vasilisbilias Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Διάβασα ότι πρέπει να κάνουμε χρήση του Canonical link σε μία από τις σελίδες που έχουν το ίδιο περιεχόμενο, ώστε να μην βρίσκουν οι μηχανές αναζήτησης διπλότυπα κείμενα. Όμως, βλέπω πολλές ιστοσελίδες να έχουν σε όλες τις σελίδες Canonical link, ακόμα και στην αρχική. Γιατί το κάνουν αυτό;
defacer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Αυτή η κουβέντα μπορεί να πάει πολύ μακριά, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις από αυτό που ήδη είπες. Δεν είναι δυνατόν η αρχική κάποιου site να είναι προσβάσιμη με πολλά διαφορετικά URL;
vasilisbilias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δεν θα μπορουσα να κανω redirect στο δευτερο url ωστε να μην εχω προβλημα (αν καταλαβα σωστα); 1) example.com 2) www.example.com
paparovic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Με το canonical λες στην Google ποια urls να πετάξει στα ταρταρένια βάραθρα και ποιά να ανεβάσει στα ευαλήρυθρα σύννεφα.
defacer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δεν θα μπορουσα να κανω redirect στο δευτερο url ωστε να μην εχω προβλημα (αν καταλαβα σωστα); 1) example.com 2) www.example.com Θα μπορούσες και αν το κάνεις σωστά (με 301) eventually θα είχες το σωστό αποτέλεσμα. Αλλά το redirect δεν ήταν στην κουβέντα μας μέχρι τώρα.
vasilisbilias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Θα μπορούσες και αν το κάνεις σωστά (με 301) eventually θα είχες το σωστό αποτέλεσμα. Αλλά το redirect δεν ήταν στην κουβέντα μας μέχρι τώρα. Δεν ήταν στην κουβέντα, αλλά ήρθε για τις ανάγκες του post. Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, αλλά ότι μπορεί να έχω ίδιο περιεχόμενο στην αρχική σελίδα (απόσπασμα κειμένου) και στις σελίδες των άρθρων. Με ποιον τρόπο θα ξεχωρίσει η Google ότι στην τάδε σελίδα είναι το πρωτότυπο;
paparovic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Το θέμα δεν είναι αυτό όμως, αλλά ότι μπορεί να έχω ίδιο περιεχόμενο στην αρχική σελίδα (απόσπασμα κειμένου) και στις σελίδες των άρθρων. Με ποιον τρόπο θα ξεχωρίσει η Google ότι στην τάδε σελίδα είναι το πρωτότυπο; Υο απόσμασμα δεν πειράζει, αρκεί να είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο του κειμένου.
vasilisbilias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Υο απόσμασμα δεν πειράζει, αρκεί να είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο του κειμένου. Στην αρχική σελίδα και στις κατηγορίες υπάρχουν τα ίδια αποσπάσματα. Δεν πρέπει να βάλω σε μία από τις δύο σελίδες το Canonical url;
paparovic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Στην αρχική σελίδα και στις κατηγορίες υπάρχουν τα ίδια αποσπάσματα. Δεν πρέπει να βάλω σε μία από τις δύο σελίδες το Canonical url; Αν δεν είναι εντελώς ίδια (π.χ. έχεις 1 μόνο κατηγορία και η αρχική με αυτή είναι φτυστή στο content), όχι.
vasilisbilias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αν δεν είναι εντελώς ίδια (π.χ. έχεις 1 μόνο κατηγορία και η αρχική με αυτή είναι φτυστή στο content), όχι. Κατάλαβα, κατάλαβα.... Όταν έχει λίγο από όλα (διάφορα άρθρα δηλαδή) η google το καταλαβαίνει.... Αν είναι είναι όμως ολόιδιες οι σελίδες τότε βάζω σε μία Canonical url η την κάνω noindex, σωστά;
defacer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αν είναι επίτηδες ίδιες τότε βάζεις canonical. Αλλά μπορείς να κάνεις και 301 ενδεχομένως.
vasilisbilias Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Αν είναι επίτηδες ίδιες τότε βάζεις canonical. Αλλά μπορείς να κάνεις και 301 ενδεχομένως. Τι εννοείς με το "επίτηδες"; Στο wordrpess -το οποίο χρησιμοποιώ- υπάρχουν μερικά αρχεία που δείχνουν το ίδιο περιεχόμενο. Τα αρχεία είναι τα εξής: author, tag, category και archive. Σκέφτομαι να βάλω σε όλα no follow εκτός στα αρχεία tag και category. Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί και το ρώτησα στην αρχή του θέματος, είναι ύπαρξη του canonical url σε όλες τις σελίδες. Από την στιγμή που υπάρχει σε όλες τις σελίδες πως θα καταλάβει η google ποια σελίδα είναι η πρωτότυπη;
defacer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Το μόνο πράγμα που έχω αρκετές πληροφορίες για να απαντήσω είναι το τελευταίο: θα καταλάβει ότι η πρωτότυπη είναι εκείνη που έχεις βάλει σαν τιμή στο canonical.
vasilisbilias Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Το μόνο πράγμα που έχω αρκετές πληροφορίες για να απαντήσω είναι το τελευταίο: θα καταλάβει ότι η πρωτότυπη είναι εκείνη που έχεις βάλει σαν τιμή στο canonical. Και εγώ αυτό έχω καταλάβει μέχρι στιγμής. Πάντως, όποιος γνωρίζει περισσότερα ας βοηθήσει.
paparovic Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Έστω 3 ίδιες σελίδες: http://paparovic.omg/post/1 http://paparovic.omg/post/I-won-the-nobel http://paparovic.omg/categories/universal-truths/I-won-the-nobel Έστω ότι θέλω η google να δώσει προτεραιότητα στην 2ή. Και στις 3 σελίδες, βάζω: <link rel="canonical" href="http://paparovic.omg/post/I-won-the-nobel"/>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα