τους αλλά για μια υπηρεσία που κάποιος επεδίωξε να έχει (κανείς δεν τον υποχρέωσε) και που φαντάζομαι το κόστος δεν θα έχει καμία σχέση με το να πήγαινε ωδείο ή να έπαιρνε δάσκαλο
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εύχομαι να μην μπορεί και "ασε τους ντεμεκ επαναστάτες να λένε" (και να πράτουν με τα λεφτά των άλλων. Να σε δω πόσο cool θα ήσουν αν χρώσταγαν σε σένα και το είχες "ξεχάσει") μ'αρεσει που συγκρινεις οτι σου κατεβει 1) ο δημος εχει κρατικη χρηματοδοτηση για τα ελλειματα.. εστω και αν ειναι λογω ανικανοτητας 2)ο υπαλληλος με το αλτσχαιμερ πως πηρε την δουλεια? με μεσο? τοτε να τα πληρωσει αυτος που τον εβαλε.. ή ο δημαρχος.. 3)εδω οικονομικα εγληματα μετα το περας της 5ετιας παραγραφοντε.. εσυ θα κανεις μαθηματα ηθους για 30 ευρο μετα απο 12 χρονια?? ποιος εισαι.. ο αγκαλιτσας? "ανατρεξε στην ταινια του παπαναστασιου για λεπτομερειες" 4)αν ειχα ξεχασει για 12 χρονια οτι καποιος μου χρωταει 30 ευρο.. θα ημουν πιο κουλ και απο 14χρονο με τσιγαρο!!!
haris_216 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 ......................4)αν ειχα ξεχασει για 12 χρονια οτι καποιος μου χρωταει 30 ευρο.. θα ημουν πιο κουλ και απο 14χρονο με τσιγαρο!!! I rest my case
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 για την ακριβεια ειχα δωσει 15χιλιαδες δραχμες καπου στο 98 σε φιλο για να αγορασει τα air max.. "αυτα με το τεραστιο AIR στο πλαι εχει παραπανω απο 12 χρονια καπου στα 40 βγαινουν.. και φυσικα τα ποσα 30ευρα χωρις επιστροφη.. και 30 ειναι και λιγα..
StormGr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Συγνωμη και μετα απο 12 χρονια θα θυμασαι οτι οντως χρωστας καποια λεφτα? Και ποσα λεφτα ακριβως? Και παιρνω την αλλη περιπτωση να τα ειχε πληρωσει ολα, και καποιος τρομπας στο δημο να μην καταχωρισε μια πληρωμη. Εισαι υποχρεωμενος εσυ να εχεις κρατημενες τις αποδειξεις 12 χρονων για να αποδειξεις οτι πληρωσες? Αν οντως το θυμασαι οτι δεν πληρωσες εκτος του οτι εχεις μνημη ελεφαντα ε τοτε πρεπει να τα πληρωσεις.
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 πολλοι δημοι εχουν βαλει εταιρείες ορκωτών για ελέγχους των προηγούμενων τετραετιών οποτε ισως ειναι αποτέλεσμα του ξεσκονίσματος που κανουν οι ορκωτοί... σε κάθε περίπτωση καλο θα ηταν να τα πληρώσει γιατι αν ειναι κανενας αρπαγμένος ο δημαρχός/υπευθυνος οικονομικών του δήμου καλλιστα τραβαει μια ομαδική αγωγή σε όσους χρωστάνε και θα τρεχουν δεκαδες ανθρωπακια ανευ λόγου
duende Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 εγω δε καταλαβαινω το εξης καταρχας θυμαται οτι κατι ειχε πληρωσει, ποσο και τι και αν ειχε παρει αποδειξη φυσικα μετα απο τοσα χρονια, δεν αυτοι απο τη μερια τους, τοσα χρονια αν και εφοσον υπαρχει καποια οφειλη προς τον δημο και μπορουν να το αποδειξουν, τοσα χρονια τι εκαναν? οι οφειλες δε περνουν με καποιο τροπο στην εφορια? καποιο ειδοποιητηριο, κατι?? και στη τελικη αν αυτος πιστευει οτι δε τους χρωσταει τιποτα αλλα αυτοι στο τεφτερι τους δεν το εχουν γραψει, πως ξεμπλεκει αν του ζητησουν ενα σκασμο λεφτα? μετα απο τοσα χρονια παιζει να τον κυνηγουν για κανενα τρελλο ποσο? το θεμα ειναι επειδη εμεινε στο "φλου" το τηλεφωνημα και δε τον ξανα ενοχλησαν, γιατι να παει αυτος να "καρφωθει" ενω μπορει και να μη χρωσταει δλδ τελειως χυμα καταστασεις
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 4)αν ειχα ξεχασει για 12 χρονια οτι καποιος μου χρωταει 30 ευρο.. θα ημουν πιο κουλ και απο 14χρονο με τσιγαρο!!! Αυτό μπορείς να πας να το πεις στον υπάλληλο του δήμου που βρήκε την οφειλή, μάλλον θα γελάνε και τα ντουβάρια. Δεν ενδιαφέρει το κράτος φίλε μου πόσα χρόνια πέρασαν, υπάρχουν περιπτώσεις που το κράτος κυνηγάει χρέη 25 ετών τα οποία κανονικά έπρεπε να ήταν παραγεγραμμένα, δεν έχει κανένα κόστος για τον υπάλληλο του δήμου να στείλει στην εφορία την οφειλή και μετά κάτσε να τρέχεις με δικηγόρους για προσφυγές να εξετάσεις αν μπορεί να παραγραφεί η οφειλή και να βγάλεις το φίδι απ' την τρύπα χάνοντας και επιπλέον χρήματα για τα έξοδα του δικηγόρου, εκτός του οτι για 30ευρώ δεν συμφέρει κιόλας. Το κράτος είναι ένας εξαιρετικά βραδυκίνητος μηχανισμός με ταχύτητα χελώνας και μυαλό γίγαντα, δεν σε ξεχνάει ποτέ όμως. Ο φίλος σου μπορεί να έχει ξεχάσει τι σου χρωστάει, τα γράμματα οι σφραγίδες και οι υπογραφές από τα βιβλία της δημόσιας υπηρεσίας δεν σβήνουν. αυτοι απο τη μερια τους, τοσα χρονια αν και εφοσον υπαρχει καποια οφειλη προς τον δημο και μπορουν να το αποδειξουν, τοσα χρονια τι εκαναν? οι οφειλες δε περνουν με καποιο τροπο στην εφορια? καποιο ειδοποιητηριο, κατι?? και στη τελικη αν αυτος πιστευει οτι δε τους χρωσταει τιποτα αλλα αυτοι στο τεφτερι τους δεν το εχουν γραψει, πως ξεμπλεκει αν του ζητησουν ενα σκασμο λεφτα? μετα απο τοσα χρονια παιζει να τον κυνηγουν για κανενα τρελλο ποσο? Αρκετές δημόσιες υπηρεσίες πέραν των ΔΟΥ, όπως δήμοι, πολεοδομίες κ.α δεν ενδιαφερόντουσαν καθόλου για την συλλογή εσόδων από τα πρόστιμα, έτσι δεν έστελναν στις αρμόδιες ΔΟΥ αιτήματα για την είσπραξη των προστίμων ή καθυστερούσαν πολύ να τα στείλουν, άλλωτε έθαβαν τα πρόστιμα και έκαναν τα δικά τους, η ουσία ήταν οτι δεν ήθελαν να δουλέψουν οι υπάλληλοι, όλα αυτά όμως κάπου καταγράφονται και αν δεν έχουν εισπραχθεί στα ζητάν μετά από χρόνια. Π.χ απλήρωτες κλήσεις, πρόστιμα σε λεωφορεία από ελεγκτες κτλ Για να ζητάνε χρήματα σημαίνει οτι κάτι έχουν γραμμένο σε τεφτέρι, αν δεν πληρώσεις κανονικά μπαίνουν προσαυξήσεις μέσα και πηγαίνει το ποσόν προσαυξημένο στην ΔΟΥ με τις γνωστές συνέπιες, τώρα το γιατί τόσα χρόνια δεν πήγαινε στην ΔΟΥ και το θυμήθηκαν σήμερα το εξήγησα.
arc Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 2)ο υπαλληλος με το αλτσχαιμερ πως πηρε την δουλεια? με μεσο? τοτε να τα πληρωσει αυτος που τον εβαλε.. ή ο δημαρχος.. Το αλτσχαιμερ το παθαίνεις, δεν το εχεις εκ γενετής (ή έστω οταν προσλαμβάνεσαι). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα