badboy nick Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα! Είμαι καινούργιος στο φόρουμ. Θέλω άμεσα να ξεκινήσω εντατικά μαθήματα για Αγγλικά. Εδώ και 15 χρόνια έχω σταματήσει φροντιστήρια. Χρειάζομαι μερικούς μήνες προετοιμασίας για να επανέλθω στο επίπεδο που ήμουν. Από την εμπειρία σας τί μπορείτε να μου συστήσετε για να αποκτήσω πτυχίο αναγνωρισμένο από ΑΣΕΠ δεδομένου ότι έχω μπόλικο χρόνο για διάβασμα. Θέλω εντατικά ενηλίκων. Καλλιθέα μέχρι και κέντρο Αθήνας. Ποιά η εμπειρία σας από φροντιστήρια για μαθήματα Αγγλικών σε σχέση τιμή, ποιότητα, χρόνος και πτυχίο (Proficiency Michigan ή Lower Michigan/Cambridge)? Παρακαλώ αν μπορείτε να με συμβουλέψετε θα με βοηθήσετε πολύ. Thanx!
Scullbag Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχάς, τι επίπεδο γλωσσομάθειας έχεις? Δεν εννοώ ούτε πόσα χρόνια έκανες μαθήματα, ούτε αν είχες πάρει κάποιο χαρτί κάποια στιγμή. Εννοώ πόσο ειλικρινά πιστεύεις ότι κατέχεις τώρα τη γλώσσα? Μπορείς εδώ να κάνεις ένα γρήγορο τεστ, να δεις περίπου που βρίσκεσαι. Δεν είναι κανένα τεστ ακριβείας φυσικά, αλλά παίρνεις μια ιδέα. Από κει και πέρα, αναλόγως γιατί χρειάζεσαι τη γλώσσα και σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι, ψάχνεις τις επιλογές σου. Η προσωπική μου εμπειρία από τμήμα ενηλίκων για εκμάθηση γλώσσας είναι πολύ κακή και δεν θα τα συνιστούσα σε κανέναν (και υποτίθεται ότι το φροντιστήριο στο οποίο πήγαινα ήταν από τα καλύτερα του κέντρου και αρκετά ακριβό). Βέβαια αν το μόνο που θες είναι το πτυχίο, βρες τι επίπεδο είσαι (lower ή proficiency) και το πιο φτηνό φροντιστήριο και εφόσον έχεις χρόνο λιώσε στα τεστ και στις εκθέσεις και θα είσαι κομπλέ. Πρόσεχε μόνο να μπεις σε τμήμα ανάλογα με το επίπεδό σου αλλιώς θα πετάξεις τα λεφτά σου τσάμπα. Αν είναι άνω του επιπέδου σου θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις και αν είναι κάτω του επιπέδου σου θα κόψεις φλέβες και δεν θα έχεις ουσιαστική ανταπόκριση. Επίσης να είναι με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα. Η διαδικασία απόκτησης πτυχίου γλώσσας έχει γίνει βιομηχανία στην χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια και είμαι της άποψης ότι όλα τα φροντιστήρια (εφόσον είναι τα άτομα κάτω από 10 στην αίθουσα και στο ίδιο επίπεδο γλωσσομάθειας) είναι της ίδιας ικανότητας να σε στηρίξουν για να πάρεις το χαρτί. Αν θες ουσιαστικά να μάθεις μια γλώσσα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε κανένα φροντιστήριο. Η γλώσσα δεν είναι σαν το ποδήλατο ούτε σαν τα μαθηματικά. Δηλαδή δεν είναι ότι τη μαθαίνεις και μετά τελείωσες ούτε ότι όσο περισσότερες ασκήσεις λύσεις, τόσο καλύτερα θα την κατέχεις. Θέλει ενασχόληση και εξάσκηση εφ όρου ζωής. Πρέπει να βάλεις τα Αγγλικά στη ζωή σου. Να τα χρησιμοποιείς στον υπολογιστή, να γράφεις, να ακούς, να διαβάζεις Αγγλικά και να μιλάς Αγγλικά όταν σου δοθεί η ευκαιρία. Να υπάρχει η γλώσσα στην καθημερινότητά σου, όπως τα Ελληνικά. Το φροντιστήριο, μπορεί να λειτουργήσει για κάποιον που έχει μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα για να τον μάθει την λογική της λειτουργίας της και τους κανόνες της. Γραμματική και συντακτικό. Όχι για να τον κάνει ικανό χρήστη της γλώσσας. Καλή επιτυχία
MT60RS Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 υπαρχει add on για ολους τους γνωστους browser που προσθετει επιλογες στο δεξι κλικ για μεταφραση του link ή του επιλεγμενου κειμενου. Πρωτα θα προσπαθεις να καταλαβεις τι μπορει να σημαινει μια λεξη, και μετα θα το πατας. Στο google translate εχει απο κατω τον ορισμο και αλλα πραγματα. Μπορεις να βλεπεις ταινιες με αγγλικους υποτιτλους, ωστε να συνηθισεις την προφορα και την γενικοτερη χρηση μιας λεξης. Αν δεν βαριεσαι, ψαχνεις μια γρηγορη μεταφραση της λεξης. Μπορεις μετα απο λιγες μερες να δοκιμασεις να την δεις χωρις καθολου υποτιτλους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα