gazvista Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αν και συνήθως συμφωνώ με τις θέσεις σου και αν και το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί συνεχίζω να βρίσκω παράλογο το να μου ζητάει αμοιβή κάποιος που δεν τον έχω "προσλάβει". Αυτό ακριβώς. Και το χειρότερο είναι πως με υποχρεώνει να δεσμευτώ στην αμοιβή απαιτώντας να υπογράψω το σχετικό έγγραφο πριν την υπόδειξη του σπιτιού, διαφορετικά δεν στο δείχνει......
Adon1s Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αν καποιος βρει τον ιδιοκτητη και θελησει να το αγορασει αμεσα, ο ιδιοκτητης μπορει να παει στο μεσιτικο και να του πει "ασε,ακυρο,δεν το πουλαω" ; Ή δεσμευεται με κανα συμβολαιο πχ "μεσιτη,δικο σου , μεχρι να πουληθει,εγω δε το παιρνω πισω" ;
gazvista Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 μαλακία τότε σε αυτόν που το πούλαγε. να αναθέσει στον μεσήτη οκ. αλλά να ψάξει και μόνος του για αγοραστές. στην περίπτωση του ts πάντως: Αν θες να γλειστώσεις το χιλιάρικο. α)δεν υπογράφεις τίποτα στο μεσιτικό β)ψάχνεις να βρεις τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που πουλάει το ακίνητο για να ερθεις σε επαφή μαζί του. και αυτός με τη σειρά του να ενημερώσει το μεσικό οτι θα κοιτάξει και μόνος του για αγοραστή. Βεβαια αν ο πωλητής το έχει αναθέσει αποκλειστικά στο γραφείο (και δεν το έχει βάλει και κάπου αγγελία μόνος του). τοτε ειναι δύσκολο να στο δείξει ο μεσήτης χωρίς να του υπογράψεις. οπότε εσύ δεν θα το εβρισκες, οπότε καλά κάνει και ζητάει την αμοιβή του. Απο την αλλη με τα site που υπάρχουν στο ιντερνετ δε βρίσκω λόγο γιατί κάποιος να μπλέκει με μεσιτικά γραφεία και να δινει αμοιβές. Λοιπόν,εκτός απο το Αγγελιοφόρο (εφημερίδα) έχω ψάξει στο aggeliopolis.gr, tospitimou.gr, spiti24.gr, xe.gr, spitogatos.gr. Στο spitogato.gr αν μπείς, που είναι και το πιο γνωστό λόγω πρακτικότητας, δεν θα βρείς ούτε 1 αγγελία απο ιδιώτη!! Όσο καλά και αν ψάξεις... και θα σου πω και το γιατι: Επειδή κάθε αγγελία που βάζει ιδώτης, την προλαβαίνει ο μεσίτης, τον παίρνει τηλ και τον ρωτάει αν θέλει να τον αφήσει να αναλάβει το ακίνητό του. Ο κάθε έξυπνος (η έστω μη-μαλάκας ιδιοκτήτης) του απαντάει, "ανέλαβε το αν θες, αλλά εγώ αμοιβή δεν μπορώ να δώσω, αν θέλεις πάρε την απο τον αγοραστή μόνο" ή "ανέλαβέ το, αλλά θα το πουλήσεις 2% ακριβότερα αν θες να πάρεις την αμοιβή σου". Και για αυτό κάνουν σαν λυσασμένοι για την αμοιβή. Και το χειρότερο είναι πως δεν μπορείς να διαπραγματευτείς καν μαζί τους επειδή δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση όσον αφορά την τιμή. Και επίσης, δεν είναι παράλογο να πληρώνουν 2 πλευρές ένα άτομο το οποίο έχει συγκρουώμενα συμφέροντα μεταξύ τους? Δλδ, ο πωλητής τον πληρώνει για να το πουλήσει ένα ακίνητο στην "χ" τιμή, και εγώ τον πληρώνω για να κατεβάσει αυτό το ακίνητο στην "ψ" τιμή. Διαφορετικά γιατί να τον πληρώσω??
Socratis_g Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Αν καποιος βρει τον ιδιοκτητη και θελησει να το αγορασει αμεσα, ο ιδιοκτητης μπορει να παει στο μεσιτικο και να του πει "ασε,ακυρο,δεν το πουλαω" ; Ή δεσμευεται με κανα συμβολαιο πχ "μεσιτη,δικο σου , μεχρι να πουληθει,εγω δε το παιρνω πισω" ; το μεσιτικό θα ψάξει να δει αν το έχεις πουλήσει. και αν διαπιστώσει οτι αγοραστής ειναι κάποιος ο οποίος είχε υπογράψει σύμβαση στο γραφείο του, να εισαι σίγουρος οτι θα την πάρει την αμοιβή του.
Adon1s Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δε ξερω αν μιλας για αθεμιτους τροπους :Ρ Αποκει και περα φανταζομουν κατι σε στυλ "λυση συνεργασιας μεταξυ πωλητη και μεσιτη" επισημα με υπογραφη , διοτι μπορει απο στομα σε στομα ο γνωστος ενος γνωστου να ψηθει να το παρει.
Joshua21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν,εκτός απο το Αγγελιοφόρο (εφημερίδα) έχω ψάξει στο aggeliopolis.gr, tospitimou.gr, spiti24.gr, xe.gr, spitogatos.gr. Στο spitogato.gr αν μπείς, που είναι και το πιο γνωστό λόγω πρακτικότητας, δεν θα βρείς ούτε 1 αγγελία απο ιδιώτη!! Όσο καλά και αν ψάξεις... και θα σου πω και το γιατι: Επειδή κάθε αγγελία που βάζει ιδώτης, την προλαβαίνει ο μεσίτης, τον παίρνει τηλ και τον ρωτάει αν θέλει να τον αφήσει να αναλάβει το ακίνητό του. Ο κάθε έξυπνος (η έστω μη-μαλάκας ιδιοκτήτης) του απαντάει, "ανέλαβε το αν θες, αλλά εγώ αμοιβή δεν μπορώ να δώσω, αν θέλεις πάρε την απο τον αγοραστή μόνο" ή "ανέλαβέ το, αλλά θα το πουλήσεις 2% ακριβότερα αν θες να πάρεις την αμοιβή σου". Και για αυτό κάνουν σαν λυσασμένοι για την αμοιβή. Και το χειρότερο είναι πως δεν μπορείς να διαπραγματευτείς καν μαζί τους επειδή δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση όσον αφορά την τιμή. Και επίσης, δεν είναι παράλογο να πληρώνουν 2 πλευρές ένα άτομο το οποίο έχει συγκρουώμενα συμφέροντα μεταξύ τους? Δλδ, ο πωλητής τον πληρώνει για να το πουλήσει ένα ακίνητο στην "χ" τιμή, και εγώ τον πληρώνω για να κατεβάσει αυτό το ακίνητο στην "ψ" τιμή. Διαφορετικά γιατί να τον πληρώσω?? Κάνεις λάθος στο γιατί δεν βρίσκεις αγγελίες ιδιωτών στον σπιτόγατο, απλά το σάιτ αυτό δεν επιτρέπει σε ιδιώτες να βάζουν αγγελίες. Μόνο μεσίτες μπορούν να κάνουν καταχώρηση: http://www.spitogatos.gr/gr/page/addListing/ Και ναι, το είχα ξαναγράψει και παλιότερα, το να πληρώνεται ο μεσίτης και από τις δύο πλευρές είναι και παράλογο και ανήθικο. Δυστυχώς όμως είναι και νόμιμο... 1
gazvista Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2015 Κάνεις λάθος στο γιατί δεν βρίσκεις αγγελίες ιδιωτών στον σπιτόγατο, απλά το σάιτ αυτό δεν επιτρέπει σε ιδιώτες να βάζουν αγγελίες. Μόνο μεσίτες μπορούν να κάνουν καταχώρηση: http://www.spitogatos.gr/gr/page/addListing/ Και ναι, το είχα ξαναγράψει και παλιότερα, το να πληρώνεται ο μεσίτης και από τις δύο πλευρές είναι και παράλογο και ανήθικο. Δυστυχώς όμως είναι και νόμιμο... Ευχαριστώ φίλε, δεν το ήξερα. Υπάρχει κάποιο site ή εφημρίδα την οποία δεν ξέρω και ποστάρουν ιδιώτες?
haris_216 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Συμφωνώ κι εγώ στην περίπτωση π.χ. που βρίσκεις την αγγελία από το internet. Ο OP είπε όμως ότι πήγε ο ίδιος σε μεσιτικό, δηλαδή τους προσέλαβε να του βρουν σπίτι. Δεν είναι παράλογο να ζητά αμοιβή ο μεσίτης σε αυτή την περίπτωση. Αν κατάλαβα καλά (ίσως και όχι) δεν πήγε στο μεσιτικό γιατί γούσταρε να τους βάλει ν' ασχοληθούν (άρα τους "προσέλαβε" να του κάνουν μια δουλειά) αλλά γιατί μάλλον η όποια αγγελία βρήκε είχε τα τηλέφωνα του μεσιτικού για επικοινωνία. υγ Με την ίδια λογική αύριο εγώ να δώσω στοιχεία επικοινωνίας για το σπίτι μου σε κάποιο επιπλάδικο και ο επιπλάς να λέει στον ενδιαφερόμενο ότι "αν τελικά πάρεις το σπίτι υποχρεωτικά θα πάρεις και τα έπιπλα από μένα!!!" (ξέρω το 'χεσα το θέμα αλλά τόσο κουλό θεωρώ και το να μου μπαστακώνεται κάποιος με το έτσι θέλω για να μου "προσφέρει" τις υπηρεσίες του)
paylidis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ φίλε, δεν το ήξερα. Υπάρχει κάποιο site ή εφημρίδα την οποία δεν ξέρω και ποστάρουν ιδιώτες? property.gr (Της χρυσης ευκαιρίας) αν σας παρηγορεί παντως ουτε εγω δε δινω ουτε 1 € νταβατζιλικι σε μεσίτη και ας κανω 1 χρόνο να βρω σπιτι... Μεχρι ώρας στα 2 που εχω νοικιάσει την τελευταία δεκαετία μια χαρα μου πηγε χωρις μεσίτη, τωρα ψιλοζορίζομαι αλλα κλαιν δε βιάζομαι...
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 show my street και ερώτηση στην γειτονιά για τον ιδιοκτήτη..
ParhsG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Εμεις που πουλησαμε παντως το ειχαμε δωσει σε μεσιτες αλλα μονοι μας το πουλησαμε τελικα.Πιανει πολυ το κολπο με ταμπελα στο μπαλκονι και χρυση ευκαιρια εισ δικα με φωτο.Στο εξωτερικο παντως δεν εχω δει τοσο καλο site οπως το property.gr.
paylidis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Στο εξωτερικο παντως δεν εχω δει τοσο καλο site οπως το property.gr. αν σου πω οτι και αυτό οι μεσίτες το εχουν χαλασει θα με πιστεψεις; και εξηγούμαι, βαζουν αγγελίες κραχτες απο ακινητα που ειχαν και νοίκιασαν ή και δεν ειχαν ποτε (!)απλα και μονο για να δείξεις ενδιαφερον μπας και σε πιάσουν πελατη (εγω πηρα σε ενα μεγαλο γραφειο απο το κινητό μου πριν 5 μηνες, δεν ειχε φυσικά το σουπερ ουαου σπιτι στη φονερη τιμή που εδειχνε η αγγελία και ακομα και σημερα ανα μερικές μερες μου στέλνουν sms με δήθεν "ακινητα ευκαιρίες" για την περιοχή που ψάχνω)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Αν και συνήθως συμφωνώ με τις θέσεις σου και αν και το συγκεκριμένο θέμα έχει ξανασυζητηθεί συνεχίζω να βρίσκω παράλογο το να μου ζητάει αμοιβή κάποιος που δεν τον έχω "προσλάβει". Αυτό ακριβώς. Και το χειρότερο είναι πως με υποχρεώνει να δεσμευτώ στην αμοιβή απαιτώντας να υπογράψω το σχετικό έγγραφο πριν την υπόδειξη του σπιτιού, διαφορετικά δεν στο δείχνει...... Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει το ακίνητο στον μεσίτη και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να "δει" το ακίνητο ΜΟΝΟ μέσω του μεσίτη, καλώς ή κακώς η όποια αγοραπωλησία "περνάει" από τον μεσίτη. Συνεπώς, για να υποδείξει ο μεσίτης το συγκεκριμένο ακίνητο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ζητάει την υπογραφή της εντολής για να έχει εξασφαλισμένη την (επαναλαμβάνω, νόμιμη) αμοιβή του. Οι υπηρεσίες έτσι είναι, πληρώνονται. Εάν δεν μας αρέσει, δεν πηγαίνουμε σε μεσίτη, προτιμάμε να αγοράσουμε απ'ευθείας από τον ιδιώτη. Δεν είναι υποχρεωτική η συναλλαγή μέσω μεσίτη, υπάρχουν και σπίτια που τα πουλάνε απ'ευθείας οι ιδιοκτήτες τους.
kirileman Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Είναι λογικές, πάντως, οι αντιδράσεις των υποψ. αγοραστών. Τα ακίνητα τα οποία έχω αναλάβει "χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον αγοραστή", έχουν πολλά περισσότερα τηλέφωνα/κλικς από αντίστοιχα "με μεσιτικά". Όσο για τη Χρυσή Ευκαιρία, στις 1000 δημοσιευμένες αγγελίες, ζήτημα αν οι 20 είναι αγγελίες ιδιωτών. Αυτό σημαίνει αρκετά πράγματα: -1ον, επειδή τα ακίνητα δεν είναι 1000 αλλά ούτε τα μισά, τα ίδια ακίνητα διαφημίζονται πολλές φορές από διαφορετικά γραφεία (έχω δει έως και 25 διαφορετικές αγγελίες για το ίδιο ακίνητο). -2ον, κάποια γραφεία ανεβάζουν 2 και 3 αγγελίες για το ίδιο ακίνητο (συνήθως επειδή το διαχειρίζονται ταυτόχρονα διαφορετικοί "συνεργάτες") -3ον, οι ιδιοκτήτες μετά από μικρό χρονικό διάστημα σταματούν να δημοσιεύουν αγγελία για το ακίνητό τους. Συνεπώς, το να βρεις αγγελία ιδιώτη είναι πρακτικά αδύνατο. Το να βρεις τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, αφού νωρίτερα σου έχει υποδείξει ο μεσίτης το ακίνητο, είναι πιο εύκολο, απλά είναι απάτη, εφόσον έχεις υπογράψει εντολή.
haris_216 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Από τη στιγμή που................ Προσωπικά όχι μόνο δεν έχω αντίρρηση να πληρώνεται ο καθένας που παρέχει μια (ζητηθήσα) υπηρεσία, αλλά και πολλές φορές έχω διαφωνήσει εδώ στο φόρουμ για φάσεις που κάποιος δεν θέλει να πληρώσει ή για υπαναχωρήσεις από συμφωνηθέντα. Η βασική μου διαφωνία στο "μεσιτικό θέμα" είναι όταν η "υπηρεσία" δεν έχει ζητηθεί αφού "εγώ" (ο αγοραστής ή ο ενοικιαστής) δεν φώναξα κάποιο μεσίτη αλλά απλά απάντησα σε μια αγγελία. Δε νομίζω να υπάρχει προηγούμενο σε άλλο κλάδο όπου κάποιος (ενδιάμεσος) πληρώνεται υποχρεωτικά και από τα δύο συμβαλόμενα μέρη (το γεγονός ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο να "εκπροσωπεί" το ίδιο άτομο και πωλητή και αγοραστή δεν το συζητώ καν αφού έχει ήδη αναφερθεί) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα