Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παρέα. Ήρθε στα χερια μου ένα laptop  toshiba satellite A210 - 183

Είχε επισκεφθεί "τον τεχνικό" για blue screen με αποτέλεσμα να του πουν ότι δεν φτιάχνεται και να θέλει καινούργια mb (250€). Εμενα άμεσος το μυαλό μου πάει για σκληρό (θέμα με τα windows η κάτι άλλο) περίμενα να ανοίξει για να δω το error code από το bc.  Αλλα μάταια, να bootαρω δεν μπορώ και ότι τιμή και να δώσω (f1-f2) μου το κάνει restart και ξανά τα ίδια.

post-237397-0-33436900-1424347869_thumb.jpg

Δημοσ.

Το συκεκριμένο error αναφερεται συνηθως σε προβλημα της μητρικής.

Μερικοι το εχουν λυσει αποσυναρμολογώντας, καθαρίζοντας και επανασυναρμολογώντας το laptop αλλα τις περισσότερες φορές το μηχάνημα καταλήγει στην ανακύκλωση! 

Δημοσ.

Το άνοιξα όλο, αφίσα την mob "στον αέρα" μια μέρα και την πέρασα με crc cleaner.

Υπάρχει περίπτωση να κάνανε λάθος update στα bios ? Γιατί έπρεπε να τα περνάει υποθετικά 

Δημοσ.

Θες και συσκευη για να το επαναπρογραμματισεις.
Κατι σαν Αυτο.

http://www.ebay.com/bhp/bios-programmer

Αλλα δεν ξέρω αν αξίζει.

Ούτε καν. Σαν συσκευή ok, αλλα για τώρα ούτε ο κόπος. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφόρηση

Ιδού

post-237397-0-16529600-1424352834_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

ΑΝ θέλεις να την αλλάξεις,με 60 ευρώ αγοράζεις New motherboard(ίδιο p/n)

το bios chip μπορεί να έρθει "προγραμματισμένο" απο εκει που θα το αγοράσεις π.χ 

και ΑΝ θα είναι εκεί το πρόβλημα στο bios.

• Like 1
Δημοσ.

Θα προτιμούσα ένα replace την mob (το πως θα έπραττα εγώ) και έχει αρκετή απόκλιση από την τιμή που του είπαν στο μαγαζί με το ποσο την βρήκες. Οποτε τον συμφέρει άνετα. Να έχω θέμα την νέα mob δεν πιστεύω σωστά ? απλά καθίζω από cpu μέχρι wifi πάνω και θα είναι μια χαρά. Ρωτάω γιατί δεν έχω ξανά κάνει παραγγελια ολόκληρη πλακέτα "μην βαράτε"  :lol:

Και κάτι άλλο παίζει ρολο ότι το mac και rev είναι διαφορετικό ?

Δημοσ.

δέν θα υπάρχει κατά 99.99,η συγκεκριμένη mob είναι ίδια,τα κουπώνεις όλα(format λογικά πρέπει να ξανά γίνει) και το ανάβεις.

Δημοσ.

1. Έχεις βάλει τις ρυθμίσεις του BIOS στα default?

2. Δοκίμασες να το ξεκινήσεις με άλλες μνήμες?

Μου έχει τύχει να κολλά στο ίδιο σημείο, με προβληματικές μνήμες.

Δημοσ.

Δοκιμασε να κλεισεις (disabled) μεσα απο το bios ολες τις μη αναγκαιες συσκευες.

Πχ το μοντεμ, τη καρτα δικτυου, τη καρτα ηχου και το dvd-drive...

Αν μια στο τοσο εχει καει καμια ενσωματομενη καρτα ηχου ή δικτυου ενσωματομενη και μπλοκαρει την μητρικη...

Να τον ξεκινησεις μονο με τα απολυτως απαραιτητα για να αναψει. Μην βαλεις σκληρο δισκο ή ολες τις μνημες.

Μια μνημη ραμ αρκει. Αμα παλι τιποτα δοκιμασε σε αλλο σλοτ τη μνημη ραμ, τελικα αλλαξε με τη δευτερη μνημη την ιδια διαδικασια.

Αφου τελικα παρει μπρως και πεταξει το μηνυμα " system boot failure " ή looking from network OS ή τιποτα παρομοιο, σημαινει οτι ο υπολογιστης ξεκολλισε !

Βαλε ενα φλασακι ή αμα δεν εχεις αναγκαστικα συνδεσε το dvd παλι και μπουταρε απο εκει, καποιο χοιρινο ή κανενα live linux.

Καλη τυχη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...