Thodoris_ink Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα σας, έχω το συγκεκριμένο λάπτοπ από το 2009. Σήμερα το είχα συνεχώμενα αναμμένο από το πρωί. το απόγευμα που το έκλεισα και το άνοιξα μετά από μισή ώρα το λάπτοπ απλώς άναψε για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά έσβησε μόνο του. Αυτό κάνει μέχρι τώρα. α. έβγαλα μνήμες - έβαλα άλλες - κάνει το ίδιο. (4GB 2GBx2) άφησα και κάθε μία μόνη της. β. χωρίς μνήμες μένει σταθερά αναμμένο απλώς αναβοσβήνει το capslock και το numlock. αλλά δε σβήνει. γ. δοκίμασα χωρίς σκληρό. καμία αλλαγή. δ. δοκίμασα μόνο με ρεύμα. καμία αλλαγή. δοκίμασα μόνο με μπαταρία. καμία αλλαγή. ε. άνοιξα το λαπτοπ και καθαρισα λίγα πράγματα που υπήρχαν στον ανεμιστήρα στις ψύχτρες και αφαίρεσα ότι πάστα είχε απομείνει από την προηγούμενη φορά που του κάναμε ένα καθαρισμό. Πρόσθεσα νέα πάστα και ξαναβίδωσα το λάπτοπ. Καμία αλλαγή κάνει πάλι τα ίδια. ότι και αν δοκίμασα η οθόνη παρέμεινε κλειστή. Επειδή είμαι άνεργος θα ήθελα να επισκευάσω το λάπτοπ αλλά δε ξέρω τι φταίει. Επεξεργαστής? κάρτα γραφικών? μητρική? αν και η μητρική πάει πακέτο με την κάρτα γραφικών δε μπορώ να αφαιρέσω το ένα από το άλλο. Ενώ ο επεξεργαστής είδα ότι μπορεί να αφαιρεθεί και να μπει κάποιος άλλος ή ίδιος. Έχει κάποιος τον ίδιο υπολογιστή και του συνέβει το ίδιο? Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δοκίμασε και ενα εξωτερικό monitor αν και οπως το περιγράφεις μαλλον για μητρική μου κάνει και σε περίπτωση που ειναι κατι τετοιο ή κάρτα γραφικών δηλαδή οτιδήποτε πανω στην motherboard πρέπει να αλλαχτεί ολη η motherboard
Thodoris_ink Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα, δοκίμασα αλλά δεν έχει διαφορά γιατί δε μένει πολύ αναμμένο ώστε να προλάβει να δώσει σήμα. λες για μητρική ε? κριμα. Ευχαριστώ
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Σε τέτοιες περιπτώσεις και με παλιά laptop ειναι συχνότερο φαινόμενο και θέλει ψάξιμο στο τι φταίει
Man2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Κάρτα γραφικών μάλλον, βέβαια χρεώνουν τόσα για το reball που ίσως σε συμφέρει να αγοράσεις άλλη και να κάνεις την παλιά κορνίζα. Το βλέπω συχνά το έργο.
Thodoris_ink Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Τη μητρική αν θα τη βρω θα είναι μεταχειρισμένη και μόνο μέχρι 50 - 70 ευρώ μπορώ να δώσω αλλά όχι άμεσα. Μετά παίζουν και κάποιες καταστάσεις όπως: α) Μπορεί να τις έχουνε ήδη κάνει Reball αλλά δε θα το ξέρω. β) Ούτε θα ξέρω αν θα δουλεύει σωστά και αν δουλεύει δε θα ξέρω για πόσο καιρό. Γενικώς έχει ρίσκο...και θέλει λεφτά. γ) Μου είπανε 60 + φπα νομίζω ότι κοστίζει το Reball είναι καλή τιμή? Αλλά πάλι αν θα πετύχει... πολλά αν...
mixmixtouta Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου η κάρτα σου πρέπει να είναι η 9600m gt. Σωστά? Άρα η κάρτα σου πρέπει να είναι αποσπώμενη που σημαίνει πως όλο και κάτι θα μπορείς να βρείς σε ebay. Βέβαια πρέπει να επιβεβαιώσεις 100% πως η βλάβη σου είναι εκεί πριν προχωρήσεις σε αγορά. Απο την άλλη τώρα με την ψηφιακή αλληλεγγύη οι αγγελίες έχουν γεμίσει απο καινούρια λαπτοπ στα 150 με 200 ευρώ. Περίπου το κόστος της επισκευής σου. Θα μπορούσες να σκοτώσεις το παλιό για ανταλλακτικά και να πάρεις κάτι τέτοιο. Σκέψου το.
SPANK Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δεν ξέρω κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις πανω απο 100 euro για τοσο παλιό laptop και πάλι δεν ξέρεις ποσο θα σου κρατήσει
Man2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Τη μητρική αν θα τη βρω θα είναι μεταχειρισμένη και μόνο μέχρι 50 - 70 ευρώ μπορώ να δώσω αλλά όχι άμεσα. Μετά παίζουν και κάποιες καταστάσεις όπως: α) Μπορεί να τις έχουνε ήδη κάνει Reball αλλά δε θα το ξέρω. β) Ούτε θα ξέρω αν θα δουλεύει σωστά και αν δουλεύει δε θα ξέρω για πόσο καιρό. Γενικώς έχει ρίσκο...και θέλει λεφτά. γ) Μου είπανε 60 + φπα νομίζω ότι κοστίζει το Reball είναι καλή τιμή? Αλλά πάλι αν θα πετύχει... πολλά αν... Οχι δεν είναι καλή τιμή να δώσεις περίπου 80 για reball, με τα ίδια μπορείς να πάρεις μητρική ολόκληρη απο Κίνα. Γενικά οι τιμές του reball δεν είναι καλές, οχι για τον συγκεκριμένο που μου λες. Ολοι τόσα χρεώνουν.
phone-parts Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 αν δεν κάνω λαθος το δικο σ λαπτοπ δεν εχει αποσπωμενη καρτα γραφικων αλλα ενσωματωμένη.... πες μου λιγο το λαπτοπ παραμενει αναμενο και δεν διχνει απλα εικονα η σβηνει εντελως μετα τα 3 δευτερολεπτα?
Thodoris_ink Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα Παιδιά,η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη. είναι η Nvidia 9600GT 512MB. Άνοιξα το μηχάνημα για να βάλω νεα πάστα μήπως και έφταιγε αυτό... αλλά δε δούλεψε πάλι. Φίλε μου η κάρτα σου πρέπει να είναι η 9600m gt. Σωστά? Άρα η κάρτα σου πρέπει να είναι αποσπώμενη που σημαίνει πως όλο και κάτι θα μπορείς να βρείς σε ebay. Βέβαια πρέπει να επιβεβαιώσεις 100% πως η βλάβη σου είναι εκεί πριν προχωρήσεις σε αγορά. Απο την άλλη τώρα με την ψηφιακή αλληλεγγύη οι αγγελίες έχουν γεμίσει απο καινούρια λαπτοπ στα 150 με 200 ευρώ. Περίπου το κόστος της επισκευής σου. Θα μπορούσες να σκοτώσεις το παλιό για ανταλλακτικά και να πάρεις κάτι τέτοιο. Σκέψου το. 9600GT σωστά. θα τσεκάρω πρώτα να δω αν όντως είναι εκεί η βλάβη ναι και μετά θα δω τι θα κάνω. Δεν ξέρω κατα την γνώμη μου δεν αξίζει να δώσεις πανω απο 100 euro για τοσο παλιό laptop και πάλι δεν ξέρεις ποσο θα σου κρατήσει αυτό ακριβώς λέω και γω "για πόσο ακόμα θα κρατήσει" Οχι δεν είναι καλή τιμή να δώσεις περίπου 80 για reball, με τα ίδια μπορείς να πάρεις μητρική ολόκληρη απο Κίνα. Γενικά οι τιμές του reball δεν είναι καλές, οχι για τον συγκεκριμένο που μου λες. Ολοι τόσα χρεώνουν. απο Κίνα που είδα είναι μεταχειρισμένες μεν και σε καλή κατάσταση λένε ότι είναι. ότι τις έχουνε ελέγξει. αλλά είναι και πάλι το να περιμένω 1 μηνα + και αν έρθει. Διότι τον Νοέμβριο αγόρασα ένα OBD2 διαγνωστικό από Αγγλία το οποίο κόστισε 4 ευρώ περίπου και ακόμα το περιμενω...φαντάσου να δώσω 80 + ευρω για μητρική και να μην έρθει..... "λογικά τα χρήματα θα παρω πίσω αλλά φοβάμαι την όλη ταλαιπωρία". αν δεν κάνω λαθος το δικο σ λαπτοπ δεν εχει αποσπωμενη καρτα γραφικων αλλα ενσωματωμένη.... πες μου λιγο το λαπτοπ παραμενει αναμενο και δεν διχνει απλα εικονα η σβηνει εντελως μετα τα 3 δευτερολεπτα? Είναι ενσωματωμένη ναι. κολλημένη πάνω στην μητρική. Μου είπανε ότι μπορούν να την αφαιρέσουν και να το τοποθετήσουν πάλι αλλά λένε ότι μάλλον το τσιπακι είναι οκ απλώς στις ενώσεις "κολήσεις" είναι το θέμα. Το λαπτοπ παραμένει αναμένο μόνο όταν δεν έχει μνήμες RAM και απλά αναβοσβήνει τρεις φορές το capslock + numlock μετά μένει σταθερά σβησμένο το λαμπάκι τους και ξανά από την αρχή.Δε δείχνει τίποτα η οθόνη γενικά. Δε προλαβαίνει να ανάψει. Με όλα τα εξαρτήματα δεμένο, όταν πατάς το power ανάβει, ακούω τον ανεμιστήρα, ανάβει το πληκτρολόγιο κανονικά, τσεκάρει το bluray rom και όλα αυτά σε 2 - 3 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει. --------------- --------------- --------------- --------------- --------------- --------------- Το ιστορικό του είναι ότι όταν ήθελα λάπτοπ ήθελα το συγκεκριμένο διότι είχε Full HD οθόνη και Bluray μου άρεσε πολύ και το σχέδιο του. Το 2013 κάηκαν η λάμπες από την παλιά οθόνη και πήρα μια νέα από Κίνα πάλι FULL HD στα 120 € η οποία ήρθε κανονικά λόγο tracking number. "όλα αυτά όταν είχαμε δουλειά..." Στην πορεία του έχω αλλάξει 2 δισκους μαζί με αυτόν που είχε ήδη. Τελευταία πήρα έναν ssd και άλλαξε συμπεριφορά, έβγαλα τον 500GB Hybrid ώς δεύτερο σε tray αφού αφαίρεσα το bluray. Και νομίζω εδώ δημιουργήθηκε το πρόβλημα γιατί ανέβαζε θερμοκρασίες αρκετά με τους 2 δίσκους και γι΄αυτό μάλλον έσκασε τώρα...έπρεπε να το είχα καταλάβει και να το προλάβαινα. Δεν παίζω παιχνίδια για να πεις ότι δεν έκανε τι δουλειά του. μια χαρά ικανοποιημένος είμαι. Απλώς μου είναι δύσκολο να το αποχαιρετήσω... Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα