Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με αναγνώριση xbox one/ds4 gamepad


dapos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

 

έχω το εξής παραξενο πρόβλημα. Σε υπολογιστη με windows 8.1 64bit μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα χωρίς κανένα πρόβλημα και το χειριστήριο του ps4 χρησιμοποιώτας το Input mapper, και του xbox one.

 

Πρόσφατα ομως οποιο απ τα 2 πάω να χρησιμοποίησω, ξαφνικά δεν το αναγνωρίζει σε παιχνίδια όπως το Dragon age inquisition ή lords of the fallen. στο nba 2k15 το αναγνωρίζει αλλα ως δεύτερο χειριστήριο. στο game controllers στα windows φαίνεται μόνο ένα - π.χ. του xbox one και δουλεύει κανονικά. το επιβεβαίωσα και απο το Input mapper όπου βλέπω εκεί στο x input test οτι βλέπει το χειριστήριο του xbox ως 2ο χειριστήριο και ως 1ο κάποιο άλλο άσχετο που δεν ανταποκρίνεται. γι αυτο δεν δουλευει στο inquisition, γιατι περιμένει Input απο το 1ο controller.

 

1η σκέψη μήπως στο devices and printers υπάρχει κάποια usb ή bluetooth συσκευή που τη βλέπει ως controller. τις έκανα remove όλες τις πιθανές - τιποτα. ξεσύνδεσα όλες τις usb συσκευες - ακομα και ποντικι/πληκτρολογιο (εναλλαξ) και πάλι τα ίδια - το αγνωστο controller παρων. φυσικα απειρα restart - uninstall recently installed apps, ccleaner, uninstall input mapper, reinstall controller drivers, ακόμα και disable ολα κατω απο το human interface devices στο device manager.

 

Στερευω απο ιδεες και δεν βρίσκω στο google κάποιον με αντίστοιχο πρόβλημα... σας επισυνάπτω και το dxdiag μου - είστε η τελευταία μου ελπίδα, παρακαλώ βοηθήστε!!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

 

DxDiag.txt

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρέθηκε λύση!! Τη γράφω μήπως χρειαστεί σε κάποιον άλλο:

 

το πρόβλημα το προκαλούσε η beta έκδοση του geforce experience όταν ήταν ενεργοποιημένο το shadowplay. απενεργοποιώντας το shadowplay διορθώθηκε!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...