Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, είμαι στη Γ λυκείου και θα μου ζητηθεί σε λίγους μήνες να κάνω το μηχανογραφικό μου. Προσωπικά θέλω να ασχοληθώ με βιολογία. Ωστόσο, διαβάζοντας εξωσχολικά κείμενα, αλλά γενικότερα μετά από πολλή ψάξιμο, συνειδητοποίησα ότι το κομμάτι της βιολογίας που με τρελαίνει είναι η βιοχημεία. Έτσι βρήκα τη σχολή του βιοχημικού στη Λάρισα. Κοίταξα τα διάφορα Φ.Ε.Κ και με ενδιαφέρουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που παίρνεις μετά τη φοίτηση. Αυτό που φοβάμαι είναι κατά πόσο είναι οργανωμένη η σχολή; Υπάρχουν οι κατάλληλοι εξοπλισμοί για εργαστήρια παραδείγματος χάρη ή απλά η σχολή έχει <<ωραίο>> τίτλο; Στη θέση μου θα πηγαίνατε βιολογικό ή βιοχημικό; Ποια είναι η γνώμη σας για την επαγγελματική αποκατάσταση; Παράλληλα έχω στο νου μου ίσως έπειτα να πάω για έρευνα στο εξωτερικό!

:shock:Η γνώμη μου είναι ότι στο βιολογικό οι γνώσεις είναι πιο διάχυτες και γενικευμένες ενώ αυτό που μου αρέσει είναι η βιοχημεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιο είναι κοντά στο σπίτι σου φίλε μου. Πια όλα το ίδιο είναι, το κατα πόσο θέλεις να ειδικευτείς κάπου είναι καθαρά δικό σου θέμα, και συνήθως θέλει προσωπική μελέτη. 

Η βιοχημεία στην θεωρία ειναι γαμάτη, στην πράξη όμως, όταν δουλέψεις σε εργαστήριο, είναι να μετρας καθημερινα κάλιο νατριο ασβεστιο φωσφορο σακχαρο ουρία κρεατινινη και κατανταει αηδία, εκτός και αν το πάς πάλι μόνος σου με προσωπικό διαβασμα σε παθολογία και ερμηνία αποτελεσμάτων για να βρίσκεις όποιο ενδιαφερον στην ρουτίνα...

Για μένα αξίζει η πρωτεομική, δομή και λειτουργία πρωτεϊνών δηλαδή, ανάλυση γονιδιώματος και βιοπληροφορική.

Επεξ/σία από aneurysm
Δημοσ.

Φιλε μοριακος βιολογος και γενετιστης εχω τελειωσει και δουλευω σε διαγνωστικο εργαστηριο. Οι βιοχημικες εξετασεις δεν εχουν πλακα και ειναι βαρετη ρουτινα γιατι δεν εχεις αμεση σχεση με το δειγμα. Το πετας σε εναν αναλυτη και τελος... Απο την αλλη, οτι εχει να κανει με μοριακα, εχει απιστευτο ενδιαφερον, γιατι παιζει ρολο εκτος απο την εμπειρια και την γνωση του αντικειμενου, η κατανοηση της μεθοδου και το χερι σου στην εκτελεση...

• Like 1
Δημοσ.

Η βιοχημεια ειναι πεπερασμένη, τουλάχιστον στο διαγνωστικό κομμάτι. Αποψη μου ειναι να έχεις μια σφαιρικότητα στο αντικείμενο, ναι μεν να εξειδικευτεις κάπου, αλλά να έχεις επαφή με όλα τα επιμερους κομματια, Και στο λέει κάποιος που δουλέυει τα 6 τελευταία χρόνια πάνω στην κλινική βιοχημεία, είναι ο πιο σιχαμένος κλάδος της βιολογίας στην πράξη. Εκτος και αν θελεις να μάθεις το θεωρητικό υπόβαθρο της βιοχημείας πίσω απο τις μοριακές τεχνικές για να τις εφαρμόσεις αργότερα σε άλλο αντικείμενο ενδιαφέροντος. Εκεί μαζί σου.

Δημοσ.

ρε άνιουριζμ, έξυπνο παιδί με φάνηκες, ποια γυναίκα φταίει που περιόρισες την ευφυΐα σου δουλεύοντας στην "κλινικη βιοχημία";;

• Like 1
Δημοσ.

ρε άνιουριζμ, έξυπνο παιδί με φάνηκες, ποια γυναίκα φταίει που περιόρισες την ευφυΐα σου δουλεύοντας στην "κλινικη βιοχημία";;

Για μπαρίστα το πήγαινε, αλλά πολλά τα χρόνια μαθημάτων, δύσκολη η εκπαίδευση, ζόρι η τεχνική, και είπε να κατευθυνθεί σε ευκολότερους κλάδους..

• Like 5
Δημοσ.

ρε άνιουριζμ, έξυπνο παιδί με φάνηκες, ποια γυναίκα φταίει που περιόρισες την ευφυΐα σου δουλεύοντας στην "κλινικη βιοχημεία";;

Ρε λεβέντη, δεν με λες και τα νουμερα στο τζόκερ να παω να καταθέσω? Και τα μισά δικά σου ρε φίλε, το εννοώ..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...