zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα! Ψάχνω κινητό για ένα φίλο, μάλλον κινέζικο, τιμή μέχρι 200€. Απαιτήσεις τρελές δεν έχει, θέλει κυρίως να τα πηγαίνει καλά στο browsing και γενικά να μην "ζορίζεται" σε καθημερινή χρήση. Να είναι όσο πιο γρήγορο γίνεται. Παιχνίδια κλπ λίγα πράγματα και ελαφριά, κάμερα τυπική, μέγεθος μέχρι 5" και μια αξιοπρεπή μπαταρία. Έχω ρίξει μια ματιά και είναι πάρα πολλά μοντέλα που καλύπτουν αυτές τις προδιαγραφές...το θέμα είναι ότι θέλω κάτι που να δουλεύει απροβλημάτιστα out of the box που λένε, γιατί για κάθε μοντέλο που μου αρέσει όταν το ψάχνω λίγο παραπάνω βλέπω ότι θέλει διάφορα πειράγματα (rom, root κλπ) με τα οποία ούτε ο φίλος μου ούτε κι εγώ θέλουμε να ασχοληθούμε Υπάρχει κάτι να με καλύπτει; (Πιο πολύ θα με ενδιαφέρε πρακτική/προσωπική εμπειρία, από specs με καλύπτουν πολλά)
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί να πάει Κίνα εφόσον υπάρχει το Moto G? 2
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ και τους δύο...Γιάννη το moto g ξέρω ότι είναι πολύ αξιόλογο τηλέφωνο αλλά φοβάμαι μήπως δεν του φτάσει το 1gb ram....επειδή δεν είναι πολύ σχετικός με το αντικείμενο θα κάνει λίγο άγαρμπη χρήση οπότε θέλω να έχει αρκετή δύναμη, να έχει "άερα" Ψάξε το Jiayu G5S Κοιτούσα το jiayu g4s και βλέπω ότι είναι πιο φτηνό, έχει μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη μπαταρία. Περίεργο δεν είναι; Για αυτό τι γνώμη έχεις;
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ και τους δύο...Γιάννη το moto g ξέρω ότι είναι πολύ αξιόλογο τηλέφωνο αλλά φοβάμαι μήπως δεν του φτάσει το 1gb ram....επειδή δεν είναι πολύ σχετικός με το αντικείμενο θα κάνει λίγο άγαρμπη χρήση οπότε θέλω να έχει αρκετή δύναμη, να έχει "άερα" Κοιτούσα το jiayu g4s και βλέπω ότι είναι πιο φτηνό, έχει μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη μπαταρία. Περίεργο δεν είναι; Για αυτό τι γνώμη έχεις; Η γυναίκα μου για να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το smartphone της ως τέτοιο έπρεπε η μικρή να ρίξει παγωμένο τσάι στο laptop της, παντελώς άσχετη και αδιάφορη με την τεχνολογία. Σε βεβαιώ πως δεν κόλλησε πουθενά ακόμα και όταν ένα 6χρονο και 1 3χρονο το σκίζουν. Μιλάμε για της 1ης γενιάς μάλιστα. 1
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Η γυναίκα μου για να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το smartphone της ως τέτοιο έπρεπε η μικρή να ρίξει παγωμένο τσάι στο laptop της, παντελώς άσχετη και αδιάφορη με την τεχνολογία. Σε βεβαιώ πως δεν κόλλησε πουθενά ακόμα και όταν ένα 6χρονο και 1 3χρονο το σκίζουν. Μιλάμε για της 1ης γενιάς μάλιστα. Σε ευχαριστώ! Πολύ σημαντικό "review" Και στο browsing με 3-4 καρτέλες ανοιχτές τα πάει καλά να υποθέσω ε; Βέβαια λίγο πάνω από τα 200€ είναι το xiaomi mi3 που διαβάζω ότι είναι πολύ δυνατό και ποιοτικό παρόλο που είναι πιο παλιό μοντέλο...ο ενδοιασμός μου γι'αυτό είναι ότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι πρέπει να γίνει με τις ρομ για να δουλέψει σωστά, έχω την εντύπωση ότι θέλει λίγο σκάλισμα...
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ! Πολύ σημαντικό "review" Και στο browsing με 3-4 καρτέλες ανοιχτές τα πάει καλά να υποθέσω ε; Βέβαια λίγο πάνω από τα 200€ είναι το xiaomi mi3 που διαβάζω ότι είναι πολύ δυνατό και ποιοτικό παρόλο που είναι πιο παλιό μοντέλο...ο ενδοιασμός μου γι'αυτό είναι ότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι πρέπει να γίνει με τις ρομ για να δουλέψει σωστά, έχω την εντύπωση ότι θέλει λίγο σκάλισμα... Κάποτε στο σπίτι υπήρχαν 2 laptop και 1 desktop που όμως είναι καθαρά προσωπικό και σπάνια επιτρέπω σε κάποιον να το αγγίξει χωρίς την παρουσία μου. Τις δουλειές της λοιπόν σαν δασκάλα 90% τις κάνει με αυτό, με χρήση viper κλπ. Το βασικό του μειονέκτημα είναι η κάμερα και το sd slot που όμως διορθώθηκαν στο 2nd gen. Όλα αυτά τα παίρνεις χωρίς να χρειαστείς ψάξιμο με ρομ κλπ, την εγγύηση χωρίς τρεχάματα πάνε έλα. Πολύ τίμια επιλογή για μένα. 1
chios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 http://www.vickmall.com/meizu-m1-note-4g-lte-smartphone-16gb-flyme-4-1-octa-core-1-7ghz-dual-sim-5-5-inch-fhd-5-13mp-smartphone.html http://www.vickmall.com/lenovo-a8-a806-smartphone-4g-fdd-lte-wcdma-octa-core-1-7g-5-0-hd-ips-2g-ram-16gb-rom-13-0mp-camera.html Έχεις πολλές επιλογές από Κίνα σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει λόγος να πας στο Motorola αν μπορείς να αγοράσεις από Κίνα. Κοίτα και το κορυφαίο xiaomi redmi note 4G το οποίο το έχω και είναι κλάσης ανωτέρω από το Motorola. 1
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Το redmi note μου αρέσει πολύ, το σκέφτομαι και για επόμενο δικό μου! Προς το παρόν δεν θέλει να ανέβει τόσο στο μέγεθος αλλά αν τον πείσω είναι σοβαρό υποψήφιο Νομίζω το προτιμώ και από το meizu...το lenovo φαίνεται σούπερ και φτηνό αλλά πάλι νομίζω έχει θεματάκια με ρομ, αναβαθμίσεις κλπ....ευχαριστώ για τις προτάσεις!
chios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δες και το ZTE Red Bull v5, coolpad f1 τα πιο vfm κινητά. Οπωσδήποτε να πάρεις με 2gb Ram. 1
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ναι είναι στάνταρ τα 2gb! Τα έχω δει κι αυτά, το θέμα είναι ποιο δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς πειράγματα.... thanks και πάλι!
louben Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Κοίτα και το κορυφαίο xiaomi redmi note 4G το οποίο το έχω και είναι κλάσης ανωτέρω από το Motorola. Και εμενα με ενδιαφερει το NOTE απλα με εχει προβληματισει ο πολυ υψηλος δεικτης SAR που εχει.... Πχ το vodafone MAX 4 poy ειχε βγει τις προαλλες ειχε λιγοτερο απο 0.40(δεν το πηρα λογω 1γιγα ραμ και εγω) τη στιγμη που το ΝΟΤΕ εχει κοντα 1,30. 1
Manos-Sx Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 προτείνω ανεπιφύλακτα Meizu M1 Note, είτε με τον mediatek είτε με τον qualcomm είναι πολύ δυνατό, με τελευταίας γενιάς chipset με 64bit αρχιτεκτονική αλλά αφού θέλει μέχρι 5 μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει Lenovo Vibe X2 να του κρατήσει χρόνια. Επιλογές με 5" σε πιο χαμηλή τιμή υπάρχουν και με snapdragon 410 αλλά έχουν 1GB που είναι μια χαρά γι αυτά που θες αλλά ο αρχάριος στο μέλλον θα έχει θέμα. 1
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Και εμενα με ενδιαφερει το NOTE απλα με εχει προβληματισει ο πολυ υψηλος δεικτης SAR που εχει.... Πχ το vodafone MAX 4 poy ειχε βγει τις προαλλες ειχε λιγοτερο απο 0.40(δεν το πηρα λογω 1γιγα ραμ και εγω) τη στιγμη που το ΝΟΤΕ εχει κοντα 1,30. Καλώς ή κακώς δεν πολυκοιτάω το SAR... προτείνω ανεπιφύλακτα Meizu M1 Note, είτε με τον mediatek είτε με τον qualcomm είναι πολύ δυνατό, με τελευταίας γενιάς chipset με 64bit αρχιτεκτονική αλλά αφού θέλει μέχρι 5 μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει Lenovo Vibe X2 να του κρατήσει χρόνια. Επιλογές με 5" σε πιο χαμηλή τιμή υπάρχουν και με snapdragon 410 αλλά έχουν 1GB που είναι μια χαρά γι αυτά που θες αλλά ο αρχάριος στο μέλλον θα έχει θέμα. Το meizu φαίνεται σούπερ αλλά δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου νομίζω, μόλις κυκλοφόρησε. Φαίνεται πολύ δυνατό από specs πάντως...το vibe είναι πανέμορφο, πιστεύω όμως ότι τον καλύπτουν και πιο οικονομικά όπως το a8 806 ή το redbull ή το coolpad...είδα επίσης και το jiayu s3, στα 200κάτι με 3gb ram (!) και γενικά ένα πακέτο που φαίνεται αχτύπητο....εντάξει όσο ψάχνεις τόσο μπερδεύεσαι! Νομίζω ότι για αρχή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το μέγεθος, θα πάμε να δει κανένα 5.5" από κόντα, αν τον βολεύει θα πάμε σε xiaomi, meizu, jiayu ή zte αν θέλει 5" βλέπουμε
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 3Ram είναι πλεονασμός και όχι κάτι πραγματικά χρήσιμο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα