gazvista Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πήγα σε ένα μεσιτικό γραφείο για να έδω ένα ρετιρέ που ενδιαφέρομαι να αγοράσω και να μάθω για την διαδικασία επειδη δεν έχω ξανασχοληθεί με αγορά ακινήτου και ο μεσίτης μου λεέι πως η αμοιβή του απο πλευρά μου, για οποιοδήποτε ακινήτο αξίας μέχρι 50.000 ευρώ, είναι 1.000 ευρώ!!!? Δλδ μου ζητούσε για τις υπηρεσίες του, 1000 ευρώ!!! Και όταν τον ρωτάω σε ποιές ακριβώς υπηρεσίες αναφέρεται? (επειδή σαν καλός μαλάκας θέλω να ξέρω όταν πληρώνω για κάτι, τον λόγο που πλήρωσα), μου απαντάει ρητά: ¨για την υπόδειξη του ακινήτου και την διευκόλυνση στην εύρεσή του¨. Κατ'αρχάς το σπίτι το βρήκα μόνος μου, εγώ ο ίδιος έψαξα και το μεσιτικό γραφείο και δεύτερον, πως θα αγοράσω το ρετιρέ χωρίς να το δώ? Εδώ πλέον ούτε καρπούζι δεν αγοράζουν χωρίς δοκιμή...... Πως γίνεται τα μεσιτικά γραφεία να έχουν αναλάβει όλα τα σπίτια και να μην μπορώ να μιλήσω απευθείας με έναν ιδιοκτήτη? Υπάρχει κάποιος τρόπος να τους αποφύγω? Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει τι να κάνω, επειδή κανένας απο τον κύκλο μου δεν έχει σχετική εμπειρία.....
PappouC_ALeXi5 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 φιλε μου είναι μεγάλα λαμόγια τώρα βαριέμαι να σου λέω τι έκατσε σε μένα αλλα ένα σε λέω μην υπογράψεις τίποτα αν σε δώσει και καλά σου έδειξε το σπίτι, η καλύτερη λύση είναι να πας να ρωτήσεις γύρο γειτονιά για αυτόν που έχει το σπίτι και να τα πείτε man2man καλή τύχη
GreyHorse Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πήγα σε ένα μεσιτικό γραφείο για να έδω ένα ρετιρέ που ενδιαφέρομαι να αγοράσω και να μάθω για την διαδικασία επειδη δεν έχω ξανασχοληθεί με αγορά ακινήτου και ο μεσίτης μου λεέι πως η αμοιβή του απο πλευρά μου, για οποιοδήποτε ακινήτο αξίας μέχρι 50.000 ευρώ, είναι 1.000 ευρώ!!!? Δλδ μου ζητούσε για τις υπηρεσίες του, 1000 ευρώ!!! Και όταν τον ρωτάω σε ποιές ακριβώς υπηρεσίες αναφέρεται? (επειδή σαν καλός μαλάκας θέλω να ξέρω όταν πληρώνω για κάτι, τον λόγο που πλήρωσα), μου απαντάει ρητά: ¨για την υπόδειξη του ακινήτου και την διευκόλυνση στην εύρεσή του¨. Κατ'αρχάς το σπίτι το βρήκα μόνος μου, εγώ ο ίδιος έψαξα και το μεσιτικό γραφείο και δεύτερον, πως θα αγοράσω το ρετιρέ χωρίς να το δώ? Εδώ πλέον ούτε καρπούζι δεν αγοράζουν χωρίς δοκιμή...... Πως γίνεται τα μεσιτικά γραφεία να έχουν αναλάβει όλα τα σπίτια και να μην μπορώ να μιλήσω απευθείας με έναν ιδιοκτήτη? Υπάρχει κάποιος τρόπος να τους αποφύγω? Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει τι να κάνω, επειδή κανένας απο τον κύκλο μου δεν έχει σχετική εμπειρία..... Να σου ζήτησε 1000 ευρώ να πας να το δεις λιγάκι δύσκολο. Μάλλον αν αποφασίσεις να το αγοράσεις θα πληρώσεις το χιλιάρικο.
gazvista Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Ναι, προφανώς και αφού υπογράψω και το αγοράσω θέλει την αμοιβή του....
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πήγα σε ένα μεσιτικό γραφείο για να έδω ένα ρετιρέ που ενδιαφέρομαι να αγοράσω και να μάθω για την διαδικασία επειδη δεν έχω ξανασχοληθεί με αγορά ακινήτου και ο μεσίτης μου λεέι πως η αμοιβή του απο πλευρά μου, για οποιοδήποτε ακινήτο αξίας μέχρι 50.000 ευρώ, είναι 1.000 ευρώ!!!? Δλδ μου ζητούσε για τις υπηρεσίες του, 1000 ευρώ!!! Και όταν τον ρωτάω σε ποιές ακριβώς υπηρεσίες αναφέρεται? (επειδή σαν καλός μαλάκας θέλω να ξέρω όταν πληρώνω για κάτι, τον λόγο που πλήρωσα), μου απαντάει ρητά: ¨για την υπόδειξη του ακινήτου και την διευκόλυνση στην εύρεσή του¨. Κατ'αρχάς το σπίτι το βρήκα μόνος μου, εγώ ο ίδιος έψαξα και το μεσιτικό γραφείο και δεύτερον, πως θα αγοράσω το ρετιρέ χωρίς να το δώ? Εδώ πλέον ούτε καρπούζι δεν αγοράζουν χωρίς δοκιμή...... Πως γίνεται τα μεσιτικά γραφεία να έχουν αναλάβει όλα τα σπίτια και να μην μπορώ να μιλήσω απευθείας με έναν ιδιοκτήτη? Υπάρχει κάποιος τρόπος να τους αποφύγω? Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει τι να κάνω, επειδή κανένας απο τον κύκλο μου δεν έχει σχετική εμπειρία..... Εφ'όσον ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει την πώληση του ακινήτου σε μεσίτη, και εφ'όσον για την πώληση του ακινήτου μεσολάβησε μεσίτης, τότε ο μεσίτης δικαιούται να ζητήσει την αμοιβή του. Η συνήθης αμοιβή για μεσιτικές υπηρεσίες είναι 2%. Δηλαδή, για τίμημα 50.000 ευρώ, η αμοιβή του μεσίτη είναι 1.000 ευρώ. Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα. Ναι, προφανώς και αφού υπογράψω και το αγοράσω θέλει την αμοιβή του.... Είδες ο αλήτης, να θέλει και αμοιβή για την νόμιμη εργασία του; Πού φτάσαμε... 2
gpgalanis Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Το θέμα είναι από ποιον τα ζητάει και για ποιες υπηρεσίες. Πχ έχει λογική να τα ζητάει από τον πωλητή που του αναθεσε να βρει αγοραστές ή από έναν αγοραστή που τον έχει εξουσιοδοτήσει να ψάξει να του βρει σπιτια με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αλλά από έναν αγοραστή που έψαξε μόνος του και βρήκε το σπίτι και τον μεσίτη δεν υπάρχει η παραμικρή λογική να ζητήσει να πληρωθεί επειδή απλά θα του δείξει το σπίτι. 4
Joshua21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Πήγα σε ένα μεσιτικό γραφείο για να έδω ένα ρετιρέ που ενδιαφέρομαι να αγοράσω και να μάθω για την διαδικασία επειδη δεν έχω ξανασχοληθεί με αγορά ακινήτου και ο μεσίτης μου λεέι πως η αμοιβή του απο πλευρά μου, για οποιοδήποτε ακινήτο αξίας μέχρι 50.000 ευρώ, είναι 1.000 ευρώ!!!? Δλδ μου ζητούσε για τις υπηρεσίες του, 1000 ευρώ!!! Και όταν τον ρωτάω σε ποιές ακριβώς υπηρεσίες αναφέρεται? (επειδή σαν καλός μαλάκας θέλω να ξέρω όταν πληρώνω για κάτι, τον λόγο που πλήρωσα), μου απαντάει ρητά: ¨για την υπόδειξη του ακινήτου και την διευκόλυνση στην εύρεσή του¨. Κατ'αρχάς το σπίτι το βρήκα μόνος μου, εγώ ο ίδιος έψαξα και το μεσιτικό γραφείο και δεύτερον, πως θα αγοράσω το ρετιρέ χωρίς να το δώ? Εδώ πλέον ούτε καρπούζι δεν αγοράζουν χωρίς δοκιμή...... Πως γίνεται τα μεσιτικά γραφεία να έχουν αναλάβει όλα τα σπίτια και να μην μπορώ να μιλήσω απευθείας με έναν ιδιοκτήτη? Υπάρχει κάποιος τρόπος να τους αποφύγω? Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει τι να κάνω, επειδή κανένας απο τον κύκλο μου δεν έχει σχετική εμπειρία..... Σε γενικές γραμμές οι μεσίτες πριν σου δείξουν κάτι σε βάζουν και υπογράφεις εντολή υπόδειξης, αυτό τους διασφαλίζει ότι θα πληρωθούν. Το ύψος της αμοιβής είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο, δεν υπάρχει νομικός περιορισμός. Τις λεπτομέρειες τις εντολής πρέπει να προσέξεις, πχ μερικές φορές αναφέρεται ότι θα πληρωθούν όταν πέσει προκαταβολή και όχι όταν γίνουν συμβόλαια. ΔΕΝ έχουν αναλάβει όλα τα σπίτια μεσίτες, εκτός αν ψάχνεις αποκλειστικά στον σπιτόγατο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διαπραγματευτείς την αμοιβή του μεσίτη.
haris_216 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Εφ'όσον ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει την πώληση του ακινήτου σε μεσίτη, και εφ'όσον για την πώληση του ακινήτου μεσολάβησε μεσίτης, τότε ο μεσίτης δικαιούται να ζητήσει την αμοιβή του.(από αυτόν που του το ανέθεσε όμως) Η συνήθης αμοιβή για μεσιτικές υπηρεσίες είναι 2%. Δηλαδή, για τίμημα 50.000 ευρώ, η αμοιβή του μεσίτη είναι 1.000 ευρώ. Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα. Αν και συνήθως συμφωνώ με τις θέσεις σου και αν και το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί συνεχίζω να βρίσκω παράλογο το να μου ζητάει αμοιβή κάποιος που δεν τον έχω "προσλάβει".
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αν και συνήθως συμφωνώ με τις θέσεις σου και αν και το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί συνεχίζω να βρίσκω παράλογο το να μου ζητάει αμοιβή κάποιος που δεν τον έχω "προσλάβει". Συμφωνώ κι εγώ στην περίπτωση π.χ. που βρίσκεις την αγγελία από το internet. Ο OP είπε όμως ότι πήγε ο ίδιος σε μεσιτικό, δηλαδή τους προσέλαβε να του βρουν σπίτι. Δεν είναι παράλογο να ζητά αμοιβή ο μεσίτης σε αυτή την περίπτωση.
StormGr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Σε μια δικια μου αναλογη περιπτωση. Πουλαει ενας μια γκαρσονιερα στη γειτονια και την αναθετει σε μεσιτη κατευθειαν. Βλεπω την αγγελια στην εισοδο της πολυκατοικιας, τον ηξερα τον ιδιοκτητη οποτε τον παιρνω και τα κανονιζουμε οι 2 μας. Ελα ομως που ο μεσιτης το πηρε πρεφα και ηθελε να μας κυνηγησει δικαστικως... Εγω δεν εμπλεξα καν με τον μεσιτη ποτε, δεν του μιλησα ποτε και ομως διεκδικουσε λεφτα και απο μενα γιατι πολυ απλα ο αλλος του ειχε δωσει το σπιτι να το πουλησει. Τελικα πληρωσαμε τον μεσιτη, λιγοτερα λεφτα βεβαια αλλα δεν γινοτανε αλλιως βαση νομου που τους προστατευει.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Σε μια δικια μου αναλογη περιπτωση. Πουλαει ενας μια γκαρσονιερα στη γειτονια και την αναθετει σε μεσιτη κατευθειαν. Βλεπω την αγγελια στην εισοδο της πολυκατοικιας, τον ηξερα τον ιδιοκτητη οποτε τον παιρνω και τα κανονιζουμε οι 2 μας. Ελα ομως που ο μεσιτης το πηρε πρεφα και ηθελε να μας κυνηγησει δικαστικως... Εγω δεν εμπλεξα καν με τον μεσιτη ποτε, δεν του μιλησα ποτε και ομως διεκδικουσε λεφτα και απο μενα γιατι πολυ απλα ο αλλος του ειχε δωσει το σπιτι να το πουλησει. Τελικα πληρωσαμε τον μεσιτη, λιγοτερα λεφτα βεβαια αλλα δεν γινοτανε αλλιως βαση νομου που τους προστατευει. Μπαρντόν; Γιατί τον πληρώσατε; :S Δηλαδή άμα το είχε δώσει σε δέκα μεσίτες, θα έπρεπε να πληρώσετε δέκα μεσίτες; Τη λογική είναι αυτή; Δεν υπάρχει καμία προστασία αν δεν έχουν υπογραφεί χαρτιά που να δηλώνουν κάποια συμφωνία.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Υπάρχουν περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν αναθέσει σε μεσίτη να δείξει το σπίτι , και παράλληλα το δείχνουν και οι ίδιοι. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι ο μεσίτης μπορεί άνετα να καταγγείλει τον ιδιοκτήτη αν το σπίτι νοικιαστεί η πουληθεί γιατί έτσι χάνει και την αμοιβή του
StormGr Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Ειχε κανει χαρτια αυτος που πουλουσε το σπιτι, στα χαρτια νομιζω αναφερει το ποσοστο που παιρνει ο μεσιτης και απο ποιους το παιρνει κλπ Ασχετα αν το σπιτι στη τελικη το πουλησει ο ιδιοκτητης και οχι ο μεσιτης αυτος θα παρει τα λεφτα του οπως και να εχει εφοσον πουληθει το σπιτι
Socratis_g Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 μαλακία τότε σε αυτόν που το πούλαγε. να αναθέσει στον μεσήτη οκ. αλλά να ψάξει και μόνος του για αγοραστές. στην περίπτωση του ts πάντως: Αν θες να γλειστώσεις το χιλιάρικο. α)δεν υπογράφεις τίποτα στο μεσιτικό β)ψάχνεις να βρεις τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που πουλάει το ακίνητο για να ερθεις σε επαφή μαζί του. και αυτός με τη σειρά του να ενημερώσει το μεσικό οτι θα κοιτάξει και μόνος του για αγοραστή. Βεβαια αν ο πωλητής το έχει αναθέσει αποκλειστικά στο γραφείο (και δεν το έχει βάλει και κάπου αγγελία μόνος του). τοτε ειναι δύσκολο να στο δείξει ο μεσήτης χωρίς να του υπογράψεις. οπότε εσύ δεν θα το εβρισκες, οπότε καλά κάνει και ζητάει την αμοιβή του. Απο την αλλη με τα site που υπάρχουν στο ιντερνετ δε βρίσκω λόγο γιατί κάποιος να μπλέκει με μεσιτικά γραφεία και να δινεις αμοιβές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα