Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας, 
ψαχνω 2 μερες τωρα να μαθω πληροφοριες πανω στο θεμα μου αλλα βρισκομαι σε αδιεξοδο! 
    εχω υπογραψει συμβολαιο *   διαρκειας 1ος ετους,  ειχα όμως πει ότι δν θα κατσω τοσο κ αναγκαστικα το υπογράφαμε λογω του ότι δν υπηρχε μικροτερο χρονικο διαστημα που μπορούσαμε να βαλουμε.   εχω πληρωσει 4 ενοικια + την εγγυηση, πλεον  βρισκομαι χωρις δουλεια 1 μηνα τωρα , κ δν εχω χρηματα να του δωσω. Στην αρχη ηταν ηρεμος κ συζητισημος στην προταση που εκανα να εφευγα κ να κρατησει την εγγυηση,  αλλα ξαφνικα νευριασε κ μου ελεγε ότι θα με κυνηγισει νομικα γιατι το συμβολαιο λεει 1 ετος. κ οσο κ να του λεω ότι του ειχα πει ότι δν θα είναι ένα ετος κ θα είναι μεχρι το μαη αυτος το αρνηται..

* το οποιο εγινε λεει τλκ ηλεκτρονικα,

οποιος ξερει κατι αλλα σιγουρα, ας με βοηθησει παρακαλω...............

Δημοσ.

Τι βοήθεια ακριβώς χρειάζεσαι;  Να σου βρούμε δουλειά ή να πούμε του σπιτονοικοκύρη σου να υπαναχωρήσει; Η να σου πούμε τι να πεις του σπιτονοικοκύρη σου επειδή δεν τα βρίσκετε μεταξύ σας; Ο σπιτονοικοκύρης προφανώς έχει εξαγριωθεί επειδή μαζί με όλα τα άλλα τον έχεις και απλήρωτο. Εμείς τι λύση να σου βρούμε δηλαδή; FYI βάση νόμου κάθε συμβόλαιο έχει ισχύ 3 ετών ακόμα κι αν σε αυτό αναγράφεται μικρότερη χρονική περίοδος. Είσαι τυχερός που δεν το γνωρίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Καποιο φιλο-γνωστο, δικηγορο δεν εχεις? Να σου πει τι μπορεις να κανεις και τι οχι ?

Λιγο ακυρο μου φαινεται να μπαινεις σε ενα φορουμ , και να ζητας συμβουλες απο αγνωστους.

:-(

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι η ελάχιστη διάρκεια για κατοικία είναι 3 χρόνια...

Άν έχετε κάνει συμβαόλαιο για 1 δεν πιάνει και μπορεί να διεκδικήσει χρήματα για 3 χρόνια..

Ωστόσο αυτό που κάνει δεν είναι ηθικό,απο τη στιγμή που δέχεσαι να φύγεις.

Θα πρότεινα να του στείλεις την προταση σου με εξώδικο εξηγώντας τους οτι για λόγους ανωτέρας βίας δεν είσαι σε θέση να πληρώσεις και θέλεις να αποχωρήσεις λήγοντας τη σύμβαση..

Έτσι αν σε πάει σε δικη θα είσαι σε πλεονεκτική θέση απο τη στιγμή που έχασες και τη δουλειά σου.

Μην το αφήσεις όμως έτσι στο φλου γιατί μπορεί να το εκμεταλευτεί και να πληρώνεις πολλά.

• Like 2
Δημοσ.

Τι βοήθεια ακριβώς χρειάζεσαι;  Να σου βρούμε δουλειά ή να πούμε του σπιτονοικοκύρη σου να υπαναχωρήσει; Ο σπιτονοικοκύρης προφανώς έχει εξαγριωθεί επειδή μαζί με όλα τα άλλα τον έχεις και απλήρωτο. Εμείς τι λύση να σου βρούμε δηλαδή;

FYI βάση νόμου κάθε συμβόλαιο έχει ισχύ 3 ετών ακόμα κι αν σε αυτό αναγράφεται μικρότερη χρονική περίοδος. Είσαι τυχερός που δεν το γνωρίζει.

Αυτο που λες καλυπτει τον ενοικιαστή.

Εφοσον εχει προκυψει αλλαγη στην οικονομικη σου κατασταση και δικαστικα να το παει...(αποκλειεται πιστεψε με)...θα δικαιωθεις.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο που λες καλυπτει τον ενοικιαστή.

Εφοσον εχει προκυψει αλλαγη στην οικονομικη σου κατασταση και δικαστικα να το παει...(αποκλειεται πιστεψε με)...θα δικαιωθεις.

Καλύπτει και τις 2 πλευρές το διάστημα της 3ετίας. Τώρα αυτά με τις αλλαγές οικονομικής κατάστασης κλπ και το ποιόν δικαιώνει το δικαστήριο δεν το γνωρίζω, ωστόσο το συμβόλαιο παραμένει συμβόλαιο που παραβιάζεται, άρα δικηγόροι ξέρουν να απαντήσουν παρακάτω.

Δημοσ.

ενας φιλος μου ρωτησε έναν φιλο του δικηγορο κ του ειπε ότι εφόσον δν  εχω  στο ονομα μου  τπτ . ότι είμαι καλυμενη  κ ότι δν μπορει να μου κανει κατι,   αλλα εγω φοβάμαι γιατι δν τα ξερω καλα......         θα επιστρεψω σπιτι με την οικογενια.......  τι άλλο μπορω να κανω  ετσι όπως εγνε η κατασταση?

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση οτι η ελάχιστη διάρκεια για κατοικία είναι 3 χρόνια...

Άν έχετε κάνει συμβαόλαιο για 1 δεν πιάνει και μπορεί να διεκδικήσει χρήματα για 3 χρόνια..

Ωστόσο αυτό που κάνει δεν είναι ηθικό,απο τη στιγμή που δέχεσαι να φύγεις.

Θα πρότεινα να του στείλεις την προταση σου με εξώδικο εξηγώντας τους οτι για λόγους ανωτέρας βίας δεν είσαι σε θέση να πληρώσεις και θέλεις να αποχωρήσεις λήγοντας τη σύμβαση..

Έτσι αν σε πάει σε δικη θα είσαι σε πλεονεκτική θέση απο τη στιγμή που έχασες και τη δουλειά σου.

Μην το αφήσεις όμως έτσι στο φλου γιατί μπορεί να το εκμεταλευτεί και να πληρώνεις πολλά.

(είναι μεγαλος ανθρωπος  ) ξανα μιλησαμε τωρα κ μου ειπε να του δωσω τα χρηματα για το ρευμα κ το νερο κ να φυγω,   κ ότι η εγγυηση είναι άλλο πραμμα λεει  ,  κ τον ρωτησα  αν πρεπει να υπογραψω καπου για τη ληξη της συμμφωνιας κ δν μου δινει να καταλαβω....    όλα οκ, αλλα στα χαρτια?   εγω δν πρεπει να κανω κατι?  πως θα είμαι σιγουρη?

Δημοσ.

(είναι μεγαλος ανθρωπος  ) ξανα μιλησαμε τωρα κ μου ειπε να του δωσω τα χρηματα για το ρευμα κ το νερο κ να φυγω,   κ ότι η εγγυηση είναι άλλο πραμμα λεει  ,  κ τον ρωτησα  αν πρεπει να υπογραψω καπου για τη ληξη της συμμφωνιας κ δν μου δινει να καταλαβω....    όλα οκ, αλλα στα χαρτια?   εγω δν πρεπει να κανω κατι?  πως θα είμαι σιγουρη?

http://www.logins.gr/accountant/forms/mistosis/4.pdf

Δημοσ.

ενας φιλος μου ρωτησε έναν φιλο του δικηγορο κ του ειπε ότι εφόσον δν  εχω  στο ονομα μου  τπτ . ότι είμαι καλυμενη  κ ότι δν μπορει να μου κανει κατι,   αλλα εγω φοβάμαι γιατι δν τα ξερω καλα......         θα επιστρεψω σπιτι με την οικογενια.......  τι άλλο μπορω να κανω  ετσι όπως εγνε η κατασταση?

Να πεις στο φίλο σου να πει στο φίλο του το δικηγόρο ότι άνετα ο ιδιοκτήτης αν θέλει να σου κάνει ζημιά παραχωρεί τα ενοίκια στο δημόσιο και βγαίνεις χρωστούμενη μετά για τα υπόλοιπα ενοίκια στην εφορία. Ούτε φορολογική ενημερότητα δεν θα μπορείς να πάρεις αν δεν τα πληρώσεις, μαζί με τους τόκους.

Δημοσ.

Μην φοβάσαι δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα...αν το πάει δικαστικά θα πάρει χρόνια μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση..και σε ολο αυτο το διάστημα απογορεύεται να νοικιάσει το διαμέρισμα αν παει να διεκδικήσει τα ενοίκια μεχρι το τέλος του συμβολαίου. Στην περίπτωση σου και να τα κερδίσει δεν έχει να παρει τπτ αφου δεν εχεις τπτ στο ονομα σου. Δεν εχεις να φοβηθείς τπτ σου λέω μην μασάς. 

Επίσης οι πιθανότητες να το κυνηγήσει δικαστικά (οτι και αν σου λεει για να σε εκφοβίσει) ειναι ελαχιστότατες..σε οποιον δικηγορο και να παει το ιδιο θα του πει..οτι δεν αξιζει...ειδικα εφοσον δεν εχεις κατι να σου κανει κατασχεση!

Δημοσ.

Η εγγύηση ναι είναι άλλο πράγμα, και αφού αθετείς συμβόλαιο και φεύγεις μένει στον ιδιοκτήτη.

Είσαι υποχρεωμένη να εξοφλήσεις τα πάντα και να του αφήσεις την εγγύηση.

Δημοσ.

Να πεις στο φίλο σου να πει στο φίλο του το δικηγόρο ότι άνετα ο ιδιοκτήτης αν θέλει να σου κάνει ζημιά παραχωρεί τα ενοίκια στο δημόσιο και βγαίνεις χρωστούμενη μετά για τα υπόλοιπα ενοίκια στην εφορία. Ούτε φορολογική ενημερότητα δεν θα μπορείς να πάρεις αν δεν τα πληρώσεις, μαζί με τους τόκους.

Αυτο που λες ειναι για ενοικια που χρωσταει και γινεται για να μην πληρώσεις τον φόρο για χρήματα που δεν έχεις λάβει...εδω δεν χρωσταει ενοικια.

Μην φύγεις χωρίς να υπογράψεις λύση συμβολαίου μισθίου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...