nickvas19 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα... ειδα οτι δεν υπαρχει οδηγος για το πως να φορτιζουμε τα κινητα μας ωστε ν προστατευουμε την μπαταρια. Οποτε θεωρησα σωστο να ανοιξω ενα θεμα ωστε καποιος που γνωριζει να μας πει. Απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι την 1η φορα το φορτιζεις 7-8ωρες χωρις χρηση και κλειστο.Πως μια φορα τον μηνα το πηγαινεις στο 0% και για καθημερινη χρηση το πηγαινεις απο το 80%-40%(αλλοι λενε μεχρι και 20%). Γνωριζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι η πολυωρη φορτιση την χαλαει την μπαταρια και ειδικα οταν ειναι στο 100% και εξακολουθει να φορτιζει. Τελικα τι ισχυει;
hayas88 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 νομίζω στα σύγχρονα κινητά τίποτα απο αυτά δεν ισχύει , δεν έχει σημασία πώς το φορτίζεις...
arc Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μετά τις 3-4 πρώτες φορτίσεις, οταν η μπαταρία πέσει κάτω απο 10% την κουμπώνεις στην πρίζα και οταν φορτίσει (100%) την βγάζεις σύντομα από την πρίζα. Αν γίνεται να φορτίζει με σβηστό το κινητό, ακόμα καλύτερα (εμενα δεν με βολευει, δεν το κάνω).Μετα και μια φορά το μήνα, άδειασμα της μπαταρίας και γέμισμα μεχρι το 100% Πρώτη φόρτιση 7-8 ώρες δεν χρειάζεται. Φόρτιση μεχρι το 100% και εκτός πριζας. Απλώς στις πρώτες 3 φορτίσεις καλό ειναι να αδειάζει τελειως η μπαταρία και να φορτίζεται πλήρως. νομίζω στα σύγχρονα κινητά τίποτα απο αυτά δεν ισχύει , δεν έχει σημασία πώς το φορτίζεις... Η διαφορά στις συγχρονες μπαταρίες ειναι οτι εχουν βελτιωθεί οι κύκλοι φόρτισης/αποφόρτισης. Η αλήθεια ειναι οτι για τις συγχρονες μπαταρίες λιθιου δεν πρέπει να τις στραγγίζουμε (μηδενισμος κάθε φορα) ουτε να τις υπερζορίζουμε. (8-10 ώρες φόρτιση) γιατί μειώνουμε το χρόνο ζωής.
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Αυτά με τις 7-8 ώρες ίσχυαν για τις μπαταρίες καδμίου που παρουσίαζαν το φαινόμενο μνήμης. Οι μπαταρίες λιθίου δεν το έχουν αυτό. Φορτίζεις το κινητό σου και το χρησιμοποιείς. Η ιδανική περιοχή λειτουργίας τους είναι μεταξύ 40-80% και δεν έχει σημασία το πόσες φορές το βάζεις στον φορτιστή. Μεγάλος εχθρός η πλήρης αποφόρτιση, αν και καλό θα ήταν να γίνεται μια φορά κάθε 2 μήνες για σκοπούς calibration της. Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ στην θερμότητα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος τους εχθρός. Πχ δεν το αφήνουμε το καλοκαίρι στο τζάμι του αυτοκινήτου, τώρα τον χειμώνα δεν το βάζουμε πάνω στο καλοριφέρ. Πάνω κάτω αυτά για να μην κάθομαι να γράφω σεντόνια Άστο όλο το βράδυ στον φορτιστή, δεν υπάρχει θέμα. Έχουν κυκλώματα προστασίας
panos2171 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Η μπαταρία φθείρεται με τη φόρτιση, όσο περισσότερο το φορτίζεις τόσο περισσότερο φθείρεται. Αυτά τα μην την ξεζουμίζουμε και να μη τη γεμίζουμε μέχρι τέρμα και να παίζουμε στο 40-80% τα ακούω βερεσέ. Μια μπαταρία Li-Po και μια Li-lon τις φόρτιζα όταν έσβηνε το κινητό ή όταν έφτανε κάτω από 10% και τις φόρτιζα μέχρι τέρμα, καμιά φορά τα άφηνα το βράδυ να φορτίζουν (εννοείται κλειστά) και η απόδοσή τους μετά από 3-4 χρόνια χρήσης είναι κάτι παραπάνω από καλή. Και το τελευταίο μου έτσι το φορτίζω, μόλις φτάσει κάτω από 10% και συνήθως το αφήνω το βράδυ. Οι κατασκευαστές λένε να μη μείνει πάνω από βδομάδα στο ρεύμα, το να το αφήσεις 10 ώρες εκ των οποίων τις 3 φορτίζει οπότε μένει 7 ώρες παραπάνω δε λέει κάτι, ούτως η άλλως σταματάει η φόρτιση. Βέβαια αν είναι ενεργοποιημένο το κινητό τότε σίγουρα δεν είναι καλό κάτι τέτοιο μιας και συνεχώς το φορτίζει.
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Να μην τα ακούς βερεσέ, γιατί αυτό έχει αποδειχτεί με έρευνες. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους δεν είναι η φόρτιση που συμφωνούμε πως επηρεάζουν την απόδοση τους αλλά η θερμοκρασία.
AntiCambeR Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Αυτο που γραφετε οτι πρεπει να αποφορτιζουμε τελειως την μπαταρια καθε 1 η 2 μηνες εξαρταται και απο το ποσο χρησιμοποιουμε το κινητο πιστευω. Εχω 1 ταμπλετ που το χρησιμοποιω λιγο και το φορτιζω λιγες φορες τον μηνα.Παντα οταν φτασει στο 20% η καποιες φορες στο 10% το φορτιζω μεχρι το 100%.Το συγκεκριμενο δεν φορτιζει κλειστο.Οταν το βαζω να φορτιζει κλειστο ανοιγει.Εψαξα στο ιντερνετ να καταλαβω αν εχει προβλημα αλλα απ'οτι διαβασα ειναι ετσι απο τον κατασκευαστη,οπως και καποια αλλα.Το περιεργο ειναι οτι η μονη φορα που φορτισε κλειστο ηταν οταν το αγορασα και το φορτισα 1η φορα χωρις να το ανοιξω. Το ταμπλετ το εχω απο τον Αυγουστο του 2013,ειναι καλο να το αφηνω να αποφορτιζεται τελειως και καθε ποτε?
panos2171 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ναι για τη θερμοκρασία συμφωνώ. Καλά για να φορτίζεις το κινητό πανω σε καλοριφέρ πρέπει να σαι πολύ στόκος ή να το αφήνεις κάτω από τον ήλιο. Γι αυτό άλλωστε λένε πως αν το φορτίζεις με USB είναι καλύτερα γιατί τη φορτίζει πιο αργά και άρα δεν ανεβάζει θερμοκρασίες. Αν και με τα σύγχρονα κινητά που έχουν 2500 και 3000mah είναι λίγο δύσκολο κάτι τέτοιο.
GianniSM Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Πάνο αυτά ήταν 2 παραδείγματα, ίσως τραβηγμένα για να τονίσω όμως τον παράγοντα θερμοκρασία. Μπορεί να ναι η τσέπη μας πχ.
panos2171 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλά εκεί δε μπορείς να κάνεις κάτι. Όταν έξω έχει 35-38 βαθμούς μόνο στην τσέπη το κρύβεις από τον ήλιο και στη φόρτιση προσπαθείς να βρεις δροσερό μέρος. Εγώ πχ το βάζω στο πάτωμα.
nickvas19 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 χαιρομαι που απαντησατε.πολυ χρησιμα ολα αυτα που ειπατε.
saruman123 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μετά από όλα όσα έχω διαβάσει για τις μπαταρίες και χωρίς να είμαι κανένας ειδικός έχω καταλήξει στα εξής: Οι μπαταρίες έρχονται πλέον "στρωμένες", δηλαδή φορτισμένες. Αρκεί λοιπόν την πρώτη φορά να φορτίσεις τη συσκευή σου μέχρι να πάει στο 100% ή να γίνει το λαμπάκι πράσινο. Δεν έχει σημασία αν την έχεις ανοιχτή ή κλειστή. Το κάνω αυτό τα τελευταία δύο χρόνια στις συσκευές που έχω αγοράσει και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτό λοιπόν που ξέραμε για τις τουλάχιστον 8 ώρες φόρτισμα δεν ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα