Προς το περιεχόμενο

Canon EOS M3. Νέα mirrorless με εναλλάξιμους φακούς


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσοι χρησιμοποιούμε οπτικό σκόπευτρο, απλά γελάμε κάθε φορά που βλέπουμε mirrorless.

Σίγουρα μπορούν να κάνουν καλή δουλεία αλλά δεν έχει καμία σχέση.

Να εισαι σιγουρος οτι και εμεις σκαμε ενα χαμογελο οταν κατω απο τον ηλιο εχουμε live view στο EFV και προεσκοπηση των φωτογραφιων,Video και menu σε αυτο. Η canon παντως το δεχεται ως extra το EVF.

 

Η συγκεκριμενη φωτογραφικη ειναι σαν να λεει η canon "κοιτα, εχω και εγω mirrorless, αλλα βγαζω καλυτερες dslr". Το συγκεκριμενο συστημα ειναι κριμα να χολαινει σε σωματα και να εχει παρα πολυ καλους φακους. Με 1000€ φτιαχνει ενα πολυ ωραιο συστημα φακων,που καλυπτει πολλες εστιακες με πολυ καλο IQ  αλλα δεν εχεις σωμα να τα βαλεις... Θα ηθελα ολους τους canon M φακους σε sony E-mount...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι χρησιμοποιούμε οπτικό σκόπευτρο, απλά γελάμε κάθε φορά που βλέπουμε mirrorless.

Σίγουρα μπορούν να κάνουν καλή δουλεία αλλά δεν έχει καμία σχέση.

 όσοι χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχουμε περάσει πρώτα από οπτικο.

Και πλέον γελάμε με αυτούς που προσπαθούν να φωτογραφήσουν βράδυ με οπτικό (και δεν βλέπουν τίποτα - και πρέπει να τραβάνε δοκιμαστικές μέχρι να πετύχουν τη σωστή έκθεση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο όσο καλό response time και να έχει δεν συγκρίνεται με το οπτικό, όταν κουνάς την μηχανή σου αφήνει την αίσθηση ότι διακόπτεται η εικόνα που βλέπεις, έχει lag αρκετό. Δεν λέω ότι δεν μπορείς μπορείς να φωτογραφήσεις και ναι ευχάριστο που μπορεί να προσφέρει όλα αυτά. ΟΚ το Live-View πολύ σωστό (στην lcd), αλλά να χάσω το οπτικό σκόπευτρο όχι. Το τελευταίο που δοκίμασα ήταν της α99, ναι δεν είναι και το πιο σύγχρονο συμφωνώ, αλλά από ότι διαβάζω το πρόβλημα παραμένει, στην φετινή photovision θα δω και τα πιο σύγχρονα.

Τώρα αν μπορείς μόνο με efv να φωτογραφήσεις βράδυ, σίγουρα δεν φταίει το ofv. Να υπενθυμίσω ότι τραβάμε νυχτερινές λήψεις χρόνια πριν το efv και ακόμα χειρότερα με film χωρίς καν preview. Αυτό είναι θέμα τεχνικής όχι εξοπλισμού. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η τεχνικη παραμενει για ολες τις φωτογραφικες. Μια DSLR δεν σε κανει καλυτερο φωτογραφο.

Το EVF δεν ειναι μονο για την νυχτα. Ειναι και για την μερα. Αντι να προσπαθω να κανω σκια για να δω τι εβγαλα στην οθονη, απλα κοιταω μεσα απο αυτο. Επισης εαν θελω να αλλαξω κατι απο το menu που μπορει να μην το εχω βαλει σε συντομευση για τον χ-ψ λογο και δεν θελω να χασω το καδρο ενος θεματος, δεν χρειαζεται καν να φυγει η φωτογραφικη απο το ματι μου. Βλεπω επισης το πραγματικο καδρο της φωτογραφιας, κατι που κανενα OVF δεν κανει.

Αν το lag ειναι η μονη δικαιολογια για OVF , τοτε το μελλον του EVF ειναι στρωμενο με ροδοπέταλα.. Εγω δεν αλλαζω το focus peaking του EVF μου με κανενα OVF.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...