Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βγάζεις για πρώτη φορά βιβλιάριο φωτογραφία και φωτοτυπία την ταυτότητα θες. καλύτερα βγάλε και φωτοτυπία το ΑΜΚΑ, αν και δε χρειάζεται. Πάρε και μια ΔΕΗ/ ΕΥΔΑΠ για το καλό.

Πως ήσουν 2 χρόνια ασφαλισμένος, με ΑΜΑ κτλ και δεν έχεις βιβλιάριο;

Δημοσ.

Ήταν 75 επί Σαμαρά και ο Τσίπρας το έκανε 50.

Απλά αν ειναι τα πρώτα σου ένσημα φαίνονται στο ΙΚΑ μετά από 3 μήνες.

50 ενσημα απο το ετος 2015 για να εχεις ασφαλεια και το μεχρι τον φλεβαρη του 2017 δηλαδη?

Δημοσ.

Ήταν 75 επί Σαμαρά και ο Τσίπρας το έκανε 50.

Απλά αν ειναι τα πρώτα σου ένσημα φαίνονται στο ΙΚΑ μετά από 3 μήνες.

Απο το 2013, πενηντα ενσημα ειναι...

• Like 1
Δημοσ.

50 ενσημα απο το ετος 2015 για να εχεις ασφαλεια και το μεχρι τον φλεβαρη του 2017 δηλαδη?

Ναι 50 ένσημα για ένα χρόνο.

Απο το 2013, πενηντα ενσημα ειναι...

Κάνεις λάθος ήταν 75... εκτός αν ήταν το 2013 50 το κάνανε μετά 75 και μετά πάλι 50....

Δημοσ.

Να σας πω την πρόσφατη εμπειρία μου. 

Εγώ συμπλήρωσα τα 50 ένσημα το Δεκέμβρη και περίμενα ότι θα είχε θεωρηθεί αυτόματα το βιβλιάριο, όπως μου είχαν πει. Ωστόσο μέχρι προχθές μου έβγαζε στο σάιτ του ΙΚΑ ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα.

Πάω λοιπόν στο ΙΚΑ να δω τι παίζει και όντως ήμουν ακόμα ανασφάλιστος. 

Το σημαντικό: Μου λέει η υπάλληλος ότι από 1/1/2016 θες 100 ένσημα, γιατί τα 50 είναι έκτακτη ετήσια διάταξη και φέτος δεν έχει βγει ακόμα.

Τελικά μπήκε στα ένσημα μου και είδε ότι όντως είχα συμπληρώσει τα 50 το 2015 και έπρεπε να είχε θεωρηθεί. Μετά πάταγε κάτι από εδώ και από εκεί για λίγη ώρα και ξαφνικά μου λέει 'εντάξει, σου έδωσε από 1/1/2016 μέχρι 29/2/2016 και μετά που θα μπουν και θα έχουν φανεί και τα 100 ένσημα θα ανανεωθεί αυτόματα.

Τι παίχτηκε δεν κατάλαβα, αλλά πλέον στο site μου βγάζει "έμμεσα ασφαλισμένος μέχρι 29/2/2016".

Γενικά τα ηλεκτρονικά του ΙΚΑ δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι και συνήθως οι υπάλληλοι είναι αρκετά εξυπηρετικοί. Βέβαια στην Αθήνα είναι άλλο θέμα με τις ουρές. Επαρχία συνήθως έχει 1 άτομα αναμονή.

Δημοσ.

φιλε εσυ δεν ειχες καθολου βιβλιαριο και πηγες και εβγαλες στην ουσια για εναμιση μηνα...το θεμα ειναι εμεις ρωταμε για μετα εδω δεν ξερουν για τελη φλεβαρη θα ξερουν για την δικια σου περιπτωση που ειναι ιδιαζουσα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...