Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πάνε να γαμηθούνε όλοι αν γίνει πόλεμος. Ούτε πρόκειται να ασχοληθώ, ας καταστραφεί όλη η Ελλάδα, εγω δεν θα πεθάνω για μαλακίες.

εννοειται εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα εξαφανιστει, ας ερθουν στην ακρη του κοσμου να με ψαξουν

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ας με διορθώσει ο paredwse,  αλλά ο νόμος 2287/1995 όπως αυτός έχει ενημερωθεί με τον νόμο 3289/2004 και στα άρθρα

• 32 παράγραφος Β (Ανυποταξία),
  • 33 παράγραφος 2Β (Λιποταξία), 
  • 38 Λιποταξία εν ενώπιον του εχθρού,
  • 39 Αυτομολία,

η ποινή των παραπάνω είναι Θάνατος και σε κάποιες περιπτώσεις ισόβια κάθειρξη.

Επίσης στον ίδιο νόμο. άρθρα

• 42 Προκληση ανικανότητας, (10 χρόνια, ενώ  αν τελέσθηκε ενώπιον του εχθρού Θάνατος και σε κάποιες περιπτώσεις ισόβια)

• 43 & 44 Προσποίηση ανικανότητας, εν καιρώ πολέμου, τουλάχιστον 1 έτος κάθειρξή, και αν αυτή έγινε ενώπιον του εχθρού μέχρι 10 χρόνια.

Τα παραπάνω θα συμπεριλάβουν και τις ποινές του άρθρου 45.

Ο νόμος αυτός είναι μία καλή ανάγνωση για όσους θεωρήσουν ότι μπορούν να το παίξουν έξυπνοι.....

Υπάρχει ακόμα νόμος που προβλέπει θάνατο για ποινή;

Όσοι λέτε ότι θα φύγετε νομίζω ότι δεν μπορείτε και τόσο εύκολα πάντως...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει ακόμα νόμος που προβλέπει θάνατο για ποινή;

Όσοι λέτε ότι θα φύγετε νομίζω ότι δεν μπορείτε και τόσο εύκολα πάντως...

η θανατικη ποινη τελειωσε το 92 δεν υπαρχει πλεον τετοια ποινη

γιατι θα κλεισουν τα συνορα? οχι οτι με ενδιαφερει γιατι ετσι και αλλιως συντομα θα ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου :P

Δημοσ.

Μου αρεσει που γραφεις θα προτιμουσα να αποφυγουμε τα τρολοποστ....Το εριξες καλα το δολωμα για το τρολοθεμα σου....Να βγαλεις βιζα για αμερικα η δικη μου απαντηση. Αν εχεις βισμα και για Αρη ακομα καλυτερα...

Δημοσ.

γιατι θα κλεισουν τα συνορα? οχι οτι με ενδιαφερει γιατι ετσι και αλλιως συντομα θα ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου :P

Έχω την εντύπωση πως ναι

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως ναι

θα παρουμε τα βουνα :P

τζαμπα συζητηση λιγο βεβαια η ελλαδα δεν μπορει να κανει τιποτα απο ολα  αυτα,αντε και πολεμος να γινει το πρωι θα κηρυχθει και το βραδυ θα εχουμε χασει :lol: :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Δεν σε φωνάζουν για πόλεμο, μονο αν γινει ολική επιστράτευση. Λογικα οι εν ενέργεια φαντάροι και οι εποπ θα πολεμήσουν. Πόλεμος απίθανο να γινει, και κλείσε τα αυτιά σου σε σαχλαμαρας περί Τουρκίας. Ετσι συντήρησαν το σύστημα με τις μίζες τόσα χρονια στην πλάτη του αφελή έλληνα.

Δημοσ.

η τουρκια απλα θα προκαλει οπως κανει και τωρα αντε στη χειροτερη να παρει καμια πετρα στο αιγαιο για πολεμο ουτε καν

Δημοσ.

Ο νόμος είναι του 1995 και τροποποιήθηκε το 2004. Και ναι υπάρχει Θανατική ποινή.

Το άρθρο 8 έχει αφαιρεθεί που η θανατική ποινή χρησιμοποιούτο και σε άλλα αδικήματα.

Όποιος λέει για εξωτερικό, καλό θα ήταν να διαβάσει στο νόμο τα άρθρα περί λιποταξίας στο εξωτερικό εν καιρό πολέμου... και ναι τα σύνορα κλείνουν.

Αν νομίζετε ότι είστε πιο έξυπνοι από το νομοθέτη, καλά κρασά.

• Like 1
Δημοσ.

Σε πόσους πολέμους πιστεύεις ότι έχει λάβει μέρος ο μέσος insomniac για να ξέρει;

Εσένα σου είπα πως αν ο μέσος insomniac δεν ξέρει, μπορεί να ξέρει ο μη μέσος που θα είναι στρατιωτικός ή στρατόκαυλος.

Παρόλα αυτά παρατηρούνται πολλά χαρούμενα likes από μέσους insomniac για τους οποίους τίθεται το ρητορικό ερώτημα αν τους ζήτησε κανείς να απαντήσουν σε κάτι που δεν ξέρουν ή θα μπορούσαν κάλλιστα να μην ασχοληθούν και να απαντήσει έστω ένας που τυγχάνει να ξέρει.

Φυσικά αυτός δεν θα ήθελα να είναι σαν τον από κάτω.

Τρομακτική άγνοια και πλήρης απουσία απλής λογικής για άλλη μια φορά.

Πραγματικά είναι να απορείς αν είστε έστω και 18 χρονών μερικοί εδώ μέσα ή αν έχετε βγει ποτέ

από το σπίτι σας.

Πιστεύετε πραγματικά ότι σε περίπτωση πολέμου, απλά σου δίνουν ένα ντουφέκι στα πετακτά ή παίρνεις την κυνηγετική καραμπίνα του παππού και ακολουθείς κανά τσούρμο στα τυφλά μέχρι να φτάσεις στο μέτωπο;

Δεν υπάρχει χρόνος λέει ο άλλος. "Να ρωτήσουμε για σιγουριά κάποιον που ξέρει" ο άλλος. Πόσο χρονών είστε ρε μάγκες;

Και τι νομίζετε ότι είναι ο πόλεμος; Ξαφνικά μέσα σε 10 λεπτά θα εμφανιστούν μερικές χιλιάδες αρματωμένοι Τούρκοι στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα τρέχουμε να αρπάξουμε κανά ντουφέκι;

Σε περίπτωση πολέμου τις κινήσεις του εχθρού όταν πάει να μπει στο έδαφος σου τις ξέρεις μέρες πριν. Δεν θα περιμένουμε τον Τάκη, τον σκοπό στα σύνορα του Έβρου να μας πει "αλάνια, εδώ αυτοί έρχονται προς τα μας, παίζει κάτι;". Υπάρχουν ραντάρ και δορυφόροι, τα ξέρεις όλα από πριν. Αν δεις ύποπτες κινήσεις, μπαίνουν αρχικά σε συναγερμό οι μονάδες και αρχικά τις κινήσεις του εχθρού τις απαντάς με το υλικό που έχεις ήδη διαθέσιμο, δεν κάνεις γενική επιστράτευση με την μία!

Αν δε, γίνει τελικά επιστράτευση, ΦΥΣΙΚΑ και τραβιέσαι πρώτα σε μονάδα για να κρίνουν σε τι κατάσταση είσαι και που μπορείς να υπηρετήσεις! Εκατοντάδες ειδικότητες χρειάζεται ο στρατός, από γραφιάδες και οδηγούς, μέχρι μάγειρες και 1002 σκατά. Δεν πάνε όλοι με την μία στην πρώτη γραμμή, μπορούν δεν μπορούν να περπατήσουν, ασχέτως ηλικίας!

Αυτά που περιγράφετε ούτε για σκετσάκι των Μόντυ Πάιθον δεν κάνουν, σκάει μύτη ο άλλος 50 χρονών με 1 πόδι και 1 χέρι, "α κύριε μου, εδώ βλέπω είχατε απολυθεί με Ι1 το 1984, δεν έχουμε χρόνο να σας επανεξετάσουμε, τσίμπα ένα G3 και άντε στην ευχή της Παναγιάς!".

Πρώτα απ΄όλα τί είναι το ανθρώπινο δυναμικό για να το χαραμίζεις έτσι; Ακόμα και χρόνος να μην υπήρχε, θα ήταν προτιμότερο να ρίξουμε στην πρώτη γραμμή 10.000 πρόβατα που δεν έχουν ιδέα του τι κάνουν ή δεν έχουν την σωματική ικανότητα να είναι καν εκεί και να τους θυσιάσουμε 1000% ή να ξοδέψουμε 5 λεπτά για να πάει ο καθένας εκεί που μπορεί να προσφέρει καλύτερα;

Επίσης οι πόλεμοι, δεν γίνονται πάνω στην Πίνδο σώμα με σώμα και με την ξιφολόγχη πάνω στο όπλο πλέον. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, κλάφτα Χαράλαμπε. Δεν υπάρχει καν ΑΝΑΓΚΗ για τόσους πεζικάριους που ξαφνικά θα μαζεύουν και τα 14χρονα από τους δρόμους και θα τους δίνουν ένα όπλο να πολέμησει τον εχθρό. Αν φτάσεις εκεί, σημαίνει ότι έχεις χάσει ήδη τον πόλεμο και οι άμυνες σου έχουν καταστραφεί.

Τί ειναι αυτός ρε σεις? :wacko:

Μου αρεσει που γραφεις θα προτιμουσα να αποφυγουμε τα τρολοποστ....Το εριξες καλα το δολωμα για το τρολοθεμα σου....Να βγαλεις βιζα για αμερικα η δικη μου απαντηση. Αν εχεις βισμα και για Αρη ακομα καλυτερα...

Πραγματικά μου ήρθε η απορία έτσι στο άσχετο και μιας και δεν ήξερα είπα να ρωτήσω.

Ήταν μάλλον αδύνατον να αποφευχθεί η γελοιότητα ως συνήθως και να απαντήσει μόνο κάποιος που τυγχάνει να ξέρει.

Στο τέλος κατέληξαν κιολας κάποιοι να μου την λένε επειδή ρώτησα κάτι που δεν ήξεραν πολλοί οπότε και αναγκάστηκαν να απαντήσουν χωρίς να ξέρουν λες και δεν γινόταν να μην απαντήσουν.

• Moderators
Δημοσ.

Εσένα σου είπα πως αν ο μέσος insomniac δεν ξέρει, μπορεί να ξέρει ο μη μέσος που θα είναι στρατιωτικός ή στρατόκαυλος.

Παρόλα αυτά παρατηρούνται πολλά χαρούμενα likes από μέσους insomniac για τους οποίους τίθεται το ρητορικό ερώτημα αν τους ζήτησε κανείς να απαντήσουν σε κάτι που δεν ξέρουν ή θα μπορούσαν κάλλιστα να μην ασχοληθούν και να απαντήσει έστω ένας που τυγχάνει να ξέρει.

Φυσικά αυτός δεν θα ήθελα να είναι σαν τον από κάτω.

Σωστά γιατί ο μέσος στρατιωτικός/στρατόκαυλος insomniac ή -ακόμα πιο γενικά- Έλληνας έχει λάβει μέρος σε πολλούς πολέμους για να μπορεί να σου απαντήσει. Όχι, δεν θα τύχει κανένας που «να ξέρει», όχι στο ινσόμνια, αλλά πουθενά στην ελληνική επικράτεια.

Επομένως θέτεις ένα απολύτως φανταστικό ερώτημα του οποίου κανείς δεν έχει την προ-απαιτούμενη εμπειρία να σου το απαντήσει. Επομένως, αυτοί οι λίγοι που θα σου απαντήσουν στα σοβαρά θα το κάνουν με μόνο κριτήριο τον κοινό νου και την κοινή λογική. Ο κοινός νους και η κοινή λογική προτάσσουν ότι σε περίπτωση επιστράτευσης δεν θα πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή, αλλά πιθανότατα θα γίνει επανεξέταση των ικανοτήτων/δυνατοτήτων του κάθε ατόμου. Επίσης, ο κοινός νους και η κοινή λογική προτάσσουν ότι αν ο «εχθρός» φτάσει σε σημείο να απειλήσει εσένα, το σπίτι σου ή την οικογένεια σου, και Ι-φεύγα να είσαι μια χαρά θα πάρεις όπλο να τον κυνηγήσεις. Τι θα κάνεις δηλαδή άμα μπουν οι «κακοί» με τα όπλα στον κοιτώνα; «-Συγνώμη, μη με σκοτώσετε, ο θαλαμοφύλακας είμαι»;

Δημοσ.

Σωστά γιατί ο μέσος στρατιωτικός/στρατόκαυλος insomniac ή -ακόμα πιο γενικά- Έλληνας έχει λάβει μέρος σε πολλούς πολέμους για να μπορεί να σου απαντήσει. Όχι, δεν θα τύχει κανένας που «να ξέρει», όχι στο ινσόμνια, αλλά πουθενά στην ελληνική επικράτεια.

Επομένως θέτεις ένα απολύτως φανταστικό ερώτημα του οποίου κανείς δεν έχει την προ-απαιτούμενη εμπειρία να σου το απαντήσει. Επομένως, αυτοί οι λίγοι που θα σου απαντήσουν στα σοβαρά θα το κάνουν με μόνο κριτήριο τον κοινό νου και την κοινή λογική. Ο κοινός νους και η κοινή λογική προτάσσουν ότι σε περίπτωση επιστράτευσης δεν θα πάμε σαν τα πρόβατα στη σφαγή, αλλά πιθανότατα θα γίνει επανεξέταση των ικανοτήτων/δυνατοτήτων του κάθε ατόμου. Επίσης, ο κοινός νους και η κοινή λογική προτάσσουν ότι αν ο «εχθρός» φτάσει σε σημείο να απειλήσει εσένα, το σπίτι σου ή την οικογένεια σου, και Ι-φεύγα να είσαι μια χαρά θα πάρεις όπλο να τον κυνηγήσεις. Τι θα κάνεις δηλαδή άμα μπουν οι «κακοί» με τα όπλα στον κοιτώνα; «-Συγνώμη, μη με σκοτώσετε, ο θαλαμοφύλακας είμαι»;

Γιατί πρέπει να γίνει πόλεμος για να ξέρει κάποιος?

Δεν υπάρχουν κανόνες στον στρατό για το πως γίνεται μια επιστράτευση? Ότι έρθει στον καθένα εκείνη την ώρα κάνουν?

Στην ευελπίδων τι σκατά μαθαίνουν. Θα τρελαθούμε τελείως νομίζω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...