Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αν όχι Listerine, τότε τι;

Επίσης οδοντόκρεμα δεν βρέχουμε. Οδοντόβουρτσα πριν βάλουμε την οδοντόκρεμα;

Δημοσ.

Θα σε απογοητεύσω λίγο αλλα στον οδοντίατρο πρεπει να πηγαίνεις 2 φορες τον χρόνο αν θέλεις τα δοντια σου και τα λεφτά σου μεχρι τα γεραματα, αλλιώς θα τα χάσεις και τα δυο.

ανάλογα το άτομο φίλε... 

εγώ πάω τελείως προληπτικά όποτε το θυμάμαι και τη τελευταία φορά που πήγα νόμιζα ότι είχα να πάω 2ετια αλλά τελικά ήταν σχεδόν 4ετια όταν κοίταξε στο αρχείο του :P

του λέω χαμός εεε;

κοιτάει μου λέει, όχι μια χαρά είσαι , μου κάνει ένα τυπικό καθάρισμα και κύριος

τα δόντια άμα είναι να σου χαλάσουν θα σου χαλάσουν όσο και να πηγαίνεις στον οδοντίατρο και αν είναι γερά από μόνα τους δε θέλουν και πολλή συντήρηση , εγώ προσωπικά κάνω ένα βούρτσισμα όποτε νιώθω ότι βρωμάω μόνο  και κάνα νήμα μία στο τόσο και έχω μόνο ένα σφράγισμα και αυτό από το '96 επειδή είχα τη φοβερή έξυπνη συνήθεια όταν ήμουν μικρός να αφήνω τσίχλα επάνω όταν έκανα μάθημα ή ακόμα και όταν κοιμόμουν (και μιλάμε για τσίχλες '90s με κιλά ζάχαρης) 

μόνο έτσι χάλασαν, είναι θέμα κληρονομικότητας.. εγώ έχω πάρει από τη μητέρα μου που έκανε σφράγισμα πρώτη φορά στα 50 της, η αδερφή μου έχει πάρει από το πατέρα μου που δε νομίζω ότι έχει έστω και ένα δικό του δόντι πλέον επάνω και έχει δώσει περιουσίες σε οδοντιάτρους.

την αδερφή μου τη βλέπεις όλη μέρα βουρτσίζει, παρόλα αυτά έχει γεμίσει σφραγίσματα...

το μόνο κακό που κάνω εγώ είναι ότι τα τρίβω στον ύπνο και παρόλο που εχω φτιάξει σχετικό μασελάκι δε το βάζω.. και φοβάμαι μήπως αυτό μου κάνει μακροπρόθεσμα ζημιά όχι τόσο στα δόντια, αλλά στο υπόλοιπο κεφάλι.

Και αν όχι Listerine, τότε τι;

Επίσης οδοντόκρεμα δεν βρέχουμε. Οδοντόβουρτσα πριν βάλουμε την οδοντόκρεμα;

δε βρέχεις όχι, καθάριζε και τη γλώσσα σου γιατί μπορεί να πιάνει μπόχα και αν θες το κάτι παραπάνω που να έχει νόημα κάνε νήμα

το νήμα βγάζει πράγματα που δε μπορεί να βγάλει η βούρτσα όση ώρα και να πλένεις 

όχι listerine και ανάλογες βλακείες 

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι captain obvious αλλά την οδοντόκρεμα ΔΕΝ την βρέχουμε.

well την εχω ξανακουσει αυτη τη χαζομαρα και το προσπαθησα αλλα δεν γινεται χωρις λιγες σταγονες νερο.εδω μερικοι λενε να μην ξεπλύνεις και το στομα μετα για να λειτουργησει καλυτερα η οδοντοκρεμα....

Δημοσ.

Περα απο βουρτσισμα ειδικα οσοι εχουν στραβα δοντια να βαζουν οδοντονημα και βουρτσακια.προσωπικα κανω και τα δυο.αρκετα ατομα πιστευουν οτι εχουν μια χαρα δοντια και οταν βαζουν βουρτσακι ή οδοντονημα βλεπεις να βγαινει αρκετο αιμα που υποδηλωνει διαφορα προβληματα.πολλες φορες καποια προβληματα δεν φαινονται ετσι απλα οπως να εχει φαγωθει το οστο απο κατω και διαφορα τετοια.

και προσοχη ειδικα οσοι καπνιζουν.

Δημοσ.

Το βούρτσισμα των ούλων για να δυναμώσουν ισχύει; Εγώ το εφάρμοσα και μου φαίνεται ότι όντως δυνάμωσαν. Μου το πρότεινε φίλος που αν θυμάμαι καλά του το πρότεινε οδοντίατρος. Επίσης τι ακριβώς ισχύει για τον αριθμό βουρτσισμάτων; 2 φορές τη μέρα πρωί-βράδυ, πάντα μετά από φαγητό, κάτι άλλο;

Δημοσ.

Πρόσεχε όμως με τα ούλα μη το παρακάνεις γιατί μπορεί να.. χτυπήσεις :lol:

Κι εγώ τα κάνω με δύναμη αλλά όχι υπερβολές πλεον.

Επίσης δεν υπάρχουν και σκληρές βούρτσες πια , μόνο μαλακές και μέτριες.

Οι σκληρές πρέπει να μας τσακιζαν, μια φορά πριν χρόνια που έδινα πόνο την άκουσε το ούλο μου, αλλά ευτυχώς επούλωσε σχετικα καλά.

Πλεον δίνω πόνο αλλά πιο ήρεμα

Δημοσ.

Το βούρτσισμα των ούλων για να δυναμώσουν ισχύει; Εγώ το εφάρμοσα και μου φαίνεται ότι όντως δυνάμωσαν. Μου το πρότεινε φίλος που αν θυμάμαι καλά του το πρότεινε οδοντίατρος.

Θέλει προσοχή τα ούλα για να μην υποχωρήσουν προς τα πάνω (για τα πάνω δόντια)/κάτω.

Listerine και γενικά ότι έχει οινόπνευμα θέλουν αποφυγή. Ο οδοντίατρός μου μου είχε συστήσει ένα με χλωρεξιδίνη αλλά και αυτό δε θέλει συνέχεια.

Βουρτσάκια κάνουν απίστευτη δουλειά, ειδικά στα πίσω δόντια που προσωπικά σε μένα υπάρχει κενό ανάμεσα στα δόντια και κάθονται υπολλείματα τροφής.

Και βούρτσισμα γλώσσας εννοείται και ουρανίσκου.

Και για το νερό στην οδοντόκρεμα είχα διαβάσει σχετικά ότι το νερό δεν αφήνει το φθόριο να δράσει, κάτι τέτοιο δε θυμάμαι ακριβώς. Βούρτσιμα, φτύσιμο και μετά από λίγα δεύτερα βάζω λίγο νερό να ξεπλύνω ελαφρά.

Επίσης, κάτι που κάνω και καποιοι φίλοι με θεωρούν τραγικό, χυμό πορτοκάλι (και γενικά κάτι όξινο) πάντα με καλαμάκι για να προστατεύεις τα δόντια. Και έχω διαβάσει ότι αν τρως κάτι όξινο, π.χ. κάποιο φρούτο, δε θέλει να πλένεις αμέσως τα δόντια σου γιατί υποβοηθάει τη διάβρωση.

Καθαρισμό προσπαθώ 2/χρόνο (κάπου στο 40-50 δίνω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...