Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ είχα ρωτήσει για μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά του ΠΑΠΕΙ και μου είπε η υπεύθυνη μέσω εμαιλ πως ήταν 6.990.
Πέρυσι...

• Like 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ είχα ρωτήσει για μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά του ΠΑΠΕΙ και μου είπε η υπεύθυνη μέσω εμαιλ πως ήταν 6.990.

Πέρυσι...

ναι και εγω για το ιδιο προγραμμα. θελω φανταζομαι το ιδιο θα είναι σε τιμη

τελικα kate89 σε πηρανε ? το παρακολούθησες, τι εγινε ?

Δημοσ.

Φυσικά και δεν έκανα αίτηση μόλις είδα τα δίδακτρα.
Είμαι σε μεταπτυχιακό άλλου κλάδου με μηδέν δίδακτρα αλλά είχε εισιτήριες εξετάσεις.

Εφόσον δεν είχα κανένα μέσο να δουλέψω στον τομέα,γιατί να χάσω τόσα λεφτά

• Like 1
Δημοσ.

τι να πω ... ελπιζω να τα εχουν ριξει τα διδακτρα.. αν το σκεφτεις δεν τους συμφερει από τη μια γιατι πλεον ο κοσμος δεν εχει χρηματα να τα δινει δεξια και αριστερα και θα είναι μειον στα ταμεια του Πανεπιστημιου να εχει πολλες κενες καρεκλες.

Πριν καποια χρονια προ εποχη κρισης ειχαν οντως παρα ΄πολλες συμμετοχες για δυσαναλογο αριθμο θεσεων και εβγαζαν από τον κάθε ένα πολύ καλα χρημματα φαντασου πχ για 100 θεσεις*7000= 700.000 ευρω το χρονο κατ ελάχιστον στα ταμεια του Πανεπιστημιου. Πλεον αυτές οι εποχές αποτελουν παρελθον και θα πρεπε να παρακαλανε τον κοσμο να παει

Από την άλλη βλεπω ζητανε εκτος από τα πολλα χρηματα και συστατικες επιστολες και proficiency παρολο που η γλωσσα του προγράμματος είναι η Ελληνικη αν είναι δυνατον ! να πας να τους κουνησεις τα 7.000 ευρω και να σου πουν δεν μπορω να σε παρω δεν εχεις proficiency...ε τοτε μεινετε χωρις σπουδαστες

Συγκεκριμενα εγω τελειωσα το ΤΕΙ το 2005. Οι καθηγητές μου δεν υπαρχουν πλεον εκει, οποτε δεν θα μπορουσα να παρω μια συστατικη

στην καμια των περιπτωσεων

Δημοσ.

Δεν είμαι στο ΠΑΠΕΙ,μην μου στέλνετε να μάθετε ποιο μεταπτυχιακό του ΠΑΠΕΙ δεν έχει δίδακτρα.
Είμαι αλλού. Και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έχουν όλα τα μεταπτυχιακά δίδακτρα.

Επίσης, splash18 γιατί δεν κοιτάς στο τμήμα Ναυτιλίας της Χίου;

Οι συστατικές επιστολές είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και κακώς δεν πήρες όταν ήσουν σπουδαστής.
Μέχρι και στα Κολλέγια του κ... ζητάνε συστατικές. Η μία μπορεί να είναι από εργοδότη αλλά η άλλη σίγουρα από μέλος ΔΕΠ 
του Πανεπιστημίου-ΤΕΙ και είναι κάθετοι σε αυτό.

Ούτε εγώ έχω proficiency και με εξέτασαν κατά την εισαγωγή μου στο μεταπτυχιακό (μετάφραση με ορολογίες όμως),
και έτσι με πήραν. Πιστεύω είναι δίκαιο έτσι.

Το λινκ για το μεταπτυχιακό στη Χίο (12μηνο) :

http://www.stt.aegean.gr/el/metaptyxiakes-spoudes/pms-naftilia-metafores-diethnes-emporio.html

τι να πω ... ελπιζω να τα εχουν ριξει τα διδακτρα.. αν το σκεφτεις δεν τους συμφερει από τη μια γιατι πλεον ο κοσμος δεν εχει χρηματα να τα δινει δεξια και αριστερα και θα είναι μειον στα ταμεια του Πανεπιστημιου να εχει πολλες κενες καρεκλες.

Πριν καποια χρονια προ εποχη κρισης ειχαν οντως παρα ΄πολλες συμμετοχες για δυσαναλογο αριθμο θεσεων και εβγαζαν από τον κάθε ένα πολύ καλα χρημματα φαντασου πχ για 100 θεσεις*7000= 700.000 ευρω το χρονο κατ ελάχιστον στα ταμεια του Πανεπιστημιου. Πλεον αυτές οι εποχές αποτελουν παρελθον και θα πρεπε να παρακαλανε τον κοσμο να παει

Από την άλλη βλεπω ζητανε εκτος από τα πολλα χρηματα και συστατικες επιστολες και proficiency παρολο που η γλωσσα του προγράμματος είναι η Ελληνικη αν είναι δυνατον ! να πας να τους κουνησεις τα 7.000 ευρω και να σου πουν δεν μπορω να σε παρω δεν εχεις proficiency...ε τοτε μεινετε χωρις σπουδαστες

Συγκεκριμενα εγω τελειωσα το ΤΕΙ το 2005. Οι καθηγητές μου δεν υπαρχουν πλεον εκει, οποτε δεν θα μπορουσα να παρω μια συστατικη

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι στο ΠΑΠΕΙ,μην μου στέλνετε να μάθετε ποιο μεταπτυχιακό του ΠΑΠΕΙ δεν έχει δίδακτρα.

Είμαι αλλού. Και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά έχουν όλα τα μεταπτυχιακά δίδακτρα.

Επίσης, splash18 γιατί δεν κοιτάς στο τμήμα Ναυτιλίας της Χίου;

γιατι βασικα μενω πειραια και ειπα να μην ξενιτευτώ. είναι και αυτό πολύ καλο παντως στο τμημα ναυτιλίας χιου

και πλεον στα 31 ταυτόχρονα ψαχνω και δουλεια

Δημοσ.

Και πως χωρίς δουλειά θα βρεις να δώσεις τα 7 χιλιάρικα?
Αν δεν έχεις κάνει άλλο μεταπτυχιακό μπορείς να έχεις δωρεάν διαμονή σε εστία στη Χίο και θα 
σου έρθει τζάμπα.

Χωρίς συστατικές,χωρίς λεφτά,δεν θέλεις να φύγεις από Πειραιά, ε πως ρε συ θα βγει άκρη?

Πήγαινε στο δημόσιο ΙΕΚ Κερατσινίου που έχει ναυτιλιακό τμήμα.

http://iek-kerats.att.sch.gr/EidikosNautiliakhsKateu8unshs.html

Δημοσ.

Και εμένα μου την σπάνε πολύ αυτές οι απαιτήσεις, λες και φοβάται το ΤΕΙ/ΑΕΙ μην αποτύχει ο υποψήφιος επειδή δεν θα είναι καλός και χαλάσει την φήμη της σχολής..... Είχα ζητήσει κάποτε συστατική από τον καθηγητή μου με τον οποίον πήρα πτυχιακή και πρακτική στο εργαστήριό του και ήταν και γνωστός κάποιων συγγενών μου και δεν μου έδωσε τότε λέγοντάς μου οτι πρέπει να την ζητήσω εφόσον κάνω το μεταπτυχιακό εκείνο το έτος, εγώ του είπα να την κρατήσω και όποτε χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω αλλά μου λέει δεν τα κρατάνε αυτά τα χαρτιά και παπαριές. Πλέον πήρε σύνταξη τόσο αυτός ενώ άλλοι έχουνε φύγει, τα ίδια προβλήματα έχει και φίλος μου με καθηγητή που συνταξιοδοτήθηκε. Τα δίδακτρα στην δική μου σχολή πέρσι τα μείωσαν από 7000 σε 3500-4000, πάντως δύσκολα θα κάνω μαστερ με τέτοιες απαιτήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ο εκάστοτε καθηγητής υποχρεούται να δώσει συστατική αν ο Μ.Ο. του φοιτητή στα μαθήματα του είναι 8 ή παραπάνω.
Ας πούμε εγώ πήρα από 2 καθηγητές (η μία διευθύντρια του μεταπτυχιακού που κάνω τώρα) μου έτσι,αλλά μου έδινε και ο Πρόεδρος της σχολής επειδή στο ένα μάθημα του που πήρα είχα 8.

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να μην δώσουν,και γίνεται ΠΑΡΑΤΥΠΑ.

Όσο για αυτό που σου είπε,αν το χρησιμοποιούσες εκείνη τη χρονιά σε μεταπτυχιακό είναι μπαρούφα.
Ο σωστός ο καθηγητής σου δίνει 3 αντίτυπα της συστατικής για όποτε τα χρειαστείς.

Και εμένα μου την σπάνε πολύ αυτές οι απαιτήσεις, λες και φοβάται το ΤΕΙ/ΑΕΙ μην αποτύχει ο υποψήφιος επειδή δεν θα είναι καλός και χαλάσει την φήμη της σχολής..... Είχα ζητήσει κάποτε συστατική από τον καθηγητή μου με τον οποίον πήρα πτυχιακή και πρακτική στο εργαστήριό του και ήταν και γνωστός κάποιων συγγενών μου και δεν μου έδωσε τότε λέγοντάς μου οτι πρέπει να την ζητήσω εφόσον κάνω το μεταπτυχιακό εκείνο το έτος, εγώ του είπα να την κρατήσω και όποτε χρειαστεί να την χρησιμοποιήσω αλλά μου λέει δεν τα κρατάνε αυτά τα χαρτιά και παπαριές. Πλέον πήρε σύνταξη τόσο αυτός ενώ άλλοι έχουνε φύγει, τα ίδια προβλήματα έχει και φίλος μου με καθηγητή που συνταξιοδοτήθηκε. Τα δίδακτρα στην δική μου σχολή πέρσι τα μείωσαν από 7000 σε 3500-4000, πάντως δύσκολα θα κάνω μαστερ με τέτοιες απαιτήσεις.

Δημοσ.

Ο εκάστοτε καθηγητής υποχρεούται να δώσει συστατική αν ο Μ.Ο. του φοιτητή στα μαθήματα του είναι 8 ή παραπάνω.

Ας πούμε εγώ πήρα από 2 καθηγητές (η μία διευθύντρια του μεταπτυχιακού που κάνω τώρα) μου έτσι,αλλά μου έδινε και ο Πρόεδρος της σχολής επειδή στο ένα μάθημα του που πήρα είχα 8.

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για να μην δώσουν,και γίνεται ΠΑΡΑΤΥΠΑ.

Όσο για αυτό που σου είπε,αν το χρησιμοποιούσες εκείνη τη χρονιά σε μεταπτυχιακό είναι μπαρούφα.

Ο σωστός ο καθηγητής σου δίνει 3 αντίτυπα της συστατικής για όποτε τα χρειαστείς.

Μάλιστα. Σε εμάς δεν υπάρχει ο κανονισμός για το 8, ίσως σε άλλες σχολές, αλλά δεν μου ζήτησε καν να δει πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας για να τσεκάρει έστω από εκεί τους βαθμούς.

• Like 1
Δημοσ.

εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι η συστατικές πρέπει να είναι "φρέσκιες" ;

τέσπα όταν τις θέλησα τις βρήκα, κάποιοι μου το έπαιξαν ιστορία βέβαια, αλλά βρήκα πιο πολλές από όσες χρειαζόμουν τελικά :lol: 

έχω κρατήσει κάνα δυό στο συρτάρι μου, κλειστές κιόλας δε τις έχω ανοίξει να δω τι γράφουν.. 

• Like 1
Δημοσ.

εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι η συστατικές πρέπει να είναι "φρέσκιες" ;

Κυρίως για την εύρεση εργασίας είναι καλό να είναι φρέσκιες, για μεταπτυχιακό λίγο τραβηγμένο. Αλλά καλό είναι να έχει κάποιος στην κατοχή του 1-2, τώρα αν του πούνε οπουδήποτε οτι δεν τις δεχόμαστε και μπλά μπλά, ε τους λες οκ, θα κάνω προσπάθεια να ζητήσω καινούργιες και οτι γίνει.

• Like 1
Δημοσ.
kate89, on 09 Feb 2015 - 3:52 PM, said:

Και πως χωρίς δουλειά θα βρεις να δώσεις τα 7 χιλιάρικα?

Αν δεν έχεις κάνει άλλο μεταπτυχιακό μπορείς να έχεις δωρεάν διαμονή σε εστία στη Χίο και θα 

σου έρθει τζάμπα.

Χωρίς συστατικές,χωρίς λεφτά,δεν θέλεις να φύγεις από Πειραιά, ε πως ρε συ θα βγει άκρη?

Πήγαινε στο δημόσιο ΙΕΚ Κερατσινίου που έχει ναυτιλιακό τμήμα.

http://iek-kerats.att.sch.gr/EidikosNautiliakhsKateu8unshs.html

βρε χρηματα εχω για να δωσω αυτά τα 7 ή 8 χιλιαρικα. Μακαρι να ηταν κ λιγοτερα. Αλλα να παω και εξω η καπου επαρχια είναι αρκετα περισσοτερα. Σπουδασα σε επαρχια και γνωριζω καλα.

Εργαζομουν 9 χρονια οποτε εχω μαζεψει. Συστατικες δεν παιζει γιατι οι καθηγητές που ειχα μια δεκαετια πριν δεν υπαρχουν πια εχουν αλλαξει επαγγελμα η εχουν βγει στη συνταξη. Άλλο να χα τελειωσει πριν 3 χρονια και να εβρισκα μια ακρη και άλλο εδώ και δεκα χρονια. Οσο για το ΙΕΚ που ανεφερες,η πιστοποιηση που παιρνεις δεν αξιζει τιποτα εν σχεση με το πτυχιο ΤΕΙ που εχω. Άλλο μεταπτυχιακο (που θελω) και άλλο ΙΕΚ.

Οι συστατικες απλα να ξερετε ότι σε κάθε περιπτωση πρεπει να είναι φρεσκιες. Άλλο να παρεις και να εχεις στο συρταρι καποιες πριν 20 χρονια και άλλο πριν 2. Ειτε προκειται για εργασια ειτε από καθηγητές. Δηλαδη ενας οικογενειάρχης στα 40 ετων που παει για μαστερ που θα βρει και από πιο πανεπιστημιο ή ΤΕΙ συστατικη όταν τελειωσε στα 23 του?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...