Glator Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας,ειμαι 18 χρονον και αποφασισα να μαθω πιανο.Δεν εχω προηγούμενη εμπειρια σε μουσικο οργανο.Ακουω Ludovico απο τα 16 μου και λατρεψα τον ήχο του πιανου...Δεν θελω να μαθω επαγελματικα,θελω απλος να μαθω για να πεζω στον ελευθερο χρονο μου.Ποσο θα μου στοιχησουν τα ιδιαιτερα? και ποσο χρονο θα μου παρει? Ευχαριστω
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Site: Ένα μικρό γουγκλάρισμα δεν βλάπτει
cuspid Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου ανοίγεις μεγάλο θέμα, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ: Είσαι 18, στο ξεκίνημα της ζωής σου, οπότε δεν τίθεται θέμα αν προλαβαίνεις να μάθεις ή όχι. Στο κλασσικό πιάνο ολοκληρώνεις τον κύκλο των διπλωμάτων σε περίπου 12 χρόνια αν θυμάμαι καλά (και αν δεν "κοπείς" σε κάποιες εξετάσεις). Άρα στα 30 θα είσαι πιανίστας! Η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις ως εξής: α) Γράψου σε ένα καλό ωδείο. Το ωδείο προσφέρει πολλά περισσότερα από τα ιδιαίτερα, θα έχεις ποικιλία δασκάλων, θα μάθεις θεωρία μουσικής, θα έχεις συμμαθητές να ανταλλάσεις γνώσεις αλλά και να έχεις μέτρο σύγκρισης για το πόσο καλός είσαι και τέλος θα μπορείς να εξασκηθείς πάνω σε κλασσικό πιάνο (του ωδείου). Τέλος θα έχεις ακολουθήσει το επίσημο διδακτικό πρόγραμμα, οπότε θα έχεις δικαίωμα να δίνεις και τις αντίστοιχες εξετάσεις. β) Αγόρασε ένα ηλεκτρικό πιάνο. Λυπάμαι αλλά χωρίς όργανο στο σπίτι δεν γίνεται... Δυστυχώς στην εποχή μας, ξέρω πως το να έχεις κλασσικό πιάνο στο σπίτι είναι πολύ δύσκολο (μακάρι να είσαι η εξαίρεση), μπορείς όμως να συμβιβαστείς με ένα καλό ηλεκτρικό για αρχή, στο μέλλον βλέπεις τι θα κάνεις... Για το πότε θα μπορείς να "παίζεις" (μάλλον εννοείς να είσαι σε θέση να εκτελέσεις μία παρτιτούρα), εξαρτάται από πολλούς εξωγενείς παράγοντες (σωστή διδασκαλία, δυσκολία παρτιτούρας), κυρίως όμως από εσένα: Πόσο το αγαπάς - πόσο εξασκείσαι... Γνωρίζω παραδείγματα που σε 2 χρόνια έπαιζαν Χατζιδάκι (εννοώ πάντα με αξιοπρεπή απόδοση - όχι να το "εκτελούν" το κομμάτι) και σε 5 χρόνια Ραχμάνινοφ. Μην μασάς - ξεκίνα και θα δεις ότι η μουσική είναι ένας πολύ όμορφος καινούργιος κόσμος...
Scullbag Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Έχοντας κάνει 10 χρόνια μαθήματα πιάνου σε ωδείο θα συμφωνήσω με τον cuspid στο ότι είναι καλύτερα να κάνεις μαθήματα σε ωδείο και όχι ιδιαίτερα. Θα πω όμως ότι εφόσον ο στόχος σου δεν είναι να γίνεις επαγγελματίας πιανίστας, οι εξετάσεις, οι τάξεις του κλασσικού και τα πτυχία είναι κάτι που δεν σε αφορά σε αυτή τη φάση. Θα διαφωνήσω σθεναρά στο ότι πρέπει να αγοράσεις πιάνο από τώρα. Όλοι οι καθηγητές πιάνων γνωρίζουν ότι είναι ένα δύσκολο όργανο και τουλάχιστον στο δικό μου ωδείο μας αποθάρρυναν από το να αγοράσουμε πιάνο μέχρι τουλάχιστον μετά τα 4 πρώτα χρόνια μαθημάτων (για παιδιά, για ενήλικες φαντάζομαι είναι λιγότερος χρόνος). Αν πας σε ωδείο μπορείς να κανονίσεις συγκεκριμένες ώρες που θα είναι μια αίθουσα άδεια και θα μπορείς να πηγαίνεις να εξασκείσαι. Το κάνουν μέχρι και στη Γ ανωτέρας αυτό αν δεν έχουν πρόσβαση σε πιάνο, είμαι σίγουρη ότι οι πρωτάρηδες δεν θα έχουν θέμα να εξασκούνται στο ωδείο. Όσο για το χρόνο, να ξέρεις ότι είναι ένα δύσκολο όργανο για να το μάθει κανείς, θέλει υπομονή και επιμονή, θα σου σπάσει τα νεύρα στην αρχή γιατί θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να μπορείς να παίζεις κομμάτια που σου αρέσουν, αλλά ειλικρινά αξίζει τον κόπο. Επίσης καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις στους δασκάλους σου ότι δεν σε ενδιαφέρει το επαγγελματικό και τα πτυχία (για αρχή τουλάχιστον) ώστε να μην σε βάλουν σε πρόγραμμα κλασσικού πιάνου και σε τσακίσουν στις ασκήσεις του bach και τον lemoine.
viper2005 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινα και απο εδω http://www.synthesiagame.com/ επισης, αν παρεις midi keyboard μαλλον θα πρεπει να κοιταξεις σε 88keys [weighted]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα