ata1983 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Paidia otan anevasw fsb panw apo 149 peripou se enan athlon xp1800 pal panw se shuttle arxizoun oi mple othones me to pou fortwnei to leitourgiko kai ipethesa oti einai mikro to trofodotiko(300W).I erwtisi einai an parw ena ups tha lithei to provlima i na paw gia neo trofodotiko pio polla W?Episis mou exoun pei oti sto o/c an exeis ups to mono pou prepei na prosexeis einai oi thermokrasies cpu (an agp kleidwmeni) dil. den kindinevei i cpu kai oi mnimes apo tasi.Einai alithia afto?Ta fwta sas parakalw
kavaliotis Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΧΕΣΗ το UPS με το overclocking αφου οι τασεις θα ειναι ιδιες οτι και να κανεις, το UPS θα σε προστατευσει απο θεματα ΔΕΗ και οχι απο θεμα overclocking! Οποτε καλυτερα να παρεις ενα αξιοπιστο τροφοδοτικο... Τωρα παιζει να μην ειναι και θεμα τροφοδοτικου, αλλα απλα οτι δεν σηκωνει παραπανω ο επεξεργαστης σου ή οι μνημες σου ή το motherboard σου... Στο overclocking ολα παιζουν ρολο..Ιδιως επειδη ειναι και Palomino, μην περιμενεις και το τρελλο overclocking που εχουν καποιοι Thoroughbred ή Barton... Πληροφοριακα να σου πω οτι και εγω παλιοτερα που ειχα ΧΡ1800+ πανω σε ASUS A7V333 με PC2100 μνημες, μεχρι 148 μπορουσα να τις παω τις μνημες, μετα ηταν unstable... Αν τωρα (δεν το ειχα ψαξει τοτε για παραπανω γιατι ειχα πτυχιακη και ηθελα να ειναι αξιοπιστο, δηλαδη μπορουσα να ξεκλειδωσω CPU κτλ αλλα δεν ηθελα να μπλεξω) εσυ θες να το πας παραπανω, δοκιμασε να ανεβασεις το vCore στις μνημες και στην CPU σου για να "αντεχει" παραπανω... Μην ξεχνας ομως οτι ανεβαζοντας το FSB, ανεβαινουν και οι συχνοτητες στις PCI/AGP κτλ...
madsc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Με το να πάρεις ups έχεις "καλύτερο" ρεύμα και αδιάλειπτη τάση (για όσο κρατάει), όχι περισσότερο ρεύμα (Ah, που είναι και το ζητούμενο). Το μόνο που πρέπει να προσέχεις όταν κάνεις τί; Αν "σκάσει" τροφοδοτικό (αδυναμία τροφοδοσίας ζητούμενων Ah) με ή χωρίς ups μπορεί να πάρει τα πάντα. (έχω πετύχει pc -σπάνιο- να γλυτώνει μόνο το floppy!!!) sc
ata1983 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Τις μνήμες τις κλειδώνω, η AGP einai 4x ενώ η κάρτα 8x οπότε έχω περιθώριο και εκεί.Και ο palomino από τη στιγμή που τον έχω σε καλές temp δεν βλέπω το λόγο να μου κάνει πρόβλημα από τα 150.Αυτό που ρωτάω είναι αν έχω ups τότε γιατί να σκάσει το τροφοδοτικό αφού όση τάση και να του ζητήσουν τα εξαρτήματα το ups δεν θα το αφήνει να την πάρει
ahristos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2003 Μάλλον δεν έχεις και μεγάλη σχέση με τα ηλεκτρολογικά μεγέθη ε; (φιλικά) Τα εξαρτήματα δεν ζητάνε τάση (αυτή είναι προκαθορισμένη λίγο-πολύ), αλλά ρεύμα (αμπέρ). Το UPS ρυθμίζει/σταθεροποιεί την τάση (230 βολτ), άρα όπως λέει κι ο kavaliotis δεν έχει καμμία σχέση. Αν έχεις τη δυνατότητα, πάρε ένα πολύ καλό τροφοδοτικό, ώστε να φύγει αυτός ο παράγοντας από τη μέση και να σου μείνει και για την επόμενη αναβάθμιση. Υποψιάζομαι όμως ότι δεν φταίει το τροφοδοτικό. Τις μνήμες πως τις κλειδώνεις; Έχεις μητρική με το nForce; Αν ναι, με τα λεφτά που στοιχίζει ένα καλό τροφοδοτικό, παρε καλύτερα έναν φθηνό Thoroughbred-B. Αν ήταν ξεκλείδωτος ο επεξεργαστής θα μπορούσες παίζοντας με χαμηλότερο πολλαπλασιαστή/υψηλότερο FSB και το αντίστροφο, να βρείς εύκολα τον αδύναμο κρίκο. Τι άλλες ενεργοβόρες συκευές έχεις; Δοκίμασε να ξεκινήσεις μόνο με τα απαραίτητα. Έχεις GeForce (όχι MX) ή καμμιά από τις μεγάλες Radeon; Δοκίμασε να ξεκινήσεις με εκείνη την αρχαία Virge που βρίσκεται στο ράφι . Αν λυθεί το πρόβλημα θα ξέρεις ότι φταίει το αδύναμο τροφοδοτικό. Προς μεγάλη μου έκπληξη πάντως με το noname 240W τροφοδοτικό πού είχα από την εποχή του AMD K6, μπόρεσα να υπεροδηγήσω τον 2200+ στα επίπεδα του 3000+ και συγχρόνως την Ti4200 στα επίπεδα της Ti4600 .
ata1983 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2003 Θα τρελλαθώ τελείως μου φαίνεται.Για να ζητάν παραπάνω Ampere τα εξαρτήματα θα ζητήσουν τάση.Έτσι είχα κάψει έναν cpu παλιότερα είχε πάρει 2,3V.Tέλως πάντων δεν είναι αυτό το θέμα.Αυτό που λέω είναι ότι επειδή μου φαίνεται αδύνατο να καταναλώνω 300W είπα μήπως όταν ζορίζεται το τροφοδοτικό δίνει ασταθές ρεύμα το οποίο δημιουργεί αστάθειες και αν αυτό λύνεται με ups ή αλλαγή τροφοδοτικού(πιο ακριβή λύση γιατί ups θέλω να πάρω ΄κάποια στιγμή έτσι κ αλλιώς).Οι μνήμες κλειδώνουν στην shuttle που έχωΈχει το via kt333 οπότε λύση πολλαπλασιαστή δεν παίζει(ψιλοβαριέμαι).Kάρτα έχω την 9600 την απλή η οποία λόγο 0,13μ και λόγω ότι είναι σχετικά αδύνατη δεν τρώει πολύ!Εξάλλου έχω δοκιμάσει και με Gf2 mx
spock Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2003 Αν το τροφοδοτικό σου είναι "no name" ή, μάλλον "u-burnd-me" (ελληνιστί "μ'έκαψες"), τότε δε χρειάζεται να καταναλώνεις 300W. Αρκούν 120-150W στις γραμμές +5 και +3.3 και τελείωσες! Πάντως μη σου φαίνεται περίεργο αυτό που σου λένε παραπάνω τα παιδιά, πράγματι το UPS είναι κάτι παντελώς άσχετο με το PSU !!! To UPS απλά φροντίζει η τροφοδοσία του PSU να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης "ποιότητας" ενώ το PSU φροντίζει η τροφοδοσία των εξαρτημάτων του υπολογιστή να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης "ποιότητας"! Δεν παίζει, όμως, κανένα ρόλο το UPS στην ποιότητα του ρεύματος που δέχονται τα εξαρτήματα--εφ'όσον η ΔΕΗ κάνει σωστά το καθήκον της, το UPS είναι ως ει παρόν! Επί παραδείγματι, αν έχεις ένα PSU 150W, ό,τι UPS και να του βάλεις, πάλι στα 150W θα σταματάει...
apocalypse Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2003 Σίγουρα δεν φταίει το ups. Για να τσεκάρεις το τροφοδοτικό ο απλούστερος τρόπος είναι με πολύμετρο. Αν δεν μπορείς να βρεις δοκίμασε να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα που να σου δείχνει θερμοκρασίες και τάσεις όπως το motherboard monitor. Οι τιμές που θα σου δείξει δεν είναι αξιόπιστες αλλά θα βλέπεις τις διακυμάνσεις στις τάσεις. Παρατήρησε τις τάσεις όταν το μηχάνημα δεν κάνει δουλειά (idle) και όταν τρέχει κάποιο βαρύ stress test (προτείνω το toast) , οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις 2 καταστάσεις σημαίνουν πρόβλημα. Τέλος να πω και εγώ οτι τίποτα δεν υποκαθιστά το ποιοτικό τροφοδοτικό ιδίως αν κάνεις overclocking. Τον τελευταίο 1 χρόνο άλλαξα 4 no-name τροφοδοτικά από 350W εώς 550W και όλα αποδείχτηκαν πολύ "λίγα". Ένα από αυτά (350W) εξεράγη μέσα στο μηχάνημα πετώντας φλόγες μέσα από τις γρίλιες σαν μπαζούκας και πήρε μαζί του το κουτί , το modem , την κάρτα ήχου , και ένα συρτάρι σκληρου (και πάλι καλά να λέω). Βεβαίως μετά από αυτό τα ακριβά τροφοδοτικά σταμάτησαν να μου μοιάζουν τόσο ακριβά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.