markos_verso Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Γιατι τα μπερδευεις? 350watt ειναι τα συνολικα.Τι σχεση εχουν τα λεπτα? Δεν μπορεις να πεις οτι στην δυνατη λειτουργια του κλιματιστικου την ωρα καιει τοσο.. γιατι το κλιματιστικο διαβαζει θερμοκρασιες και δουλευει αναλόγως.. δλδ έκαψε 350w ? χμ δλδ η ώρα λειτουργίας δεν έχει ρόλο ε? οπότε ρόλο παίζει η μετατροπή της θερμοκρασίας πιο πολύ?στην κατανάλωση είμαι άσχετος
gia_nnis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Οταν το τεστ ειναι για την χ διαφορα θερμοκρασιας που κατεβασες, καταναλωσες χ watt τι σχεση εχουν σε ποσα λεπτα? Μπορει να το κανει σε 15λεπτα επειδη το ειχες στο τερμα ή να το κανει σε 30λεπτα επειδη το ειχες στους 25(κοντρολ). Τα συνολικα watt θα ειναι τα ιδια αντε με μια πολυ μικρη αποκλιση..
gia_nnis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Αυτη τη στιγμη κανεις μια αναγνωριση.. δηλαδη οτι στο φουλ με εξωτερικη θερμ. χ η pick στιγμιαια καταναλωση ειναι 1240watt. Το ερωτημα ειναι με αυτες τις συνθηκες ποια θερμοκρασια πρεπει να αποδοση σε συνδιασμο με τα κυβικα του αερα(φαν)?Αυτο δεν το λεει ο κατασκευαστης.. Παρτο αυγο και κουρευτο..Ρεαλιστικα ετσι θα δεις το κλιματιστικο σου τι καιει σε σχεση με ενα αλλο.. γιατι απο κει και περα παιζουν πολυ παραγοντες:θερμοκρασια εσω-εξω(υγρασια),τμ χωρου,μονωση χωρου και αυτα ειναι που αλλαζουν την καταναλωση και την αποδοση του κλιματιστικου.. και ετσι μπαινουμε στην διαδικασια προβληματισμου μηπως το κλιμα μας δεν αποδιδει σωστα ή καιει περισσοτερο ρευμα κ.α
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Εγώ έβαλα πάλι σήμερα τον μετρητή στο κλιματιστικό μου και διαπίστωσα μικροδιαφορές στην ισχύ κατανάλωσης σε σύγκριση με την 1η φορά. Είναι παλαιό 12αρι μηχάνημα οχι Inverter. Ενώ την προηγούμενη φορά η ισχύς ήταν σταθερή κοντά στα 1230 W χωρίς να αλλάζει με την θερμοκρασία τώρα είναι στο 1180W. Στην αρχή όταν ξεκίνησε το κλιματιστικό περνάει κοντά στο 1 λεπτό για να πάρει μπρος ο συμπιεστής. Τα 5 πρώτα λεπτά λειτουργίας του μηχανήματος η ισχύς ήταν 1000W, μετά ανέβηκε στα 1100 για να μείνει στα 1180, παραπάνω δεν πηγαίνει. Ίσως παίζει ρόλο οτι την προηγούμενη φορά δεν υπήρχε συννεφιά και οι ακτίνες του ήλιου έπεφταν επάνω στην εξωτερική μονάδα και επειδή θα είχε θερμανθεί πιθανόν θα ανέβασε παραπάνω ισχύ.
markos_verso Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 λοιπόν 31 βαθμούς έξω 29 μέσα στο σπίτι στην μικρή ένταση με ρύθμιση θερμοκρασίας air 25 αυτή την στιγμή στο δωμάτιο έχω 26 βαθμούς σε 50 λεπτά 700w έχει καταναλώσει το αφήνω 27 1 ώρα και 13 λεπτά 900w
gia_nnis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ίσως παίζει ρόλο οτι την προηγούμενη φορά δεν υπήρχε συννεφιά και οι ακτίνες του ήλιου έπεφταν επάνω στην εξωτερική μονάδα και επειδή θα είχε θερμανθεί πιθανόν θα ανέβασε παραπάνω ισχύ.τι διαβαζουν οι αισθητηρες.. Εμενα το inverter αμα οι θερμοκρασιες ειναι ιδανικες και το βαλω τερμα δεν δουλευει δυναμικα.. δεν ανεβαζει τα ρευματα..
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Μπορεί να είναι αυτό, 1140W είναι τώρα, τα 1230 της προηγούμενης φοράς δεν τα πιάνει με τίποτα.
Dare-Devil Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ελπίζω όποιος μάστορας σου έκανε εγκατάσταση του κλιματιστικού να είχε ώς μοναδική επιλογή να μπει η εξωτερικη μονάδα σε σημείο που την βλέπει ήλιος . Αλλιώς δεν ξέρω πως να τον σχολιάσω.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η εγκατάσταση του κλιματιστικου ήταν δύσκολη και δεν υπήρχαν πολλές επιλογές γιατί είναι περίεργο το σπίτι και το μπαλκόνι. Η μονάδα βρίσκεται δίπλα σε μια κολόνα στο μπαλκόνι, οπότε συνήθως μετά το μεσημέρι κατά το απόγευμα με την δύση του ήλιου οι ακτίνες πέφτουν στην κολόνα και οχι στην μονάδα, αλλά το μεσημέρι και μέχρι τις 5-6 το απόγευμα πέφτει πάνω στην μονάδα. Τον χειμώνα μας συμφέρει αυτό γιατί το λειτουργούμε πολύ περισσότερο.
markos_verso Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) o λογαριασμός μου ήρθε πολύ πεσμένος.... για την διάρκεια 16 απρίλιου-12αυγουστου πολύ καλά και με aircondition... επίσης έβαλα και λάμπες led και είδα σημαντική διαφορά για το διάστημα αυτό μια χαρά τώρα θα δηλώσω τις kwατώρες ηλεκρονικά να δω αν μειωθει και άλλο ο λογαριασμός... πολύ καλά .. o λογαριασμός -40euro κάτω τον περίμενα 40 ευρώ πάνω Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2015 από markos_verso
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα