chicken32 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σε όλους! Πριν μερικούς μήνες κέρδισα σε διαγωνισμό του insomnia ένα domain με κατάληξη .eu και κατοχύρωσα ένα όνομα. Μήπως ξέρετε πού μπορώ να φτιάξω μια δωρεάν ιστοσελίδα (προκατ,χωρίς προγραμματισμό, αυτά θα τα δω αργότερα) και να την συνδέσω με το domain name που έχω? Με ενδιαφέρει κυρίως το τελευταίο πώς γίνεται, αν υπάρχει και κάποιο tutorial ή οδηγίες, ευπρόσδεκτα .
letom Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Πιστεύω η πιο καλή επιλογή είναι το wordpress.com το οποίο είναι δωρεάν και έχει άπειρα templates και τρόπους καστομαρίσματος να φτιάξεις ό,τι είδους σάιτ θες. Το να το συνδέσεις με δικό σου domain νομίζω όμως ότι απαιτεί να κάνεις upgrade σε premium αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό. 1
leonidas_fs Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Έχεις στήσει κάποιον server? Που θα το κάνεις hosting? 1
chicken32 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Πιστεύω η πιο καλή επιλογή είναι το wordpress.com το οποίο είναι δωρεάν και έχει άπειρα templates και τρόπους καστομαρίσματος να φτιάξεις ό,τι είδους σάιτ θες. Το να το συνδέσεις με δικό σου domain νομίζω όμως ότι απαιτεί να κάνεις upgrade σε premium αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Θα το κοιτάξω, αν δεν μπορέσω όμως να το συνδέσω με δικό μου domain, δυστυχώς δεν μου κάνει. Έχεις στήσει κάποιον server? Που θα το κάνεις hosting? Όχι, δεν έχω κάνει κάτι παραπάνω πέρα από το να ορίσω ένα όνομα στο domain που απέκτησα, του στυλ chicken32.eu. Μπορείς να μου πεις περισσότερα γι αυτό το θέμα? Τι πρέπει να κάνω? Ή πού να κοιτάξω, αν έχεις κάποιο tutorial/site.
leonidas_fs Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Θα πρέπει να στήσεις εναν server όπου θα γίνεται host το website σου. Για παράδειγμα μπορείς να ψάξεις πως να στήσεις εναν IIS στον υπολογιστή σου. Εαν δεν θες να μπεις σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να βρεις εταιρείες που σου δίνουν δωρεάν hosting. Δες εδώ εταιρείες που προτείνουν σε άλλο θέμα. 1
letom Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Αν στήσεις δικό σου σέρβερ, δηλαδή το σάιτ να φιλοξενείται στον υπολογιστή σου, θα πρέπει να έχεις τον υπολογιστή ανοιχτό συνεχώς για να είναι διαθέσιμο το σάιτ. Όταν θα κλείνει το πισί(σέρβερ) θα "πέφτει" και το σάιτ. Αν πας σε wordpress.com σου κάνει δωρεάν φιλοξενία στους δικούς τους σέρβερ (συνεχώς ονλάιν) αλλά όπως είπα μάλλον κοστίζει να το συνδέσεις με το domain σου. Εδώ να πω ότι υπάρχουν και δωρεάν domains όπως το dot.tk που προσφέρουν δωρεάν redirect σε όποιο σάιτ θες. Αν δηλαδή δεν θες απαραίτητα το domain chicken.eu αλλά βολεύεσαι και πχ. με το chicken.tk τότε μπορείς να κάνεις δωρεάν σάιτ wordpress που θα έχει url τύπου chicken.wordpress.com, μετά δωρεάν εγγραφή domain στο dot.tk τύπου chicken.tk και δωρεάν redirect του .tk domain στο wordpress σάιτ. Επίσης μπορείς να βρεις δωρεάν φιλοξενία σε κάποια από τις υπηρεσίες που σου προτείνει παραπάνω ο leonidas_fs και να στήσεις ένα σάιτ και να το ανεβάσεις στον σέρβερ τους. Δεν ξέρω σε αυτή την περίπτωση αν γίνεται η σύνδεση με το domain .eu δωρεάν. Νομίζω πως γίνεται. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση το στήσιμο του σάιτ δεν είναι τόσο εύκολο. Πάντως εδώ θα πρότεινα wordpress.org (προσοχή .org όχι .com όπως πριν) που συνεργάζεται με πολλές εταιρείες hosting και σου δίνει δυνατότητα να κάνεις αυτόματα τη διαδικασία ανεβάσματος του σάιτ. 1
chicken32 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Τότε σίγουρα δεν θα γίνει server στον υπολογιστή μου. Εγώ αρχικά νόμιζα ότι αρκεί το domain name κι ένα site builder, ευτυχώς που με διαφωτίσατε. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς θα γίνει η σύνδεση με το δικό μου domain, δηλαδή πώς εξακριβώνουν (ο server ή το site builder?) ότι το όνομα ανήκει σε εμένα (εννοείται πως έχω κωδικούς από την δημιουργία του).
letom Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Περιληπτικά η σύνδεση γίνεται ως εξής: η εταιρεία που θα φιλοξενεί το σάιτ θα σου δώσει μια ip και τους name servers. Μετά θα μπεις με τους κωδικούς σου στο domain σου και θα ψάξεις στις ρυθμίσεις (κάπου θα λέει για εισαγωγή name servers ή κάτι παρόμοιο) όπου θα βάλεις αυτά τα στοιχεία που πήρες από την εταιρεία hosting και έτσι θα γίνει η σύνδεση και θα επιβεβαιωθεί ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο. Δες και αυτό, τα δείχνει στην πράξη: 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα