Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πολυ ωραια αυτα που λες φιλε μου πανω κατω αυτα μου ειπαν και οι καθηγητες,απο θεμα προσαρμοσης δεν νομιζω να εχω θεμα ετσι κι αλλιως εαν με το καλο με δεχτουν καπου δεν θα παω για να ξοδευω τον χρονο μου και τα χρηματα των γονιων μου σαν παρτακιας, θα παω καθαρα για να στρωθω για πρωτη φορα στην ζωη μου στο εντατικο διαβασμα, δεν μου μενουν πολλες επιλογες πλεον οποτε εξεταζω ολα τα ενδεχομενα σχετικα με το μελλον μου

γι'αυτο εχω backup ιταλια/βουλγαρια λογω οικονομικων ομως δεν κατα ποσο θα μπορουσα να προσαρμοστω στην γλωσσα σ'αυτες τις χωρες , ομως δεν αποκλειω και το ενδεχομενο του να σπουδασω σε ιεκ ομως παντου διαβαζω πως ειναι χασιμο χρονου και χρηματων. τοσο υποβαθμισμενα ειναι πλεον οι πληρωτεες σχολες στην ελλαδα;

Ποιος σου ειπε οτι στις υπολοιπες χωρες προς τα πανω που ειπες, θα προσαρμοστεις ευκολα ?

Δεν ειναι και οι πιο ευκολες…..

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος σου ειπε οτι στις υπολοιπες χωρες προς τα πανω που ειπες, θα προσαρμοστεις ευκολα ?

Δεν ειναι και οι πιο ευκολες…..

το ειπα μονο και μονο επειδη μιλανε πιο πολυ τα αγγλικα ετσι διαβασα τουλαχιστον

ομως πλεον δεν εχει σημασια καθως αποφασισα να αποκλεισω τα σκανδιναβικα μερη λογω χρηματων

οποτε η κοιταω ιεκ η σπουδες στην βουλγαρια η την ρουμανια πιθανοτατα

Δημοσ.

Εσεις αν ησασταν στην θεση μου τι θα κανατε ; τι θα σπουδαζατε ;

Δώσε πανελλήνιες, στο τελείως cool. Αν δεν περάσεις, κάνε αίτηση για να πας Στρατό με την επόμενη ΕΣΣΟ. Με το που θα μπει το 2016 θα έχεις ξεμπερδέψει σχετικά. Οπότε ξεκινάς μετά και χωρίς κάποιο εμπόδιο μπροστά σου να δεις τί θα κάνεις στην ηλικία τον 19. 

• Like 3
Δημοσ.

το βασικοτερο προβλημα ομως ειναι πως δεν ξερω τι δουλεια θελω να κανω :mad:

Γνωμη μου: Μην ξεκινησεις σπουδες ακομα. Δωσε 1-2 χρονια στον εαυτο σου, και μείνε εκεί που είσαι. Ιδανικα, πηγαινε να δουλεψεις οπου βρεις ή γραψου σε δημοσιο ιεκ για να μην καθεσαι σπιτι και χαζευεις, και προσπαθησε να δεις το σου αρεσει και τι δεν, και το σημαντικοτερο: μη σταματησεις να ψαχνεσαι και να εξελισσεσαι, γιατι μονο μεσα απο αυτο θα δεις μεχρι που φτανουν οι επιθυμιες σου και οι δυνατοτητες σου.

Αλλοι στα 17 ξερουν πως θελουν να ζησουν τα επομενα 10 χρονια, αλλοι δεν μπορούν να φανταστούν καν το αύριο. Δεν τρεχει κατι. Ο καθενας με το χρονο του, γιατι δικη του ειναι η ζωή.

Δημοσ.

Πήγαινε σε ένα δημόσιο ΙΕΚ που είναι τζάμπα για μαγειρική

μεσω πανελληνιων μπαινω δημοσιο ιεκ ; ειμαι ασχετος μ΄αυτα γιαυτο ρωταω

Δημοσ.

Όχι, απλώς κάνεις αίτηση όταν έχουν εγγραφές

Δεν ξέρω βέβαια τι κριτήρια ισχύουν αν υπάρχουν περισσότερα άτομα από τις θέσεις

Δημοσ.

γιατι διαβαζω και ακουω τα χειροτερα για ιεκ ; ακομα και οι ιδιοι οι καθηγητες το κοροιδευουν και το απαξιωνουν ποσο χαλια μπορει να ειναι δηλαδη ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενω σε ολες τις χωρες που ανεφερες (εκτος UK) θα κανεις φοβερη καριέρα και θα ενταχθεις μονο με τα αγγλικα. Αυτο να το βγαλεις απτο μυαλο σου , αν δεν μαθεις/μιλας εστω και μετρια προς καλα την γλωσσα της χωρας θα εισαι παντα εργατικο δυναμικο γ διαλογης με οτι συνεπάγεται αυτο.

Απο κει και περα θα μπορουσα να γραψω πολλα , παρα πολλα γιατι δυστυχως πολλα απο αυτα που ειπες ειναι εντελως λαθος πχ τι παει να πει δεν θα δωσω γιατι δεν ΘΑ τα παω καλα? πληρωνεις συμμετοχη για να δωσεις? πανε δωσε και μετα βλεπεις τις επιλογες σου...

Η αποψη μου ειναι οτι δεν εισαι καθολου ετοιμος για το επομενο μεταβατικό βημα αναμεσα στην μαθητικη και την φοιτητικη πορεια σου , καλυτερα δωσε πανελληνιες και μπες φανταρος να εχεις 1 χρονο να τακτοποιησεις τα σχεδια σου και να αποφυγεις και ενα θεμα (φανταρικο) που αργα ή γρηγορα θα σε απασχολουσε

Επισης ειναι καθηκον (για να μη πω σχεδον νομικη υποχρεωση και ακουστει too much αλλα καταλαβαινετε τι εννοω ) των δικων σου να σε συμβουλευσουν οσο πιο σωστα γινεται πανω στο θεμα και αν για τον α ή β λογο δεν γνωριζουν αρκετα ...ειμαστε στο 2015 μπορουν να βρουν καποιον πιο καλο γνωστη να τους εξηγησει το συστημα

Το ιδιο ισχυει και για τους καθηγητες σου (οκ φανταζομαι οχι ολους αλλα αυτους που ειναι υπεύθυνοι για το τμημα σου) . Αν εχουν οι γονεις σου καποια απορια για την διαδικασια εισαγωγης και τις εξετασεις θεωρω (και αν κανω λαθος διορθωστε με πλιζ) οτι καποιος απτο λυκειο ειναι υποχρεωμενος να εξηγησει την διαδικασια.

Να δωσουν και αντικειμενικη συμβουλη δεν ξερω αν ειναι ικανοι , γιατι η τεχνη του να εισαι αντικειμενικος και να κοιτας τα facts εχει να κανει με τη διπλωματια και οχι με την παιδεια οποτε για αρχη βολευομαστε με επεξηγησεις μονο εκ μερους τους.. 

και καπου εδω θα βγω οφφ τοπικ αλλα μιας και πυκνα συχνα ειδικα τυποι που δεν εχουν και την πιο σφαιρικη αποψη (να το θεσω κομψα) για την δουλεια στο εξωτερικο αναφερουν το κλασσικο παραδειγμα μιας καθαριστριας στην Ελβετια ή την Νορβηγια ή τις ΗΠΑ που παιρνει μινιμουμ μισθο 1000-1500-2000 ευρα και απο κει ξεκιναει μια κουβεντα χτισμενη στην βλακεια .

Με τον μισθο αυτο που μας φαινεται ουαου στην χ,ψ πολη ισα που επιβιωνεις συγκατοικωντας με αλλους 4. Οπως και ο Ινδος που θα παει στο Ντουμπαι και θα του δωσουν 1200 δολλαρια θεωρειται απλας στην χωρα του και τον κουτσομπολευουν και τον ματιαζουν στο χωριο του οι γιαγιαδες "μα ο Jiveesh παιρνει 1200 δολλαρια το μηνα εκει που ειναι!!! ειναι Παμπλουτος σιγουρα!!!" ενω στην ουσια στο Ντουμπαι που εργαζεται ζει σε απανθρωπες συνθηκες ετσι και το παραδειγμα που κοτσαρουν εδω κ εκει διαφοροι.

Επεξ/σία από epp
  • Like 5
Δημοσ.

γιατι διαβαζω και ακουω τα χειροτερα για ιεκ ; ακομα και οι ιδιοι οι καθηγητες το κοροιδευουν και το απαξιωνουν ποσο χαλια μπορει να ειναι δηλαδη ;

Ποιοί καθηγητές?

Αυτοί που σου είπαν να περάσεις σε μια σχολή της φούτσας με 4000 μόρια?

Μια χαρά είναι, τηρουμένων των αναλογιών και ανάλογα την ειδικότητα

Διαφορετικά υπάρχουν και ιδιωτικές σχολές

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι Αθηνα...και έχεις και πτυχία αγγλικών όπως λες τότε σκέψου το για κάνα Deree...από το να δίνεις τα λεφτά έξω στα νοίκια θα τα δώσεις για τα δίδακτρα. Και έχει και ένα πάρα πολύ καλό κέντρο εύρεσης εργασίας για μετά την αποφοίτηση.

Δημοσ.
και καπου εδω θα βγω οφφ τοπικ αλλα μιας και πυκνα συχνα ειδικα τυποι που δεν εχουν και την πιο σφαιρικη αποψη (να το θεσω κομψα) για την δουλεια στο εξωτερικο αναφερουν το κλασσικο παραδειγμα μιας καθαριστριας στην Ελβετια ή την Νορβηγια ή τις ΗΠΑ που παιρνει μινιμουμ μισθο 1000-1500-2000 ευρα και απο κει ξεκιναει μια κουβεντα χτισμενη στην βλακεια .

Με τον μισθο αυτο που μας φαινεται ουαου στην χ,ψ πολη ισα που επιβιωνεις συγκατοικωντας με αλλους 4. Οπως και ο Ινδος που θα παει στο Ντουμπαι και θα του δωσουν 1200 δολλαρια θεωρειται απλας στην χωρα του και τον κουτσομπολευουν και τον ματιαζουν στο χωριο του οι γιαγιαδες "μα ο Jiveesh παιρνει 1200 δολλαρια το μηνα εκει που ειναι!!! ειναι Παμπλουτος σιγουρα!!!" ενω στην ουσια στο Ντουμπαι που εργαζεται ζει σε απανθρωπες συνθηκες ετσι και το παραδειγμα που κοτσαρουν εδω κ εκει διαφοροι.

Θα συμφωνήσω απόλυτα μιας και έχω ιδία εμπειρία από Αγγλία που μένω 13 χρόνια τώρα.

Μπορεί ο βασικός στην Αγγλία να είναι καλός για τα ελληνικά δεδομένα (13500 ευρώ το χρόνο) αλλά δεν φτάνει ούτε για το καλημέρα.

Ιδίως πόλεις π.χ Λονδίνο, είναι μισθός πείνας, μιας και πάνω από τα μισά θα φύγουν για ενοίκιο τρύπας μαζί με άλλους 4-5.

Καλύτερα ζει κάποιος στην Ελλάδα με 600 το μήνα. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλύτερα ζει κάποιος στην Ελλάδα με 600 το μήνα. 

στην ελλάδα με 600€ μήνα δε ζεις ακριβώς, ούτε σου εξασφαλίζει κάποιος ότι θα τα πάρεις καν αυτά, αλλά τελοσπάντων.. 

εγώ θα δεχτώ μόνο ότι το ζόρι της μετανάστευσης

Δημοσ.

στην ελλάδα με 600€ μήνα δε ζεις ακριβώς, ούτε σου εξασφαλίζει κάποιος ότι θα τα πάρεις καν αυτά, αλλά τελοσπάντων.. 

εγώ θα δεχτώ μόνο ότι το ζόρι της μετανάστευσης

Αν δεν σε πειράζει να ζεις με 2-3 άλλους σε ένα παλιό σπίτι και να κάνεις οικονομία στα πάντα (μετακινήσεις, φαγητό κλπ) μια χαρά ζεις

Απλά εδώ θέλουμε δικό μας σπίτι, δικό μας αυτοκίνητο, καλά μαγαζιά, ακριβά ρούχα, νησάκια το καλοκαίρι κλπ :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...