Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο λογαριασμός της δεή μου ήρθε 7700 kwh πρόκειτε για κατάστημα ίντερνετ καφέ με 27 υπολογιστές,2 ψυγεία και 2 aircodithion τα οποία απο το τελευταίο 4μηνο δουλεψαν με το ζόρι 1,5 μήνα κάποιες ώρες της μέρας,

Το κατάστημα δέν είναι 24ωρο.

θα πάρω τήν δευτέρα ένα μετριτή ο οποίος μπαίνει επάνω στον πίνακα απλά ήθελα και καμια άποψη απο κάποιους που ξέρουν καλύτερα τι είναι αυτές οι kw-ώρες και κατα πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο μαγαζί να της φτάσει.

Μέ μία εταιρία που μήλισα απο την οποία θα αγωράσω τον μετρητη μου είπε οτι ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικά μεγάλος για το μαγαζί μου.

Αυτο που με παρακινεί σε όλη αυτήν την ιστορία είναι οτι υπάρχει ένα περίεργο καλώδιο στήν πίσο αυλή το οποίο ξεκινάει απο κάποιο σημείο στη είσοδο της πολυκατοικίας βγαίνωντας απο κάποιο πλαστικό καπάκι απο τον τοίχο και καταλήγει στον 4ο όροφο οπου μένει κάποιος εκεί.

Είναι αυτές οι κιλοβατώρες φυσιολογικές?

''Μήπως''

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο λογαριασμός της δεή μου ήρθε 7700 kwh πρόκειτε για κατάστημα ίντερνετ καφέ με 27 υπολογιστές,2 ψυγεία και 2 aircodithion τα οποία απο το τελευταίο 4μηνο δουλεψαν με το ζόρι 1,5 μήνα κάποιες ώρες της μέρας,

Το κατάστημα δέν είναι 24ωρο.

θα πάρω τήν δευτέρα ένα μετριτή ο οποίος μπαίνει επάνω στον πίνακα απλά ήθελα και καμια άποψη απο κάποιους που ξέρουν καλύτερα τι είναι αυτές οι kw-ώρες και κατα πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο μαγαζί να της φτάσει.

Μέ μία εταιρία που μήλισα απο την οποία θα αγωράσω τον μετρητη μου είπε οτι ο αριθμός αυτός είναι υπερβολικά μεγάλος για το μαγαζί μου.

Αυτο που με παρακινεί σε όλη αυτήν την ιστορία είναι οτι υπάρχει ένα περίεργο καλώδιο στήν πίσο αυλή το οποίο ξεκινάει απο κάποιο σημείο στη είσοδο της πολυκατοικίας βγαίνωντας απο κάποιο πλαστικό καπάκι απο τον τοίχο και καταλήγει στον 4ο όροφο οπου μένει κάποιος εκεί.

Είναι αυτές οι κιλοβατώρες φυσιολογικές?

''Μήπως''

Δεν μου φαίνονται παράλογες 7700 kwh για κατάστημα βασισμένο στο ηλεκτρικό ρεύμα. Βέβαια, δεν μας λες πόσες ώρες δουλεύουν τα pcιά κατά μέσο όρο και τι τροφοδοτικά έχουν.

Σε κάθε περίπτωση εύκολα διαπιστώνεις αν σε κλέβουν: ρίχνεις τον γενικό και τσεκάρεις αν ο μετρητής συνεχίζει να ρολάρει.

• Like 7
Δημοσ.

Να σου κανω ενα προχειροτατο αλλα αυστηρο υπολογισμο των καταναλωσεων σου βασει αυτων που περιγραφεις για τους υπολογιστες.

αντε να θεωρησω  οτι κατα μεσο ορο δουλευουν οι 15 απο τους 27 υπολογιστες σε μια μεση προς υψηλη καταναλωση (200WAtt)  για 12 ωρες τη μερα.

[15PC Χ 0.2KWh/ωρα X 12ωρες ] X 30 ημερες Χ 4 μηνες=4320KWH ανα τετραμηνια μονο για τα κουτια των υπολογιστων.

παμε και στις οθονες

15Χ50WattX12 ωρες=  περιπου 1000KWh μονο για τις οθονες

Αρα μονο οι υπολογιστες σου καταναλωνουν περι τα 5300 kwh ανα τετραμηνια (οταν δουλευει βεβαια ενα μεγαλο σχετικα ποσοστο απο αυτους σε υψηλη μεση καταναλωση για αρκετες ωρες)

Τωρα απο το 5300 μεχρι το 7700 KWh ειναι μεγαλη αποσταση καθως 2 ψυγεια φωτισμοι και ενα κλιματιστικο που λες οτι δε λειτουργει παρα ελαχιστα δεν το δικαιολογουν. 

Δεν ξερω τι ειδους φωτισμο εχεις, δε ξερω τι ενεργειακη κλαση ειναι τα ψυγεια (λογικα αναψυκτικων  απο αυτα που δινουν οι εταιριες)

Σε πρωτη φάση κανε οτι σου ειπαν παραπανω. Κλεισε το γενικο στο μαγαζι και πηγαινε στο ρολοι να δεις αν γυριζει το στροφειο του. Αν γυριζει σε σημειο να το αντιλαμβανεσαι χωρις προβλημα κατι παιζει.

• Like 1
Δημοσ.

δεν δινεις ακριβη στοιχεια....τα αιρκοντισιο τι ειναι;συμβατικα 48000 βτυ;οι υπολογιστες τι καταναλωση εχουν;τα 200 βατακια που υπολογισε ο απο πανω μου φαινονται λιγα.δουλευουν ολοι οι υπολογιστες;

Δημοσ.

Στις 5300 kWh που υπολόγισε ο spirtoulis, ας δούμε στο περίπου και τις άλλες συσκευές.

2 ψυγεία έστω 60 Watt η κατανάλωσή τους, έστω οτι ο συμπιεστής τους λειτουργεί 20 λεπτά ανα ώρα,

2 x 0.06kW x 0.33h x 24hours/d x 120 = 115 kWh / τετράμηνο

Κλιματιστικά, έστω οτι είναι 12αρια με EER 3.5 άρα ισχύ κατανάλωσης 1kW και δούλεψαν 10 ώρες/ημέρα αυτόν τον 1.5μήνα

2 x 1kW x 10h/d x 45d = 900 kWh

Άρα τα 5300kWh γίνονται 6315 kWh. 

Πάντως αν μας αναφέρεις εδώ την ισχύ των υπολογιστών/οθόνες και τα στοιχεία των κλιματιστικών μπορούμε να βγάλουμε άκρη.

Δημοσ.

Οι πράξεις που κάνουν τα παιδιά είναι σωστές, αλλά τα αποτελέσματα υποθετικά.

Δεν έχουμε δει το μαγαζί σου, δεν έχουμε μετρήσει καταναλώσεις.

Εκκαθαριστικός είναι ο λογαριασμός ή έναντι;

Το πιο έξυπνο που μπορείς να κάνεις για να δεις αν σου κλέβουνε ρεύμα είναι αυτό που ειπώθηκε ήδη.

Ένα κρύο απόγευμα/βράδυ που θα έχει γυρίσει σπίτια του ο κόσμος, κατέβασε γενικό και τσέκαρε το ρολόι σου. Γυρνάει;

/sc

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με το περίεργο καλώδιο:

Σε πολλές παλιές πολυκατοικίες οι γραμμές του ΟΤΕ καταλήγουν σε κουτί στην είσοδο. Αν υπάρχει πρόβλημα με την χωνευτή καλωδίωση σε ADSL/VDSL περνάνε εξωτερικό καλώδιο από την είσοδο εως το διαμέρισμα (UTP που έχει μικρή διάμετρο αλλά συνήθως μέσα σε πλαστική σωλήνα) .

Πιθανώς να είναι κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

καλησπέρα και ευχαριστώ για της απαντήσεις σας.

Λοιπόν καταρχάς το καλώδιο είναι ρευματος και όχι του οτε ειμαι σίγουρος.

Δέν μπορώ να κλείσω το γενικό σε ώρες αιχμής γιατι έχω κόσμο στο μαγαζί,ώρες που μπορώ να το κλείσω κατα πάσα πιθανότητα μπορεί και να μήν χρησιμοποιεί αυτό το καλώδιο..πχ 4 τα ξημερόματα.

200 whatt δεν είναι πολλά για έναν υπολογιστή?Με αυτό εδώ http://www.extreme.outervision.com/PSUEngineπου έβαλα όλα τα στοιχεία με βάση τον υπολογιστή που έχει την παλιότετρη κάρτα η οποία θέλει επιπλέων σύνδεση ρευματος μου βγάζει 174 whatt σε φορτίο 90% και τονίζω οτι έβαλα την καρτα με την μεγαλύτερη κατανάλωση η οποία είναι σε κάποιους υπολογιστές μόνο.

Η χρήση όμος δέν είναι ποτέ 90% ουτε κάν 50 δεν είναι οπότε λέω 174 whatt λέει για τον ποιό μεγάλο σε κατανάλωση υπολογιστή με 90% φορτίο.

Εδω να πώ οτι διαφέρουν μόνο στης κάρτες γραφικών οι υπολογιστές κατα τα άλλα είνα πονομοιότυποι.

Για τον υπολογιστη με την καλύτερη σε κατανάλωση κάρτα σε 60% φορτίο μου λέει 103 whatt.

Οπότε βγάζω έναν μέσο όρο 138 what την ώρα κατα μέσω όρο ο κάθε υπολογιστής.

Και πάμε να κάνουμε πράξεις.

138 whatt x 15 υπολογιστές μέσο όρο x 18 ώρες την μέρα (που δέν είναι με τίποτα τόσο είναι σίγουρα λιγότερο.)=37260 whatt = 37.2 watt την μέρα για κάθε υπολογιστή ή μέτρηση ειναι για 122 μέρες εκαθαριστικού οπότε 37,2watt x 122 μέρες=4538,4 watt για ένα τετράμηνο μόνο απο τους υπολογιστές.

3161 watt διαφορά.

Μεχρι εδώ κουράστικε το κεφάλι μου απο τους υπολογισμούς....

Δημοσ.

Παρε ενα τετοιο και μετρα πραγματικη καταναλωση στους υπολογιστες, ψυγεια, κλπ.

Με πράξεις με υποθετικά στοιχεία θα έχεις και υποθετικά αποτελέσματα.

Με αυτό που έγραψε ο Crizzt θα βρείς τα πραγματικά στοιχεία. 15-20€ στοιχίζει λιανική.

p.s. Ποιό γρήγορη είναι η συνταγή με τον γενικό.

/sc

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα.

Εδώ και 24 μέρες έχω τοποθετήσει ένα μετρητη στον εσωτερικό πινακα μου και σήμερα έκανα έλενχο για να δώ τι διαφορά με το εξοτερικό ρολόι της ΔΕΗ.

η διαφορά είναι στης 231 KWH δηλαδή περίπου 9,5 KWH την μέρα.

Το εξω ρολοι δηλαδή λέει 231 kwh παπαραπάνω απο τον μετρητή μου μέσα.

Αν δεν έχω κάνει εγώ κάποιο λάθος στης ρυθμήσεις του μετρητή μου και η διαφορά είναι πραγματικά αυτή τα 9,5 kwh την μέρα για ένα σπίτι είναι φισιολογικό νούμερο σωστά?

Δημοσ.

Λογικο νουμερο για σπιτι, αν η συσκευη δεν ειναι λαθος ρυθμισμενη πιθανοτατα σε κλεβουν. Φερε ενα ηλεκτρολογο να τελεοωνεις, τοσο καιρο παραπανω λεφτα πληρωνεις απτο ρευμα που μαλλον σου κλεβουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...