Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για τα λεφτά του είναι καλή επιλογή πιστεύω έχει πολλές λειτουργίες περίπου την ίδια τιμή έχουνε  και άλλες μάρκες(12btu) παίζουνε και πιο φθηνές αλλά ίσως να καίνε πιο πολύ.τώρα για την απόσβεση ούτοσι άλλως χρειαζόμουνα ένα airconditon.

για να δούμε αν τα φθηνότερα κλιματιστικά 12btu  κάνουν απόσβεση χρειάζεται να ξέρουμε πόσο καίνε

για την απόσβεση τι εννοείς είναι εφικτό?

Η ερώτηση σου δεν στέκει .  Για το αν έχει καλή κατανάλωση ή όχι αυτό μας το λενε οι συντελεστές seer scop 
Η στιγμιαία ισχυς δεν λέει τίποτα . Να μου λεγες πόσο έκαψε (σε συνθηκες συντήρησης θερμοκρασίας χώρου) σε μια ώρα με συγκεκριμένη ρύθμιση εσωτερικής θερμοκρασίας  και συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία θα μπορούσα να σου απαντήσω αν είναι καλή κατανάλωση . Αλλά και πάλι καλύτερη απάντηση θα σου δώσω με τους συντελεστές . 

μιας και το έχω σε λειτουργία θα κάνω μια μέτρηση έτσι να δούμε αν έχεις όρεξη

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

για την απόσβεση τι εννοείς είναι εφικτό?

Αποσβεση λεω για κλιματιστικο με μεγαλο συντελεστη πχ cop 4.5 σε σχεση με 3.6 που η διαφορα τους μπορει να αγγιξει και τα 500ε! Εκτιμω οτι δεν θα κανεις ποτε αυτη την αποσβεση μεσα απο την καταναλωση..

Να μου λεγες πόσο έκαψε (σε συνθηκες συντήρησης θερμοκρασίας χώρου) σε μια ώρα με συγκεκριμένη ρύθμιση εσωτερικής θερμοκρασίας  και συγκεκριμένη εξωτερική θερμοκρασία θα μπορούσα να σου απαντήσω αν είναι καλή κατανάλωση . Αλλά και πάλι καλύτερη απάντηση θα σου δώσω με τους συντελεστές .

και παλι πλασματικο θα ειναι γιατι ειναι στην μεση και η μονωση του χωρου..
Δημοσ.

και παλι πλασματικο θα ειναι γιατι ειναι στην μεση και η μονωση του χωρου..

Ναι έχεις δίκιο . Για αυτό είπα ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξέρεις αν είναι οικονομικό ενα κλιματιστικό είναι οι δείκτες seer scop . Δυστυχώς ΜΟΝΟ ποιοτικά μπορείς να ξέρεις σε τι επίπεδο κατανάλωσης κυμαίνεται . Ποσοτικά θα μπορούσαμε να ξέραμε μόνο αν δοκιμάζαμε όλα τα μηχανήματα της αγοράς στον ίδιο χώρο με τις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες .

Δημοσ.

λοιπόν σε 30 λεπτά 0,5κw με εξωτερική θερμοκρασία 36-36,5 βαθμούς για την μόνωση του δωματίου που είναι το κλιματιστικό έχω γράψει πριν.

το είχα ρυθμίσει στους 25βαθμούς με ένταση στην μέση και το δωμάτιο ήταν δροσερό.

Δημοσ.

λοιπόν σε 30 λεπτά 0,5κw με εξωτερική θερμοκρασία 36-36,5 βαθμούς για την μόνωση του δωματίου που είναι το κλιματιστικό έχω γράψει πριν.

το είχα ρυθμίσει στους 25βαθμούς με ένταση στην μέση και το δωμάτιο ήταν δροσερό.

Ποια η εσωτερικη και ποσο κατεβηκε? Εγω για συντηρηση στους 27.5 βαθμους με εξωτερικη 36-37 καιω απο 130 ταβανι 150watt/h με ρυθμιση του κλιματιστικου στους 28 και μεγαλη σκαλα.

Για να εχεις την μεγιστη οικονομια το καλοκαιρι δεν θα το κατεβαζεις κατω απο τους 28 βαθμους και τον χειμωνα οχι πανω απο τους 20 με 21.

Δημοσ.

Nα υποθέσω ότι μέτρησες την κατανάλωση αυτη χωρίς πρώτα να έχει πιάσει το δωμάτιο θερμοκρασία 25 βαθμούς. Ειδάλλως μου φαίνεται μεγάλη για 12άρι . 

Οι δείκτες seer scop πάντως το κατατάσσουν σε πολύ καλή κατανάλωση . Αυτό κράτα αυτό είναι ότι πιο κοντά στο αν το κλιματιστικό είναι οικονομικό σε καταναλωση ή όχι  . 

Δημοσ.

η μέτρηση έγινε όταν άρχισε να λειτουργεί θα ξανακάνω μια τελευταία μέτρηση αύριο και θα σημειώσω όλες τις μετρήσεις.

θα μετρήσω και το 12άρι fujitsu που έχω στο άλλο δωμάτιο

για πείτε τι να προσέξω στην μέτρηση? και σε ποια θερμοκρασία να ρυθμίσω το air?

η δεν έχει σημασία να κάνω την μέτρηση

Δημοσ.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Βάλε την χαμηλότερη δυνατή, μετά βάλε 25-26 και μετά βάλτο 29-30 για να δούμε πως μεταβάλλεται η ισχύς με την θερμοκρασία.

Δημοσ.

λοιπόν στην αρχή έκαψε πολύ ίσως χρειάζεται στην αρχή μια μέση θερμοκρασία αυτό το λέω για την οικονομιά

λοιπόν έξω θερμοκρασία 27 βαθμούς μέσα 27 βαθμούς είχα ανοιχτά παράθυρα

9:40-10:20 (1000w μέγιστο) 0,5kw  17 βαθμούς air μέγιστη ένταση 21 βαθμούς στο δωμάτιο

10:20-10:40  (400w ) 0.1 kw 26 βαθμούς ρύθμιση air μέγιστη ένταση

10:40-11:00 ( 500w) 0,2kw 27 βαθμούς ρυθμιση air μέγιστη ένταση

Δημοσ.

λοιπόν στην αρχή έκαψε πολύ............ 0,2kw 27 βαθμούς ρυθμιση air μέγιστη ένταση

Eγω το βαζω στο δυνατο μεχρι κατεβει η θερμοκρασια(δωματιου) εκει που την θελω.. μετα ανεβαζω την θερμοκρασια(κοντρολ) πχ 27 βαθμους και κλεινει ο συμπιεστης.. Οταν ανοιξει κανω reset στον μετρητη και ετσι ξεκιναει η καταναλωση της συντηρησης

Μια προσφατη μετρηση που εκανα χρειαστηκαν 350watt για να ριξω την εσωτερικη απο 31.5 σε 27 με εξωτερικη 36-37. Μιλαμε για 11τμ με μπαλκονοπορτα(ενεργειακα τζαμια) και καλο αεροστοπ στην πορτα!

Δημοσ.

εννοείς τέρμα ψύξη τέρμα ένταση?μόνο τόσο καίει 350w πόση ώρα πήρε για να φτάσει στους 27?

δεν θα ήταν πιο οικονομικό να ρυθμίζεις το air στους 23-24 όταν το δωμάτιο έχει 27-28 βαθμούς?

γιατί στην αρχή ίσως να ζορίζετε με χαμηλή θερμοκρασία και τέρμα ένταση και να καίει πιο πολύ.

δεν γνωρίζω έτσι το σκέφτομαι εγώ.

αλλά εσύ μου λες ότι έκαψες 350watt? ή εννοείς την στιγμιαία κατανάλωση?

έτσι όπως μετράς θα το κάνω και εγώ (δλδ reset) για να δω ποια είναι η μέγιστη οικονομία σχετικές τιμές βέβαια αλλά έτσι μπορώ να το τσεκάρω.

Δημοσ.

εννοείς τέρμα ψύξη τέρμα ένταση?μόνο τόσο καίει 350w πόση ώρα πήρε για να φτάσει στους 27?

δεν θα ήταν πιο οικονομικό να ρυθμίζεις το air στους 23-24 όταν το δωμάτιο έχει 27-28 βαθμούς?

γιατί στην αρχή ίσως να ζορίζετε με χαμηλή θερμοκρασία και τέρμα ένταση και να καίει πιο πολύ.

δεν γνωρίζω έτσι το σκέφτομαι εγώ.

αλλά εσύ μου λες ότι έκαψες 350watt? ή εννοείς την στιγμιαία κατανάλωση?

έτσι όπως μετράς θα το κάνω και εγώ (δλδ reset) για να δω ποια είναι η μέγιστη οικονομία σχετικές τιμές βέβαια αλλά έτσι μπορώ να το τσεκάρω.

Γιατι τα μπερδευεις? 350watt ειναι τα συνολικα.Τι σχεση εχουν τα λεπτα? Δεν μπορεις να πεις οτι στην δυνατη λειτουργια του κλιματιστικου την ωρα καιει τοσο.. γιατι το κλιματιστικο διαβαζει θερμοκρασιες και δουλευει αναλόγως..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...