Anubis13 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δεν πουλάω όποτε θέλω εγώ δηλαδή; Θα πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος και αν ναι είναι δυνατόν να ενδιαφερθεί όταν η τιμή της έχει φτάσει στο Θεό; Αν εγώ πχ αγοράσω με 0.58 όπως λες και φτάσει στο 4.5 ποιος θα αγοράσει; Eσυ πιστευεις οτι θα ανεβει στα 0.58, αυτος που το πιστευει στα 4.5 γιατι να μην το κανει? Τι οριζει οτι η μετοχη εχει φτασει στο θεο? Ολα ειναι θεμα διαβασματος και προβλεψης.
παπι Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 25 του μηνα εβαλα εντολη αγορας στο 1.18 5000 τμχ, 25 του μηνα καποιος μου πουλησε 5000 τμχ, με αποτελεσμα να γινει πραξη στη τιμη του 1.18. Εδω εγω ειμαι ο αγοραστης και με την βοηθεια του πωλητη (που δεν τον ξερω) καναμε το ΕΤΕ -3% να δειχνει ΕΤΕ -4%. 25 παλι του μηνα, καποιος αλλος (μπορει και ο ιδιος) ηθελε να πουλησει και αλλες μετοχες, αλλα δεν υπηρχαν εντολες αγορας στο 1.18 παρα μονο στο 1.17 1.16 1.15 κλπ κλπ κλπ. Ετσι αυτος( -οι) πουλησε στο 1.17 μετα στο 1.16, αυτο ονομαζεται πανικος. Δηλαδη πουλας μετοχες μονο και μονο για να τις ξεφορτωθεις επειδη περιμενεις μεγαλυτερη πτωση της τιμης. Βλεποντας το αυτο, εβαλα αλλη μια εντολη αγορας στο 1.14 300τμχ η οποια ομως δεν εκτελεστηκε, επειδη οι αγοραστες στο 1.17 1.16 ηταν ισχυροτεροι απο τους "πανικοβλημενους" πωλητες. Και απο τους "πανικοβλημενους" πωλητες γυρισαμε στους "πανικοβλημενους" αγοραστες με αποτελεσμα η τιμη της μετοχης να αρχισει να ανεβαινει. 28 του μηνα εβαλα εντολη πωλησης 1.29 5000τμχ, η οποια δεν εκτελεστηκε επειδη οι "πανικοβλημενοι" αγοραστες το γυρισαν σε "πανικοβλημενους" πωλητες καπου στο 1.26 αν θυμαμαι καλα. Μετα απο ωρα εγινα και εγω ενας "πανικοβλημενος" πωλητης, με αποτελεσμα να δωσω 5000τμχ στον πρωτο αγοραστη εκεινη την ωρα, που ηταν στο 1.23 29 του μηνα εγινα "πανικοβλημενος" αγοαστης. Δηλαδη αγορασα 5000τμχ στο πρωτο πωλητη που ηταν στα 1.14. 2 του μηνα βλεπουμε. Ο "πανικοβλημενος" ειναι αυτος που πουλαει/αγοραζει απεθειας στον αγοραστη/πωλητη, και ολο αυτο λεγεται ταση. Αυτη ειναι η καθημερινοτητα του χαα.
Silverage Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 lastweek.PNG 25 του μηνα εβαλα εντολη αγορας στο 1.18 5000 τμχ, 25 του μηνα καποιος μου πουλησε 5000 τμχ, με αποτελεσμα να γινει πραξη στη τιμη του 1.18. Εδω εγω ειμαι ο αγοραστης και με την βοηθεια του πωλητη (που δεν τον ξερω) καναμε το ΕΤΕ -3% να δειχνει ΕΤΕ -4%. 25 παλι του μηνα, καποιος αλλος (μπορει και ο ιδιος) ηθελε να πουλησει και αλλες μετοχες, αλλα δεν υπηρχαν εντολες αγορας στο 1.18 παρα μονο στο 1.17 1.16 1.15 κλπ κλπ κλπ. Ετσι αυτος( -οι) πουλησε στο 1.17 μετα στο 1.16, αυτο ονομαζεται πανικος. Δηλαδη πουλας μετοχες μονο και μονο για να τις ξεφορτωθεις επειδη περιμενεις μεγαλυτερη πτωση της τιμης. Βλεποντας το αυτο, εβαλα αλλη μια εντολη αγορας στο 1.14 300τμχ η οποια ομως δεν εκτελεστηκε, επειδη οι αγοραστες στο 1.17 1.16 ηταν ισχυροτεροι απο τους "πανικοβλημενους" πωλητες. Και απο τους "πανικοβλημενους" πωλητες γυρισαμε στους "πανικοβλημενους" αγοραστες με αποτελεσμα η τιμη της μετοχης να αρχισει να ανεβαινει. 28 του μηνα εβαλα εντολη πωλησης 1.29 5000τμχ, η οποια δεν εκτελεστηκε επειδη οι "πανικοβλημενοι" αγοραστες το γυρισαν σε "πανικοβλημενους" πωλητες καπου στο 1.26 αν θυμαμαι καλα. Μετα απο ωρα εγινα και εγω ενας "πανικοβλημενος" πωλητης, με αποτελεσμα να δωσω 5000τμχ στον πρωτο αγοραστη εκεινη την ωρα, που ηταν στο 1.23 29 του μηνα εγινα "πανικοβλημενος" αγοαστης. Δηλαδη αγορασα 5000τμχ στο πρωτο πωλητη που ηταν στα 1.14. 2 του μηνα βλεπουμε. Ο "πανικοβλημενος" ειναι αυτος που πουλαει/αγοραζει απεθειας στον αγοραστη/πωλητη, και ολο αυτο λεγεται ταση. Αυτη ειναι η καθημερινοτητα του χαα. Αν πάρεις π.χ. 10 μετοχές, για να τις πουλήσεις πρέπει να αγοράζει ο άλλος 10 ή μπορεί να θέλει να αγοράσει 100 και να μαζεύει λίγες απο τον καθένα; Επίσης, όταν θέλει να αγοράσει ο άλλος, του της αγοράζει απο κάποιον τυχαία το σύστημα ή του εμφανίζει μια λίστα και επιλέγει αυτός τον αγοραστή όπως ας πούμε στο ebay; Απ'οτι κατάλαβα στην απο πάνω εικόνα έβγαλες κέρδος 450 ευρώ; Η απο πάνω εικόνα απο που είναι;
παπι Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Αν πάρεις π.χ. 10 μετοχές, για να τις πουλήσεις πρέπει να αγοράζει ο άλλος 10 ή μπορεί να θέλει να αγοράσει 100 και να μαζεύει λίγες απο τον καθένα; Επίσης, όταν θέλει να αγοράσει ο άλλος, του της αγοράζει απο κάποιον τυχαία το σύστημα ή του εμφανίζει μια λίστα και επιλέγει αυτός τον αγοραστή όπως ας πούμε στο ebay; Απ'οτι κατάλαβα στην απο πάνω εικόνα έβγαλες κέρδος 450 ευρώ; Η απο πάνω εικόνα απο που είναι; Υπαρχει το order book (βαθος αγορας) οπου μπαινουν οι εντολες limit. Αυτο αποτελειται απο δυο σκελη, ενα των αγοραστων, και αλλο των πωλητων. Εαν στους πωλητες εχεις 1000 τμχ προς πωληση στα 1.20 τοτε μπορεις να αγορασεις 1000 μετοχες στη τιμη του 1.20. Το ποσοι ειναι οι πωλητες δεν μας νοιαζει. Εαν ομως θες να πουλησεις 1000 τμχ στη τιμη του 1.2, τοτε στο order book θα δεις 2000 τμχ πρς πωληση στο 1.20, και για να στα αγορασουν, θα πρεπει να πουληθουν και τα 2000 τχμ, επειδη οι εντολες εχουν προτεραιοτητα. Φυσικα μπορεις να βαλεις εντολη πωληση και στο 1.21 αντι του 1.20, αλλα και παλι, για να στα αγορασουν, θα πρεπει να αγορασουν ολα τα τμχ απο το 1.2 κλπ κλπ. Το ιδιο και για τις αγορες.
Silverage Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Αν κατάλαβα καλά, πρέπει να στις αγοράσουν όλες και δεν μπορούν τμηματικά. Οι αγοραστές όταν βάζουν να πάρουν 1000 μετοχές στην Χ τιμή, πρέπει να βρουν έναν που πουλάει 1000 κατευθείαν ή μπορούν να πάρουν: 100 απο τον έναν, 50 απο τον άλλο κλπ. μέχρι να συμπληρώσουν 1000;
Silverage Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Α, μάλιστα. Και τί πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις να αγοράζεις και να πουλάς;
παπι Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2015 Α, μάλιστα. Και τί πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις να αγοράζεις και να πουλάς; Να παρεις μια χρηματιστηριακη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα