kyanokranos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μίλησα με την αντιπροσωπεία της Asus σήμερα και μου επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει (κάτι που ήξερα ήδη) θύρα M.2 SSD. Για την τεχνολογία του, όμως, η απάντηση τους ήταν: << Για τα προϊόντα Notebook δεν υπάρχει κάποια λίστα συμβατότητας (πχ. μνήμες, σκληροί δίσκοι). Θεωρητικά το προϊόν ASUS GL553VD είναι συμβατό και με M.2 NVMe τεχνολογίας. >> Τώρα τι τους απαντάει κάποιος, που πρόκειται να δώσει ~1000€ για το συγκεκριμένο λάπτοπ; Να έστελνα μέιλ και στην Asus USA ή UK?
Kostas.karras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μίλησα με την αντιπροσωπεία της Asus σήμερα και μου επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει (κάτι που ήξερα ήδη) θύρα M.2 SSD. Για την τεχνολογία του, όμως, η απάντηση τους ήταν: << Για τα προϊόντα Notebook δεν υπάρχει κάποια λίστα συμβατότητας (πχ. μνήμες, σκληροί δίσκοι). Θεωρητικά το προϊόν ASUS GL553VD είναι συμβατό και με M.2 NVMe τεχνολογίας. >> Τώρα τι τους απαντάει κάποιος, που πρόκειται να δώσει ~1000€ για το συγκεκριμένο λάπτοπ; Να έστελνα μέιλ και στην Asus USA ή UK? Ότι να ναι οι καραγγιοζηδες. Από που έχεις σκοπό να πάρεις το δισκο;
kyanokranos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ότι να ναι οι καραγγιοζηδες. Από που έχεις σκοπό να πάρεις το δισκο; Αν είναι τελικά NVMe, από εδω: https://www.open365.gr/samsung-ssd-mz-v6e250bw-960-evo-m.2-250gb.html PS. Μίλησα, μέσω live chat, με έναν εκπρόσωπο στην Asus UK και μου είπε ότι με το part number δεν μπορεί να βρει κάτι και να μιλήσω απευθείας με το κατάστημα που θα γίνει η αγορά. EDIT: Τώρα μιλούσα με το electroholic και μου είπε ο τεχνικός ότι δε γνωρίζουν τόσο συγκεκριμένες πληροφορίες για το λάπτοπ και ότι κανονικά με το part number έπρεπε να γνωρίζει η Asus. Θα πάρω τηλέφωνο αύριο πάλι την Asus , μιας και κλείσανε τώρα.
Kostas.karras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Αν είναι τελικά NVMe, από εδω: https://www.open365.gr/samsung-ssd-mz-v6e250bw-960-evo-m.2-250gb.html PS. Μίλησα, μέσω live chat, με έναν εκπρόσωπο στην Asus UK και μου είπε ότι με το part number δεν μπορεί να βρει κάτι και να μιλήσω απευθείας με το κατάστημα που θα γίνει η αγορά. EDIT: Τώρα μιλούσα με το electroholic και μου είπε ο τεχνικός ότι δε γνωρίζουν τόσο συγκεκριμένες πληροφορίες για το λάπτοπ και ότι κανονικά με το part number έπρεπε να γνωρίζει η Asus. Θα πάρω τηλέφωνο αύριο πάλι την Asus , μιας και κλείσανε τώρα. Έλεος, δεν ξέρει η Asus τί φτιάχνει;; Αν πας cosmodata παρέα με το λαπτοπ, και να τους πεις να κάνετε επιτόπου δοκιμή, εγώ το έχω κάνει με κάτι μνήμες που έπαιζε ασυμβατότητα. Είναι σχετικά ευέλικτοι σε τέτοια, και φυσικά παίζει πάντα ρόλο στον πωλητή. Ρώτα και σε πλαίσιο, μπορεί να ξέρουν κάτι και αυτοί. Πες και καλά ότι θες να πάρεις από αυτούς έναν nvme δίσκο για το λαπτοπ σου αλλά δεν γνωρίζεις αν τον δέχεται.
kyanokranos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Έλεος, δεν ξέρει η Asus τί φτιάχνει;; Αν πας cosmodata παρέα με το λαπτοπ, και να τους πεις να κάνετε επιτόπου δοκιμή, εγώ το έχω κάνει με κάτι μνήμες που έπαιζε ασυμβατότητα. Είναι σχετικά ευέλικτοι σε τέτοια, και φυσικά παίζει πάντα ρόλο στον πωλητή. Ρώτα και σε πλαίσιο, μπορεί να ξέρουν κάτι και αυτοί. Πες και καλά ότι θες να πάρεις από αυτούς έναν nvme δίσκο για το λαπτοπ σου αλλά δεν γνωρίζεις αν τον δέχεται. Ευτυχώς το laptop δεν το έχω αγοράσει ακόμα. Το έχω απλώς δεσμεύσει για παραλαβή. Αυτό σκεφτόμουν και γω° να μιλήσω με κάποιο κατάστημα. Έψαξα στο Google, YouTube, αλλά και εδώ μπας και βρω κάποιον με το ίδιο μοντέλο, αλλά τίποτα.Σε ευχαριστώ. Αν είχα το λαπτοπ, το θέμα θα λυνόταν, μιας και θα είχα S/N μητρικής Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2017 από kyanokranos 1
kyanokranos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν, μίλησα πάλι με την Asus και μου ανέφεραν ότι στο μέιλ τους εννοούσαν ότι το laptop υποστηρίζει 100% NVMe SSD, αλλά δεν έχουν λίστα με τους υποστηριζόμενος δίσκους. Επίσης μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση ούτε από εμένα, αλλά ούτε και από εξουσιοδοτημένο service για όσο καιρό το λάπτοπ βρίσκεται εντός εγγύησης. Τι σόι πολιτική είναι αυτή;
Kostas.karras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Λοιπόν, μίλησα πάλι με την Asus και μου ανέφεραν ότι στο μέιλ τους εννοούσαν ότι το laptop υποστηρίζει 100% NVMe SSD, αλλά δεν έχουν λίστα με τους υποστηριζόμενος δίσκους. Επίσης μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση ούτε από εμένα, αλλά ούτε και από εξουσιοδοτημένο service για όσο καιρό το λάπτοπ βρίσκεται εντός εγγύησης. Τι σόι πολιτική είναι αυτή; Αρα 99% υποστηριζει τον 960 evo. Τσιμπα τον!
kyanokranos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Λες να μην τον υποστηρίζει; Απ'οτι μου είπαν, το laptop, είναι μοντέλο του φετινού καλοκαιριού. Ξέρεις κάποιο μαγαζί, εκτός από την cosmodata, που να δεχθεί να τον δοκιμάσω εκεί μπροστά τους; Στο μαγαζί που σου έστειλα χθες, δεν το δέχονται.
Kostas.karras Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Λες να μην τον υποστηρίζει; Απ'οτι μου είπαν, το laptop, είναι μοντέλο του φετινού καλοκαιριού. Ξέρεις κάποιο μαγαζί, εκτός από την cosmodata, που να δεχθεί να τον δοκιμάσω εκεί μπροστά τους; Στο μαγαζί που σου έστειλα χθες, δεν το δέχονται. Λεω πως λογικα τον υποστηριζει.. Δεν γνωριζω για καποιο αλλο..
kyanokranos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Λεω πως λογικα τον υποστηριζει.. Δεν γνωριζω για καποιο αλλο.. Οκ, σε ευχαριστώ πολύ. 1
bebis4 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2017 ηρθε η ωρα να βαλω εναν ssd στο dell laditude E6230 . εχω αυτον αχρησιοποιητο. https://www.skroutz....-SSD-240GB.html θελω να μου προτεινετε ενα δωρεαν και οσο το δυαντον πιο ευκολοστη χρηση προγραμμα για να κανω clone το λειτουργικο win 10 και τα προγραμματα που εχω τωρα στο λαπτοπ στο ssd που θα βαλω. χρησιμος και καποιο βιντεο η σελιδα με οδηγιες για το προγραμμα. για να κανω clone τον ssd χρειαζομαι να τον εχω σε εξωτερικη θηκη φανταζομαι και συνδεδεμενο με usb. επισης θελει καποια ρυθμιση στο bios για να βλεπει τον ssd? ευχαριστω για την οποια βοηθεια.
Kostas.karras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 ηρθε η ωρα να βαλω εναν ssd στο dell laditude E6230 . εχω αυτον αχρησιοποιητο. https://www.skroutz....-SSD-240GB.html θελω να μου προτεινετε ενα δωρεαν και οσο το δυαντον πιο ευκολοστη χρηση προγραμμα για να κανω clone το λειτουργικο win 10 και τα προγραμματα που εχω τωρα στο λαπτοπ στο ssd που θα βαλω. χρησιμος και καποιο βιντεο η σελιδα με οδηγιες για το προγραμμα. για να κανω clone τον ssd χρειαζομαι να τον εχω σε εξωτερικη θηκη φανταζομαι και συνδεδεμενο με usb. επισης θελει καποια ρυθμιση στο bios για να βλεπει τον ssd? ευχαριστω για την οποια βοηθεια. http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/?p=56006490
kyanokranos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα και πάλι, Επειδή στην Asus Hellas δεν ξέρουν τι τους γίνεται, με ενημέρωσαν από το κεντρικά ότι υποστηρίζει (έχει επιβεβαιωθει με το Serial του laptop) M.2 SSD τεχνολογίας μέχρι SATA III. Έχετε να προτείνετε κάποιον, γύρω στα 250GB και τιμή μέχρι 130€; Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Πάρε τον evo από το eshop που θα είναι διαθέσιμος σε 2 ημέρες γιατί σκρουτζ δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-n5e250bw-850-evo-series-m2-250gb-sata3-p-PER.306109 1
kyanokranos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2017 Πάρε τον evo από το eshop που θα είναι διαθέσιμος σε 2 ημέρες γιατί σκρουτζ δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-n5e250bw-850-evo-series-m2-250gb-sata3-p-PER.306109 Σε ευχαριστώ. Μόλις τον παρήγγειλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις