Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Απο καθαρη περιεργεια ... Με βαση αυτο http://nomika-themata.blogspot.gr/2014/07/blog-post.html οσο ζει αυτος που το εκανε (εντολεας) . Αν αλλαξει ομως γνωμη πριν τον θανατο του και ο αλλος το εχει στα χερια του πως μπορει να το ακυρωσει και να "προφυλαχθει" απο τυχον συνεπειες που θα εχει για αυτον που δεν θελει πια την ισχυ του ?
GreyHorse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Ακύρωση πληρεξούσιου πάλι κάνεις σε συμβολαιογράφο
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλα αν ο πρωτος πληρεξουσιος το εχει στα χερια του πως μπορει ο εντολεας να ειναι σιγυρος οτι δεν θα του κανει χρηση καποια στιγμη ? Για παραδειγμα εγω κανω σε καποιον πληρεξουσιο και καποια στιγμη "μαλωνουμε" και θελω να κανω αρση του αλλα ο αλλος το εχει ηδη στα χερια του και κανει οτι θελει με αυτο απο οσα οριζει .
GreyHorse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Ναι αλλα αν ο πρωτος πληρεξουσιος το εχει στα χερια του πως μπορει ο εντολεας να ειναι σιγυρος οτι δεν θα του κανει χρηση καποια στιγμη ? Για παραδειγμα εγω κανω σε καποιον πληρεξουσιο και καποια στιγμη "μαλωνουμε" και θελω να κανω αρση του αλλα ο αλλος το εχει ηδη στα χερια του και κανει οτι θελει με αυτο απο οσα οριζει . Λογικά τον ειδοποιούν να το παραδώσει
Dannie Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Συνηθως το πληρεξουσιο γινεται για κατι συγκεκριμενο(βαζω τον ταδε πληρεξουσιο να εισπραττει την συνταξη μου η βαζω τον ταδε να υπογραφει για εμενα σε οτι αφορα το ταδε ακινητο κ.τ.λ).
GreyHorse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Συνηθως το πληρεξουσιο γινεται για κατι συγκεκριμενο(βαζω τον ταδε πληρεξουσιο να εισπραττει την συνταξη μου η βαζω τον ταδε να υπογραφει για εμενα σε οτι αφορα το ταδε ακινητο κ.τ.λ). Συνήθως, εγώ πχ έχω κάνει γενικό στη μητέρα μου. Ναι, με προειδοποίησε και με ενημέρωσε για τους κινδύνους ο συμβολαιογράφος. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Λογικά τον ειδοποιούν να το παραδώσει Και αν δεεν το κανει ????? Συνήθως, εγώ πχ έχω κάνει γενικό στη μητέρα μου. Ναι, με προειδοποίησε και με ενημέρωσε για τους κινδύνους ο συμβολαιογράφος. Ετσι...Αυτο λεω κι εγω οτι κατα την γνωμη μου εχει κινδυνους οταν διαφωνησουν ο εντολεας και αυτος που το εχει .
GreyHorse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Και αν δεεν το κανει ????? Ετσι...Αυτο λεω κι εγω οτι κατα την γνωμη μου εχει κινδυνους οταν διαφωνησουν ο εντολεας και αυτος που το εχει . Τι κι αν δεν το κάνει; Με αυτήν την λογική, πουλάω σπίτι και μετά πάω και το νοικιάζω σε άλλον.
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Τι κι αν δεν το κάνει; Με αυτήν την λογική, πουλάω σπίτι και μετά πάω και το νοικιάζω σε άλλον. Αν και τραβηγμενο μην νομιζεις οτι δεν γινεται...Εχω νοικασει πολλες φορες σπιτια σε αλλους και ποτε δεν χρειαστηκε να αποδειξω οτι ειναι δικα μου. Για το πληρεξουσιο τωρα μπορει αυτος που το παραβασε ενω ειχε καταργηθει να εχει νομικες ευθυνες αλλα αντε ο εντολεας να βγαλει νομικα ακρη
Silverage Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως πρέπει να του κάνεις κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή οτι το καταργείς;
Γιάννης Platano Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως πρέπει να του κάνεις κοινοποίηση με δικαστικό επιμελητή οτι το καταργείς; Ακομα κι αυτο αν γινει μπορει να κατοχυρωνει τον εντολεα νομικα αλλα αν ο αλλος το εχει στα χερια μπορει να κανει πολλα εις βαρος του εντολεα και αντε αυτος μετα να βρει ακρη .
The_Judas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Γι' αυτό και θα έπρεπε να υπάρχει μηχανοργάνωση και στα νομικά και δικαστικά θέματα. Να υπάρχει κάποιος τρόπος για να γίνει έλεγχος αν το πληρεξούσιο είναι έγκυρο και σε ισχύ. Είχα διαβάσει σε ένα άρθρο, ότι ακόμη και στις ΗΠΑ, η μοναδική μη μηχανοργανωμένη υπηρεσία είναι τα δικαστήρια. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2015 από The_Judas 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Το πληρεξούσιο ανακαλείται ελεύθερα από τον πληρεξουσιοδοτούντα. Η ανάκληση γίνεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο, το οποίο επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στον πληρεξουσιοδοτούμενο. Από τη στιγμή της επίδοσης, ο πληρεξουσιοδοτούμενος παύει να έχει την πληρεξουσιότητα και όποια σχετική ενέργεια γίνει, κρίνεται κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για την έλλειψη πληρεξουσιότητας. Χώρια τις τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να υπέχει για απάτη κλπ. ΥΓ:Παρεμπιπτόντως, επειδή αναφέρθηκε, ο εκμισθωτής ακινήτου δεν είναι απαραίτητα και ιδιοκτήτης αυτού. Ο νόμος δεν αναφέρει κάτι για κυριότητα αλλά μόνο για παράδοση της χρήσης του πράγματος στον μισθωτή. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Το πληρεξούσιο ανακαλείται ελεύθερα από τον πληρεξουσιοδοτούντα. Η ανάκληση γίνεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο, το οποίο επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στον πληρεξουσιοδοτούμενο. Από τη στιγμή της επίδοσης, ο πληρεξουσιοδοτούμενος παύει να έχει την πληρεξουσιότητα και όποια σχετική ενέργεια γίνει, κρίνεται κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για την έλλειψη πληρεξουσιότητας. Χώρια τις τυχόν ποινικές ευθύνες που μπορεί να υπέχει για απάτη κλπ. ΥΓ:Παρεμπιπτόντως, επειδή αναφέρθηκε, ο εκμισθωτής ακινήτου δεν είναι απαραίτητα και ιδιοκτήτης αυτού. Ο νόμος δεν αναφέρει κάτι για κυριότητα αλλά μόνο για παράδοση της χρήσης του πράγματος στον μισθωτή. Καλημερα....Συμφωνουμε απολυτα λοιπον Γ. Αν ο πληρεξουσιος ειναι ή αποδειχθει ...λαμογια μπορει να κανει πολλα εστω και με ποινικες ευθυνες.Αρα θελει μεγαλη προσοχη .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Καλημερα....Συμφωνουμε απολυτα λοιπον Γ. Αν ο πληρεξουσιος ειναι ή αποδειχθει ...λαμογια μπορει να κανει πολλα εστω και με ποινικες ευθυνες.Αρα θελει μεγαλη προσοχη . Προφανώς. Αυτό βέβαια ισχύει παντού. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα