therock Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Ποσο σημαντικο ειναι να επισκεπτεσαι οδοντιατρο για καθαρισμους, λευκανση και σφραγισματα? Αξιζει ή ειναι πεταμενα λεφτα. Δε ξερω επισης αν ειναι προπαγανδα αλλα καπου διαβαζα οτι ακομα και τα σφραγισματα ειναι αχρειαστα καθως με σωστη διατροφη μπορουν οι τρυπες και οι ρωγμες απο τα δοντια να κλεισουν μονες τους. Δε μιλαμε τωρα για εμφανη και προφανη περιστατικα που χρηζουν εριθαλψη αλλα για το γενικο πλυθυσμο. Μη βγαλουμε και ολοκληρη την επιστημη αχρηστη
Iris_89 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 1 φορά το εξάμηνο για έλεγχο είναι ότι το καλύτερο, αν τα δόντια είναι σε καλή κατάσταση. Αλλά και πάλι, μία φορά τον χρόνο απαραίτητα για αφαίρεση πέτρας/καθαρισμό. Εξαρτάται και από την κατάσταση των δοντιών του κάθε ατόμου..
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Είναι χρήσιμο όσο ελέγχεις και το υπόλοιπο σώμα σου. Αυτά τα «κάθε 6 μήνες οδοντίατρο για έλεγχο» τα ακούω βερεσέ εφόσον π.χ. δε κάνω και αιματολογικές τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, κλπ. Αν δε σε νοιάζουν τα υπόλοιπα, γιατί να σε νοιάζουν ειδικά τα δόντια; Καλά τα λένε οι οδοντίατροι, αλλά τα ίδια ισχύουν για όλα τα "υποσυστήματα". Απλά με κάποιο μαγικό τρόπο έχει πεισθεί πολύς κόσμος να πηγαίνει τακτικά στον οδοντίατρο χωρίς να έχει πρόβλημα, ενώ για το υπόλοιπο σώμα του χέστηκε, θα πάει σε γιατρό μόνο άμα σαπίσει κάτι. 1
Iris_89 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Υπάρχουν και άνθρωποι που εξετάζουν ΟΛΟ τους το σώμα ανά 6 μηνο. Άλλοι επειδή πρέπει, άλλοι επειδή βαριούνται. Μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι
therock Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Πλενω δοντια αλλα οδοντιατρο εχω να παω απο πιτσιρικι. Σκεφτομαι να παω τωρα για ενα ελεγχο και οτι προκυψει. Αυτα εδω παλι ισχυουν? http://draxe.com/naturally-reverse-cavities-heal-tooth-decay/ http://www.joanasrecipes.com/unbeliavable-but-true-heres-how-you-can-heal-cavities-in-natural-way/
dimitrisOP Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 και εναν καθαρισμο μια φορα το εξαμηνο ειναι οτι πρεπει
Haldol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Την καλύτερη δουλειά κάνουν. Ιδίως αν είναι τσάμπα από την ασφάλειά τους. Αλλά αυτό έγραψα: το να εξετάζεσαι τακτικά γενικά, ναι, μάγκας. Το να εξετάζεις μόνο ένα κομμάτι σου επειδή «πλανάται στον αέρα ότι πρέπει» και να 'χεις χεσμένα όλα τα άλλα, ε fail.
GreyHorse Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Την καλύτερη δουλειά κάνουν. Ιδίως αν είναι τσάμπα από την ασφάλειά τους. Αλλά αυτό έγραψα: το να εξετάζεσαι τακτικά γενικά, ναι, μάγκας. Το να εξετάζεις μόνο ένα κομμάτι σου επειδή «πλανάται στον αέρα ότι πρέπει» και να 'χεις χεσμένα όλα τα άλλα, ε fail. Δεν είναι μόνο αυτό, είναι και η βρώμα. Αν νομίζεις ότι πλενόμαστε μόνο μια στις τόσες, τότε ναι, μια στις τόσες χρειάζεται και ο οδοντίατρος.
Baator Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Ρε παιδιά, πέτρα δεν μαζεύετε εσείς που έχετε να πάτε στον οδοντίατρο από τα 10 σας ή δεν σας ενοχλεί έστω και αισθητικά; Τα προβλήματα στα δόντια μαζεύονται και συσσωρεύονται με τον χρόνο. Κάτι που αντιμετωπίζεται με 30 ευρώ τώρα ή με μια τακτική επίσκεψη, μπορεί αν το αφήσεις 10 χρόνια να σου καταστρέψει τελικά όλη την οδοντοστοιχία και να θες μετά δεκάδες χιλιάδες ευρώ για εμφυτεύματα και ιστορίες, πέρα από την ταλαιπωρία και τον πόνο. Εννοείται ότι είναι απαραίτητη η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο, έστω για έναν καθαρισμό. Και σιγά τα λεφτά, βρείτε έναν φτηνό στο φινάλε, πλέον 30 ευρώ παίρνουνε. Για τόσα και τόσα δίνουμε, 30 ευρώ τον χρόνο για την υγεία του στόματος μας είναι το πρόβλημα; Βλέπω κάτι άτομα που τα δόντια τους έχουν γίνει μια ενιαία κίτρινη πλάκα από την πέτρα ή που έχουν 2 και 3 τρύπες ανάμεσα στα δόντια τους γιατί βαριούνται να πάνε να κάνουνε μια γέφυρα και τρελαίνομαι, δεν τους ενοχλεί αισθητικά;;
The_Judas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Προσωπικά έχω μειώσει στο ελάχιστο τα γλυκά και την ζάχαρη. Αυτό βοηθάει υπερβολικά ως μέθοδος πρόληψης.
javavall Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Εξαρτάται και από την κατάσταση των δοντιών του κάθε ατόμου.. Συμφωνώ με το παραπάνω. Τα τελευταία 10 χρόνια έχω πάει 1 φορά στον οδοντίατρο και το μόνο που μου έκανε ήταν ένα τυπικό καθάρισμα, δεν είχα κάποιο άλλο πρόβλημα. Αυτό που κάνω είναι καθημερινό βούρτσισμα, αφού έχει περάσει μισή ώρα από τότε που έφαγα και συχνά χρησιμοποιώ και νήμα. Από την άλλη, ένα άλλο παράδειγμα, ο παππούς μου που ποτέ δεν πήγε σε οδοντίατρο πριν τα 60+. Μέχρι τότε δεν χρειάστηκε ούτε στραγίσματα ούτε κάτι άλλο.
black_field Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Τη μία και μοναδική φορά που ζήτησα καθαρισμό από οδοντίατρο (γιατί είχα πάει με ένα φίλο μου που θα έκανε και είπα να κάνω κι εγώ) μου είπε ότι δε χρειάζομαι κι ότι δεν πιάνουν όλα τα δόντια πέτρα. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Όντως μέχρι σήμερα δεν έχω πέτρα. Αντίθετα εκείνος ο φίλος μου χρειάζεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο καθαρισμό. Όπως επίσης δε χαλάνε και όλα τα δόντια το ίδιο εύκολα. Κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς στην τερηδόνα. Ο καθένας πρέπει να δει αν εμφανίζονται συχνά προβλήματα στα δόντια του και να κανονίσει αναλόγως πότε θα πηγαίνει στον οδοντίατρο, δε χρειάζεται να τα σκάμε όλοι σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί έτσι βολεύει τους οδοντιάτρους να μην ξεμένουν από δουλειά. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα