Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλα εννοείται  ότι δεν πιστευω κατι τετοιο ότι φταινε οι μεσιτες..!

απλα οταν καποιος ακουει την αμοιβη πχ εγω, πλεον θα ψαξω με διαφορους τροπους για να βρω τον πωλητη απευθειας και δεν με ενδιαφερει τι συμφωνια εχει κανει. εμενα με ενδιαφερει να τον φτασω στην τιμη που θελω και χωρις προμήθειες αν θελει, αλλιως παω αλλου. ε στα χ ακινητα που θα με ενδιαφερουν καποιος θα παραλειψει τον μεσιτη εφόσον του δινω ζεστο χρημα

και εγω φυσικα είμαι κατά του παιρνει από τον αγοραστη ο μεσιτης αμοιβη ''Εφόσον ο αγοραστης δεν ζητα από μονος του να του βρουν ακινητο''

όχι τις αγγελιες που βλεπω ειναι από μεσιτικα κυριως αλλα όχι ότι ζηταω εγω να μου βρουν η να μου υποδειξουν καποιο ακινητο. αν δεν ηθελαν ας μην τις εβαζαν στο ιντερνετ

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συλλεκτικό κομμάτι, πιο εύκολα μπορείς να βρεις 500άρικο στο δρόμο περπατώντας, παρά να πετύχεις τέτοια εντολή. Η συντριπτική πλειοψηφία των εντολών γράφουν μόνο για εύρεση/υπόδειξη ακινήτου.

Ένα "συγγνώμη, έκανα λάθος" θα αρκούσε. Αλλά εσύ επιμένεις...

Το υποτιθέμενο απόσπασμα εντολής που έκανες παράθεση δεν είναι αρκετό για να αποδείξεις πως είναι κανόνας ο αγοραστής να πληρώνει τον μεσίτη για την διαμεσολάβηση του από την προσφορά στον πωλητή και μετά.

Εσύ μπορεί να μην ξέρεις κανέναν, η πλειοψηφία των μεσιτών όμως αυτό κάνει.

Πάλι παραπληροφορείς. Δεν υπάρχουν μεσίτες που να κάνουν μόνο τη λεγόμενη "υπόδειξη ευκαιρίας". Συνήθως, αυτό το κάνουν οι "παραμεσίτες/κρυφομεσίτες" (επειδή ακριβώς είναι παράνομοι) και όχι πάντα.

Το ποιος από τους δυο μας παραπληροφορεί, το απέδειξα σε παλιότερο παρόμοιο νήμα. Ακόμα σε περιμένουμε σε κείνο να μας εξηγήσεις τα ανεξήγητα...

Αγοραστής και πωλητής φυσικά και δεν είναι αντίδικοι, η αγοραπωλησία δεν είναι δίκη. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι τα συμφέροντα του ενός είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα συμφέροντα του άλλου, ο ένας έχει συμφέρον να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα και ο άλλος να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ναι, αλλά εξαρτάται πού θες να καταλήξεις με αυτό; Στο να καταργηθεί η αμοιβή από τον αγοραστή; Για χιλιοστή φορά να πω και γω "ναι, να καταργηθεί". Και όταν λέω "ναι", εννοώ ότι το εφαρμόζω ήδη!!!

Σε αυτό που έχω πει αμέτρητες φορές σε αυτό το φόρουμ, στην ανηθικότητα του τρόπου που δουλεύουν οι μεσίτες στην Ελλάδα. Το τι πρέπει να κάνετε είναι δικό σας θέμα/πρόβλημα. Όσο για το τι εφαρμόζεις εσύ, άλλα μας έλεγες πριν 1,5 μήνα:

Για την ώρα, μπορεί ο 4072/12 να προβλέπει την αποκλειστική, δυστυχώς, όμως, δε δικαιολογεί διπλή μεσιτική αμοιβή από τον πωλητή ώστε να απαλλάξουμε από μεσιτικά τον αγοραστή, με αποτέλεσμα το 4% από τη πλευρά του πωλητή να θεωρείται παράνομη και υπέρμετρη αμοιβή από τους δικαστές. Άρα εγώ συνεχίζω το 2+2. Τα παράπονα στην κυβέρνηση.

Δημοσ.

Συλλεκτικό κομμάτι, πιο εύκολα μπορείς να βρεις 500άρικο στο δρόμο περπατώντας, παρά να πετύχεις τέτοια εντολή. Η συντριπτική πλειοψηφία των εντολών γράφουν μόνο για εύρεση/υπόδειξη ακινήτου.

Ένα "συγγνώμη, έκανα λάθος" θα αρκούσε. Αλλά εσύ επιμένεις...

Το υποτιθέμενο απόσπασμα εντολής που έκανες παράθεση δεν είναι αρκετό για να αποδείξεις πως είναι κανόνας ο αγοραστής να πληρώνει τον μεσίτη για την διαμεσολάβηση του από την προσφορά στον πωλητή και μετά.

Το υποτιθέμενο απόσπασμα εντολής που παρέθεσα εγώ δεν είναι αρκετό και είναι αρκετά τα δικά σου αποσπάσματα.... Oh wait, δεν έχεις αντιπαραθέσει απολύτως τίποτα!!!

Εσύ μπορεί να μην ξέρεις κανέναν, η πλειοψηφία των μεσιτών όμως αυτό κάνει.

Πάλι παραπληροφορείς. Δεν υπάρχουν μεσίτες που να κάνουν μόνο τη λεγόμενη "υπόδειξη ευκαιρίας". Συνήθως, αυτό το κάνουν οι "παραμεσίτες/κρυφομεσίτες" (επειδή ακριβώς είναι παράνομοι) και όχι πάντα.

Το ποιος από τους δυο μας παραπληροφορεί, το απέδειξα σε παλιότερο παρόμοιο νήμα. Ακόμα σε περιμένουμε σε κείνο να μας εξηγήσεις τα ανεξήγητα...

Έχω ήδη απαντήσει εκεί. Αν είχες τα μάτια σου ανοιχτά, δε θα περίμενες άδικα.

Αγοραστής και πωλητής φυσικά και δεν είναι αντίδικοι, η αγοραπωλησία δεν είναι δίκη. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι τα συμφέροντα του ενός είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα συμφέροντα του άλλου, ο ένας έχει συμφέρον να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα και ο άλλος να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ναι, αλλά εξαρτάται πού θες να καταλήξεις με αυτό; Στο να καταργηθεί η αμοιβή από τον αγοραστή; Για χιλιοστή φορά να πω και γω "ναι, να καταργηθεί". Και όταν λέω "ναι", εννοώ ότι το εφαρμόζω ήδη!!!

Σε αυτό που έχω πει αμέτρητες φορές σε αυτό το φόρουμ, στην ανηθικότητα του τρόπου που δουλεύουν οι μεσίτες στην Ελλάδα. Το τι πρέπει να κάνετε είναι δικό σας θέμα/πρόβλημα. Όσο για το τι εφαρμόζεις εσύ, άλλα μας έλεγες πριν 1,5 μήνα:

Για την ώρα, μπορεί ο 4072/12 να προβλέπει την αποκλειστική, δυστυχώς, όμως, δε δικαιολογεί διπλή μεσιτική αμοιβή από τον πωλητή ώστε να απαλλάξουμε από μεσιτικά τον αγοραστή, με αποτέλεσμα το 4% από τη πλευρά του πωλητή να θεωρείται παράνομη και υπέρμετρη αμοιβή από τους δικαστές. Άρα εγώ συνεχίζω το 2+2. Τα παράπονα στην κυβέρνηση.

Σου έλεγα άλλα γιατί τότε έκανα άλλα. Τώρα έχω ξαναξεκινήσει το 4+0 και θα το συνεχίσω. Ρισκάρω, φυσικά, ότι μπορεί να χάσω μέρος της αμοιβής ή ολόκληρη την αμοιβή σε περίπτωση που ο πωλητή δεν έχει ακίνητα στο όνομά του.

Γενικά, σταμάτα να μου τη βγαίνεις για να μην εκτίθεσαι. Και δεν εκτίθεσαι γιατί κάνεις συνεχόμενα λάθη ή επειδή δε μπορείς να στηρίξεις αυτά που λες (όπως και εγώ έκανα λάθος επειδή είχα κακή ενημέρωση από δικηγόρο της εταιρείας και το έγραψα), εκτίθεσαι γιατί κάνεις λάθη και επιμένεις σε αυτά, ενώ δείχνεις ατελείωτη εμπάθεια και κακή προαίρεση. Μπορείς να συνεχίζεις να πουλάς ημιμάθεια και να μοιράζεις απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε άλλους, όχι, όμως, εδώ, όχι σε εμένα. Κάθε φορά που θα πετάς μαργαριτάρι, θα είμαι εδώ. Όχι γιατί το επάγγελμα δεν έχει παθογένειες ή έχω καμία όρεξη να υπερασπίζομαι μαλ@κες "συναδέλφους", αλλά γιατί δε γουστάρω την εμπάθεια και την ισοπέδωση.

Αυτά.

*Να θυμίσω ότι επιμένεις να μην αναφέρεις την ιδιότητά σου. Όταν κατηγορούμε ολόκληρους κλάδους, να έχουμε την τόλμη να δηλώνουμε ποιοί είμαστε και ποιά η σχέση μας τον εν λόγω κλάδο. Αλλιώς, να μη τα φοράμε τα παντελόνια, να τα δίνουμε σε κάποιον άλλον που θα τα τιμήσει.

Δημοσ.

(όπως και εγώ έκανα λάθος επειδή είχα κακή ενημέρωση από δικηγόρο της εταιρείας και το έγραψα)

Αυτή είναι η πρώτη φορά που παραδέχεσαι, εμμέσως πλην σαφώς, ότι εσύ ήσουν αυτός που παραπληροφορούσε(έστω λόγω άγνοιας) και όχι εγώ. Στο άλλο νήμα τα μασούσες...

Όσο για το ποιος από τους δυο μας μοιράζει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ποιος προσπάθησε να δώσει χτύπημα κάτω από τη ζώνη αναφέροντας τιμές σε παντελόνια? Μην περιμένεις άδικα, δεν θα πέσω στο επίπεδο σου.

Και τέλος σε ευχαριστώ που προσπαθείς να με κάνεις να σταματήσω να εκτίθεμαι, δεν θα ήταν κακό όμως να ακούσεις τη γνώμη κανενός άλλου. Hint: μην δώσεις μεγάλο βάρος στην άποψη του δικηγόρου της εταιρείας ;)

Δημοσ.

Δε μασούσα τίποτα. Με αφορμή το τότε σχόλιό σου που αφορούσε νομικό θέμα ειδικής περίπτωσης, έγραψα ότι θα ανακινήσω το θέμα στο γραφείο και όντως είχες δίκιο. Σε ευχαριστώ για τα επιπλέον λεφτά που κέρδισα και θα συνεχίσω να κερδίζω, θα παρηγορήσουν και θα παρηγορούν τον πληγωμένο μου εγωισμό που βρέθηκε ένα σημείο να έχω άδικο...

Για τα υπόλοιπα, κουβέντα φυσικά. Περιμένουμε να μάθουμε με ποιά ιδιότητα μιλάς και για ποιό λόγο κατηγορείς έναν ολόκληρο κλάδο. Θα περιμένουμε πολύ. Τα παντελόνια που λέγαμε.  :-)

PS:

Για την ελάχιστη διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων ενημερώθηκες ή ακόμα παραπληροφορείς για τα 12 έτη;

Για το τί γράφουν οι εντολές υπόδειξης ενημερώθηκες ή ακόμα μιλάς για 500ρικά στο δρόμο;

Για το ότι οι μεσίτες διαμεσολαβούν, διαπραγματεύονται και συμμετέχουν έως και το συμβόλαιο ενημερώθηκες ή ακόμα λες ότι κάνουν απλά τη λεγόμενη υπόδειξη ευκαιρίας και μετά εξαφανίζονται;

Και τόσα άλλα που πετάς κατά καιρούς μέσα στην ανεξήγητη εμμονή σου κατά των μεσιτών... 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όπως σε όλα τα στιγματισμένα επαγγέλματα στην Ελλάδα, δηλ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους, δικαστικούς, ταξιτζήδες, αστυνομικούς, λιμενικούς, στρατιωτικούς, βενζινοπώλες, δημ. υπαλλήλους, γιατρούς, μοντέλα, ηθοποιούς, τραγουδιστές, επαγγελματίες κατήγορους στα φόρα κλπ

Δημοσ.

'Αμα βλέπεται αγγελία απο μεσίτη μην ασχολείστε καν. Αν θέλω να πληρώσω μεσίτη θα πάω απο το γραφείο του, και θα του αναθέσω να μου βρει σπίτι και ευχαρίστως να πληρώσω την αμοιβή του. Απο αγγελία όμως δεν είμαι υποχρεωμένος, ασχετα αν λένε ότι λένε.

Τα γνωστά κόλπα για να εκβιάσουν αμοιβή, επικοινωνουν με ιδιοκτήτη και φυσικα κανένας ιδιοκτήτης δεν συμφωνεί να πληρώσει, άρα συμφωνούν στο να φορτώσουν το κόστος στον ενοικιαστή αν φυσικα βρουν κοροιδο η κάποιον απελπισμένο.

Δυστυχως έτσι λειτουργεί η αγορά.

Επίσης δηλώνουν ως τιμή 1 ευρώ ή κάποια τιμή δίχως την αμοιβή τους μέσα - δηλώνουν τα ισόγεια ως 1ου ορόφου, με σκοπό  να βγαινουν στα αποτελέσματα πρώτοι.

Βρωμοδουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Δημοσ.

'Αμα βλέπεται αγγελία απο μεσίτη μην ασχολείστε καν. Αν θέλω να πληρώσω μεσίτη θα πάω απο το γραφείο του, και θα του αναθέσω να μου βρει σπίτι και ευχαρίστως να πληρώσω την αμοιβή του. Απο αγγελία όμως δεν είμαι υποχρεωμένος, ασχετα αν λένε ότι λένε.

Επειδή διαθέτω μεσιτικο γραφείο, θα ήθελα να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους μιας και δε μπορούμε να βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο τσουβάλι:

Για να είναι ένας πελάτης "υποχρεωμένος" να πληρώσει, θα πρέπει να αποφασίσει ότι τελικά το εν λόγω ακίνητο που του υπέδειξε ο μεσίτης, θέλει να το νοικιάσει.

Τα γνωστά κόλπα για να εκβιάσουν αμοιβή, επικοινωνουν με ιδιοκτήτη και φυσικα κανένας ιδιοκτήτης δεν συμφωνεί να πληρώσει, άρα συμφωνούν στο να φορτώσουν το κόστος στον ενοικιαστή αν φυσικα βρουν κοροιδο η κάποιον απελπισμένο.

Το ποιόν θα πληρώσει ο πελάτης, πρέπει να το ξέρει πριν ξεκινήσει η υπόδειξη σπιτιων, για παράδειγμα εμείς έχουμε σαν αρχή ότι εκάστοτε υποψήφιος ενοικιαστής όσα ακίνητα και αν του υποδείξουμε έως ότου αποφασίσει σε ποιο θα καταλήξει, δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση από εμάς. Ακόμα και όταν ΚΛΕΙΣΕΙ τελικά το ακίνητο της αρεσκείας του, τον μόνο που θα πληρώσει είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Μετα, εμείς σαν μεσίτες,εισπράττουμε την αμοιβή μας απ'τον ιδιοκτήτη επειδή -φυσικά- έχουμε το κανονίσει αυτό πριν από κάθε μας συμφωνία με τους ιδιοκτήτες.

Δυστυχως έτσι λειτουργεί η αγορά.

Επίσης δηλώνουν ως τιμή 1 ευρώ ή κάποια τιμή δίχως την αμοιβή τους μέσα - δηλώνουν τα ισόγεια ως 1ου ορόφου, με σκοπό να βγαινουν στα αποτελέσματα πρώτοι.

Βρωμοδουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Ούτε βρωμοδουλεια είναι,ούτε θα έπρεπε να την κάνουν. Το ότι γινεται οφείλεται στο ότι το επάγγελμα αυτό -δυστυχώς- γίνεται από αναλγητους και λαμόγια μιας και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εξάσκηση του επαγγέλματος δεν απαιτούν κάποια ιδιαίτερη ειδίκευση αλλά και παιδεία στο αντικείμενο. Καλό θα είναι όπου βλέπετε τέτοια περιστατικά,όχι μόνο να τα αποφεύγετε αλλά και να τα καταγγείλετε στο σωματείο μεσιτών Ελλάδας
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Συγνωμη για το μαλλον off topic αλλα εχω το εξης θεμα. Εχω κλεισει ενα ακινητο κι εχω δωσει και 10% προκαταβολη. Στην πορεια βγηκαν διαφορα θεματα που χρειαζονται τακτοποιηση απο μερους τους (ειναι 6 οι ιδιοκτητες), εκανα  υποχωρησεις για να τους διευκολύνω, αλλα με κεινα και με τ'αλλα εγω βγαίνω ζημιωμένος περιπου 2500€ που αρνουνται οι 2 απο τους 6 να τα αφαιρέσουν απο το συνολικο ποσο. Εφοσον εχω δωσει την προκαταβολη, για ποσο καιρο τους κραταει δεσμευμενους να μην το δωσουν αλλου και σε ποσο καιρο αντιστοιχα ειμαι υποχρεωμενος εγω να απαντησω στη νεα κατασταση; Εν τω μεταξυ το ακινητο προσπαθουν να το δωσουν εδω και ενα χρονο και μονο εγω ενδιαφερθηκα και επισης ο ΕΝΦΙΑ που θα χρεωθουν με τον καινουριο χρονο ειναι περισσοτερος απο τα 2500€ που αρνουνται να πεσουν

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Ampalon είπε

Συγνωμη για το μαλλον off topic αλλα εχω το εξης θεμα. Εχω κλεισει ενα ακινητο κι εχω δωσει και 10% προκαταβολη. Στην πορεια βγηκαν διαφορα θεματα που χρειαζονται τακτοποιηση απο μερους τους (ειναι 6 οι ιδιοκτητες), εκανα  υποχωρησεις για να τους διευκολύνω, αλλα με κεινα και με τ'αλλα εγω βγαίνω ζημιωμένος περιπου 2500€ που αρνουνται οι 2 απο τους 6 να τα αφαιρέσουν απο το συνολικο ποσο. Εφοσον εχω δωσει την προκαταβολη, για ποσο καιρο τους κραταει δεσμευμενους να μην το δωσουν αλλου και σε ποσο καιρο αντιστοιχα ειμαι υποχρεωμενος εγω να απαντησω στη νεα κατασταση; Εν τω μεταξυ το ακινητο προσπαθουν να το δωσουν εδω και ενα χρονο και μονο εγω ενδιαφερθηκα και επισης ο ΕΝΦΙΑ που θα χρεωθουν με τον καινουριο χρονο ειναι περισσοτερος απο τα 2500€ που αρνουνται να πεσουν

Η προκαταβολή μόνο εσένα δεσμεύει, όχι αυτούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...