vradinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Καλημέρα άϋπνοι συμφορουμίτες, Ναι καλά καταλάβατε.Για πρώτο θέμα διάλεξα κάτι "βαρύ". Επειδή τα περισσότερα από τα μέλη του forum είναι ή ήταν φοιτητές άρα θα έχουν κάποια επίκτητη ή ετερόφωτη εμπειρία πάνω σε αυτό (Ψόφα Ζουρ(λ)άρη από τη ζήλια σου ) θέλω να ζήτησω την άποψη σας/συμβουλές. Οι σχολές που έχουμε για επιλογή είναι μόνο αυτές : 1)Universita della Svizzera Italiana CH LUGANO 01 www.usi.ch 2)Universite de Nice -Sophia Antipolis NICE F 01 http://unice.fr 3)University of Ulster UK COLERAI 01 www.ulster.ac.uk Έχουμε Ελβετία,Γαλλία,Αγγλία.Όλες πανάκριβες δλδ Τι προτείνετε εσείς? 1)Καταρχήν χειμερινό ή εαρινό?Παίζει κάνα ρόλο? 2)Έχω ακούσει ότι δεν συμφέρει να κάνεις πτυχιακή σε Erasmus.Ισχύει αυτό? 3)Απ ότι μου λένε κάποιοι παλιοί Erasmus θα νιώσεις καλά σε χώρες όπως η Γαλλία (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ) 3α)Γενικά αν επιλεγώ για Γαλλία(και τις 3 θα επιλέξω βέβαια) το language barrier θα ναι μεγάλο?Ξέρω ότι τα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά όποτε θα έχει κάποιο ζόρι αυτό από μόνο του.Κάποια βασική γνώση γαλλικών έχω.(Αν όντως επιλεγώ για εκεί βέβαια δεν κολώνω να ξεκινήσω ιδιαίτερα κάθε μέρα εντατικά για full 6μήνο μέχρι να φύγω Rambo φάση) 4)Για αντιστόχιση μαθήματων πρέπει να μου έχουν μείνει 30 ECTS (~5 μαθήματα).Θα πρέπει να κάνω κάποια συμφωνία με τον αντίστοιχο υπεύθυνο καθηγητή πριν την κάνω? Αυτά βέβαια θα ρωτήσω και τους καθηγητές σήμερα και θα ανανεώσω. (Η μ@λ@κία είναι ότι η διορία είναι μέχρι αύριο ή μάλλον σήμερα και ο μ@λ@κας τώρα το δα )
Speculoos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ας βάλουμε τα πράματα σε μια σωστή βάση. Προφανώς θες να πας για τις διακοπές και τα ταξίδια. Είναι πάρα πολύ λίγα τα πανεπιστήμια στα οποία όντως ή γίνεται δουλειά ή σου δίνεται η ευκαιρία να δεις μια άλλη νοοτροπία εκπαίδευσης. Σχετικά με την πτυχιακή διαφωνώ τελείως, ειδικά αν τα μαθήματα που θα κάνεις στο εξάμηνο δε σου αναγνωριστούν. Με την πτυχιακή όχι μόνο σου δίνεται η ευκαιρία να ξεμπερδέψεις στο εξάμηνο, θα μπορέσεις να δεις (εξαρτάται βέβαια και από το επιστημονικό σου πεδίο) πιο ουσιαστικά τι σημαίνει έρευνα και ξένο πανεπιστήμιο. Έχοντας αυτή τη βάση, έχουμε και λέμε: - Το ιταλόφωνο πανεπιστήμιο στην Ελβετία είναι πανάκριβο. Και το θέμα δεν είναι μόνο η ζωή εκεί, αλλά και τι διεξόδους σου δίνει να δεις καμιά άλλη χώρα/προορισμό. Θα σου φεύγει όλο το μπάτζετ στα δρομολόγια. - Το ulster δεν είναι στην Βρετανία, αλλά στη Βόρεια Ιρλανδία και μάλιστα σε τρελά απομονωμένο σημείο. Μείνε μακριά. Αν και είναι η πιο φτηνή επιλογή που έχεις. - Η Νίκαια είναι το uni to go for. Φανταστική πόλη, με άνετες διεξόδους σε άλλους προορισμούς είτε οδικώς, είτε με τρένο είτε με αεροπλάνο (πάει και η easyjet, ryan) και πολύ καλό πανεπιστήμιο. Αλλά μόνο με βασικά γαλλικά, λε πουλ. Μπορείς να κάνεις εντατικά ή να δεις αν μπορείς να ενταχτεις σε κάποιο τμήμα γλωσσομάθειας. Ξέρω ότι σε ξένους φοιτητές (κυρίως μεταπτυχιακούς αλλά μπορείς να το ψάξεις κ για ερασμους) προσφέρουν τη δυνατότητα ένα μήνα πριν ξεκινήσει το εξάμηνο να πάνε και να ακολουθήσουν ταχύρρυθμα μαθήματα. Ο ένας μήνας να μαθαίνεις γαλλικά εκεί βοηθάει περισσότερο από ένα χρόνο σε φροντιστήριο στην Ελλάδα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα