Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια

Εχω ενα παλιο λαπτοπ που μου το εδωσε ενα φιλος να το δω γτ εκει που δουλευε του πεταγε η οθονη ενα  ασπρο-μπλε οτι νανε και δεν μπορουσε να δει τπτ και το λαπτοπ δουλευε ομως.Το πρωτο πραγμα που     εκανα ηταν να το συνδεσω με αλλη οθονη να δω αν εφταιγε αυτο αλλα τα ιδια.Μετα εκανα φορματ εβαλα και linux lite και τα ιδια.Πατησα και το κουμπι ενεργοποιησης του υπολογιστη οπως διαβασσα παρατεταμενα αλλα παλι τπτ.Σε ασφαλη λειτουργια που το ειχα βαλει δουλευε και δεν μ εκλεινε..Καμια ιδεα κανεις?Το λαπτοπ ειναι to toshiba L300

Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου όχι. Επισκευή ή αντικατάσταση την κάρτα ή όλη την μητρική, ανάλογα το μοντέλο. Αλλά όπως είπα ειδικά αν είναι και παλιό μη δώσεις λεφτά...

• Like 1
Δημοσ.

Οχι ουτε καν να δωσω λεφτα..Απλα ηθελα να δω αν ειχε καποιος κατι παρομοιο απο εδω,και μηπως βρισκαμε καμια λυση με αυτο

Δημοσ.

Υπάρχει λύση με ρίσκο (Δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα και μπορεί να καεί τελείως). Είναι προσωρινή.

Λέγεται airflow.

Βγάζεις ολη την μητρική έξω.

Την καλύπτεις με αλουμινοχαρτο.

Εκτός από το τσιπ της κάρτας γραφικών.

Πάρε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά και ζέστανε το. Θέλει αρκετη ώρα (20-30 λεπτά). Θα πρέπει να πιάνει 150C'-200C'

Μην το κάνεις με θερμοπιστόλο. Θα ξεκολλισει τελείως...

Σημείωσε ότι είναι προσωρινη λύση.

Μέτα από κανένα μήνα ξανά αρχίζει τα ίδια.

Από software δοκίμασε να αφαιρέσεις τον σκληρό δισκο και την μπαταρία (Άμα μπορείς βάλε άλλες μνήμες ραμ και κανε του έλεγχο για προβληματικές μνήμες ραμ).

Τρέξτε το με live dvd Λίνουξ ή usb stick.

Και δοκίμασε με αυτό άμα κάνει νούμερα(Χωρίς σκληρό και μπαταρία).

Δημοσ.

Φιλε μου τον υπολογιστη τον εχω καμματια δλδ τον εχω ανοιξει και εχω αφησει μονο μητρικη πανω.Με ενδιαφερει αυτο που λες αφου δεν με ενδιαφερει τοσο το λαπτοπ και θελω να το δοκιμασω..Μπορεις να μ πεις κατι πιο συγκεκριμενο η που το βρηκες αυτο η αν ειχες την ιδια εμπειρια με μενα..

Δημοσ.

Μου έχει τύχει και εμένα...

Αμα πιεζα το τσιπ της κάρτας γραφικών έφτιαχνε για λίγο...

Εγώ δεν έχω εργαστήριο.

Μια εργαλειοθήκη, ένα δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας, ένα ηλεκτρικο και ενα βολτομετρο...

Οπότε το μόνο που κάνεις είναι airflow...

Άμα πότε δεν το έχεις κάνει, βάλε στο youtube search : reflow gpu laptop

Η λογική είναι να φτιάξει για κάποιες μέρες. Ώστε να τραβήκτουν τα προσωπικά αρχεία του.

Δημοσ.

Μου έχει τύχει και εμένα...

Αμα πιεζα το τσιπ της κάρτας γραφικών έφτιαχνε για λίγο...

Εγώ δεν έχω εργαστήριο.

Μια εργαλειοθήκη, ένα δραπανοκατσαβιδο μπαταρίας, ένα ηλεκτρικο και ενα βολτομετρο...

Οπότε το μόνο που κάνεις είναι airflow...

Άμα πότε δεν το έχεις κάνει, βάλε στο youtube search : airflow gpu laptop

Η λογική είναι να φτιάξει για κάποιες μέρες. Ώστε να τραβήκτουν τα προσωπικά αρχεία του.

Που βέβαια είναι πολύ πιο απλό να βγάλεις τον σκληρό και να τα πάρεις :) Συμφωνώ πάντως ότι δεν χάνει κάτι να το δοκιμάσει, κατά πάσα πιθανότητα θα φτιάξει για κάποιο διάστημα

Δημοσ.

Δηλαδη αμα πετυχει αυτο δεν παιζει να επανερθει μονιμα ε?Εχουν τα κοινα πιστολακια τοση δυναμη να φτασουν τους βαθμους που αναφερεις?

Τεσπα θα το δοκιμασω γτ δεν εχω και τπτ να χασω εμπειριες ειναι ολαα :-D  :-D  :whistle:

Δημοσ.

Δηλαδη αμα πετυχει αυτο δεν παιζει να επανερθει μονιμα ε?Εχουν τα κοινα πιστολακια τοση δυναμη να φτασουν τους βαθμους που αναφερεις?

Τεσπα θα το δοκιμασω γτ δεν εχω και τπτ να χασω εμπειριες ειναι ολαα :-D  :-D  :whistle:

Τα πιστολάκια για τα μαλλιά δεν φτάνουν στις θερμοκρασίες που απαιτείται για να γίνει reflow (~200 βαθμούς). Αν τις έφταναν, θα έκαιγαν τα μαλλιά.

Αν θέλεις να κάνεις την δουλειά με πιστολάκι, θα πρέπει να αγοράσεις ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο heatgun που κοστίζει πάνω από 60€.

Κάτι σαν αυτό:

http://www.conrad.com/ce/en/product/1233299/Steinel-352103-electronically-controlled-hot-air-tool-HL-1920-E?ref=list

Αν δεν είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ώστε να βγάζει ακριβώς την θερμοκρασία που απαιτείται, ρισκάρεις να ξεκολλήσεις τελείως την GPU.

Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα, η καλύτερη λύση είναι αυτή:

Ψήσιμο στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.

Προσοχή: αν τελικά αποφασίσεις να ψήσεις την motherboard στον φούρνο, μην ξεχάσεις να την γδύσεις απ΄ότι έχει πάνω.

Αν αφήσεις π.χ. την μπαταρία, θα σκάσει.

• Like 1
Δημοσ.

Τα πιστολάκια για τα μαλλιά πιάνουν γύρω στους 150-200 βαθμούς (Τα μουφα γύρω στους 150 άλλα ακόμη και αυτά αμα παραμείνουν στο ίδιο σημείο για πολύ ώρα, ανεβαίνει η θερμοκρασία άγρια).

Θέλει πολύ ώρα όμως. Διαφορετικά θέλει εργαλείο θερμού αέρα για γρήγορα αποτέλεσματα.

Τα πιστολάκια δεν αφορανε μονο τις γυναίκες.

Εδώ είναι ένα σχετικό άρθρο ...

http://www.grobot.gr/index.php/2008-04-19-13-16-38/258-2012-11-18-17-04-54

Δημοσ.

ΜΗΝ το βαλεις σε φουρνο που μαγειρευεις

με το πιστολακι για τα μαλλια μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου (απλα κρατατω για ωρα)

οταν το ειχα κανει για εναν φιλο μου κρατησε για 3-4 μηνες

Δημοσ.

καλημερα,

χααχαχαχ :-D  να σται καλα για τις συμβουκλες που του δινεται ωραιοι αλλα και με το πιστολακι εχε το νου σου μην παθεις καμια ζημια ηλεκτροπξια και οτιδηποτε γιατι μιλατε για πολλη ωρα και ανμφιβολο το αποτελεσμα οποτε μην χαλασεις και το πιστολακι και φωναζει η ιδιοκτητρια...!! :mad: και εσυ  :ph34r:...

με το φουρνο και εφοσον εχεις αφαιρεσει τα υπολοιπα οπως σου ειπαν ειναι πιο safe και αν πετυχει θα κρατησει για λιγο με underclock τελειως τη καρτα γραφικων.. :-)

Δημοσ.

Παιδια θα δοκιμασω το φουρνο τωρα και θα σας πω τα αποτελεσματα..θα βγαλω ολα τα πλαστικα και θα ακολουθησω και τις συμβουλες απο το βιντεο.Θα το εκανα με πιστολακι αλλα η ωρα ειναι πολυ μεγαλη και το φοβαμαι λιγο

Ευχαριστω για τις απαντησεις και παλι το βαζω και οτι γινειι

B)  B)  B)  B)

Παιδια χρειαζομαι μια γρηγορη απαντηση για να το βαλω τωρα..Αυτος στο βιντεο βαζει ολη την μητρικη γιατι αυτη εχει το προβλημα..Εγω που εχω προβλημα μονο στην GPU γιατι να μην την βγαλω και να βαλω μονο αυτη στον φουρνο??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...