Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για δεύτερη χρονιά, ο συνιδρυτής του Facebook και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, πήρε μέρος σε μια σειρά ερωταπαντήσεων στα πλαίσια του συνεδρίου MWC 2015 το οποίο έκλεισε τις πύλες του την περασμένη Παρασκευή.Σύμφωνα με τις απαντήσεις του Zuckerberg, μαθαίνουμε ότι το Facebook δεν αναπτύσσει κάποια τεχνολογία για αυτόνομα οχήματα όπως η Google και η Apple, αναφέροντας ότι η εταιρεία του επικεντρώνεται στην κύρια αποστολή της, να ενώσει όλο τον κόσμο. Στο στόχο αυτό επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και η ομάδα πίσω από την Oculus, την εταιρεία που κατασκευάζει το κράνος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, την οποία το Facebook εξαγόρασε πέρσι με το ποσό των 2 δισ. δολαρίων.

Σε ερώτηση για το πως η εταιρεία επιλέγει τους μελλοντικούς υπαλλήλους της, ο Zuckerberg τόνισε ότι «θα προσλάβει κάποιο να δουλέψει στην εταιρεία του μόνο αν ο ίδιος θα μπορούσε να δουλέψει για το πρόσωπο αυτό», αντιστρέφοντας τους ρόλους.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η λογοκρισία σε χώρες που δραστηριοποιείται το Facebook αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την εταιρεία, η οποία όμως είναι αναγκασμένη να ακολουθεί τους νόμους που ισχύουν σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Όπως και παλαιότερα, ο Zuckerberg πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό και χωρίς να αποσυρθεί από την εκάστοτε χώρα, δίνει περισσότερες δυνατότητες σε κάποιον να εκφραστεί ελεύθερα.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του κοινού, είχε να κάνει με την αντιμετώπιση του φαινομένου των ψεύτικων ειδήσεων οι οποίες δημοσιεύονται καθημερινά και σε μεγάλο βαθμό στη μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στο ερώτημα αυτό ο Zuckerberg ανέφερε ότι είναι δύσκολο να διαπιστώσουν τι αποτελεί ψέμα και τι άποψη αν και στον τομέα αυτό βοηθούν αρκετά οι ίδιοι χρήστες με τις αναφορές τους να είναι 2.5 φορές περισσότερες απ' ότι σε κανονικά μηνύματα.

Link.png Site: MWC 2015

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Δημοσ.

ναι ρε φιλε εσενα θελουν να φακελωσουν, μερικοι νομιζουν οτι ειναι το κεντρο του κοσμου

• Like 18
Δημοσ.

το fb περιμενατε για φακελωμα,........mail δεν εχετε;

εεε Mr Z, θελω 150.000$+ και δεχομαι την προταση σου :-D

• Like 8
Δημοσ.

ναι ρε φιλε εσενα θελουν να φακελωσουν, μερικοι νομιζουν οτι ειναι το κεντρο του κοσμου

το κεντρο μπορει οχι , ο κοσμος ομως?

• Like 4
Δημοσ.

Ειναι "φακελωμα" ευρειας κλιμακας, που μεσω data mining εχουν σκοπο τη διαφημιση φυσικα, οπως κανει και η google. Αν κανεις κατι και τραβηξεις την προσοχη πανω σου, τοτε μπορει να σε ψαξουνε και προσωπικα.

Το θεμα ειναι απο ποιο σημειο και μετα σε ενοχλει να αποτελεις το προιον της καθε εταιρειας διαφημισεων, γιατι γι αυτους αποτελεις προιον, οσο εντεχνως κι αν προσπαθουν να το κρυψουν. Δεν εισαι απλα ο χρηστης, εισαι το προιον.

Επιχειρηματα του τυπου, "ε σιγα δε βαριεσαι, ειμαστε ηδη φακελωμενοι", "ε σιγα κανεις λες κι εισαι το κεντρο του κοσμου" και "αμα δεν εχεις τιποτα να κρυψεις, δεν εχεις κατι να φοβασαι", ειναι απλα για γελια. Ειναι κερκοπορτες στο μυαλο στη συνειδηση του καθενος, για να εμπιστευομαστε πιο ευκολα τις εταιριες-μεγαθηρια που μας παιρνουν ματι.

Τον Zuckerberg απο πλευρα επιχειρηματια, φυσικα τον θεωρω ιδιοφυια. Ηθικα, σαν ανθρωπο, τον εχω πιο κατω και απο κατω κι απο ενα κουβα σκ@τ@, με το τερατουργημα που εφτιαξε.

Και για να κλεισω, απλως οσοι ειναι χρηστες του fb, απλα δεν δικαιουνται να παραπονιουνται για privacy. Το ιδιο και σε youtube και google κτλπ. Και μονο οτι στους ορους χρησης, σου λεει οτι μπορει να βαλει οτι ορο χρησης θελει χωρις να σε ενημερωσει, τελειωσε. Ριξτε και μια ματια σε αυτο, οσοι θελετε:

https://tosdr.org/

• Like 12
Δημοσ.

Η διαχείριση πληροφοριών σχετίζεται με παραμέτρους της πληροφορίας, που αφορούν την αντικειμενική χρησιμότητά της σε αποδέκτες. Οι ιστότοποι, κατά ένα τεράστιο ποσοτό του χώρου τους, διακινούν πληροφορίες που διαχειρίζεται το κοινό πιο πολύ επιφανειακά παρά εποικοδομητικά, επειδή κυρίως η πληροφορία είναι τόσο πιο αξιόλογη, όσο πιο ενδελεχής για το αντικείμενό της είναι, (εφόσον και το αντικείμενο είναι αξιόλογο). Οπότε, τις πιο πολλές φορές, οι πληροφορίες είναι "επιφανειακές". Αυτό είναι που κάνει το διαδίκτυο αχταρμά, επειδή όλες οι κατηγορίες πληροφοριών βασικά βρίσκονται σε ένα "φάκελο". Είναι σαν περίπατος, που, στη διάρκειά του, μπορεί να βρούμε κάτι ενδιαφέρον, πάντα ανάλογα με την ποιότητά μας. Αυτός που μπορεί να αρχειοθετεί όλον αυτόν το χώρο, επειδή ουσιαστικά τον έχει φτιάξει και μας τον έχει διαθέσει, ευνόητο είναι πως μπορεί και να διατηρεί τις πληροφορίες. Σ' εμάς εναπόκειται πώς το αντιμετωπίζουμε.

Δημοσ.

...«θα προσλάβει κάποιο να δουλέψει στην εταιρεία του μόνο αν ο ίδιος θα μπορούσε να δουλέψει για το πρόσωπο αυτό»...

Τι να πω, τέτοια βαθιά σκέψη χρόνια είχα να ακούσω. Φιλοσοφικές καπιταλιστικές π@π@ριές.

Δημοσ.

παιδια!! μην σκοτωνεστε!! φακελωμα δεν υπαρχει μονο απο το facebook!! απο την στιγμη που εχετε ρουτερ σπιτι σας η λογαριασμο σε τραπεζα λυπαμαι αλλα ειστε ιδη φακελωμενοι...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ολοι σχεδον εχετε φβ και κανεις δεν εχει διαβασει τους ορους χρησης. Ειμαι σιγουρος πως σχεδον ολοι επισης χρησιμοποιειτε τα αληθινα σας στοιχεια. Ολοι γραφτηκατε οικιοθελως, οχι??

Πλζ, spare me about φακελωμα.

Ας προσεχατε :P

Δημοσ.

Εγω παντως που εχω Facebook δεν ειμαι φακελομενος καθως ολα ειναι πλαστα(βεβαια μεσω ip κ track στα μαιλ που μπαινω μπορουν ανετα να βρουν ποιος ειμαι), ειχα την επιλογη και εσεις που βαλατε τα στοιχεια σας ειχατε την επιλογη οποτε μην παραπονιεστε για φακελωμα μονοι σας τα δωσατε δεν σας ανσγκασε κανενας

Δημοσ.

Μήπως το τραβάτε λίγο ; Μου βγάζει προϊόντα στο chrome σε μορφή διαφήμισης τα οποία έχω αναζητήσει σε προγενέστερη στιγμή . Ναι μαθαίνει τις συνήθειές μου , αλλά και με βοηθάει αυτό κρατώντας με ενήμερο για την τρέχουσα τιμή και τυχόν προσφορές , εάν αγοράσω επανειλημμένα μόνο επειδή μου το εμφανίζει ,να με συγχωρείτε αλλά δεν φταίει η Google . Όταν ήμουν Ιταλία με φιλικό ζευγάρι ,έβγαλαν selfie στο Κολοσσαίο και το ανέβασαν στο fb κάνοντας γνωστό το που βρίσκονται , εγώ τους είπα να γράψουν και το που έχουν κρυμμένα τα κοσμήματα ώστε να μην τους κάνουν άνω κάτω το σπίτι . Φταίει το fb μετά ; Σε λίγο θα γραφτεί πως φταίνε οι κυβερνήσεις για το χάλι μας και όχι οι ψηφοφόροι που δεν αλλάζουν νοοτροπία . Όλοι φταίνε εκτός από εμάς .

Δημοσ.

όλους φακελώνουν.... σαν σύνολο χουν κερδος  διαφημιστικό.. και κρατικό (συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες για λήψη πληροφοριών η μαζικών η για ένα άτομο όταν χρειαστεί κλπ )

και αν πεις τώρα τι εχω να κρύψω κλπ λες και είμαι εγγλιματιας (δες πχ αυτό το video να δεις τι σημαίνει  παράλογο)

Δημοσ.

αν φοβασαι οτι οι φιλοι που θα κοινοποιησεις τη παρουσια σου θα περιμενουν να μπουν  στο σπιτι να σε κλεψουν........

αν καποιος θελει να σας κλεψει τα "κοσμηματα " θα εχει υπολογισει και αλλες παραμετρους ,οχι ποτε θα κανετε τσεκ ιν ......απο τοτε που βγηκε μια ειδηση οτι κλεψανε ενα ηθοποιο μετα αποι τσεκ ιν εγινε μοδα οτι α;μα κανει τσεκ ιν σε κλεψαν........  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...