arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ναι ρε συ, αλλά αν στα 1000 αυτά ευρώ περιλαμβάνονται και τα πρόστιμα, παράβολα, κλπ. τότε 1000 ευρώ είναι γενικά normal τιμή πιστεύω.1050ευρω μόνο για αμοιβή και παραβολα.... 500ευρω προστιμο α 1250ευρω υπόλοιπο Κάτω από 50ευρω η υπαγωγή στο νέο νομο Σύνολο 2850ευρω περίπου
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ναι ρε συ, αλλά αν στα 1000 αυτά ευρώ περιλαμβάνονται και τα πρόστιμα, παράβολα, κλπ. τότε 1000 ευρώ είναι γενικά normal τιμή πιστεύω. Δεν μπλέκονται αυτά τα δυο ποτέ. Τα πρόστιμα είναι πρόστιμα και τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης στην τράπεζά του (αφού πρώτα ο μηχανικός του έχει δώσει το έντυπο πληρωμής με τον κωδικό πληρωμής και το ποσό) και η αμοιβή είναι αμοιβή που, είτε του τη δίνει στο χέρι και ο μηχανικός πάει σε δεύτερη φάση και καταθέτει το ποσό στον λογαριασμό όψεως που διατηρεί για αυτή τη δουλειά στην Εθνική, είτε το κάνει και αυτό ο ιδιοκτήτης. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στην πιάτσα, η κατώτερη τιμή για μια νορμάλ τακτοποίηση ενός διαμερίσματος με κάποιες αυθαιρεσίες (δε μιλάμε για ένα εξοχικό που μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετο) είναι 700 ευρώ και ανεβαίνει (όταν η "νόμιμη" αμοιβή που υπολογίζει το ΤΕΕ είναι πάνω από τα διπλά). Επειδή, όμως, ζούμε εποχές παρακμής, θα παίζουν σίγουρα και 500ρια, όπως παίζουν κάτι 50ρια για βεβαιώσεις νομιμότητας ή ενεργειακά πιστοποιητικά. Μιλάμε για πλήρη εξευτελισμό του επαγγέλματος, δε μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι πληρώνονται 50 ευρώ για να επωμιστούν μια τεράστια ευθύνη εφ' όρου ζωής και για να βγαίνουν μετά διάφοροι και να λένε "Έλα μωρέ, σιγά, μια υπογραφή βάζουν". Ξεφτίλα! 2
arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Βλέπω χωρίς να το θέλω δημιούργησα μια αντιπαράθεση και ζητάω συγγνώμη. Από προσωπική εμπειρία και έπειτα από 4 και όχι 3 (Φεβρουάριος 2011) όπως έγραψα στην αρχή χρονιά ωριμότητας μάλλον έδωσα πολλά Έβρισκα χαλαρά στα 700-800 την εποχή εκείνη Γνώρισα αργότερα έντιμα παιδιά μηχανικούς για πιστοποιητικά και λοιπά Ο τύπος ήταν καθαρά αρπακτικο και μιλάμε πάντα για περιπτώσεις μεμονωμένες Ελπίζω το 5φυλλο που αναφερθηκε το πρωι να είναι το τοπογραφικο που χρειάζομαι Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες Σίγουρα μετά από όλα αυτά θα είμαι πολύ καχύποπτος με τις δουλειές μέσω γνωστών και σίγουρα μου έγινε μάθημα ότι πρώτα δουλειά και μετά παρά...
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Ελπίζω το 5φυλλο που αναφερθηκε το πρωι να είναι το τοπογραφικο που χρειάζομαι Το 5φυλλο (5σέλιδο, για την ακρίβεια) είναι ένα έντυπο με τα στοιχεία της δήλωσης (στοιχεία ιδιοκτήτη, στοιχεία ακινήτου, είδος αυθαιρεσίας, πρόστιμα κλπ) και ΔΕΝ είναι τοπογραφικό σε καμία περίπτωση. Τοπογραφικό είναι σχέδιο και δε ξέρω για ποιό λόγο το χρειάζεσαι.
arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Το 5φυλλο (5σέλιδο, για την ακρίβεια) είναι ένα έντυπο με τα στοιχεία της δήλωσης (στοιχεία ιδιοκτήτη, στοιχεία ακινήτου, είδος αυθαιρεσίας, πρόστιμα κλπ) και ΔΕΝ είναι τοπογραφικό σε καμία περίπτωση. Τοπογραφικό είναι σχέδιο και δε ξέρω για ποιό λόγο το χρειάζεσαι.Νομίζω ένα από αυτά τα χαρτιά θα είναι και το τοπογραφικο που φαντάζομαι θα έχει και τις προβλεπόμενες υπογραφές Αλλιώς τι κάναμε τόσο καιρο? Αυτός τοπογραφικο ειχε να μου δώσει απλά ανέφερε ότι δεν φέρει σφραγίδες προφανώς πολεοδομίας ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας έτσι ώστε να είναι έγκυρο... Ειδάλλως τι ουσία έχει αυτό το 5φυλλο...? Ποια η σημασία του;
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Νομίζω ένα από αυτά τα χαρτιά θα είναι και το τοπογραφικο που φαντάζομαι θα έχει και τις προβλεπόμενες υπογραφές Αλλιώς τι κάναμε τόσο καιρο? Αυτός τοπογραφικο ειχε να μου δώσει απλά ανέφερε ότι δεν φέρει σφραγίδες προφανώς πολεοδομίας ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας έτσι ώστε να είναι έγκυρο... Ειδάλλως τι ουσία έχει αυτό το 5φυλλο...? Ποια η σημασία του; Όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε το 5σέλιδο αποτελεί τη Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στον 4178, είναι κατά κάποιο τρόπο η νέα σου "άδεια", το έντυπο που αποδεικνύει τη "νομιμότητα" του (αυθαίρετου) κτίσματος. Άλλες δυο βεβαιώσεις σου εκδίδει ο μηχανικός μέσω του συστήματος, μια βεβαίωση μηχανικού (αν θες να πουλήσεις το ακίνητο) και άλλη μια για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης. Το τοπογραφικό δεν έχω καταλάβει τί το θες, το ζητάει η τράπεζα; Η πολεοδομία δεν εμπλέκεται στη διαδικασία, όλα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του μηχανικού σου.
arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε το 5σέλιδο αποτελεί τη Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής στον 4178, είναι κατά κάποιο τρόπο η νέα σου "άδεια", το έντυπο που αποδεικνύει τη "νομιμότητα" του (αυθαίρετου) κτίσματος. Άλλες δυο βεβαιώσεις σου εκδίδει ο μηχανικός μέσω του συστήματος, μια βεβαίωση μηχανικού (αν θες να πουλήσεις το ακίνητο) και άλλη μια για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης. Το τοπογραφικό δεν έχω καταλάβει τί το θες, το ζητάει η τράπεζα; Η πολεοδομία δεν εμπλέκεται στη διαδικασία, όλα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του μηχανικού σου.Απλα μου φαίνεται λογικό να μου δώσει και τοπογραφικό...Αλλιως που θα φαίνεται το σύνολο του διαμερισματος μου αποτυπωμένο? Το τοπογραφικό ή μάλλον η κάτοψη καλυτερα χρειαζεται 100% στα δικαιολογητικά... Εγώ κάτοψη δεν έχω γιατί την πήρε για να συνταξει καινουργια.. Αν κάνω εργασίες στους χώρους οι χώροι αυτοι προκύπτουν στην κάτοψη... Πχ παλαιότερα η διαμόρφωση του χώρου ηταν πολύ διαφορετική απο την τωρινή.. Στο σχεδιο που είχε κανει πανω σε ενα χαρτί (σαν ριζοχαρτο) φαινόταν ή καινούργια διαρυθμι
arxyat Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Θα σου δώσει καινούρια κάτοψη.Οπότε είμαι καλυμμένος.... Ξέρεις τι υπογραφες και σφραγίδες πρεπει να έχει επανω? Μην μου δώσει οτι νάναι..
kirileman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Οπότε είμαι καλυμμένος.... Ξέρεις τι υπογραφες και σφραγίδες πρεπει να έχει επανω? Μην μου δώσει οτι νάναι.. Δικές του. Δεν εμπλέκεται η πολεοδομία εδώ. 1
kanesaxo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Τοπογραφικό χρειάζεται μόνο αν το εν λόγω κτίσμα ΔΕΝ είχε ποτέ άδεια για εντός σχεδίου. Οπως επίσης σε κάθε περίπτωση για εκτός σχεδίου. Βέβαια κάποιοι συνάδελφοι, σε ύποπτα οικόπεδα ζητούν τοπογραφικό για να είναι σίγουροι πως το κτίσμα έχει τοποθετηθεί εκεί που προβλέπεται. Αλλιως πάει άλλη μια παράβαση. Συμφωνητικό με το μηχανικό κάνατε; Επειδή τα διάβασα εν τάχει, απ'οτι κατάλαβα σου τακτοποίησε κάτι σε ένα κτίσμα τον καιρό του 4014, πλήρωσες την αμοιβή του και τα παράβολα, τα πρόστιμα και έπειτα σου τα μετέφερε στον 4178 απλώς δεν έχιε υποβάλλει τα σχέδια, σωστά; Τα 1050ε που κατέθεσες που τα κατέθεσες; είναι η αμοιβή του μηχανικού στον όψεως που διατηρείται για τις αμοιβές; (οχι πως χρειάζεται πλέον για τέτοια ποσά). 1
arxyat Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Τοπογραφικό χρειάζεται μόνο αν το εν λόγω κτίσμα ΔΕΝ είχε ποτέ άδεια για εντός σχεδίου. Οπως επίσης σε κάθε περίπτωση για εκτός σχεδίου. Βέβαια κάποιοι συνάδελφοι, σε ύποπτα οικόπεδα ζητούν τοπογραφικό για να είναι σίγουροι πως το κτίσμα έχει τοποθετηθεί εκεί που προβλέπεται. Αλλιως πάει άλλη μια παράβαση. Συμφωνητικό με το μηχανικό κάνατε; Επειδή τα διάβασα εν τάχει, απ'οτι κατάλαβα σου τακτοποίησε κάτι σε ένα κτίσμα τον καιρό του 4014, πλήρωσες την αμοιβή του και τα παράβολα, τα πρόστιμα και έπειτα σου τα μετέφερε στον 4178 απλώς δεν έχιε υποβάλλει τα σχέδια, σωστά; Τα 1050ε που κατέθεσες που τα κατέθεσες; είναι η αμοιβή του μηχανικού στον όψεως που διατηρείται για τις αμοιβές; (οχι πως χρειάζεται πλέον για τέτοια ποσά). Κανένα συμφωνητικόΑπλα μια ωραία Πρωία με κάλεσε και μου είπε στον τάδε λογαριασμό 1050€ Του ανέφερε οτι μου είχε πει αρχικα πολύ λιγότερα και μετα με ενημέρωσε οτι περιλαμβάνονται και κάποια Παραβόλα στο ποσο. Σε πολυκατοικία και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα τρίτου νομιμοποιησα περίπου 30τμ Δηλαδή το σπίτι ηταν 100 περίπου και τώρα είναι 130 Αρα λογικά θα μου κανει μια κάτοψη 130 τμ ή αποτύπωση όπως αναφέρθηκε παραπανω.. Σωστα ξεκίνησα με τον παλιό νομο και μάλλον ολοκλήρωσαν με τον καινούργιο αφού έχω πληρώσει παράβολο υπαγωγής στον καινούργιο
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Φρέσκα νέα http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1-r2404
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα