free05 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα, καταρχην αν εχω το θεμα σε λαθος ενοτητα παρακαλω να μεταφερθει, απλα επειδη υπαρχει ως pinned αντιστοιχο θεμα για αυτο το γραφω εδω. Το προβλημα μου ειναι το εξης, πηρα απο ηλεκτρονικο καταστημα ενα laptop το οποιο ηταν ελαττωματικο. Μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια εγκριθηκε η αντικατασταση του με αλλο. Παρελαβα το νεο και η πρωτη δουλεια που εκανα ανοιγοντας ηταν να τσεκαρω το προβλημα του πρωτου και με τρομο διαπιστωσα οτι υπηρχε και σε αυτο. Το εκανα πακετο και το πηγα πισω, ζητωντας τα χρηματα μου πισω. Να σημειωσω οτι η μονη επεμβαση που εκανα στο πακετο ηταν να κοψω την ταινια ασφαλειας του κουτιου, ουτε τα σακουλακια του φορτιστη ουτε τιποτα αλλλο. Τωρα με πηραν απο το μαγαζι και μου λενε οτι 1. Δεν υποστηριζουν DOA και 2. Οτι αν επικαλεστω αναιτιολογητη επιστροφη θα πρεπει να μου επιστρεψουν 15%-20% κατω της αρχικης τιμης γιατι εφοσον εκοψα την ταινια το θεωρουν μεταχειρισμενο. Διαβασα τον οδηγο αλλα αυτοι επικαλουνται οτι αυτο ισχυει για προιοντα που δεν εχουν συσκευασια (bulk). Μπορει καποιος που γνωριζει να με βοηθησει για να βγαλω μια ακρη? Σας ευχαριστω.
Sheogorath Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Συνήγορος του καταναλωτή! http://www.synigoroskatanaloti.gr/ Καλή τύχη, φίλε μου!
washcloud Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Απ' ό,τι θυμάμαι σε σχετικό θρεντ, η νομοθεσία (η οποία είχε ποσταριστεί κι όλας εκεί από κάποιο μέλος) ορίζει πως όταν πρόκειται για παραλαβή αντικειμένου (φτάνει δηλαδή το προϊόν στο σπίτι σου), έχεις σαφές δικαίωμα υπαναχώρησης (δηλαδή να το γυρίσεις πίσω, και να θέσεις ΕΣΥ εάν θες αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων) αφού είναι ελαττωματικό, κι ας έχεις κόψει σακκουλάκια, ταινίες και μαλακίες. Αυτό που σου λένε ότι δεν υποστηρίζουν DOA είναι απλά μια παπαριά θέλοντας να σ' εξαναγκάσουν να φας εσύ την μείωση του τάδε% (που αλλιώς θα την φάνε αυτοί. Θεωρητικά βέβαια, καθώς τον έχουν συνήθως τον τρόπο τους να μην την φάνε) : δεν είναι θέμα δικής τους επιλογής - είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ από τον νόμο. Κατά τ' άλλα, όπως καταλαβαίνεις, απλά κάνουν τα κορόιδα, μέχρι είτε να τους τρίξεις τα δόντια και να δουν ότι δεν τσιμπάς και να κάνουν αυτό που έχουν υποχρέωση, είτε μέχρι να όντως να προβείς σε καταγγελία στο ΙΝΚΑ ή και σε αγωγή=δικηγόρο (...αν βέβαια πας σε δικηγόρο δεν αποκλείεται να πάρει αυτός και να τους τρίξει τα δόντια και να μη χρειαστεί να προχωρήσει σε αγωγή). Συνήθως χρειάζεται/αρκεί το...θύμα (=ο πελάτης...) να "τσαμπουκαλευτεί" και λίγο (σε στυλ "δε μασάω/ξέρω τα δικαιώματά μου/αλλάξτε βιολί να μη σας χορέψω με το δικό μου" κλπκλπ), να φέρεται "έντονα" (=ανεβασμένη φωνή και..."αγριεμένο" μάτι), καθώς στην ουσία ψευτολαμογιές αντιμετωπίζει και θρασύδειλους παπάρες που πετάνε την απόχη κι ό,τι πιάσουν... Δυστυχώς, ΕΤΣΙ ενίοτε πάει στο Ελλάντα - έτσι πρέπει να κάνεις για να μη χάνεις το δίκιο σου. Γενικά, με το που θα μυριστείς...γαϊδούρια, ΟΧΙ "ευγένειες", "δοτικότητα", "μαλθακότητα", "υποχωρητικότητα"... 4
free05 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ washclud, θα περιμένω σήμερα να μου απαντήσουν οριστικά στο αν θα μου κάνουν την επιστροφή χρημάτων και ανάλογα θα κινηθώ. Ελπίζω να μην χρειαστούν όλα αυτά που γράφεις αλλά καλό είναι να τα ξέρω.
CMD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί δεν παίρνεις απ ευθείας στην εταιρία του laptop παρακάμπτοντας τον retailer;
free05 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί δεν παίρνεις απ ευθείας στην εταιρία του laptop παρακάμπτοντας τον retailer; Η αντιπροσωπεια δεν μπορει να μου κανει επιστροφη χρηματων γιατι φυσικα δεν πηρε λεφτα απο εμενα. Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια, στην νεα επικοινωνια που ειχα σημερα με το ηλεκτρονικο καταστημα αποδεχτηκαν τελικα να μου επιστρεψουν ολο το ποσο αναγνωριζοντας οτι ειχα δικιο. Ελπιζω αυριο που θα παω να τα παρω να μην εχω κανενα θεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα