Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Θα ηθελα να ανοιξω το ενδιαφερον ζητημα του να αναζητησει καποιος δουλεια στο εξωτερικο στον τομεα ΙΤ. (network & server support)

Θα ηθελα γνωμες οσον αφορα τι ειδους certifications μετρανε εξω και ποιες χωρες πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να παει καποιος για να ειναι εξελισιμος.

Καλο ειναι να υπαρχουνε πολλες αποψεις ωστε αυτο το θεμα στο φορουμ να ειναι εποικοδομητικο και για αλλα μελη που θα θελουνε πληροφοριες πανω σε αυτο το ζητημα!

• Like 1
Δημοσ.

Πιστοποιήσεις Microsoft απαραίτητα και Cisco, αυτά είναι τα σίγουρα. Άλλα παιδιά θα συμπληρώσουν. Για χώρες... νομίζω πως είναι καθαρά υποκειμενική άποψη.

• Like 1
Δημοσ.

Για μηδεν προυπηρεσία αν εχεις microsoft θα βρεις πιο εύκολα δουλεια, αν εισαι σε cisco μόνο θα δυσκολευτείς παραπανω. Στην ανατολικη ευρώπη Τσεχία - Πολωνία - Σλοβακία εχουν εγκατασταθεί πλεον πολλες εταιρίες κολοσσοι που φτιάχνουν φθηνά support center Που εξυπηρετουν Ευρωπη - Μεση Ανατολή και Αφρική, οι μισθοί παίζουν απο 1000-1400 ανάλογα τα προσόντα, τη χώρα και την εταιρία. Δεν ειναι κατι το φοβερό σαν θέσεις εργασίας αλλά αν σε ενδιαφέρει το networking IT ειναι μια καλή ευκαιρία να μπεις στο χώρο. 

Στην Αγγλια και Ιρλανδία θα βρεις περισσότερες θεσεις για system engineers όπου όμως οι θέσεις και οι ευκαιρίες για μια junior θεσεις θα ειναι λίγες. Εδω έχεις και το μειονέκτημα ότι δεν εισαι native speaker ενώ ο αρχικός μισθός θα σου φτάνει ίσα-ισα. Αν τα καταφερεις βεβαια σε 1-2 χρόνια θα εισαι αρχοντας.

Γερμανια - Ολλανδία - Ελβετία τις ξεχνάμε λόγω γλώσσας, εκτός αν ξέρεις καλά Γερμανικά. Για Σκανδιναβία δεν έχω ψαχτεί ακομα. Σαφως και θα υπάρχουν θέσεις αλλά δεν γνωρίζω τι υπάρχει στον τομεα που ζητάς.

* Για την Τσεχία υπάρχει ενα πολυ καλό θεμα στο thelab που αναφέρουν τα παντα για τη ζωή εκεί και τις συνθηκες εργασίας. 

Δημοσ.

Για μηδεν προυπηρεσία αν εχεις microsoft θα βρεις πιο εύκολα δουλεια, αν εισαι σε cisco μόνο θα δυσκολευτείς παραπανω. Στην ανατολικη ευρώπη Τσεχία - Πολωνία - Σλοβακία εχουν εγκατασταθεί πλεον πολλες εταιρίες κολοσσοι που φτιάχνουν φθηνά support center Που εξυπηρετουν Ευρωπη - Μεση Ανατολή και Αφρική, οι μισθοί παίζουν απο 1000-1400 ανάλογα τα προσόντα, τη χώρα και την εταιρία. Δεν ειναι κατι το φοβερό σαν θέσεις εργασίας αλλά αν σε ενδιαφέρει το networking IT ειναι μια καλή ευκαιρία να μπεις στο χώρο. 

Στην Αγγλια και Ιρλανδία θα βρεις περισσότερες θεσεις για system engineers όπου όμως οι θέσεις και οι ευκαιρίες για μια junior θεσεις θα ειναι λίγες. Εδω έχεις και το μειονέκτημα ότι δεν εισαι native speaker ενώ ο αρχικός μισθός θα σου φτάνει ίσα-ισα. Αν τα καταφερεις βεβαια σε 1-2 χρόνια θα εισαι αρχοντας.

Γερμανια - Ολλανδία - Ελβετία τις ξεχνάμε λόγω γλώσσας, εκτός αν ξέρεις καλά Γερμανικά. Για Σκανδιναβία δεν έχω ψαχτεί ακομα. Σαφως και θα υπάρχουν θέσεις αλλά δεν γνωρίζω τι υπάρχει στον τομεα που ζητάς.

* Για την Τσεχία υπάρχει ενα πολυ καλό θεμα στο thelab που αναφέρουν τα παντα για τη ζωή εκεί και τις συνθηκες εργασίας. 

Για κάποιον που έχει μηδεν προυπηρεσία, ποιες πιστοποιήσεις τις microsoft είναι αυτές που αξίζει να ξεκινήσει ώστε να έχει καλές πιθανότητες έξω;

Δημοσ.

Ευχαριστω για αρχη για τις πρωτες σημαντικες πληροφοριες! Η αληθεια ειναι οτι εχω ξεκινησει ccna και μετα σκεφτομαι το mcsa ως τα 2 κυρια χαρτια για αρχη που θα εχω. Μετα αναλογα που θα ειμαι και τι με ενδιαφερει θα εμβαθυνω σε ccnp η mcse!

Για την τσεχια που σημειωνεις στο τελος υπαρχει καποιο λινκ?

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η Ολλανδία με τα Γερμανικά;

Και με γαλλικά ή ιταλικά μόνο μια χαρά δουλεύεις Ελβετία, αναλόγως το καντόνι που ζεις.

Δημοσ.

Σουηδεζες;Πολιτισμος;Ποιοτητα ζωης;Οι ανθρωποι εκει ειναι αλλου..

In before "ναι αλλα ρε παιδια στη Σουηδια δεν αντεχεται ο καιρος, η συννεφια και η νυχτα απ'τις 2 το μεσημερι". :P
Δημοσ.

In before "ναι αλλα ρε παιδια στη Σουηδια δεν αντεχεται ο καιρος, η συννεφια και η νυχτα απ'τις 2 το μεσημερι". :P

Θα ερχεται ελλαδα που και που να παιρνει την δοση του και θα ξαναφευγει.
Δημοσ.

Θα ερχεται ελλαδα που και που να παιρνει την δοση του και θα ξαναφευγει.

Ισχυει εχω ακουσει τα καλυτερα για Σουηδια για επιπεδο δουλειας και διαβιωσης.

Δημοσ.

Αν δεν πας στην skype ή κανα δυο ακόμα, τα σουηδικά είναι απαίτηση!

Αν πας στην skype ή κανα δυο ακόμα, που έχουν έδρα στην Στοκχόλμη, καλή τύχη στο να βρεις σπίτι να μείνεις.

Αν μιλάς σουηδικά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ούτε στο να βρεις δουλειά, ούτε στο να προσαρμοστείς.

Δημοσ.

Με μηδέν προύπηρεσία είναι δύσκολα παντού.

Τα certifications για windows server (MCSA) έχουν ως προϋπόθεση κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις γνώσεων και εμπειρίας.

Μπορείς όμως να τα μάθεις μέσω virtual περιβάλλοντος (μέχρι ενός σημείου). Τα μεγάλα level δεν τα παίρνεις εύκολα ακόμη και αν έχεις πρακτική εμπειρία.

Για αρχή μπορείς να ξεκινήσεις με το MTA-Windows Server Administration Fundementals και να συνεχίσεις με το: MCSA - Installing and Configuring Windows Server.

Για την πιστοποίηση cisco νομίζω ότι είναι περισσότερο απαραίτητη η πρακτική εμπειρία, εκτός και αν πάρεις το πτυχίο με παπαγαλία, που είναι δώρο-άδωρο. Υπάρχει όμως και το cisco academy για βασικές γνώσεις δικτύων.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...