BritGreek Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Ε όχι και να φύγω όταν απειλείται η πατρίδα μου. Μερικοί μπερδεύουν την πολιτική και τις κοινωνικές αδικίες με την έννοια της πατρίδας. Εννοείται ότι θα πολεμούσα και θεωρώ ότι έχω εκπαιδευτεί παραπάνω από επαρκώς, ως ΕΛΔΥΚάριος και έφεδρος αξιωματικός που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάει στην Κύπρο, για να μην κωλοβαράει κάνοντας το απόλυτο τίποτα σε κάποιο φυλάκιο στην Ελλάδα. Είχα και έχω την τιμή να έχω ρίξει με κάθε διαθέσιμο όπλο της ειδικότητάς μου και παράτησα δουλειά στην Αγγλία όπου ζούσα για να γυρίσω και να κάνω το καθήκον μου, κάνοντας και 5 μήνες παραπάνω ως ΔΕΑ. Αυτά δεν έχουν σχέση με στρατοκαυλία, κατά τη γνώμη μου, αλλά με τις έννοιες του καθήκοντος, της τιμής και της πατρίδας. Άντρες είμαστε! Και για όσους ανησυχούν, κανόνες και διαδικασίες υπάρχουν για όλα και όσοι πρέπει να γνωρίζουν τα σχετικά, τα ξέρουν ήδη, όπως κάποιοι (αρκετοί) από εμάς που ακόμα δεν έχουμε καν λευκό απολυτήριο έχοντας απολυθεί για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο στρατός δεν είναι μόνο "πάρε το άρμα/όπλο και τρέχα". Είναι πολλά περισσότερα και μπορεί ο καθένας να προσφέρει, ακόμα και με "θέματα υγείας", σε μια τόσο μικρή χώρα, εφόσον προκύψει ανάγκη. 2
GreyHorse Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Ο νόμος είναι του 1995 και τροποποιήθηκε το 2004. Και ναι υπάρχει Θανατική ποινή. Το άρθρο 8 έχει αφαιρεθεί που η θανατική ποινή χρησιμοποιούτο και σε άλλα αδικήματα. Όποιος λέει για εξωτερικό, καλό θα ήταν να διαβάσει στο νόμο τα άρθρα περί λιποταξίας στο εξωτερικό εν καιρό πολέμου... και ναι τα σύνορα κλείνουν. Αν νομίζετε ότι είστε πιο έξυπνοι από το νομοθέτη, καλά κρασά. Έλα, κόψε την παραπληροφόρηση. Θανατική ποινή δεν υφίσταται http://www.hellasmil.gr/images/stories/_2287_95_.pdf Οποιοσδήποτε γνωρίζει ελληνικά δημοτικού καταλαβαίνει τι σημαίνει το "νοείται ότι απειλείται μόνο η τελευταία"
Silverage Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Ε όχι και να φύγω όταν απειλείται η πατρίδα μου. Μερικοί μπερδεύουν την πολιτική και τις κοινωνικές αδικίες με την έννοια της πατρίδας. Εννοείται ότι θα πολεμούσα και θεωρώ ότι έχω εκπαιδευτεί παραπάνω από επαρκώς, ως ΕΛΔΥΚάριος και έφεδρος αξιωματικός που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάει στην Κύπρο, για να μην κωλοβαράει κάνοντας το απόλυτο τίποτα σε κάποιο φυλάκιο στην Ελλάδα. Είχα και έχω την τιμή να έχω ρίξει με κάθε διαθέσιμο όπλο της ειδικότητάς μου και παράτησα δουλειά στην Αγγλία όπου ζούσα για να γυρίσω και να κάνω το καθήκον μου, κάνοντας και 5 μήνες παραπάνω ως ΔΕΑ. Αυτά δεν έχουν σχέση με στρατοκαυλία, κατά τη γνώμη μου, αλλά με τις έννοιες του καθήκοντος, της τιμής και της πατρίδας. Άντρες είμαστε! Και για όσους ανησυχούν, κανόνες και διαδικασίες υπάρχουν για όλα και όσοι πρέπει να γνωρίζουν τα σχετικά, τα ξέρουν ήδη, όπως κάποιοι (αρκετοί) από εμάς που ακόμα δεν έχουμε καν λευκό απολυτήριο έχοντας απολυθεί για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο στρατός δεν είναι μόνο "πάρε το άρμα/όπλο και τρέχα". Είναι πολλά περισσότερα και μπορεί ο καθένας να προσφέρει, ακόμα και με "θέματα υγείας", σε μια τόσο μικρή χώρα, εφόσον προκύψει ανάγκη.
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 rambo2.jpg Arnold.jpg d2039c4fac9a724ab7c5378253a207b0.jpg 8fe87c8acb916a3afaae039775a2fe7332aaf0b0057224fd85d0d312709aa122.jpg Αν έτσι φαντάζεσαι/ερμηνεύεις το καθήκον και την έννοια της πατρίδας, τότε φίλε μου, είσαι άξιος της μοίρας σου, και δυστυχώς σε κάποια ανάγκη πιθανότατα θα πάρεις και κόσμο στο λαιμό σου. Αν εσύ, αυτόν που διατίθεται να υπερασπιστεί την πατρίδα του και όσους αγαπά/τιμά/σέβεται τον φαντάζεσαι "ράμπο", τότε για μένα είσαι λίγος. Ευθέως. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Αν έτσι φαντάζεσαι/ερμηνεύεις το καθήκον και την έννοια της πατρίδας, τότε φίλε μου, είσαι άξιος της μοίρας σου, και δυστυχώς σε κάποια ανάγκη πιθανότατα θα πάρεις και κόσμο στο λαιμό σου. Αν εσύ, αυτόν που διατίθεται να υπερασπιστεί την πατρίδα του και όσους αγαπά/τιμά/σέβεται τον φαντάζεσαι "ράμπο", τότε για μένα είσαι λίγος. Ευθέως. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Από πότε η συμμετοχή σε ανθρωποσφαγές έγινε καθήκον και ανώτατη ηθική πράξη? Από πάντα θα μου πείτε.
Silverage Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Τα παραπάνω είναι ο ορισμός του στρατόκαυλου. Ευθέως. 2
Silverage Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Αν έτσι φαντάζεσαι/ερμηνεύεις το καθήκον και την έννοια της πατρίδας, τότε φίλε μου, είσαι άξιος της μοίρας σου, και δυστυχώς σε κάποια ανάγκη πιθανότατα θα πάρεις και κόσμο στο λαιμό σου. Αν εσύ, αυτόν που διατίθεται να υπερασπιστεί την πατρίδα του και όσους αγαπά/τιμά/σέβεται τον φαντάζεσαι "ράμπο", τότε για μένα είσαι λίγος. Ευθέως. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ίσα ίσα εγω παίζει να σώσω περισσότερους.
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Από πότε η συμμετοχή σε ανθρωποσφαγές έγινε καθήκον και ανώτατη ηθική πράξη? Από πάντα θα μου πείτε. Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο; Τι ακριβώς είναι ανθρωποσφαγή; Αν μπει πχ ο Τούρκος στη Ρόδο, θα πρέπει να τον κεράσουμε λουκουμάκι; Δεν είπα να τον προκαλέσεις. Αναφέρομαι καθαρά σε άμυνα. Τα παραπάνω είναι ο ορισμός του στρατόκαυλου. Ευθέως. Με κάλυψες με τα επιχειρήματά σου. Ίσα ίσα εγω παίζει να σώσω περισσότερους. Πώς;
aris1986 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Αστους ρε ΒritGreek νομιζουν οτι σε πολεμο υπαρχει ανθρωπια. Οτι θα εμφανιστει ο Ραμπο και θα τους σωσει ή δεν θα τους πειραξει κανεις, γιατι ειναι πρωταγωνιστες στην ζωή τους. Ή μαλλον δεν θα ξαναγινει ποτε πολεμος, πολεμοι γινονται μονο μακρια απο μας οπως σε καμια Σιερα Λεόνε. 1
Silverage Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Με κάλυψες με τα επιχειρήματά σου. Ε όχι και να φύγω όταν απειλείται η πατρίδα μου. Μερικοί μπερδεύουν την πολιτική και τις κοινωνικές αδικίες με την έννοια της πατρίδας. Εννοείται ότι θα πολεμούσα και θεωρώ ότι έχω εκπαιδευτεί παραπάνω από επαρκώς, ως ΕΛΔΥΚάριος και έφεδρος αξιωματικός που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάει στην Κύπρο, για να μην κωλοβαράει κάνοντας το απόλυτο τίποτα σε κάποιο φυλάκιο στην Ελλάδα. Είχα και έχω την τιμή να έχω ρίξει με κάθε διαθέσιμο όπλο της ειδικότητάς μου και παράτησα δουλειά στην Αγγλία όπου ζούσα για να γυρίσω και να κάνω το καθήκον μου, κάνοντας και 5 μήνες παραπάνω ως ΔΕΑ. Αυτά δεν έχουν σχέση με στρατοκαυλία, κατά τη γνώμη μου, αλλά με τις έννοιες του καθήκοντος, της τιμής και της πατρίδας. Άντρες είμαστε! Και για όσους ανησυχούν, κανόνες και διαδικασίες υπάρχουν για όλα και όσοι πρέπει να γνωρίζουν τα σχετικά, τα ξέρουν ήδη, όπως κάποιοι (αρκετοί) από εμάς που ακόμα δεν έχουμε καν λευκό απολυτήριο έχοντας απολυθεί για περισσότερα από 10 χρόνια. Ο στρατός δεν είναι μόνο "πάρε το άρμα/όπλο και τρέχα". Είναι πολλά περισσότερα και μπορεί ο καθένας να προσφέρει, ακόμα και με "θέματα υγείας", σε μια τόσο μικρή χώρα, εφόσον προκύψει ανάγκη.
funbreaker Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μήπως έχεις μπερδευτεί λίγο; Τι ακριβώς είναι ανθρωποσφαγή; Αν μπει πχ ο Τούρκος στη Ρόδο, θα πρέπει να τον κεράσουμε λουκουμάκι; Δεν είπα να τον προκαλέσεις. Αναφέρομαι καθαρά σε άμυνα. Στον ύπνο σου, ίσως. Η λογική μου λέει πως αν κανείς χαζός δεν πολεμούσε, δεν θα υπήρχε Τούρκος να μπει. Είμαι γενικά κατά του πολέμου, βάζω πρώτα τον άνθρωπο και μετά τα έθνη. Έχεις δίκιο πως έτσι όπως είναι δομημένος ο κόσμος, είναι αδύνατον να μην θέλει κανείς να πολεμήσει. Αν με αναγκάσουν να κάνω ποτέ κάτι τέτοιο για λόγους άμυνας λοιπόν, καθόλου καθήκον προς την πατρίδα δεν θα το θεωρήσω. Θα το θεωρήσω αναγκαία πράξη μεγάλου κακού για να μην βιάσουν Τούρκοι μουστακαλήδες την μάνα μου και την αδερφή μου. Οι πατρίδες δεν έχουν νόημα για μένα, ας ενωθούμε με την Τουρκία αρκεί ο λαός που θα προκύψει να ζει καλά, αδιαφορώ πως θα λένε το κράτος μας μετά από 50-100 χρόνια. Αρκεί να διαβάσεις στατιστικά αριθμού νεκρών από τους μεγάλους πολέμους που έχουν γίνει και περιστατικά φρίκης για να σταματήσεις να θεωρείς καθήκον και πράξη υψηλής ηθικής αυτή την αλληλοσφαγή. Επίσης όλοι σε έναν πόλεμο πιστεύουν πως πολεμούν για το καλό, το δίκαιο και την ελευθερία, ακόμα και οι ναζί για υψηλές αξίες πίστευαν πως πολεμούσαν.
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 @Silverage: Μου απάντησες σε κάτι εκτός από το να κάνεις bold; Τώρα είδα ότι είσαι 19 χρονών και καταλαβαίνω. Η λογική μου λέει πως αν κανείς χαζός δεν πολεμούσε, δεν θα υπήρχε Τούρκος να μπει. Είμαι γενικά κατά του πολέμου, βάζω πρώτα τον άνθρωπο και μετά τα έθνη. Έχεις δίκιο πως έτσι όπως είναι δομημένος ο κόσμος, είναι αδύνατον να μην θέλει κανείς να πολεμήσει. Αν με αναγκάσουν να κάνω ποτέ κάτι τέτοιο για λόγους άμυνας λοιπόν, καθόλου καθήκον προς την πατρίδα δεν θα το θεωρήσω. Θα το θεωρήσω αναγκαία πράξη μεγάλου κακού για να μην βιάσουν Τούρκοι μουστακαλήδες την μάνα μου και την αδερφή μου. Οι πατρίδες δεν έχουν νόημα για μένα, ας ενωθούμε με την Τουρκία αρκεί ο λαός που θα προκύψει να ζει καλά, αδιαφορώ πως θα λένε το κράτος μας μετά από 50-100 χρόνια. Αρκεί να διαβάσεις στατιστικά αριθμού νεκρών από τους μεγάλους πολέμους που έχουν γίνει και περιστατικά φρίκης για να σταματήσεις να θεωρείς καθήκον και πράξη υψηλής ηθικής αυτή την αλληλοσφαγή. Επίσης όλοι σε έναν πόλεμο πιστεύουν πολεμούν για το καλό, το δίκαιο και την ελευθερία, ακόμα και οι ναζί για υψηλές αξίες πίστευαν πως πολεμούσαν. Μπερδεύεις τη λανθασμένη ερμηνεία του καλού και του δίκαιου. Σε όλη την ιστορία της στρατιωτικής Τουρκίας, αν μου βρεις ένα συμβάν στο οποίο πολέμησαν για το καλό, ευχαρίστως το συζητάμε. Όσο για το ότι οι πατρίδες δεν έχουν νόημα για σένα, ΟΚ δεκτό, αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ λάθος και προσβολή της ιστορίας μας, γιατί κάποιοι άνθρωποι πέθαναν για να μιλάμε εσύ κι εγώ ελληνικά.
taksidiotis Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Εγώ πάντως πού υπηρέτησα και ειδικές δυνάμεις άνετα θα βάλω κόκκινη κορδέλα,θα βούτηξω και το 50αρι θα το παίξω Rambo 4....στην τελευταία σκηνή... Προβλέπεται μίας κι έχω εκπαιδευτεί κατάλληλα.... Όμως...δε θα το κάνω. Είμαι σε αυτή την πατρίδα από ανάγκη κι όχι επειδή θέλω. Κάποτε έλεγα να τα δώσουμε όλα και να φύγουμε έξω... Η απάντηση ήταν όχι... Μετά ήρθαν αυτά πού ήρθαν σε αυτή την πατρίδα. Τώρα τι να πουλήσω και πού να πάω.προσπαθώ να τα κρατήσω όλα αυτά πού έφτιαξαν οι προγονοί μου και παλεύω γι αυτά καθημερινά,όπως μπορώ... Δεν μένω για την πατρίδα,μένω για τους δικούς μου κι επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς αυτή την στιγμή. Η ελλάδα τρώει τα παιδιά της πλέον.
BritGreek Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Εγώ πάντως πού υπηρέτησα και ειδικές δυνάμεις άνετα θα βάλω κόκκινη κορδέλα,θα βούτηξω και το 50αρι θα το παίξω Rambo 4....στην τελευταία σκηνή... Προβλέπεται μίας κι έχω εκπαιδευτεί κατάλληλα.... Όμως...δε θα το κάνω. Είμαι σε αυτή την πατρίδα από ανάγκη κι όχι επειδή θέλω. Κάποτε έλεγα να τα δώσουμε όλα και να φύγουμε έξω... Η απάντηση ήταν όχι... Μετά ήρθαν αυτά πού ήρθαν σε αυτή την πατρίδα. Τώρα τι να πουλήσω και πού να πάω.προσπαθώ να τα κρατήσω όλα αυτά πού έφτιαξαν οι προγονοί μου και παλεύω γι αυτά καθημερινά,όπως μπορώ... Δεν μένω για την πατρίδα,μένω για τους δικούς μου κι επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς αυτή την στιγμή. Η ελλάδα τρώει τα παιδιά της πλέον. Ναι τα τρώει, αλλά συχνά τρώγονται μόνα τους. Όμως δεν μας φταίει μόνο η Ελλάδα αν δεν είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το προσωπικό/επαγγελματικό ρίσκο που χρειάζεται καμιά φορά για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Εγώ είμαι της άποψης ότι, αφού μπορεί ένας να πετύχει κάτι, μπορούν και οι υπόλοιποι. Άλλωστε, τόσο κόσμο σε καφετέριες ανεξάρτητα από ώρα και ημέρα, εγώ που έχω ζήσει σε τρεις χώρες δεν έχω δει πουθενά αλλού. Ο Έλληνας έχει μάθει να βολεύεται και να κρίνει από τον καναπέ του. Το πιστεύω έντονα αυτό και το βλέπω καθημερινά. Τα club/μπουζοκλερί γεμάτα. Τα καλύτερα κινητά σε πιτσιρικάδες, πανάκριβα ρούχα με τα λεφτά του μπαμπά και των παππούδων. Σε ποιά άλλη χώρα γίνεται αυτό; Ο Έλληνας, λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να απογαλακτιστεί και να ξεβολευτεί. Μόνο έτσι θα δει προκοπή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα