Προς το περιεχόμενο

Τα σχέδια της Google για νέο εταιρικό συγκρότημα γραφείων


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη περασμένη Παρασκευή η Google υπέβαλε μια πρόταση για τη δημιουργία νέων κτιρίων για τα γραφεία της στο Mountain View, τα οποία θα είναι ευάερα, με ημιδιαφανείς στέγες και μετακινούμενα σαν να είναι... τουβλάκια από Lego.Ο σχεδιασμός ανατέθηκε στις εταιρείες Heatherwick Studio με έδρα το Λονδίνο και το Bjarke Ingels Group της Δανίας, και αν ολοκληρωθεί θα αναμορφώσει πλήρως τη North Bayshore που περιβάλλει την έδρα της Google. Με την αναμόρφωση θα προστεθούν ποδηλατόδρομοι, γέφυρες και εμπορικοί χώροι, ενώ αν όντως λάβει έγκριση από τα μέλη του συμβουλίου του Mountain View τότε θα μετατραπεί σαν ένα δεύτερο κέντρο πόλης.

 

Σύμφωνα με τη μεσιτική εταιρεία Transwestern, η Google έχει στην ιδιοκτησία της ή μισθώνει περίπου 7,3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια στη περιοχή του Mountain View και τα γραφεία της είναι διασκορπισμένα σε διάφορα κτίρια μέσα στη πόλη. Για τη κατασκευή νέου ψηλότερου κτιρίου, το οποίο θα συνδέσει τέσσερις πόλεις μαζί φτάνοντας σε έκταση τα 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια, θα χρειαστεί η κατεδάφιση πολλών κτιρίων.

 

Σε ανάρτηση στο επίσημο blog της, η Google αναφέρει πως θα δημιουργήσει κτίρια τα οποία θα μετακινούνται καθώς θα επενδύει σε νέους τομείς προϊόντων ενώ στόχος της είναι να μην είναι ευδιάκριτα τα κτίρια από το φυσικό τοπίο.

 

Συγκεκριμένα, η κατασκευή θα αφορά σε υπόγειο parking, 40.000 τετραγωνικά πόδια εμπορικού χώρου και 11 μίλια ποδηλατόδρομου συμπεριλαμβανομένης μιας γέφυρας πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 101 που διαχωρίζει τη North Bayshore από το υπόλοιπο Mountain View, κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη μετακίνηση με ποδήλατο για τους εργαζομένους της Google.

 

 

Link.png Site: New York Times Bits

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω αν πρέπει να θαυμάζω η να τρομάζω. Μην σκέφτεστε μόνο την ουτοπία του εργασιακού περιβάλλοντος με τον ονειρικό σχεδιασμό, σκεφτείτε και την δυστοπία των αστέγων και φτωχών και το πόσο οι αντιθέσεις οξύνονται. Κ εντάξει το βιοτικό επίπεδο στον κόλπο του SF είναι γενικά καλό δεν είναι όμως έτσι παντού...

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να καταλάβω η φύση/περιβαλλον δεν είναι αυστηρα προγραμματισμένη... μμμ ναι λάθος αλλά ΟΚ ας το δεχτούμε, αρα η λύση είναι για να γίνουμε ένα με τη φύση πρέπει να φτιάξουμε ακανόνιστα κτήρια-τοίχους μέσα σε γυάλες? Δεν θα μπορούσαν να είναι ακανόνιστα κτήρια με τους εξωτερικούς τοίχους από γυαλί (ειδικό π.χ. ανοιγοκλεινόμενο κτλ) πάντως να μην βγαίνεις από έξω και να νιώθεις πως είσαι σε γυαλα ή κλουβί.Νομίζω κάτι άλλο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και απλά μας το πλασάρουν πιο green επειδή το green πουλάει.
Δεν είναι τυχαίο νομίζω πως στην τελευταία πανοραμική εικόνα στο video (9:10) το πιο αφύσικο πράγμα και εκτός περιβάλλοντος είναι αυτές οι γυαλες/διαφανη κλουβια.
Νομίζω στη Σελίνη θα πήγαιναν περισσότερο κατα την ταπεινή μου αποψη. Εγώ θα ένιωθα πιο πολύ ένα με τα ζώα στα κλουβιά παρά ένα με τη φύση. Δεδομένου ότι αυτό θα είναι και για δεκαετίες με αγριευει λίγο.

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
  • 2 μήνες μετά...

Το συμβούλιο ενέκρινε τις γειτονικές εκτάσεις που θα στεγάσει το δικό της κτίριο η LinkedIn βάζοντας τέλος στα όνειρα της Google.

 

After delivering the blow to Google, the council turned around and approved nearly all of neighbor LinkedIn's more conventional mixed-use complex that will include a cinema, shopping center and the new LinkedIn headquarters.Ouch!

 

Google Suffers a Significant Blow as Mountain View City Council Votes to Kill their Dreamy Headquarter Proposal

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.