Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω ενα προγραμμα , το jewelcad 5.1 (ειναι αγορασμενο , οποτε εχω μεινει σ αυτο..)(ειναι πολυ παλιο εχω δει οτι βγηκε το pro 2.1 αλλα δεν εχω κατσει να το ψαξω αφου κ με αυτο κανω την δουλεια μου)

ειναι σχεδιαστικο, για να φτιαχνεις κοσμηματα.

λοιπον , τοσα χρονια το τρεχω σε winxp και σε p4.με μια απλη  gt6200(driver περασμενα)

το θεμα μου ειναι οτι το μηχανημα δεν θα κρατησει για πολυ ακομα, οποτε και εβαλα το jewelcad σε εναν δευτερο, νεο υπολογιστη. (i3 , 4gb ram, igpu)

γιατι καποια στιγμη θα δουλευω πανω σε ενα νεο μηχανημα και οχι στον p4.

το προβλημα ειναι οτι αν βαλω drivers στη καρτα γραφικων , τοτε μου κανει screen flickering μεσα στο cad και γενικα δεν μπορω να δουλεψω η ακομα και crashαρει.

δοκιμασα , igpu , nvidia - ati.

χωρις driver δουλευει το προγραμμα..με το που βαλω driver , κανει το flickering..

τωρα δοκιμαζω σε virtual machine.

EDIT

κατι παιζει τωρα με το opengl.

βρηκα εναν τροπο να παιξει το προγραμμα χωρις flickering.

δηλαδη , εβαλα compatibility mode μεσα απο τα windows, απενεργοποιοντας τα θεματα των windows, dpi και την συνθετη επιφανεια εργασιας.

ετσι παιζει..

δεν εχω την επιταχυνση 3d βεβαια, αλλα μικρο το κακο..ετσι κ αλλιως δεν ειναι βαρυ το προγραμμα ουτε τα σχεδια που κανω..διαφορα - καμια.

απλα θα ηθελα να το λυσω και με τον 'σωστο' τροπο.

αν ξερει καποιος κατι , ας μου πει.

Δημοσ.

Σε τι λειτουργικό όμως το δοκιμάζεις δεν μας λες. Έβαλες πάλι xp ή πήγες σε άλλο λειτουργικό (και ποιο);

Από τα vista και μετά έχει μπει στο desktop το aero που συνήθως δημιουργεί προβλήματα σε παλιά προγράμματα. Δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις. Στα 7 π.χ. επέλεξε το θέμα των κλασσικών windows και όχι τα θέμα των windows 7.

Το compatibility mode δεν είναι κάτι κακό, ούτε λάθος τρόπος. Για ένα παλιό πρόγραμμα που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα μοντέρνα λειτουργικά τότε ίσως είναι και μονόδρομος.

Επίσης, αν έβαλες 7, βάλε και directx9 june 2010 γιατί δεν το περιλαμβάνουν τα win και μπορεί να σου χρειαστεί.

Δημοσ.
Επίσης, αν έβαλες 7, βάλε και directx9 june 2010 γιατί δεν το περιλαμβάνουν τα win και μπορεί να σου χρειαστεί.

ναι εχω win 7 x64 τωρα (στο 3ο pc) εχω τα ιδια ακριβος προβληματα.

στο 2ο ετρεχε με i3 4gb ram + igpu με winxp και παρ ολα αυτα ειχα προβληματα.flickering και ιδωλα οταν κουνουσα το μοντελο μου.

στα xp απλα το λειτουργω χωρις drivers γραφικων.εξαλου ειναι η μονη δουλεια που κανει το pc.

θα δοκιμασω με το dx9 που λες και θα ξαναποσταρω

Δημοσ.

Κλεισε το compositing απο τα windows. Αυτο ειναι που μπλεκεται και προκαλει το flickering.

http://helpdeskgeek.com/how-to/disable-aero-permanently-or-temporarily-in-windows-7/

Το έχει κάνει ήδη...

εβαλα compatibility mode μεσα απο τα windows, απενεργοποιοντας τα θεματα των windows, dpi και την συνθετη επιφανεια εργασιας.

Με αυτόν τον τρόπο διορθώθηκε το flickering.

Δημοσ.

Ναι απλα επισημαινω πως το προβλημα δεν ειναι τα θεματα, τα dpi ή το compatibility mode, μονο το compositing. Το εχει ενας φιλος μου με το autocad απο την εποχη των vista, οποτε το ξερω απο πρωτο χερι.

Χωρις compositing ζεις. Με λουκ windows 98 ομως, γιατι ετσι θα βγει αν απενεργοποιησεις τα θεματα, οχι, εκτος αν σου αρεσουν τα ρετρο :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...