Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνω ενα project και θέλω να αλλάξω μια οθόνη λάπτοπ 15άρα.

Μετα απο ψάξιμο κτλ βρήκα ενα μοντέλο της LG και το έψαξα στο ebay .

Επέλεξα εναν πολύ γνωστό πωλητή απο Αγγλία με 99,9 ratio και την παρήγγειλα.. Laptoparts.uk (πουλάει και στο amazon)

Του είπα επίσης να διαλέξει ενα καλό κομμάτι part. Μου λέει μείνε ήσυχος.

Παρέλαβα την οθόνη την εγκαθιστώ καμμένο πιξελ πάνω αριστερά.

Λέω είμαι άτυχος την επέστρεψα και μου έδωσε κανονικά τα λεφτά μου πίσω.

Αφου τελείωσε η διαδικασία παραγγέλνω μια οθόνη απο το πολύ γνωστό laptopscreen.com που βρίσκεται Καναδά. Αυτοι δίνουν Samsung οθόνες για το μοντέλο του λάπτοπ που έχω.

Αφου τους ζήτησα να ελεγχθεί η οθόνη πριν την στείλουν για καμμένα πίξελ ή άλλου είδους προβλήματα την παρέλαβα . Μαλιστα οι ίδιοι με παρότρυναν να το γράψω στις σημειώσεις τις αποστολής για να γίνει ο έλεγχος.

Την βάζω λοιπόν πάνω και στο κέντρο ειχε μια λαμπερή κουκίδα. Φαίνεται αμυδρά βέβαια αλλά ειναι σπαστικό.  Επίσης εχει και ενα θεματάκι πολύ μικρό με το backlight στο κέντρο αλλά δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου. Ειναι στα ορια του αποδεκτού.

Ανοιξα ticket για RMA και με πολύ αυστηρό ύφος τους είπα οτι είναι απαράδεκτοι.

Επίσης είχαν πακετάρει την οθόνη σε φακέλο με φουσκάλες και οχι FOAM όπως πολύ σωστά είχε πακετάρει ο Αγγλος απο το ebay. Εντελώς καραγκιόζηδες οι Καναδοί.

Αυτο που μου κάνει εντύπωση είναι οτι επέλεξα και στις 2 περιπτώσεις καταστήματα- πωλητές πολύ γνωστά και αξιόπιστα αλλά και οι δύο οθόνες ήρθαν με μικροελλατώματα. 

Εκεί που καταλήγω και σκέφτομαι είναι οτι πρέπει να πουλάνε πολύ χαμηλής ποιότητας οθόνες ή parts που τους δίνουν εταιρίες απο επιστροφές.. 

Δηλαδή αγοράζω ενα λάπτοπ και το επιστρέφω γιατι έχει καμμένα πίξελ η οθόνη. Αυτη την οθόνη δεν την πετάνε αλλά την πλασάρουν στο ebay για καινούργια.

τι γνώμη έχετε; Μήπως είμαι απλά άτυχος με 2/2; 

Δημοσ.

Φίλε έχεις δίκιο. Και εμένα οι εμπειρία μου δεν ειναι η καλύτερη. Ψώνισα απο http://www.laptop-lcd-screen.co.ukκαι μου στείλαν την χειρότερη οθόνη που εχω κοιτάξει. Ενώ παρήγγειλα panel lg μου στείλαν ενα innolux compatible. Ειχε ενα κολλημένο pixel που αν το δεις μια φορά δεν φεύγει το μάτι απο εκεί. Τα χρώματα ηταν απαίσια και ειχε μεγάλο bleeding στα δεξιά. Το θέμα ειναι οτι όλοι μα όλοι σου ξεκαθαρίζουν οτι μπορεί να στείλουν compatible part και οτι μπορεί να εχει καμμένα pixel όποτε δεν μπορείς να κανεις πολλά πράγματα.

Sent from my iPad using Insomnia

Αν επιτρέπεται τι project κανεις;

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Τίποτα το σπουδάιο απλά ήλπιζα οτι θα βρώ μια οθόνη 1366χ768 με ανθρώπινες γωνίες θέασης και καταλήγω οτι κυκλοφορεί πολύ σαβούρα.

Δηλαδή η παλιά ηταν καλύτερη απο τις καινούργιες.

Επίσης όπως πολύ σωστά είπες και ξέχασα να αναφέρω ειναι οτι οι οθόνες είναι compatible . 

To laptopscreens.com υποστηρίζει οτι στέλνει Chime και Samsung τουλάχιστον για το δικό μου laptop και δίνει και 3 χρόνια εγγύηση .

Τους ξεκαθάρισα οτι εαν οι οθόνες που πουλάνε έχουν μικροελατώματα να μου κανουν refund ειδάλως να βρουν μια που να μην έχει καμια ατέλεια..

Περιμενω να δώ τι θα απαντήσουν. 

Δημοσ.

τι γνώμη έχετε; Μήπως είμαι απλά άτυχος με 2/2; 

Nαι εισαι ατυχος, προσωπικα θα ελεγα,και στις περισσοτερες περιπτωσεις το σφαλμα ειναι του εργοστασιου και οχι του πωλητη.

Επειδη ομως μερικοι πωλητες ειναι καλοι επαγγελματιες,οταν γινει η στραβη,την αλλαζουν ασυζητητη.

Στην πρωτη περιπτωση δηλαδη ,αν δεν σου εκανε refund και σου εστελνε αλλη,πιστευω θα ειχες λυσει το προβλημα σου.

Και φυσικα φανηκε απο την συσκευασια ποιος ητανε σωστος επαγγελματιας και ποιος οχι.Οι οθονες σπανε κατα την μεταφορα και τα bubbles δεν κανουνε τιποτα.

Δημοσ.

Nαι εισαι ατυχος, προσωπικα θα ελεγα,και στις περισσοτερες περιπτωσεις το σφαλμα ειναι του εργοστασιου και οχι του πωλητη.

Επειδη ομως μερικοι πωλητες ειναι καλοι επαγγελματιες,οταν γινει η στραβη,την αλλαζουν ασυζητητη.

Στην πρωτη περιπτωση δηλαδη ,αν δεν σου εκανε refund και σου εστελνε αλλη,πιστευω θα ειχες λυσει το προβλημα σου.

Και φυσικα φανηκε απο την συσκευασια ποιος ητανε σωστος επαγγελματιας και ποιος οχι.Οι οθονες σπανε κατα την μεταφορα και τα bubbles δεν κανουνε τιποτα.

Ο Αγγλος το άφησε στην κρίση μου. Ηταν πολύ σωστός και ευγενικός ενώ εκανε το refund την ίδια μέρα που παρέλαβε την οθόνη.

Βέβαια ζητούσε πολλά εως το RMA.

Ο δευτερος στο laptopscreen.com καταρχήν είναι αγενής. Απαντησε απότομα οταν του είπα οτι είναι απαράδεκτο να στέλνει οθόνη σε φάκελο απο bubbles. 

Μου έδωσε χωρίς δευτερη κουβέντα RMA αφου πρώτα μου πρότεινε να τρέξω ενα πρόγραμμα για κολλημενα pixels .. Απαράδεκτος! 

Σκέφτομαι να την στείλω πίσω απο Δευτέρα και να μου στείλει μια καινούργια. Το θέμα ειναι οτι και στην πρώτη που έστειλε του είπα να την τσκεκάρει και μου την έστειλε με προβληματάκι.

Αν μπλέξω εχω απο πίσω το paypal που λογικά με τις συνομιλίες ως αποδείξεις μπορεί να επέμβει.

Δημοσ.

Απο ebay uk οτι αφορα οθονες λαπτοπ να εμπιστευεσαι τους παρακατω πωλητες

Notebookbitz

lcd4laptop

laptop-lcd-screen

αν εχουν βεβαια αυτο που θελεις

• Like 2
Δημοσ.

και εγω οσες φορες εχω ψωνισει οθονες για διαφορα λαπτοπ, εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος. Τωρα οσον αφορα στο τι θα σου στειλουν (μαρκα), νομιζω σχεδον ολοι γραφουν οτι δεν θα σταλει καποιο συγκεκριμενο αλλα οποιο ειναι διαθεσιμο. Δηλαδη λοττο στο τι θα σου τυχει.

Δημοσ.

πάντως και στην Ελλάδα κυκλοφορούν φτηνές οθόνες. Εγώ είχα πάρει μια led 15,6" samsung κοντά στα 70€. Μπορεί να έχει 20€ διαφορά με το ebay (ελέω φπα κτλπ) αλλά τουλάχιστον έχω εγγύηση με άμεση αντικατάσταση.

Δημοσ.

Για την ιστορία με το laptopscreen.com.

εχει παραλάβει απο Τετάρτη το πρωί την οθόνη στο κατάστημα της Αγγλίας για το RMA..

Ενώ μου είπε οτι θα επικοινωνήσει εντός 24ωρου απο την στιγμη που θα παραλάβει , εχουμε κλείσει 2 ημέρες και ακόμη τίποτα.

Του έστειλα σήμερα και περιμένω..

Επειδή νιώθω οτι μπορεί και να μπλέξω με τον "εξυπνούλη" τον Καναδό . Πείτε καμια άποψη για το πως να το χειριστώ.

Αυτός κατα πάσα πιθανότητα θα μου πει οτι η οθόνη δεν έχει πρόβλημα και η κουκίδα στο κέντρο είναι μεσα στα πλαίσια του αποδεκτού.

Επίσης δεν θα δεχτει να πληρώσει τα μεταφορικά επιστροφής.

Πως να το χειριστώ δεν μου έχει ξανατύχει παρόμοιο περιστατικό.

Το καλό είναι οτι έχω ολα τα αποδεικτικά φωτογραφίες και κείμενα στα χέρια μου.

Υπάρχει κάποια αρμόδια αρχή για διεθνείς συναλλαγές; 

Εχω το paypal στην συναλλαγή αλλά δεν ξέρω τι θέση μπορεί να πάρει.

Απλά ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος.

Δημοσ.

Μου στέλνει άλλη . Του ξεκαθάρισα να την δοκιμάσει πρώτα. Για να δούμε.

Ουδής λόγος για επιστροφή των μεταφορικών που έδωσα για να την επιστρέψω. Με καλύπτει όμως και το πρόγραμμα του paypal γι αυτό.

Θα περιμένω την αντικατάσταση και μετά θα πράξω αναλόγως. Προσπαθησα να ειμαι ψύχραιμος πάντως.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους μίλησαν για τυχαιότητα μάλλον έπεσαν έξω.

Τουλάχιστον για το www.Laptopscreen.com ή UK . Ανοιξαν οι απατεώνες και Αγγλία τον προηγούμενο μήνα.

Απατεώνας με Α κεφαλαίο.

Δευτερη οθόνη και ενώ του ξανατόνισα να την κοιτάξει πριν τη στείλει την έστειλε με καμμένο pixel και ενα κολλημένο το οποίο όμως ξεκόλησε.

Για τα μεταφορικά ουδής λόγος . Ευτυχώς με κάλυψε το paypal με το πρόγραμμα που τρέχει.

Δεν με πειράζει τόσο μιας και δεν φαίνεται καθόλου αλλά η κοροιδία κοροιδία. 

Αν του πω και τίποτα θα μου απαντήσει οτι το καμμένο pixel ειναι μεσα στα εργοστασιακά standar και δεν το καλύπτει η εγγύηση.

Εφαγε 2 αρνητικές μια στο trust pilot και μια σε ενα αντίστοιχο. Θα αναφερθεί και σε ξένα τεχνολογικά φόρουμ όπωσδήποτε. Νομίζω οτι χρειάζεται να ακουστέι λίγο.

Προσοχή μεγάλη λοιππον . Υποπτέυομαι οτι στο tonymac86x τον προμοτάρουν πολύ . Εγώ απο αυτο το φόρουμ την πάτησα και τον εμπιστεύτηκα.

Του άνοιξα ενα dispute στο paypal και ζητάω τα χρήματα πίσω . 

Αν μου ζητήσει να ξανα επιστρέψω οθόνη θα αρνηθω και θα το στείλω στο paypal να αναλάβει και οτι καταφέρω.

Επεξ/σία από Prof_Chaos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...