Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

μέχρι πρότινος σκεφτόμουνα να σπουδάσω Marketing σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο όπως π.χ. η ΑΣΣΟΕ. Αλλά πρόσφατα άκουσα κάτι που με προβλημάτισε. Ενας φίλος μου είπε πως δεν αξίζει να σπουδάσει κανείς μια τέτοια σχολή αφού πολλοί κάνουν μεταπτυχιακά στο Μάρκετινγκ από random σχολή (π.χ. αρχιτεκτονική) κ ουσιαστικά μπορούν να δουλέψουν όπου θα μπορούσα να δουλέψω κ εγώ!

Στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, τι παίζει; Αξίζει να σπουδάσω μια τέτοια σχολή ή καλύτερα να ασχοληθώ με το αντικείμενο μέσω μεταπτυχιακού

Δημοσ.

Ενας φίλος μου είπε πως δεν αξίζει να σπουδάσει κανείς μια τέτοια σχολή αφού πολλοί κάνουν μεταπτυχιακά στο Μάρκετινγκ από random σχολή (π.χ. αρχιτεκτονική) κ ουσιαστικά μπορούν να δουλέψουν όπου θα μπορούσα να δουλέψω κ εγώ!<br><br>

Αφού το επιχείρημα σου ειναι αυτο εγώ θα σου πω κατι άλλο πιο απλό...σκεπτόμενος με τον ίδιο τροπο...

Γιατί να σπουδάςεις γενικά και δεν κάθησε σπιτι να σε πληρώνει ο πατέρας σου..

Ο φίλος σου που τα λέει αυτά τι σπουδάζει;

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Αν υπαρχει μέλλον στην τριτοβάθμια εκπαιδευςη τότε καλυτερα θα ηταν να κοιτάξεις σε interdisciplinary μεταπτυχιακα.

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις ξεκαθαρίσει τι θες να σπουδάσεις.Το σημαντικότερο είναι αυτό.

Μην ακούς το μακρύ και το κοντό του καθενός, καμία εγγύηση  για επαγγελματική αποκατάσταση δεν υπάρχει ό,τι και να διαλέξεις, ούτε υπάρχει επάγγελμα χωρίς ανταγωνισμό.Καλώς ή κακώς η εύρεση εργασίας είναι θέμα κύριως τύχης και κονέ παρά πτυχίων. 

Σκέψου τι σ΄αρέσει πραγματικά και θα βρείς τον δρόμο σου.

Δημοσ.

Και εγώ έτσι σκέφτομαι, αλλά ρε γαμωτο πολύ μου λένε οτι θα καταλήξω να δουλεύω ως λογιστής. Οτι το Μάρκετινγκ το σπουδάζουν άνθρωποι των οποίων οι γονείς εχουν έτοιμοι επειχηρηση

Δημοσ.

Και εγώ έτσι σκέφτομαι, αλλά ρε γαμωτο πολύ μου λένε οτι θα καταλήξω να δουλεύω ως λογιστής. Οτι το Μάρκετινγκ το σπουδάζουν άνθρωποι των οποίων οι γονείς εχουν έτοιμοι επειχηρηση

Το λες πολυ υποτιμητικά το λογιστής. Εχει πολλα λεφτα.

Και εμενα ολοι έλεγαν ναυτιλιακά-οικονομικά εχει γεμίσει ο τόπος. Κανε αυτο που σου αρέσει να τελειωνεις. Αν σαρεσει θα πετύχεις.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...