Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια και καλο μήνα!!!!

Θελω να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος απο Photoshop.

εστω οτι εχω μια φωτογραφια σκαναρισμενη ή κατεβασμενη απο ιντερνετ στον υπολογιστη μου σε αρχειο jpeg, bmp και η φωτογραφια εχει και καποιο κειμενο το οποιο θελω να αλλαξω.

Μπορω μεσω Photoshop, να κανω επεξεργασια στη φωτογραφια για να αλλαξω το κειμενο,

δηλαδη να σβησω αυτο που εχει και να γραψω κατι δικο μου με την ιδια γραμματοσειρα και χρωματα me to αρχικο κειμενο ΧΩΡΙΣ ομως να χαλασω το background (φοντο) του κειμενου ???

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλημερα παιδια και καλο μήνα!!!!

Θελω να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος απο Photoshop.

εστω οτι εχω μια φωτογραφια σκαναρισμενη ή κατεβασμενη απο ιντερνετ στον υπολογιστη μου σε αρχειο jpeg, bmp και η φωτογραφια εχει και καποιο κειμενο το οποιο θελω να αλλαξω.

Μπορω μεσω Photoshop, να κανω επεξεργασια στη φωτογραφια για να αλλαξω το κειμενο,

δηλαδη να σβησω αυτο που εχει και να γραψω κατι δικο μου με την ιδια γραμματοσειρα και χρωματα me to αρχικο κειμενο ΧΩΡΙΣ ομως να χαλασω το background (φοντο) του κειμενου ???

Η απάντηση είναι: Εξαρτάται!

Αρχικά για να είναι εντελώς ίδιο το κείμενο, θα πρέπει να βρεις ακριβώς την ίδια γραμματοσειρά, διαφορετικά έστω κάποια που να μοιάζει.

Το δύσκολο κομμάτι είναι το background της εικόνας πίσω απο το κείμενο. Αν είναι σχετικά ομοιόμορφο και το κείμενο δεν καταλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια στη συνολική φωτό, μπορείς να πετύχεις σχετικά καλό αποτέλεσμα με το "spot healing tool". Αν όμως το περιεχόμενο πίσω από το original κείμενο που θες να αφαιρέσεις είναι πιο πολύπλοκο, τότε χρειάζεται ακρετή δουλειά για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα (και εκεί θα σε βοηθήσει αν η εικόνα είναι σκαναρισμένη σε καλή ανάλυση ώστε να κάνεις αρκετό zoom και να δουλέψεις τις λεπτομέρειες).

• Like 1
Δημοσ.

καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση, να κατσε να σου δειξω ενα παρομοιο φοντο για να καταλαβεις τι εννοω. Στο επισυναπτομενο αρχειο θελω να αλλαξω το κειμενο με την επεξεργασια απο το Photoshop χωρις να παραμορφωσω το φοντο....

δηλαδη να το διαγραψω εντελως, να το αφαιρεσω το κειμενο και πανω στο φοντο να βαλω αλλο κειμενο

s3.bmp

Δημοσ.

ενας τροπος ειναι να παρεις τμημα του backround και να το patchαρεις πανω στο κειμενο, απλα το τμημα που θα παρεις για να το επικολλησεις πανω στο κειμενο να ειναι παρομοιο με το υπολοιπο για να δενει σαν συνολο ενα, για παραδειγμα σε αυτη τη φωτο που εχει ασπρες νοηρες γραμμες θα πρεπει να αντιγραψεις κομματια του παρομοια επανω στο κειμενο για να φαινονται σαν ενιαιες συνεχεις γραμουλες και οχι ενα αλλο ασχετο αντικειμενο, οταν θα καλυψεις το κειμενο με προσθετα του backround γραφεις σε οποιοδηποτε σημειο θες πανω του

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

καταρχην σε ευχαριστω για την απαντηση, να κατσε να σου δειξω ενα παρομοιο φοντο για να καταλαβεις τι εννοω. Στο επισυναπτομενο αρχειο θελω να αλλαξω το κειμενο με την επεξεργασια απο το Photoshop χωρις να παραμορφωσω το φοντο....

δηλαδη να το διαγραψω εντελως, να το αφαιρεσω το κειμενο και πανω στο φοντο να βαλω αλλο κειμενο

Κάτι τέτοιο δηλαδή?

s3_new.bmp

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο δηλαδή?

ναι ακριβως!!!! αφαιρεση του κειμενου, περιμενω τα φωτα σου πως γινεται :) εχω photoshop cs5 και cs6

εκτος και αν γινεται και απο ζωγραφικη η αλλο προγραμμα

ενας τροπος ειναι να παρεις τμημα του backround και να το patchαρεις πανω στο κειμενο, απλα το τμημα που θα παρεις για να το επικολλησεις πανω στο κειμενο να ειναι παρομοιο με το υπολοιπο για να δενει σαν συνολο ενα, για παραδειγμα σε αυτη τη φωτο που εχει ασπρες νοηρες γραμμες θα πρεπει να αντιγραψεις κομματια του παρομοια επανω στο κειμενο για να φαινονται σαν ενιαιες συνεχεις γραμουλες και οχι ενα αλλο ασχετο αντικειμενο, οταν θα καλυψεις το κειμενο με προσθετα του backround γραφεις σε οποιοδηποτε σημειο θες πανω του

λιγο δυσκολο το copy paste παλι θα φαινεται καποια διαφορα

τωρα που το ξαναβλεπω μηπως απλα το εσβησες με ενα εργαλειο στη ζωγραφικη που εχει και παιρνει το χρωμα απο το φοντο που επιλεγεις ?

θυμαμαι υπηρχε στο photoshop ενα εργαλειο το οποιο απλα μαρκαρες την περιοχη που θελες να αφαιρεσεις χωρις να επηρεασει το φοντο αλλα δεν ξερω πιο ηταν :(

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι ακριβως!!!! αφαιρεση του κειμενου, περιμενω τα φωτα σου πως γινεται :) εχω photoshop cs5 και cs6

εκτος και αν γινεται και απο ζωγραφικη η αλλο προγραμμα

λιγο δυσκολο το copy paste παλι θα φαινεται καποια διαφορα

τωρα που το ξαναβλεπω μηπως απλα το εσβησες με ενα εργαλειο στη ζωγραφικη που εχει και παιρνει το χρωμα απο το φοντο που επιλεγεις ?

θυμαμαι υπηρχε στο photoshop ενα εργαλειο το οποιο απλα μαρκαρες την περιοχη που θελες να αφαιρεσεις χωρις να επηρεασει το φοντο αλλα δεν ξερω πιο ηταν :(

post-40751-0-26512400-1425292936_thumb.jpg

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ !!!!!!!!! θα το δοκιμασω!!

ποιο photoshop ειναι αυτο στη φωτο to 5 ή το 6 ή ειναι καποιο απο τα εργαλεια του photosuite ?

• Super Moderators
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ !!!!!!!!! θα το δοκιμασω!!

ποιο photoshop ειναι αυτο στη φωτο to 5 ή το 6 ή ειναι καποιο απο τα εργαλεια του photosuite ?

Το CC είναι αλλά το ίδιο tool υπάρχει και στα προηγούμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...