SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι αν μπορώ να βρώ με το πολύμετρο και πως απο την παρακάτω φωτογραφία που μπορεί να ειναι κομμένο εσωτερικά αυτο το πράσινο καλώδιο , Ευχαριστώ
NikosKallithea Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Το βάζεις στα Ωμ, ακουμπάς τον ενα ακροδέκτη του πολυμέτρου στο ενα ακρο της ζώνης, στο αλλο άκρο του πολυμετρου "δένεις" μια καρφίτσα και τρυπας σταδιακά το καλώδιο ξεκινώντας απο το ακρο που εχεις ηδη συνδεμένο τον ενα ακροδέκτη και προχωράς 10 - 10 πόντους, εκει θα χασεις την αντίσταση ειναι και το κόψιμο 1
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δεν είμαι σίγουρος τι ειναι αυτό που βλέπω, όπως και δεν μπορώ να καταλάβω από τη φωτο αν το καλώδιο είναι σειριακό (δηλαδή ξεκινά και τελειώνει κάπου χωρίς διακλαδώσεις-ενώσεις) ή σε παράλληλη σύνδεση (δε νομίζω). Αν είναι σειριακό ΚΑΙ αν ειναι συνεχους ρεύματος ΚΑΙ αν ειναι χαμηλής τάσης, τοτε βάζεις το πολύμετρο σε κατάσταση buzz (ή συνεχεια) ή αν δεν εχει buzz το βάζεις σε χαμηλή ωμική αντίσταση (100Ω). Κάνεις μικρές τρύπες εκδορές σε διαφορα σημεία και ακουμπας τα δυο ακρα. Αν δεν ειναι κομμενο, θα κάνει buzz (ή θα δειχνει αντίσταση αν ειναι σε ωμική). Αν ειναι κομμένο, δεν θα κανει buzz και η αντίσταση θα ειναι άπειρη. Edit : Σωστή και καλη ιδεα η βελόνα γιατί ειναι πολύ λεπτά τα καλώδια
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Απο οτι κατάλαβαίνω ειναι 1 καλώδιο ολο και ενώνεται μονο σε ενα σημείο απο οτι βλέπω , απο την αλλη μεριά εχει ethernet βύσμα. Καλή ιδέα με την καρφίτσα αλλα ειναι άπειρη η απόσταση και οχι μόνο αυτο αλλα εχει το ίδιο πράσινο καλώδιο και απο την αλλη μεριά , το καλώδιο ειναι αρκετά χοντρό οποτε η καρφίτσα πρέπει να μπει πολύ μέσα ....
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Από τη μεριά που ειναι το ασπρο ειναι απλή ένωση καλωδίων, τιποτα αλλο. Δεν βλέπω εκεί κάποιου ειδους συνδεση. Μάλλον το εχουν γιατί τους βολεύει στην κατασκευή. Προσπάθησε να δεις (αν φαίνεται ανεβασε φωτογραφία) πόσα καλώδια μπαίνουν στο βύσμα ethernet rj45. Υποψιάζομαι οτι κάποια ειναι για να «μπαίνει» ρευμα και κάποια για να βγαίνει και για αυτό το καλώδιο πίσω από το rj45 φαίνεται διπλό. Εκεί που ειναι η άσπρη μονωτική, αρκετά πίσω από το rj45, μπορείς να την αφαιρέσεις όμορφα ώστε να μην γίνει ζημια;
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Την μονωτική την έβαλα εγώ γιατι ειχε φύγει λίγο το εξωτερικό περίβλημα για να μην φαίνεται άσχημα , στο rj45 μπαίζουν 8 βύσματα
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Στο τέλος του μαυρου καλωδίου, πόσα καλώδια βγαίνουν; Μπορείς να δεις; Δεν μιλώ κοντά στο rj45 spank τελικά βρήκα τι ειναι αυτό που εχεις και ειδα και το παρακάτω βιντεο για το setup. Τι ειναι αυτο που σε κάνει να πιστευεις οτι κατι ειναι κομμένο; Δεν επικοινωνεί ο transmiter με τον υπολογιστή; Τα συμπτώματα ψάχνω. Δοκίμασες να αλλάξεις transmitter (πχ του κόκκινου να το βαλει στο μπλε και τουμπα. Επισης κουνα λίγο το rj45 μεσα στον transmiter μήπως δεν κανει καλή επαφη. Δεν σε θεωρώ τόσο άσχετο αλλά το διακοπτάκι που βλέπω στο 1:26 στο παρακάτω βιντεο το αναψατε;
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Όχι οταν βάζεις το transmitter σβήνει το κόκκινο λαμπάκι και ανάβει ενα αλλο που και καλά έγινε η σύνδεση , σε εναν αλλο θώρακα που έκανε ακριβώς το ίδιο τον είχα ανοίξει και η αιτία ηταν οτι ειχε κοπεί ενα απο αυτα τα πράσινα καλώδια , το ένωσα με καλάι κτλπ και δούλεψε μια χαρά. Με αυτον τώρα η συμπεριφορά ειναι ίδια ακριβώς μονο που κανένα απο τα πράσινα καλώδια δεν ειναι κομμένα εξωτερικά να φαίνεται τουλάχιστον οποτε υποθέτω οτι ειναι εσωτερικά το πρόβλημα , το rg45 το άλλαξα έβαλα αλλο μήπως έφταιγε αυτό αλλα δεν ηταν αυτο τελικά , το trasmitter δουλεύει σε αλλο θώρακα και εχω δοκιμάσει και 3 διαφορετικά και κάνουν το ίδιο ακριβώς
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Στην άκρη του μαυρου καλωδιου (από την αντίθετη πλευρά του rj45) πόσα καλώδια βγαίνουν; Προσπαθώ να καταλάβω αν ειναι σειριακό ή matrix ανα περιοχές. Αν είναι σειριακό είναι ευκολο γιατί μπήγεις βελονιές μεχρι να βρεις που ειναι κομμένο. Αν ειναι matrix ανα περιοχές, πρέπει να κάνεις το ίδιο αλλά ξεχωριστά για κάθε περιοχή. Η διαδικασία βέβαια (πολύμετρο σε buzz ή ωμ) είναι η ίδια.
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Βγαίνουν 2 απο αυτα τα πράσινα και 4 μικρά 2 κόκκινα και 2 μαύρα και ολα ειναι τυλιγμένα σε ενα μαύρο πλαστικό που λεει επάνω 4.8 mm e197805 vw-1 125ο c
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Το μαυρο καλώδιο το βλεπω σαν να ειναι διπλό. Επιβεβαιωσε μου ή οχι και στην περιπτωση που ειναι διπλό πες μου αν μοιράζονται τα καλώδια (π.χ. 1 πρασινο, 1 μαυρο, ένα κοκκινο, κλπ)
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Τι ενοείς διπλό ? Αυτα τα καλώδια που σου ειπα ενώνονται λογικά κατω απο το πλαστικό που τυλίγει το καλώδιο αλλα δεν ξέρω πως ειναι ακριβώς μεσα , τα καλώδια στο rj45 ειναι 1 κόκκινο , 1 μαύρο , 1 πορτοκαλί , 1 γκρί , 1 πράσινο , 1 κίτρινο , 1 γαλάζιο , 1 καφέ. Αν βάλω το buzz στην άκρη στην πρώτη εικόνα του πράσινου καλωδίου και στο πορτοκαλί στο rj45 κάνει ήχο δηλαδή κύκλωμα και σε Ω δίνει 0.8 , στα αλλα καλώδια δεν κάνει τιποτα
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Κατάλαβα με το καλώδιο. Βέβαια το πρόβλημα μπορεί να ειναι κάπου μεσα στο μαυρο (δηλαδη αναμεσα στο rj45 και το αλλο ακρο) αλλά προς το παρόν μην ασχοληθεις) Αφου εχεις πολύμετρο με buzz, μην ασχοληθείς με ωμ. Όταν κάνει buzz σημαίνει οτι εχεις συνεχεια, δηλαδή ΔΕΝ ειναι κομμένο. Το ιδανικό θα ήταν να εχεις και ένα vest που δουλευει φυσιολογικά. Αυτό θα βοηθούσε πολύ στο να δουμε τις συνδέσεις χωρίς να χρειάζεται να μαντεύουμε την εσωτερική συνδεσμολογια των καλωδίων (vest και μαυρο καλώδιο). Π.χ. στο καλό vest θα buzzαρα αναμεσα στα δυο πράσινα. Αν είχα συνέχεια και στο προβληματικό vest δεν είχα, τότε θα ασχολιούμουν μόνο με αυτό (τα πράσινα) Στην περιπτωση που δεν εχεις τετοια δυνατοτητα πας λίγο ψάχνοντας. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να βρεις πως περιπου παει το πράσινο καλώδιο, δηλαδη να το ακολουθήσεις από την αρχή μεχρι τελος. Αν το πράσινο καλώδιο ειναι συνεχες (εννοώ οταν το vest λειτουργεί φυσιολογικά) και κάνει πλήρη κύκλο μπορείς να ακολουθήσεις την παρακατω διαδικασία Βάζεις τον ένα ακροδέκτη στο Α και τον άλλο στο G. Αν κάνει buzz εχεις συνέχεια (δεν υπάρχει κοψιμο cut), ψάχνουμε αλλου το πρόβλημα ή υπάρχει αλλη συνδεσμολογία. Αν δεν κάνει buzz βάζεις το δευτερο ακροδέκτη στο F. Αν πάλι δεν κάνει buzz πας στο E και συνεχίζεις. Όταν φτάσεις στο D, θα ακουσεις buzz (εχουμε συνέχεια), οπότε βάζεις τον ένα ακροδέκτη μονιμα στο D και αρχίζει να πηγαινεις τον αλλο ακροδέκτη στο E. Αν εκεί ΔΕΝ ακουσεις buzz τοτε το κόψιμο ειναι αναμεσα στα D και Ε. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία σε αυτή τη μικρή περιοχή, μεχρι να βρεις που ειναι το κοψιμο. Αν το πράσινο ειναι συνεχες αλλά εχει 2 κοψίματα τοτε πρέπει να δοκιμάζεις επιμέρους περιοχές μέχρι να βρεις τα κοψίματα. Εστω οτι βρίσκεις το κόψιμο. Το ιδανικό ειναι οτι εκτός απο καλάι, να του βάλεις και λιγο θερμοσυστελόμενο για να «κρατά τη συνδεση » και επισης η κόλληση να μην καταστρέψει το vest (αφου τρωει χτυπήματα). Αν θες αλλη διευκρίνηση, πες μου.
SPANK Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Το κατάλαβα αυτο που λες και ευχαριστώ το θέμα ομως ειναι πως να ελέγξω την διαδρομή του καλωδίου που ειναι κομμένη αφου πρέπει ουσιαστικά να τρυπήσω με καρφίτσα και να κάνω τρυπούλες σε ολο το πράσινο καλώδιο πράγμα το οποίο δεν μπορώ να το κάνω γιατι θα μείνουν τρύπες και δεν ειναι δικό μου το vest
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Καταρχήν αν δεν σπάσεις αυγα, ομελέτα δεν κάνεις. Από εκεί και πέρα, θα χρησιμοποιήσεις καρφίτσα ή βελόνα, οπότε η τρύπα θα ειναι απειροελάχιστη, δεν επηρεάζει καθόλου την αντοχή του υλικου και η πιθανή φθορά από τη χρήση θα ειναι σχεδόν μηδαμινή. Αν τώρα θές να εισαι άκρα τυπικός ή καταλάθος κάνεις πιο γερή χαρακιά (άνθρωποι είμαστε) τοτε μπορείς να βάλεις λίγη κόλα (στη μύτη) ή βερνίκι. Κάποια φορά που ήθελα να βουλώσω αναλογές τρύπες (το καλώδιο θα ήταν συνεχεια σε υγρασία) βουτηξα ένα βερνίκι νυχιών από την καλή μου και έκανα μια χαρά τη δουλεια μου. Αν στείλετε το vest για ελεγχο σε service, σε διαβεβαιώ οτι θα ακολουθήσουν ίδια μέθοδο. Κάτι ακομα. Αν το πράσινο καλώδιο ειναι τριχοειδές (πολλά μικρά καλώδια τυλιγμένα) τοτε θα πιο ευκολο να κάνεις δουλειά, γιατί η καρφίτσα θα εισχωρεί και θα κάνει επαφή ευκολα, ενώ αν είναι μονοκλωνο (συμπαγες κομμάτι χαλκου) τοτε θα πρέπει να ακουμπα καλά η μυτη της καρφίτσας στο χαλκό, αλλιώς θα εχεις λάθος ενδείξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα