Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για αυτό να πονηρεύεστε όταν σας συστήνει ο γιατρός συγκεκριμένο φαρμακείο. Συνήθως κοντά στο ιατρείο του.

Συνεργάζεται με το φαρμακοποιό , και οι δύο μαζί συνεργάζονται με κάποιες εταιρείες.

Δεν ξέρω πόσο συχνά το συναντάς αυτό, αλλά σ' εμένα προσωπικά, όπως και στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, δεν έχει συμβεί ποτέ, οποιοσδήποτε γιατρός κι αν μού έχει συνταγογραφήσει φάρμακο, οπουδήποτε κι αν βρισκόταν το ιατρείο του. Ποτέ όμως... 

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυο αντιβιωσεις μαζι;;

tumblr_n2dgqn01B81tuvi9lo1_500.gif

Κάπως έτσι ήμουν χθες.

Φίλε σίγουρα είναι δυο αντιβιώσεις ή απλά σου έγραψε δυο φάρμακα που μπορεί το ένα να μην είναι αντιβίωση;

Το τι συνηθίζεται και τι όχι δεν το ξέρω, πάντως πριν ένα έτος που καταταλαιπωρήθηκα από προβλήματα στο στομάχι που προέκυψαν από λοιμώδη κολίτιδα με φλεγμονές στο έντερο και η εξέταση που έκανα αρχικά δεν έβγαλε σαφή αίτια για το τι έφταιγε, ο γιατρός μου έγραψε δυο δυνατές αντιβιώσεις για να δει αν το πρόβλημα ήταν από μικρόβιο ή κάτι άλλο, μετά έκανα πάλι εξέταση και είχαν εξαφανιστεί οι φλεγμονές έτσι διαπιστώθηκε οτι ήταν από μικρόβιο. Πριν 4 χρόνια σε πολύ δυνατή φλεγμονή σε άλλο μέρος πήρα πάλι αντιβιώσεις και μου έδιναν και ένα σκεύασμα που προστατεύει το στομάχι να μην επηρεαστεί από τα αντιβιωτικά.

Σε περιπτώσεις λοιπόν που υπάρχουν διάφορα θέματα και συνθήκες ο γιατρός ενδέχεται να σου γράψει και δυο αντιβιώσεις. Όσο για τις παρενέργειες, τέτοιες είχα περάσει και εγώ πέρσι, τις ανέφεραν και οι οδηγίες του φαρμάκου, αλλά τι να κάνουμε; Αν είναι να γίνουμε καλά από κολομικρόβια που μας ταλαιπωρούν θα πάρουμε φάρμακα.

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι απλά να μην λαμβάνεις τα φάρμακα ταυτόχρονα, να αφήνεις να περάσουν 20 λεπτά από την λήψη και να τρως κάτι πριν την αντιβίωση. Πάρε τηλέφωνο τον γιατρό σου.

Ναι σίγουρα. Augmentin & Claripen.

Έριξα ζάρια και συνεχίζω την 1η.

Φυσικά και τις έπαιρνα με χρονική διαφορά και μάλιστα 2 ωρών και φυσικά μετα από φαγητό.

Και πήρα και χάπι στομαχιού μετά τις παρενέργειες που δεν έκανε και πολλά και τα οποία θα συνεχίσω να παίρνω.

Δεν ξέρω πόσο συχνά το συναντάς αυτό, αλλά σ' εμένα προσωπικά, όπως και στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον, δεν έχει συμβεί ποτέ, οποιοσδήποτε γιατρός κι αν μού έχει συνταγογραφήσει φάρμακο, οπουδήποτε κι αν βρισκόταν το ιατρείο του. Ποτέ όμως... 

Εγώ πηγαίνω σε γιατρό που με παροτρύνει να πηγαίνω πάντα σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο για εξετάσεις.

Μάλιστα όταν πρωτοείδε αποτελέσματα από αλλού, μου είπε μην ξαναπάς εκεί δεν τα βγάζουν καλά στο άλλο να πηγαίνεις.

Στο άλλο εν τω μεταξύ όταν πας σημειώνουν ότι είναι απ αυτόν.

Δημοσ.

Side-question. Hijackάρω λίγο το νήμα, αλλά οκ. Γιατί τα αντιιϊκά δε συνηθίζονται; Αντιβιώσεις ευρέως φάσματος δίνουν εύκολα. Αντιβιώσεις πιο στοχευμένες (καμιά φορά και 2-3 μαζί όπως στον ts) πάλι δίνουν. Αντιιϊκό σπάνια δίνουν. Γιατί;

Δημοσ.

συγγνωμη αλλα οι γιατροι στο ικα ειναι γελοιοι . Το μονο που τους νοιαζει ειναι να ειναι καλημενοι αυτοι , καθολου δεν τους ενδιαφερει τι πραγματικα εχει ο ασθενης και τι ειναι καλυτερο γιαυτον . Οντως επρεπε να πας σε καποιον εξωτερικο γιατρο . Ακου να σου πει να κανεις 2-3 ακτινογραφιες. Δηλαδη καθε φορα που εχουμε πονολαιμο να κανουμε μερικες ακτινογραφιες.Πλεον δεν ξερω αν το κανουν επιτηδες εκει στο ικα η αν ειναι οντως αχρηστοι 

• Like 1
Δημοσ.

Κάπως έτσι ήμουν χθες.

Ναι σίγουρα. Augmentin & Claripen.

Έριξα ζάρια και συνεχίζω την 1η.

Φυσικά και τις έπαιρνα με χρονική διαφορά και μάλιστα 2 ωρών και φυσικά μετα από φαγητό.

Και πήρα και χάπι στομαχιού μετά τις παρενέργειες που δεν έκανε και πολλά και τα οποία θα συνεχίσω να παίρνω.

Εγώ πηγαίνω σε γιατρό που με παροτρύνει να πηγαίνω πάντα σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο για εξετάσεις.

Μάλιστα όταν πρωτοείδε αποτελέσματα από αλλού, μου είπε μην ξαναπάς εκεί δεν τα βγάζουν καλά στο άλλο να πηγαίνεις.

Την είχα πάρει και εγώ την claripen όταν είχα πνευμονία και έκανε δουλειά. Εγώ αυτή ψηφίζω αφού το έριξες στην τύχη.

Δημοσ.

Ακου να σου πει να κανεις 2-3 ακτινογραφιες. Δηλαδη καθε φορα που εχουμε πονολαιμο να κανουμε μερικες ακτινογραφιες.Πλεον δεν ξερω αν το κανουν επιτηδες εκει στο ικα η αν ειναι οντως αχρηστοι 

Έ μα ντε! Άκου εκεί να θέλει να δει τα πλεμόνια του αντί να παίξει ζάρια. 

Δημοσ.

υπαρχουν καποια τυπικα συμπτωματα για την πνευμονια . Αν πιστευεις εσυ οτι το να εχεις σκετο πονολαιμο σε κανει να εχεις πνευμονια παω πασο 

Δημοσ.

Τα οποία 'τυπικά συμπτώματα' δεν εμφανίζονται πάντα, αλλά απλά στις περισσότερες περιπτώσεις. «Ένας πονόλαιμος» όπως λες μπορεί να είναι από κάτι αστείο, έως κάτι που μπορεί να σε αφανίσει. Αλλά για να δούμε τι είναι, κάνουμε εξετάσεις. Ξεκινώντας φυσικά, από τις πιο απλές και ακίνδυνες (αιματολογικές, ακτινογραφίες, κλπ).

Αν εσύ θέλεις να κάνεις το γιατρό στη θέση του γιατρού και ν' αποφασίζεις για το σώμα σου βάση του Google και των "τυπικών συμπτωμάτων" που ξέρεις, δικαίωμά σου να το κάνεις στον εαυτό σου. Αλλά να λες άχρηστο έναν γιατρό που έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, είναι επικίνδυνο.

Δημοσ.

Το πρωτο που κανουμε συμφωνω ειναι εξετασεις αιματος αν μια ασθενεια επιμενει . Ο συγκεκριμενος γιατρος ομως δεν περιμενε καν να δει τις αιματολογικες . Εδωσε δυο αντιβιωσεις και φορτωσε τον ts ενα καρο ακτινογραφιες .Και ενω και αυτος ειπε οτι ειναι ιος ειπε στον ts να συνεχισει την αντιβιωση . Και μπορει μια ακτινογραφια να μην ειναι κατι σοβαρο αλλα αν κανεις 10-15 τον χρονο μαζευονται . επισης οταν παθει καποιος πραγματικα πνευμονια και θα χρειαστει τα αντιβιωτικα δεν θα τον βοηθησουν σε λιγα χρονια . http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428323. Και αυτα που λεω δεν τα λεω βαση του google, ειμαι φοιτητης οδοντιατρικης και τα λεω βαση αυτων που εχω μαθει . Η κινδυνολογια παει συννεφο στην ελλαδα σε τετοια θεματα , ενω σε αλλα που πραγματικα ειναι σοβαρα ουτε που μας νοιαζουν . 

Δημοσ.

-----------------

Πήγα στο ΙΚΑ γιατί εκεί μπορείς να πας χωρίς ραντεβού και ως έκτακτο περιστατικό αν αρρωστήσεις και στο συγκεκριμένο που πήγα οι συνθήκες είναι καλές και δεν έχει πολύ κόσμο.

Κατά τα άλλα έχει δίκιο, κι εγώ σε ιδιώτη συμβεβλημένο σκεφτόμουν να ψάξω απλά δεν ήμουν σε θέση να δεκάδες παίρνω τηλέφωνα μέχρι να βρεθεί κάποιος να με δεχτεί την ίδια μέρα.

συγγνωμη αλλα οι γιατροι στο ικα ειναι γελοιοι . Το μονο που τους νοιαζει ειναι να ειναι καλημενοι αυτοι , καθολου δεν τους ενδιαφερει τι πραγματικα εχει ο ασθενης και τι ειναι καλυτερο γιαυτον . Οντως επρεπε να πας σε καποιον εξωτερικο γιατρο . Ακου να σου πει να κανεις 2-3 ακτινογραφιες. Δηλαδη καθε φορα που εχουμε πονολαιμο να κανουμε μερικες ακτινογραφιες.Πλεον δεν ξερω αν το κανουν επιτηδες εκει στο ικα η αν ειναι οντως αχρηστοι 

Ο συγκεκριμένος γιατρός μου φάνηκε μια χαρά. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, νομίζω πως ήμουν τυχερός.

Την είχα πάρει και εγώ την claripen όταν είχα πνευμονία και έκανε δουλειά. Εγώ αυτή ψηφίζω αφού το έριξες στην τύχη.

Πολύ αργά, πήρα ήδη την άλλη επειδή την είχα ξαναπάρει παλιά και υπέθεσα ότι δεν έφταιγε αυτή για τις παρενέργειες.

Θα δείξει, στην χειρότερη άμα με ξαναπιάσει αλλάζω αντιβίωση και παίρνω την δικιά σου.

Αν και αφού μου είπε ότι πιστεύει πως τελικά ήταν ίωση δεν θα πρέπει να μην χρειάζεται να πάρω τίποτα?

Κι όμως εγώ το νιώθω να υποβόσκει.

Δημοσ.

Το πρωτο που κανουμε συμφωνω ειναι εξετασεις αιματος αν μια ασθενεια επιμενει . Ο συγκεκριμενος γιατρος ομως δεν περιμενε καν να δει τις αιματολογικες . Εδωσε δυο αντιβιωσεις και φορτωσε τον ts ενα καρο ακτινογραφιες .Και ενω και αυτος ειπε οτι ειναι ιος ειπε στον ts να συνεχισει την αντιβιωση . Και μπορει μια ακτινογραφια να μην ειναι κατι σοβαρο αλλα αν κανεις 10-15 τον χρονο μαζευονται . επισης οταν παθει καποιος πραγματικα πνευμονια και θα χρειαστει τα αντιβιωτικα δεν θα τον βοηθησουν σε λιγα χρονια . http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428323. Και αυτα που λεω δεν τα λεω βαση του google, ειμαι φοιτητης οδοντιατρικης και τα λεω βαση αυτων που εχω μαθει . Η κινδυνολογια παει συννεφο στην ελλαδα σε τετοια θεματα , ενω σε αλλα που πραγματικα ειναι σοβαρα ουτε που μας νοιαζουν .

Ρε μαν (και συνάδελφε) τι πρόβλημα έχεις με την ακτινογραφία θωρακα. Καλά έκανε είναι μέρος του πρωτοκόλλου διάγνωσης. Δε μπορώ να κρίνω αν έκανε καλά που έδωσε τις δύο αντιβιωσεις αλλά δεν ήσουν εκεί. Έχεις ακροαστει τον ασθενή; Ξέρεις το ιστορικό του; Όσο αυθαίρετα του έδωσε ίσως αντιβιωση τόσο αυθαίρετα λες εσύ ότι δεν έπρεπε να πάρει αντιβιωση.

Επίσης και 15 ακτινογραφιες θωρακα να κάνει τι έγινε; Αν χρειάζονται πάντα. Δλδ εσύ όταν κάνεις ενδοδοντικη θεραπεία δεν βγάζεις περιακρορριζικες με το κιλο; Δεν του έκανε και αξονικη.

• Like 1
Δημοσ.

Τελος παντων οχι δεν ειμουν εκει απλα η ελλαδα ειναι πρωτη σε αλογιστη  χρηση φαρμακων που κανουν και κακο σε ατομικο επιπεδο  αλλα και στους υπολοιπους . Δεν ξερω τι εχει ο Τs ισως οντως να τα χρειαζοταν αλλα καλο θα ηταν γενικα ολοι μας να μην  παιρνουμε  αντιβιοτικα  με το παραμικρο 

Δημοσ.

Καραέλεος.....

Εντάξει γιατρέ μην κλαίτε, δεν θα χάσετε την ποσόστωση από τους συνεργάτες σας για το πελατάκι.... oups ασθενή, που μας στείλατε. Την επόμενη θα παω εκεί που προτείνατε, βγάζουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη...

Τελος παντων οχι δεν ειμουν εκει απλα η ελλαδα ειναι πρωτη σε αλογιστη  χρηση φαρμακων που κανουν και κακο σε ατομικο επιπεδο  αλλα και στους υπολοιπους . Δεν ξερω τι εχει ο Τs ισως οντως να τα χρειαζοταν αλλα καλο θα ηταν γενικα ολοι μας να μην  παιρνουμε  αντιβιοτικα  με το παραμικρο 

Αντιβιοτικά πρέπει να λαμβάνουμε μόνο αν μας το πει γιατρός. Μην πάμε βέβαια και στο άλλο άκρο όπως ένας φίλος μου που όταν αρρώστησα με πυρετό κάποτε από ίωση μου έλεγε να μην παίρνω φάρμακα και να πάω σε ομοιοπαθητικό.... 

Δημοσ.

Το πρωτο που κανουμε συμφωνω ειναι εξετασεις αιματος αν μια ασθενεια επιμενει . Ο συγκεκριμενος γιατρος ομως δεν περιμενε καν να δει τις αιματολογικες . Εδωσε δυο αντιβιωσεις και φορτωσε τον ts ενα καρο ακτινογραφιες .Και ενω και αυτος ειπε οτι ειναι ιος ειπε στον ts να συνεχισει την αντιβιωση . Και μπορει μια ακτινογραφια να μην ειναι κατι σοβαρο αλλα αν κανεις 10-15 τον χρονο μαζευονται . επισης οταν παθει καποιος πραγματικα πνευμονια και θα χρειαστει τα αντιβιωτικα δεν θα τον βοηθησουν σε λιγα χρονια . http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428323. Και αυτα που λεω δεν τα λεω βαση του google, ειμαι φοιτητης οδοντιατρικης και τα λεω βαση αυτων που εχω μαθει . Η κινδυνολογια παει συννεφο στην ελλαδα σε τετοια θεματα , ενω σε αλλα που πραγματικα ειναι σοβαρα ουτε που μας νοιαζουν . 

θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω μαζι σου. Εξηγουμαι.

1. Διαγνωση της πνευμονιας = κλινικο συνδρομο και παρουσια πυκνωσης στην ακτινογραφια θωρακος. Αν υποψιαστηκε ο γιατρος πνευμονια, σαφως και καλα εκανε και ζητησε ακτινογραφια. Και εγω το ιδιο θα εκανα. Μαλιστα θα εκανα 2 μαζι. Face + profil. Θα εκανα πιθανοτατα και αιματολογικες εξετασεις (CRP + γενικη αιματος + ουρια), και φυσικα θα καλυπτα με αντιβιοτικα πριν καν δω τις εξετασεις. Γιατι? Γιατι η πνευμονια μπορει να σκοτωσει ακομα και εναν νεο, υγιη ανθρωπο. Οι διεθνεις οδηγιες λενε οτι ο ασθενης με πνευμονια που μπαινει στο νοσοκομειο πρεπει να παρει αντιβιοτικα την πρωτη ωρα της εισαγωγης του, δηλαδη απο το τμημα επειγοντων. Για πνευμονια που παει στο σπιτι, απαραιτητα εναρξη αντιβιοτικων οσο πιο γρηγορα γινεται, εννοειται εντος 4 ωρων.

2. Θεραπεια της πνευμονιας της κοινοτητας στην Ελλαδα. Επειδη ακριβως εχουμε αντοχη σε αντιβιοτικα, το εμπειρικο θεραπευτικο σχημα που προτεινουν οι οδηγιες του ΚΕΕΛΠΝΟ ειναι αμοξικιλλινη και μακρολιδη (περιπου οτι πηρε και ο topic starter δηλαδη). Αμεση εναρξη και διαρκεια χορηγησης 1 εβδομαδα.

3. Οσον αφορα την ακτινοβολια απο τις ακτινογραφιες, ειναι πραγματικα αμελητεα με τα συγχρονα μηχανηματα. Δεν θα εκανα χωρις λογο, αλλα αν υπαρχει λογος δε θα το σκεφτομουν καθολου. Προσωπικα, σε νεους ασθενεις με πνευμονιες που πηγαν καλα κλινικα, κανω τουλαχιστον 4 (2+2) ακτινογραφιες, ετσι λενε και ολες οι οδηγιες - guidelines. Η επιβαρυνση ειναι ελαχιστη και το κερδος απο τον ελεγχο της νοσου τεραστιο για τον ασθενη.

Προφανως ουτε εγω τα λεω απο το γκουγκλ, ειμαι γιατρος και ασχολουμαι με το αντικειμενο. Οτι θες το συζηταμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...